LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Kupuj to w czym czujesz sie bezpieczny i jest ci wygodnie grac. Ja korzytam: sighstone, talisman of ascension ( zaczynasz od itemka na golda) boots of mobility, aegis, sunfire, i te duszki nie pamietam jak sie nazywa ten itemek.

Chodzi ci prawdopodobnie o chyba twin shadows?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Jakie runki polecacie na jungle? Gram glownie udyr, elise, shyvana(czasem mumu i lee sin). Narazie skladalem sobie marki na magiczna penetracje dla elise i dla shyvany tez sie troche przydaja do tego moze quinty na hp regen? W koncu hp regen kazdemu sie przyda.

Strongov twin shadows dzieki!

Drapon, atk speed, def i magic res i dmg :)

A mozna bardziej sensownie pls xD. Tzn dlaczego takie a nie inne... tzn wiadomo armor i magic resisty bez zmian XD ale marki i quinty. AD dla shyvany srednio sie przydadza moim zdaniem. Atk speed ok wsumie pomysl ale jakeis uzasadnienie pls. Chcem wiedziec co robie.

Quinty lepiej założyć na ASPD- jako jungler jest duża szansa że będziemy go mieli bardzo mało (zazwyczaj na jungle idzie tank-offtank), a te kilka % przyśpiesza czyszczenie jungle. Możesz się zaopatrzyć też w kilka runek na AD/AP zamiast defa, też dają lekką przewagę na początku.

standardowo ARMOR+ MRESIST

Wszystkie postacie które wymieniłeś potrzebują AS tzn. shyvanie schodzi CD jeżeli szybciej bije, a Elise najzywczajniej więcej się uleczy jeżeli będzie szybciej biła.Ja dałbym jeszce Life Steal albo AD, LifeSteal ponieważ z shyvany Q będziesz się dosyć dużo leczył nawet z 5% lifesteala, poprawi to leczenie z feniksa Udyra i leczenie z W Elise

Life steal nie zadziala na feniksa bo feniks bije za magiczne obrazenia. Dlatego czerwone skladam na magiczna penetracje ale rozwazam inne opcje. A nad quintami mysle miedzy hp regen a wlasnie lifesteal.

hp regen się nie sprawdza. Prędzej flat HP albo lifesteal.

Może movement speed quinty? Szybsze poruszanie się po jungle i przy gankach może się części champów przydać, zwłaszcza jeśli nie mają CC albo muszą podejść by go użyć (Shyv, Udyr...).

Mam kilka przemyśleń związanych z botlane w związku z ostatnimi LCS Promo i Battle of Atlantic... no i po trochu własną grą

1. Czy opłaca się inny start na supporcie, niż Doran Shield lub naszyjnik w wypadku, gdy naprawdę BARDZO potrzebujemy many? Osobiście nie widzę w tym sensu i nie widzę żadnej przewagi cash-generating itemów. Jedynym opłacalnym jest naszyjnik ze względu na 20% CDR i super aktywkę, podczas gdy reszta wygląda raczej... meh. Zwłaszcza linia frost queen.

2. Doran Blade czy Shield, które z tych itemów lepiej sprawdzają się na... ADC? Oczywiście chodzi mi o konkretne przypadki. Ludziom którzy na starcie przekreślają shielda z miejsca mówię - nie wypowiadajcie się, zależy mi na rzeczowym komentarzu osoby, która widzi nerfy na Blade i siłę obecnego Shielda. Czy shield w przypadku, gdy przeciwnik ma zdecydowanie mocniejszy poke nie będzie lepszym wyjściem, zwłaszcza że HP5 zapewnia stały przypływ HP, a nie pod warunkiem uderzania minionów?

3. Nietypowe supporty. Czy macie jakieś ciekawe pomysły na tą linię? Sprawdzałem w ostatnim czasie wiele pomysłów i póki co najbardziej przypadł mi do gustu Mundo - świetnie karze ludzi źle ustawiających się, a nowe masterki dają mu więcej survi na początku meczu. Obecne supportowanie zaś daje mu szansę na tanky builda pod swoją drużynę. Macie pomysły na coś naprawdę nietypowego? Może wpadnie coś, czego jeszcze nie testowałem.

1 Nie, chyba ze jakis armor

2 Doran Blade tarcza jedynie na adc co ma jakiegos bursta Graves, etc.

3 Cokolwiek co ma jakiegos stuna, Pantheon, Elise, etc etc.

Na twoim miejscu sprawdziłbym Galio, Malzahara, Maokaia, Oriannę, Syndrę, Teemo, Zaca, Ziggsa. Wg mnie mają chyba największe szanse na wprowadzenie jakichś elementów supportowych do drużyny. Spodziewam się jednak, że większość z nich będzie kuleć w łatę.

Czy wy też ciągle nie możecie się zalogować do gry przez ten atak hakerski ? Ja już próbowałem wyłączyłem zapory, antywirusa, zrobiłem tą metodę z cmd (czas i DNS) i dalej nic ;/

Edit; Już wszystko cacy, dla tych którzy jeszcze mają podobny problem; wystarczy tylko zrobić restart routera =.=

Ja bez problemu wbiłem na Lola. Nie wiem co może być nie tak.

n4zArh tak BTW najbardziej chyba bym się skupił na Syndrze. Robisz mnóstwo cdr, w tfach spamujesz z Q by mieć jak najwięcej kul, rzucasz R i E. W teorii narobiłeś masę CC.

1. Face of the Mountain. Aktywem nie raz i nie razy trzy grając Leoną ocaliłem nim pośladki swoje lub towarzysza broni. W lane pozwala leczyć adc (rzeczonej Leony główna bolączka), daje mu dodatkowy gold - przydatne na wyższych ligach, gdzie te 100, 200g w 10 minucie robi ogromną różnicę.

2. Mam wrażenie, że Shield byłby użyteczny przeciwko Cait. Panna szeryf mocno i dużo podgryza AA, tarcza znacznie ją w tej dziedzinie osłabia (-8 dmg to w pierwszych minutach plus minus 15% redukcji. HP i regen gratis).

3. Gangbang? Harass z Q straszliwy (dodatkowo Q ma miodną synergię z Targon's Brace), steryd do ms/AD na E, slow na pasywce i ulti.

Na twoim miejscu sprawdziłbym Galio, Malzahara, Maokaia, Oriannę, Syndrę, Teemo, Zaca, Ziggsa. Wg mnie mają chyba największe szanse na wprowadzenie jakichś elementów supportowych do drużyny. Spodziewam się jednak, że większość z nich będzie kuleć w łatę.Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Więc po kolei. Z Galio obawiam się tego, że postawieni naprzeciw ADC nie zrobimy zbyt wiele z pasywki, za to shield i przyspieszenie... Tylko co z jego kosztami many? Potrzebowałby czegoś naprawdę mocnego na MP5...

Malza raczej odpada. Harass z Malefic Visions byłby fajny, voidling męczący wroga też, silence też, ale poza ultem nie ma żadnego CC.

Mao... ciekawa opcja, wypadałoby kiedyś sprawdzić jak to może zadziałać.

Orianna raczej klasyk, rzadko spotykana, ale ona domyślnie była stawiana jako potencjalny supp przez Riot. Z Syndrą jest natomiast taki problem, że nie ogarniam dobrze jej kulek, więc to wymagałoby większego treningu.

Teemo i grzybienie zamiast wardowania... dobry pomysł, też warto sprawdzić. Problem w tym, że on nie ma prawie żadnego CC, więc pre-6 będzie ciężko coś ugrać.

Zac raczej nie, za bardzo wystawiałby się na ostrzał z łażeniem wokół, zasięg za mały... można sprawdzić, ale nie wróżę mu większych szans.

Ziggs... Też ciekawe, mocny harass, jakieś CC ma... tylko czy on nie będzie zbyt wiele CS zbierać swoim harassowaniem?

1. Face of the Mountain. Aktywem nie raz i nie razy trzy grając Leoną ocaliłem nim pośladki swoje lub towarzysza broni. W lane pozwala leczyć adc (rzeczonej Leony główna bolączka), daje mu dodatkowy gold - przydatne na wyższych ligach, gdzie te 100, 200g w 10 minucie robi ogromną różnicę.2. Mam wrażenie, że Shield byłby użyteczny przeciwko Cait. Panna szeryf mocno i dużo podgryza AA, tarcza znacznie ją w tej dziedzinie osłabia (-8 dmg to w pierwszych minutach plus minus 15% redukcji. HP i regen gratis).3. Gangbang? Harass z Q straszliwy (dodatkowo Q ma miodną synergię z Targon's Brace), steryd do ms/AD na E, slow na pasywce i ulti.

1. Tylko właśnie pytanie, czy Leona nie miałaby lepiej startując z Doranem? Więcej statów dla siebie, co jest dość istotne biorąc pod uwagę jej all-in. Heal z Relica jest szczątkowy, zwłaszcza na początku, gdy możemy go używać bardzo rzadko - zazwyczaj biorę od razu środkowe ulepszenie i NIGDY nie biorę ostatniego, bo wolę inne itemy.

3. O tak, GP byłby ciekawy ze względu na te swoje Q. I crit dmg/chance runki. Warto to przemyśleć.

http://polskilol.pl/2013/12/17/zmiany-na-pbe-16-12/

Co o tym sądzicie?

Słuszne zmiany w postaciach, Kassadin miał za duże obrażenia z Q, nie musiał wcale kupować AP itemów by w mid game ściągać pół HP, no i buff dla Anivi na +. Szkoda, że spirit visage dostał nerfa(ale to i tak tylko 10% mniej :P, ciągle bardzo dobry item). Sunfire praktycznie bez zmian i tak go się kupi dopiero gdzieś na 10 lv to masz już te 35 obrażeń.

W sumie zmiany na +.

Moim zdaniem dobrze, że znerfili SV - bardzo dobry itemek był na tanków.

1. Tylko właśnie pytanie, czy Leona nie miałaby lepiej startując z Doranem? Więcej statów dla siebie, co jest dość istotne biorąc pod uwagę jej all-in. Heal z Relica jest szczątkowy, zwłaszcza na początku, gdy możemy go używać bardzo rzadko - zazwyczaj biorę od razu środkowe ulepszenie i NIGDY nie biorę ostatniego, bo wolę inne itemy.

Heal z relica może nie jest spory na początek, ale później ładnie rośnie. A poza tym to jest dodatkowy gold (dla Ciebie te 20 g za użycie, dla ADC 20+ bonus)- niby niewiele, ale w 10 minucie mój adc miał około 300 golda przewagi tylko z tego itemku. Czy to dużo? Tak.