LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Na Leone rzeczywiście opłaca się startować jedynie z relicem (ewentualnie coinem). Daje sporo sustainu na linii oraz pozwala Leonie szybciej zdobyć itemy, czego bardzo potrzebuje.

Jeśli chodzi o Doran's Shielda na adc to moim zdaniem warto kupić go jedynie, gdy przeciwny adc i support mocno nas outrange'ują i skupiają się na auto-atakach. Nie wydaje mi się, aby był do dobry item na kogoś innego niż Vayne.

@UP
Nie. Doran's Shielda bierzesz teraz na każdego supporta aby zrobić 1lvl/2lvl 100-0. Na Leonie się to wyśmienicie sprawdza. Anka i Thresh mają podobnie. W tym momencie jak chcemy grać agresywnie bota (np. Lucian + XXX, Jinx + XXX) to opłaca się brać tylko Doran's shielda(o supporcie oczywiście mowa) a po powrocie kupować Coina. A Doran's Shield na ADC wydaje się sensowny na Vayne vs Caitlyn matchup.

Mój Vlad ucierpi na tych nerfach.. SV to było swego rodzaju core, jeśli się nie szło pod full ap. Coraz częściej bezsensowne nerfy.. ale co poradzisz.

Niestety, nerfia to co nie powinno byc znerfione...

Riot powinien brac tez pod uwage graczy z niszego poziomu i nerfic rzeczy ktore tam sa tez OP, ale niestety biora pod uwage tylko high elo :)

Niestety, nerfia to co nie powinno byc znerfione...Riot powinien brac tez pod uwage graczy z niszego poziomu i nerfic rzeczy ktore tam sa tez OP, ale niestety biora pod uwage tylko high elo

Bo na niskim ELO rzeczy i postacie które są OP wynikają z braku skilla, a nie z tego że są OP niczym Corki po zmianach w Trinity. Jak człowiek ogarnie to WSZYSTKO na niskim ELO może okazać się OP...

I nerf jak najbardziej zasłużony, SV to jeden z dwóch itemów które obecnie są core itemami na każdego bruisera. 90% ludzi ignoruje istnienie takiego Banshee który też jest dobrą alternatywą i daje podobną ilość mresa, więc chyba coś jest nie tak, prawda? To samo tyczy się Sunfire - korzysta z niego gros graczy niezależnie od bruisera (chociaż z armorem sprawa jest taka, że łatwiej coś zbudować - itemów jest więcej, więc możemy przykładowo zbudować Warden's Mail by zatrzymać kogoś opartego na AA).

Chociaż osobiście uważam, że balans itemów jeśli chodzi o defensywę jest ostro zrąbany...

Za to cieszą mnie zmiany u Kassadina. Teraz nie będzie można robić glass cannona i liczyć na te same obrażenia, bo nowe W będzie kazało trzymać mu się bliżej...

Dziś zakwalifikowałem się do serii w Silver V. W tabeli ''Ligi'' obok listy graczy napisane było, że jeśli zdobędę 100 punktów i wygram 2 z 3 gier dostanę awans do dywizji III. Wygrałem te 2 z 3 gier, jednak dostałem się do silver IV, a w tej tabeli piszę, że jeśli będę miał te 100 punków i 2 z 3 gier to dostanę awans do II. Czy to jakiś bląd, czy tak miało być?

Blad, chyba ze jestes hakerem :P

Raczej błąd. Jest wprawdzie możliwość przeskoczenia dwie dywizje wyżej (np. z S5 do S3), ale to tylko w wypadku, kiedy gra uznaje że twój poziom (MMR) jest zdecydowanie zbyt wysoki by tak powoli się wspinać po kolejnych szczeblach.

Wiem, że jest on daleką perspektywą i dużo wody w Wiśle upłynie, nim wyjdzie, jednak jeśli już słyszeliście o Ao Shinie macie jakieś przypuszczenia, lub oczekiwania co do jego docelowej pozycji?

Takie tylko pytanie o wasze zdanie.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Z tego co pamiętam, była informacja od RIOT przed pojawieniem się Yasou że jeden z 3 następnych championów ma być supportem. Yasuo jak widać nim nie jest, więc są 2 strzały :) Ao Shin albo ten który wyjdzie przed/po nim

Ao Shin ma być ponoć miderem.
Czy tam ap carry

2 championów na mid raczej by nie wypuścili pod rząd :)

Widzę, że poglądy są dość podobne, co moje :) Jeśli pamiętam, to gość rozpisywał się na jego temat coś w stylu, że wpierw ześle on dobrobyt na swoich sojuszników, po czym nieszczęście, czy śmierć na wrogów, ew na odwrót. Jakoś tak. Wskazywałoby to chyba na to, że powinien się nadać jednakowo na mida jak i na supporta.

Chyba to:

Ao Shin embodies this elemental duality, capable of raining good fortune on his allies and, in the very next breath, bringing stormy, thunderous ruin upon his foes.

Coś a'la lux maybe.

Jak dla mnie być może support? Riot stwierdził że ze względu na reworki trochę im się plany zmieniły... a plany zakładały wypuszczenie innego supporta na drugą połowę ubiegłego roku. Stwierdzili też że na początku tego roku chcą kogoś wypuścić. No i stwierdzili też że dawno żadnego Yordle'a nie było (zamierzali zrobić fightera na jungle, ale stwierdzili że jego kit jest zbyt mocny, a jak już pisałem priorytety się zmieniły, więc póki co czeka w szufladzie na lepsze czasy), więc też bym się nastawiał na jakiegoś w najbliższej połówce roku.

Mam takie pytanie dosyć noobskie: co tak na prawdę robi z autoattackami klawisz A i jak tego używać jako ADC?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Jakkolwiek uważam iż szansa na wypuszczenie po Yasuo kolejnego midera, jest malutka, to śpieszę przypomnieć iż Jinx została wydana bezpośrednio po Lucianie. Chociaż., Lucian świeżo po wypuszczeniu był mało popularny z tego co wyczytałem na lolkingu, a Yasuo wprost przeciwnie, choć nie ma co się dziwić.

Attack move, domyślnie przybindowany do A sprawia, że twoja postać atakuje najbliższy cel w otoczeniu. Można to wykorzystać do efektywnego kite'owania przeciwnika. Klikasz prawym w stronę, w którą uciekasz i po chwili klikasz A (czy jakiś inny klawisz) w miejsce w które uciekasz, potem prawym, potem A i tak dalej. Może troszkę źle wytłumaczyłem, ale myślę, że mniej więcej da się zrozumieć. Tu masz dokładniejsze wytłumaczenie

Ja słyszałem iż następny pokemon tzn. champ ma być support :)

czy jest jakiś sposób aby uwolnić się od przygwożdżenia (ult malzy , ult ww ) ? Czy to tym summoner spellem czy przedmiotem (rtęciowy bułat, srebrna szarfa ) czy da się jakoś z tego wyrwać ? bo nigdy nie sprawdzałem :#