LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Dobra, bo chyba nie rozumiem do końca, po angielskiemu to tak do mnie nie trafia. Jeśli ten attackmove ustawię sobie na A jako smart cast, to jeśli rozumiem naciskając A podczas pogoni za przeciwnikiem moja postać automatycznie za sprawą naciśnięcia tego A zaatakuje najbliższego przeciwnika?

Czyli:

biegnę za przeciwnikiem, jest on w moim zasięgu. Wciskam A -> wystrzeliłem autoattack (przerywając animację rzecz jasna), bięgnę, A, przerywam, biegnę, A, przerywam itd. Dobrze rozumię? :D

Mniej więcej coś takiego, najlepiej sam sprawdź w grze ;d

Na ult malzy summoner spell nie działa, jedynie rtęciowa szarfa.

Możliwe że zadziałałby jeszcze Mikael's Crucible czy jak to się zwie, ale nikt z tego nie korzysta, więc...

A szkoda, bo na pewno sprawdziło by się to dobrze przeciwko drużynom, gdzie mogą nas częstować perma disablami. Wyobraźcie sobie Amumu, Malphita, Leonę, Varusa i dajmy na to Lissandrę w jednej drużynie. Jestem pewien, że taki Mikael nie musiałby długo czekać na użycie.

Skoro już o Malzaharze mowa, jak go obecnie oceniacie, czy jest przydatny, w jakich sytuacjach się sprawdza najlepiej?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Malzahar ma bardzo dobre early/mid ze względu na jego ulta, praktycznie ganki robić z nim na midzie to sama przyjemność. W late staje się trudniejszy do ogarnięcia gdy cały wrogi team chroni swoich carry. Nie gram mida a tym bardziej tak rzadkim APC jak Malzahar, więcej ciężko mi cokolwiek więcej o nim powiedzieć. Co do Mikaela to ja go bardzo często składam na supporcie zaraz po Solari(chyba, że w teamie mam samych AD to lecę w Zake'a i jako 3 Mikael). Ten item wiele razy uratował sytuacje ^^ A co sądzicie o Gragasie ? Ostatnio widzę go praktycznie w każdej grze, jest cholernie wkurzającym przeciwnikiem (a w late ściąga taką Vayne na Q+R ;/), jest tankowaty, trudno go gankować i w dodatku ten DMG. Macie na niego jakieś swoje taktyki ?

Weź na niego galio i gragas jest w ciemnej d*pie , wygrasz wymiany na dmg bo składasz mres i dzięki pasywce masz tyle samo ap co on tylko że dodatkowo jakies 200+ mresu , range macie podobny poza tym bedzie sie bal uzyc E ze względu na twoje ulti jedyne co go może uratować to częste ganki .

Galio to chyba ryzykowny wybór w obecnej mecie (gdy teraz są popularne AD picki), nawet jeśli skontruje Gragasa to pewnie ciężko mu będzie w late, by użyć swojego ulta będzie potrzebował zawsze flasha. Wydaje mi się i tak, że Gragas potrzebuje jakiś osłabień w jego defensywie(nosz qrfa ten jego CD dasha...), w dodatku zadaje masę obrażeń i to o nie małym zasięgu.

Co obecnie maxuje się na Jinx? Wszelakie poradniki podpowiadają, że Q, a mój kolega upiera się, że W.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

W jest dobre ale to skillshot. Jeśli go trafisz to super, zadasz dużo obrażeń. Jeśli jednak go nie trafisz to wtedy używasz dużą ilość many i przy tym masz małego AS-a z Q więc wymianę raczej przegrasz.

W tym samym czasie Q daje ci spory steroid do AS albo zasięgu rakietki, więc możesz i harassować, i farmić, i robić porządne dmg podczas wymian. Wymaksowane W jest fajne tylko wtedy, gdy przeciwnik popełnia dużo błędów w pozycjonowaniu...

W tym tygodniu zacząłem grać w LoLa (po paro miesięcznej przerwie) na rankedach i wczoraj patrzę, że nie ma ligi, nie da się duo/solo ranked zagrać... to mogło oznaczać tylko jedno... (!)

https://www.youtube.com/watch?v=Lp5ekMlQvi4

No i mamy reset rankeda i dalsze działania:

http://eune.leagueoflegends.com/en/news/game-updates/patch/patch-41-notes

Kennen nadaje się jeszcze na adc? Potrzebuję również jakiegoś apc, więc myślę o nim. Btw. ponoć Riot pracuje nad nową postacią. Velkoz chyba się nazywa i strzela laserami :D

Polecam 10 gier można trafić od razu do GOLD II
http://allegro.pl/show_item.php?item=3894011854

warn_ico.png
Spam ~ NS

Trafiłem na mały leak, łapcie.

Czyli nowy Void caster! Co prawda oficjalnego info nie ma, ale screenshoty wyglądają na zbyt dokładne.

od vel'koza moim zdaniem ciekawsze moim zdaniem są te nowe tekstury minionków na drugim screenie.

Co to za alien o.O

Jak widać sezon 4 już się zaczął i moje pytanie brzmi co z historią wcześniejszych sezonów ? Już nigdy nie będzie można zobaczyć statystyk z poprzedniego sezonu rankingowego ? Obecnie mam 5/10 meczów ciekawe gdzie mnie władują, jak u Was wyglądało po tych 10 meczach rozlosowanie ligi ?

Byłem w D3 po 6 wygranych i 4(w tym jednej zapobiegnięto) porażkach wrzuciło mnie do platyny 1, MMR spadł mi coś około 250 pkt., mógłby ktoś powiedzieć jak teraz jest z dywizjami Tier 1? Nadal po +5 czy więcej LP ?

"Clamping" (czyli problemy ze zdobywaniem LP) miał zostać zniesiony poza D1 (z powodu challengera) za sprawą możliwości spadnięcia do niższej dywizji. Zobacz jak będzie Ci szło z wbijaniem punktów i dowiesz się czy będziesz zdobywać po 1LP, czy już klasycznie.

Mam 1 gre rankingowa loss prevented. Ta gra zostanie doliczona? Jak? A może wszechświat wybuchnie? :)

raczej nie powinna