LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Moim zdaniem Kassadin nie jest zbyt dobry, bo wystarczy jeden stun na kolesia i po nim. Co prawda na midzie mało który champion go kontruje z uwagi na jego silenca i odskok, ale w late game jest już troszczę bezużyteczny (brak aoe cc) :)

Tutaj przewyższa go fizz i galio, którzy są master aoe cc (fizz może trochę mniej) i obie te postacie kontrują kassadina :P

@UP

Kassadin jest dobry. Nie musi on mieć cc aby być dobrym. Jego rolą nie jest disablowanie przeciwników, a zabijanie ich. Fizz ma tylko jeden skill z cc, więc tu również nie masz racji .

Brak AoE CC ???

A e to co??

Skoro kassadin taki słaby to czemu tak często jest banowany na rankedach?

Brak cc? Silence z Q, slow z E, toć są już 2 ccki.

Dlaczego ani razu nie widziałem w grze Trundle czy to na prawde dziadowa postać? Jaka wasza opinia ?

Trundla widuję, ale niezbyt często i jakoś się nie smucę z tego powodu. Wkurzający w każdym momencie, chyba głównie dlatego, że tworzy przeszkodę + slow. Ale poza tym nic więcej nie powiem (czy wyciągniesz nim jakiegoś dmg czy nie), bo widziałem go może 3 razy.

Trundle jest dobry w jungli, ale ogółem rzadko spotykany, czemu ? To proste, poza ścianą nie ma w nim nic przydatnego dla teamu ( sytuacja podobna do tryndy, chociaż on ma chociaż swoje crity ;p ) Do tego ściana często bardziej szkodzi niż pomaga, ale to już zależy od ogarnięcia postaci przez gracza.

Trundle jest o tyle wkurzający, że jak cię ugryzie to zabiera ci AD i dodaje sobie na pewien okres czasu (a cd jest mniejsze niż czas trwania nawet na lvl1). Do tego irytujący slow z blokadą, ult praktycznie eliminujący armora/mresa któregoś z tanków (a przynajmniej mocno je zmniejsza), movement speed i attack speed na sporym obszarze ze skilla i pasyw, dzięki któremu lifesteal nie jest mu tak drastycznie potrzebny jak innym. Niezły na top, niezły na jungle. A że mało popularny? Bo w teamfightach już nie jest tak strasznie przydatny.

Na marginesie, o ile pamiętam to jeden z niewielu champów którzy nie otrzymali zmian w żadnym patchu (a jeśli już to niewielkie) - esencja balansu. :D

Powracając do Kassadina: na rankedach banują go tylko ludzie, którzy nie potrafią przeciw niemu grać ;) Zazwyczaj (nie chcę tu nikogo obrażać) banują go na low elo, gdyż sam zobaczysz, że na 1800+ kassadina raczej się nie banuje :)

Kontynuując wątek:

Zauważyłem, że ludzie zaczynają grać Trundlem na topie, gdyż właśnie tam gra się typowymi twardzielami, a jako że Trundle ma cholernie dużo debuffó, to praktycznie eliminuje większość championów.

Polecam zagrać nim przeciw Yorickowi. Magia :)

Cóż, może i masz rację co do kassadina, ale chyba się nie zgodzisz że jest słaby?

A co do Trundle, naprawdę mało spotykana postać, sam osobiście grałem nim może raz czy dwa, max. Ostatnio spotkałem jednego, na jungle, cóż, denerwujący bo denerwujący, ale trudności nie sprawiał ;)

Oczywiście, że Kassadin jest potężną postacią w odpowiednich rękach :)

A tak z ciekawości czy można dostać bana za brak teamplayu ? Bo miałem ostatnio naprawdę wku***ającą sytuację najpierw się ostro zdenerwowałem na chacie a potem siadłem do LoLa i gram sobie ładnie pięknie ogarniam topa wygrany lane zniszczone 2 turrety nadeszła pora teamfightów robie dość dobry dmg focusuję kogo trzeba i tak teamfight za team fightem ez mnie ciągle ksuje bo tylko czeka aż przeciwnik będzie na low hp żeby ściągnąć go na hita , poprosiłem żeby przestał raz drugi czwarty nie pomogło zostawiłem na czas następnego team fightu cały team team dostali w dupsko przeciwnik pocisnął jeden turret następny obroniłem ale chwilę później dostaliśmy w teamfightcie ostre baty i pocisnęli nas już do końca i owszem wiem że to moja wina ale czy za jednorazowy report od około 4 graczy można dostać bana ?? Bo pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło i nie wiem.

Za "brak teamplay'u" można dostać raporta. Odpowiadająca opcja to brak komunikacji z teamem i negatywne nastawienie. Jeśli dostałeś reporta od 4 osób, nie oznacza to, że dostałeś bana. Po prostu twoja sprawa trafiła do trybunału, gdzie Riot i inni użytkownicy oceniają sytuację. Pamiętaj, że pod uwagę brany jest in-game chat, czyli jeśli flamowałeś czy coś to możliwe, że tego bana dostaniesz. Jeśli byłeś uprzejmy, to szansa na bana jest znikoma.

Kassadin nie ma CC, nikt nie gra Trundlem bo nic nie wnosi do teamu... Coś jeszcze ciekawego powiecie?

Kassadin ma jednego z najlepszych AOE slow zadających bardzo duży dmg, oraz Silence dzięki któremu kontruje prawie wszystkich AP Carry na midzie. W Lategame ściąga AD Carry na nuke RQE+DFG+ewentualny ignite, niezależnie jak słabo nafeedowany by nie był. Na dodatek po rozwaleniu może zwinąć się flashem (czego ad carry nie zdąży zrobić ze względu na silenc'a), i wróci za kilka sekund zabijając następną osobę, AP Carry/Supporta. Strasznie ciężko go sfocusować, ma dobre CC i jest jedna z najbardziej mobilnych postaci.

Trundle, wnosi do Teamu bardzo wiele, dla tanka robi kupę z rezistów, rzuca takie coś na malhpita i jest nie do rozwalenia bez rzucenia ignita na niego, na dodatek ma jeden z największych DPS z bruiserów. Ma też kloca którego ciężko z powodzeniem używać. Zatem dlaczego nikt go nie pickuje? Odpowiedź jest prosta- mobilność. Nie ma żadnego gap'closera, a jego buff do movespeeda jest niwelowany przez TF/Malleta. Nie jest w stanie sfocusować nikogo, w przeciwieństwie do Irelii która ma doskok, stuna bardzo dobry systain i redukcje cc. Trundle byłby dobrą postacią, jakby daliby mu redukcję CC na ulti, bądź w pasywie. Obecnie jest do niczego, tylko do przejmowania focusu na siebie, a to za mało.

Kassadin nie ma CC, nikt nie gra Trundlem bo nic nie wnosi do teamu... Coś jeszcze ciekawego powiecie?Kassadin ma jednego z najlepszych AOE slow zadających bardzo duży dmg, oraz Silence dzięki któremu kontruje prawie wszystkich AP Carry na midzie. W Lategame ściąga AD Carry na nuke RQE+DFG+ewentualny ignite, niezależnie jak słabo nafeedowany by nie był. Na dodatek po rozwaleniu może zwinąć się flashem (czego ad carry nie zdąży zrobić ze względu na silenc'a), i wróci za kilka sekund zabijając następną osobę, AP Carry/Supporta. Strasznie ciężko go sfocusować, ma dobre CC i jest jedna z najbardziej mobilnych postaci.Trundle, wnosi do Teamu bardzo wiele, dla tanka robi kupę z rezistów, rzuca takie coś na malhpita i jest nie do rozwalenia bez rzucenia ignita na niego, na dodatek ma jeden z największych DPS z bruiserów. Ma też kloca którego ciężko z powodzeniem używać. Zatem dlaczego nikt go nie pickuje? Odpowiedź jest prosta- mobilność. Nie ma żadnego gap'closera, a jego buff do movespeeda jest niwelowany przez TF/Malleta. Nie jest w stanie sfocusować nikogo, w przeciwieństwie do Irelii która ma doskok, stuna bardzo dobry systain i redukcje cc. Trundle byłby dobrą postacią, jakby daliby mu redukcję CC na ulti, bądź w pasywie. Obecnie jest do niczego, tylko do przejmowania focusu na siebie, a to za mało.

Ziomek ;D Kassadin jest zbanowany bo kontruje każdą inną owieczke na midzie ;D łatwo dorwać kassadina, i musi być ogarnięty inaczej lipa.

Trundle nikt nie bierze bo nikomu sie ta postać nie podoba ;D i szybko sie nudzi ;< najłatwiejszą jungle ma.

Od kiedy trundle ma najłatwiejszą jungle ? :o, jakby miał najłatwiejszą jungle to przypuszczam, że dużo ludzi by nim grało.Kassadin kontruje prawie wszystkich ap carry, bo są wyjątki, na niego trzeba mieć szybkiego nuke, ale także dobrego escape.

Ziomek ;D Kassadin jest zbanowany bo kontruje każdą inną owieczke na midzie ;D

Życzę powodzenia jeśli wezmiesz Kassa na mida a ja będę w przeciwnej druzynie :) Biorę talona i idziesz wąchać kwiatki od spodu już w early ( około 3-4 lvlu ) Talon combo > Kassa combo :)

@UP

Teraz dowaliłeś. Najpierw gadka, że AP kontra na innych AP jedzie wszystkich, a ty wyjeżdżasz z AD kontrą na każdego AP.

Jak pokonać Yoricka(ewentualnie dobrego Garena) na solo topie?!

Na dobrego Yoricka nie ma bata. Albo weźmiesz Cho'Gatha i go ogarniesz, albo Trundla. Z tym, że jako ten pierwszy możesz ubić grabarza, ale jako Trundle coś mi się to nie widzi. Jedyne co to ustoisz na linii i będziesz mógł farmić w miarę spokojnie z powodu pasywa.