LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Może mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego teraz na rankach jest banowany mundo ? Ponoć po zmianie masterków jest "op" przynajmniej tak mówią ludzie z rankedów.. niby w jaki sposób ?

Myślę (ale nie jestem pewny, nie chce mi się sprawdzać), że są teraz masterki które mu chorobliwie zwiększają HP regen, czy może ogólną tankowatość. Z resztą spróbuj zabić mundo. Ta paskuda niekiedy potrafi wytankować 4 osoby i przeżyć. Moim zdaniem chyba jeszcze gorszy niż Shen. No i do tego bije % dmg jak się nie mylę.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Mundo miał zawsze ten problem, że jego early było słabe ze względu na brak sustainu i można było go stosunkowo łatwo wypchnąć z linii przez to że był początkowo dość squishy (w dodatku traci HP podczas używania skilli). Obecnie dzięki boskiej masterce regenerującej 2% brakującego HP jego early problemy z przeżywalnością zostały naprawione, a moment w którym człowiek najbardziej powinien bać się Mundo to lategame, do którego teraz może dojść bez większych przeszkód, a to ze względu na ogromną tankowość jaką w tym momencie pokazuje, razem z obijaniem z % dmg oraz chorym ulti, jeśli team przeciwny zapomni o ignite albo grievous wounds.

A więc postanowiłem zaryzykować i poprosić was o pomoc w zbudowaniu "Bildu" dla postaci Renger, otóż w LoL'a gram od 3 dni i nie zbyt mam pojęcie o tym kiedy co składać (chodzi o itemy) , oczywiście przeszukałem internet i znalazłem sporo poradników niestety były one opisane już dla osób które maja większą wiedzę na temat gry niż ja. Tak więc jeśli by ktoś znalazł chiwilę czasu aby pomóc :)

Gdybym mógł ci zasugerować coś, to to, że są chyba lepsze postacie dla początkującego niż Rengar. Wymaga on dość dobrego panowania nad tym, co się robi, jeśli ma być skuteczny w walkach. Jednak nie mówię, że nie. Możesz obejrzeć na YouTube powtórki z gry Rengarem. Takie praktyki dadzą ci trochę wglądu w to, jak się gra. Co so bildu również, zwłaszcza jeśli są to nagrania z diamond 1 czy challenger. Tu też tylko będziesz miał kłopot, bo na tych tierach chyba w 99% przypadków na Rengarze zaczynają z dużym czerwonym potem i paroma do HP, czego zdecydowanie nie rekomenduję nowym. Polecam ci zainteresować się postaciami takimi jak Kayle, Annie, Ashe, Nasus, Sivir, a w rotacji która zmienia się już po dniu dzisiejszym (!) spróbuj Ahri, Lux i Tarica. Sam Rengarem nie gram, więc nie jestem w stanie ci pomóc własnym buildem i poradami na niego.

A i witamy w summoners rift ;)

A więc postanowiłem zaryzykować i poprosić was o pomoc w zbudowaniu "Bildu" dla postaci Renger, otóż w LoL'a gram od 3 dni i nie zbyt mam pojęcie o tym kiedy co składać (chodzi o itemy) , oczywiście przeszukałem internet i znalazłem sporo poradników niestety były one opisane już dla osób które maja większą wiedzę na temat gry niż ja. Tak więc jeśli by ktoś znalazł chiwilę czasu aby pomóc

Bullshit, jesteś leniem. Wszystkie poradniki mają opisane krok po kroku jaki item musisz mieć. Są załączone nawet obrazki.

@Up co z tego, że łatwiejsze postaci. Mówisz, że Rengar będzie dla niego za trudny, a polecasz mu Ahri i Lux ,brawo. :)

Jak chce grać Rengarem to niech gra Rengarem, prędzej czy później się nauczy.

Hans - tu masz ładny poradnik http://www.lolking.net/guides/38181

Tylko że Rengar jest dwa razy trudniejszy od Ahri, i trylion pierdyliardów miliardów razy trudniejszy od Lux, naciśniesz choć przypadkiem jeden przycisk źle, i całe combo idzie w piach, do tego ma on bardzo specyficzny styl gry.

Tylko że Rengar jest dwa razy trudniejszy od Ahri, i trylion pierdyliardów miliardów razy trudniejszy od Lux, naciśniesz choć przypadkiem jeden przycisk źle, i całe combo idzie w piach, do tego ma on bardzo specyficzny styl gry.

Zawsze lepsze to niż postać z samymi skillshotami. Co tam można nacisnąć źle? Rengar to faceroll po klawiaturze.

Dzięki Panowie za pomoc :) , cóż co do postaci jednak zrezygnowałem i postanowiłem ogarnąć do prefekcji Fizz. Dzięki kilku poradnikom uzyskałem wynik 18 zabitych na 8 zgonów( dla mnie jest to jak narazie najlepszy wynki) , oraz nie nie grałem z botami ;).

Faktycznie teraz z Tieru 1 bardzo szybko się wybija(zapewne dlatego, że można teraz spaść o ligę). Ile mniej więcej meczy mogę przegrać gdy mam 0 pkt ? Jestem świeżo po awansie i już jeden mecz przegrałem, strach grać :z

Myślę że przy 3 porażce z rzędu spadniesz

Podobno 10 z rzędu, bo nie chodzi o wywalenie słabszych, tylko żeby nie było takich Plat V, że przegrywają wszystkim gry, bo nie spadną.

Zapowiadali że MMR gracza będzie musiało spaść o wiele niżej, do granic niższych dywizji w lidze niżej.

Skoro już o ligach mówimy, jestem w "tłoku" sezonu 4 , kim najlepiej grać żeby carrować gry? nie chce znowu wylądować w brązie T.T

PS. a ile ranków musze przegrać/wygrać w tłoku żeby być w srebrze ? to chyba zależy od MMR ale upewniam sie

Moim zdaniem najlepszym sposobem na wyjście z tych lig jest granie cały czas tylko garstką champów (tak abyś ich wymasterował), nie ma sensu co chwile grać czymś innym bo niczego się nie nauczysz. Najlepsze pozycje to mid(taki champ z możliwością roamowania) lub jungler.

Moim zdaniem najlepszy do tego jest kha zix w jungli, tylko postac ta wymaga cholernie dobrego refleksu i bardzo szybkiego podejmowania dobrych decyzji. Świetnie sprawdza się zwłaszcza w kombinacji z zedem albo innym asasynem. Ogólnie dżunga daje największe możliwości kontroli gry i pomocy innym liniom

Mam pytanie, czy jeżeli wygram 10 na 10 meczy, to w jakiej będę dywizji (miałem silver V-IV w poprzednim sezonie)

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Przy 10 na 10 win nie wiem, czy nie mogłoby cię wrzucić gdzieś do golda.

A co z tymi nowymi runami? Kiedy wyjdą i czy warto obecnie złożyć sobie kolejną stronę póki nie ma nowych? Wyrosło mi już 8k+ IP i szatan już mnie kusi, by to upłynnić

Nawet jeśli wygrasz 10/10 to nie będziesz tam gdzie byłes w sezonie 3, mmr zostało obniżone o około(w przypadku Diamondu) 250~ a w 10 wygranych możesz zdobyć około 150-200 mmr, więcej będziesz gdzieś o dywizje niżej jeżeli wygrasz te 10 meczy.

Jeżeli masz rację, to będę w brązie... chyba skończę grać jeżeli do tego dojdzie ;/