Na niższych dywizjach to trochę inaczej może wyglądać. Jak jeszcze był stary system Elo, to działo się tak, że przybliżano do ~1200 elo(odpowiednik chyba silvera I-II) w sensie, że gracze poniżej 1200 byli podciągani do góry a gracze powyżej ściągani w dół, czyli możesz wybić się trochę wyżej.
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Nie pękaj, mnie przydzieliło do bronze 1 i wspinaczka jak narazie idzie całkiem gładko. Jak się nie mylę to mam obecnie 55 pkt, jeśli utrzymać tempo i nikt nie postanowi mi zepsuć gier o awans, to po kutrze powinienem dostać się do silver 5. Wystarczy ścisnąć pośladki, przełknąć ślinę i ruszyć z kopyta.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Ty ściśniesz pośladki , ale ludzie którzy z tobą grają raczej nie ^^
Kogo kupic za 3150 na mida
Nawet jeśli wygrasz 10/10 to nie będziesz tam gdzie byłes w sezonie 3, mmr zostało obniżone o około(w przypadku Diamondu) 250~ a w 10 wygranych możesz zdobyć około 150-200 mmr, więcej będziesz gdzieś o dywizje niżej jeżeli wygrasz te 10 meczy.
Rozstawieniówki rządzą się swoimi prawami - pierwsze 10 meczy daje nam większą liczbę MMR za winy i lose.
Ty ściśniesz pośladki , ale ludzie którzy z tobą grają raczej nie ^^
Jeśli jesteś zbyt dobry na daną ligę i dywizję, to twoje ściśnięcie pośladków prędzej czy później wywinduje cię wyżej, bo będziesz raz za razem carrował drużynę do wina. Pamiętajcie, w grze możecie spotkać 9 randomowych osób o niezidentyfikowanym poziomie, z czego większość jest w drużynie przeciwnej. Jeśli wy jesteście w czymś dobrzy, to statystycznie powinniście mieć więcej szans na wygraną.*
Kogo kupic za 3150 na mida
1. Brak dokładnych danych co masz, co chcesz, kim chcesz grać...
2. Jest do tego osobny temat, więc sio do niego.
3. Pomidor.
* - naturalnie sprawa może wyglądać zgoła odmiennie jeśli grywacie supportami - wtedy trzeba duo z kimś ogarniętym albo trzymać kciuki że wasz ADC wie co robi.
Obecnie strasznie popularny jest Gragas który daję dużo fun'u z gry a oprócz tego jest przydatny dla drużyny. Oprócz niego mogę polecić Le Blanc która po chwili treningu staję się naprawdę ciekawym championem.
A i tak sobię pomyślałem że jako iż jest to temat ogólny o lol'u to nie będę tworzył nowego i zapytam się tutaj. Otóż ostatnio stwierdziłem że od tych ponad 4 lat z przerwami w jakie gram w lol'a zawsze grałem sam bez jakiejś w miarę stałej ekipy. Jako iż powróciłem po dłuższej przerwie postanowiłem stworzyć drużynę z którą mógłbym zacząć stalę grać. Jako twórco-kapitan drużyny oferuję duże doświadczenie którym z chęcią się podziele i (mam nadzieję) miłą atmosferę. Ekipa będzie nastawiona na czerpanie z gry jak najwięcej przyjemności przy jednoczesnym doskonaleniu się. Jeżeli chodzi o moje ELO to powiem szczerze nigdy nie interesowała mnie gra rankingowa z "randomami" więc przeważnie kończyłem swoją karierę na grach "placement'owych", serwer gry to EUNE a do komunikacji wykorzystamy teamspeak'a portalu. Wszystkich zainteresowanych zapraszam na PW aby nie zaśmiecać tematu.

Jeżeli masz rację, to będę w brązie... chyba skończę grać jeżeli do tego dojdzie ;/
Jeśli byłeś w brązie to znaczy, że twoje mmr było mniejsze niż 1200 (~silver 3), a reset elo przybliża wszystkich do tego startowego 1200, czyli jeśli miałeś np. 1000, to zaczynasz z 1100, przy 10 winach może to być ~1400 (Silver 1).
Nie pękaj, mnie przydzieliło do bronze 1 i wspinaczka jak narazie idzie całkiem gładko. Jak się nie mylę to mam obecnie 55 pkt, jeśli utrzymać tempo i nikt nie postanowi mi zepsuć gier o awans, to po kutrze powinienem dostać się do silver 5. Wystarczy ścisnąć pośladki, przełknąć ślinę i ruszyć z kopyta.Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Tak samo mam z silver IV do bronze V (z mojej winy bo grałem kiedy lagi były i może nie przykładałem do 10 meczy do gry bo sesja na głowie więc po omacku to ominąłem). Ale już za chwilę będzie bronze III o dziwo mogę przeskoczyć o II dywizje nie wiem czemu ;p. Na razie gładko idzie 56 lp nabite 3 meczami więc si. Jednak poziom silvera a bronze widać to nie wstyd być w najniższej lidze od czegoś trzeba zacząć .
Nawet jeśli wygrasz 10/10 to nie będziesz tam gdzie byłes w sezonie 3, mmr zostało obniżone o około(w przypadku Diamondu) 250~ a w 10 wygranych możesz zdobyć około 150-200 mmr, więcej będziesz gdzieś o dywizje niżej jeżeli wygrasz te 10 meczy.
No nie bardzo.
Kumpel z gold II trafił do plat III wygrywając wszystkie dziesięć
Ja z gold I spadłem do gold II mając 5 w 5 l
Inny kumpel z gI spadł do silver III, taki sam bilans
jedni po 6 winach w placementach spadają nawet o 4 dywizje a inni zostają praktycznie w miejscu (widze po znajomych) nie mam pojęcia jak to dziala ale to raczej jakiś random ;p
ostatnio dużo ludzi gra leoną więc super opcją jest pickowanie morgany na support, która całkowicie niweluje jej bardzo mocne cc.
Co sądzicie o Gragasie w jungli? Kupiłem go jeszcze w sezonie 2 i w ogóle nim nie gram. Jego E robi teraz równy dmg wszystkim jednostkom, w które wjedzie. Ten Spirit of the Spectral Wraith dałby mu jakiś sustain. Próbował ktoś z was takiego czegoś?
Ja nim rankedy normalnie na diamencie grałem. Jasne, że jest dobry. Zamiast kielicha poprostu składasz Spectral Wraitha. Reszta Czapka, Voidstaff i oneshotujesz carry przeciwnika. A maksujesz Beczke. Zaczynasz z W, drugie E i jedziem z dżunglą. Strasznie szybkie cleary, niezłe ganki i burst na 6lvlu. POLECAM!
Jak składać graves'a ? Obecnie pierw składam krwiopijce,berki, phantom/statik,infinity,last whisper ... ot taki zwykły build niby jest okey ale mam wrażenie, że mój graves nie ma dmg, zwłaszcza jeżeli chodzi o early. Co lepiej phantom czy statika ? Jakieś porady co do grania gravesem, bo ogólnie chciałbym zacząć go mainować na rankedy
Phantom dancer dla gravesa to napewno. A co do dmg to zalezy od twoich run jakie masz złożone no i krwiopijca ^.-. Taka mała rada adc z Infinity Edge zawsze wygra na adc z Bloodthristerem ale czasem to nawet ja sam zmieniam build wszystko zalezy od teamu , przeciwników , twojej druzyny , fragow , farma. Zakładajac żę kupujesz sword pierwszy zacznij składać IE zamiast bloodthristera pierwszy potem lecisz po zeal i skladasz phantom dancera tylko nie zapomnij o specterze który jest musem(czyli na 1 miejscu) u każdego adc a potem mozesz bloodthristera taka jest moja kolejnosc przy składaniu itemów prawie zawsze i nie narzekam.
A nie lepiej samemu kombinować bulid, bo od ciebie zależy jak dana postać będzie prowadzona. Możesz standardowo IE, phantom, krowiopijec, Last whisper, berki, tankowy. Kolejność nie ma znaczenia. Sam sobie zrobiłem bulid nietypowy pod adc, ale go muszę przetestować na normalu.
I pytanie czy Hydra na adc by się sprawdziła ? bo daje niezły dmg, krwiopijec i trochę regeneracji zdrowia. WIem jak powinno budować adc, jednak chce wyjść na razie poza schemat mety.
Według mnie hydra na adc w porównaniu z krwiopijcem jest taka sama tylko że z regeneracją która jest niepotrzebna ponieważ już sam life steal może cię zregenerować(chodzi mi o zabijanie w jungli potworów z auto ataku)i mógłbyś wypaść źle w oczach innych(flame) mając ten item.Jeśli chcesz jakiś inny fajny item na adc to Frozen Mallet jest według mnie OP (+700 HP,dmg i slow). BTW to pamiętam jak kiedyś nie było Hydry ale wciąż był timat(chyba tak się nazywał ten item)i on działał wtedy na postacie dystansowe.
Tiamat jak się nie mylę nadal jest. Obecnie to chyba część hydry. Sam osobiście nie wiem, jak działałaby na ADC, bo pisało coś, że jest melee only. Jeśli dałoby się wziąść hydrę na ADC z pewnością uniknęłoby się uciążliwego czasem stackowania. Ale jak z efektywnością to nie wiem
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Chodzi mi o to że w s2 ,,Tiamat'' działał jak dzisiaj tylko że postacie dystansowe też miały ten efekt.Wyglądało to tak że każdy kto był około celu który został trafiony też obrywał.
A nie lepiej samemu kombinować bulid, bo od ciebie zależy jak dana postać będzie prowadzona. Możesz standardowo IE, phantom, krowiopijec, Last whisper, berki, tankowy. Kolejność nie ma znaczenia. Sam sobie zrobiłem bulid nietypowy pod adc, ale go muszę przetestować na normalu.I pytanie czy Hydra na adc by się sprawdziła ? bo daje niezły dmg, krwiopijec i trochę regeneracji zdrowia. WIem jak powinno budować adc, jednak chce wyjść na razie poza schemat mety.
Nie, Nie i Nie. A widziałeś kiedyś caitlyn z rabbadonem? tez jest poza metą