LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Nie popadajmy w skrajności. Wiadomo, że raczej nie warto być śmiałkiem, który budzi się rano zrywając się z łóżka z okrzykiem: Rabadon! Nak...ę tons od demejdż z sieci!
Chyba nie zaprzeczysz, że jeśli ktoś jest kreatywniejszym graczem i ma dobry pomysł, który działa ze względu choćby na jego styl gry to jest to dobre?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Bycie kreatywnym - tak. Ale nie bycie głupim.

Hydra nie ma racji bytu na ranged ADC. Powód jest prosty - daje im 15 mniej AD niż BT, daje im o 6% mniejszego lifesteala, a daje w zamian tylko jakieś 2-3 HP na sekundę. Pasywka nie działa, a aktywki użyć nie mogą, bo nie są melee (zresztą, nawet jeśli się da... jeśli ADC wchodzi w zasięg melee to jest z nim bardzo źle). Hydra po prostu się nie sprawdza, bo daje mniej czystej mocy, a nie daje nic w zamian. To dobry item na bruiserów (zamiast BT, które może być dobre chyba tylko na kimś pokroju Riven), ale nie na ADC. Jeśli chcesz dołożyć coś pod lifesteala na ADC do swojego BT, to lepiej złóż drugiego BT.

To ma mniej więcej podobny sens jak korzystanie z Rylai zamiast RoA na champie w stylu Morgany tylko dlatego że ma fajną pasywkę. No okej, ma tą pasywkę, tylko co z tego, jeśli zamiast niej możemy dostać więcej statów w tej samej cenie, a sama pasywka nam się nie przyda?* Do takich rzeczy trzeba podchodzić z głową i nie brać czegoś co da nam mniej. To po prostu mija się z celem wtedy.

* - Q Morgany daje snare, więc slow nie skończy się zanim będzie miał okazję zadziałać. E jest shieldem, więc nie spowolni. R ma wbudowanego slowa, a poza tym jest multitargetem, podobnie jak W. Pasywka ma bardzo ograniczone działanie, a w tym momencie tracimy staty które moglibyśmy mieć zamiast niej.

HAHA caitlyn z rabaddonem ;o

Wiem iż pasywka z hydry nie działa na adc, ale daje niezłego dmg + lifesteal + IE ma się naprawdę przyzwoity dmg. Zobaczę sam jak to będzie działać :). I ostatnie pytanie czy mogę zamienić last whisper na youmuu's ghostblade. Niby ten drugi przedmiot oferuje więcej kosztem przebicia pancerza. I tak sobię myślę iż pasywka z tego przedmiotu mogła by zadziałać ładnie na niektórych adc. Np. Jinx ona zabija mam już speeda, odpalam team iteam mam dodatkowo na 4 sekundy prędkość ataku.

Daje też move speeda co dla niektórych adc co nie posiadają systemu ucieczki jest jak znalazł, mówię o używaniu iteamu z głową.

Wiem iż pasywka z hydry nie działa na adc, ale daje niezłego dmg + lifesteal + IE ma się naprawdę przyzwoity dmg. Zobaczę sam jak to będzie działać . I ostatnie pytanie czy mogę zamienić last whisper na youmuu's ghostblade. Niby ten drugi przedmiot oferuje więcej kosztem przebicia pancerza. I tak sobię myślę iż pasywka z tego przedmiotu mogła by zadziałać ładnie na niektórych adc. Np. Jinx ona zabija mam już speeda, odpalam team iteam mam dodatkowo na 4 sekundy prędkość ataku.Daje też move speeda co dla niektórych adc co nie posiadają systemu ucieczki jest jak znalazł, mówię o używaniu iteamu z głową.

Jezu NIE NIE I NIE. Nie rozumiem czemu zadajesz takie pytanie skoro i tak robisz po swojemu. Bezsens

Hydra na ADC haha... Akurat mainuje adc od bardzo długoe czasu i wiem, że to jest bezsensowny pomysł. Nikt nie gra takimi itemami nie dlatego że brakuje kreatywnych graczy, tylko dlatego że jest to bezsensowne.

a w ogóle 4 sezon to pedał.

A w ogóle to Statikk Shiv to ,,pedał''.Wytłumaczy mi ktoś co ten item na takiego w sobie?Bo dla mnie jest on słabszą wersją phantom dancera i piorunami.Ja ten item kupuje tylko na Ashe żeby wykorzystać avarice blade kiedy już mi jest niepotrzebne.

Raz, że jest tańszy niż phantom dancer, a dwa, że te pioruny to dodatkowy wave clear, który bardzo się przydaje do czyszczenia minionów i podczas siege'owania wież.

Jeżeli złożysz Statik do ~20 minuty, robisz bliźnim krzywdę straszliwą. Pushujesz aż miło, a 100 magic dmg na tym etapie to też nie w kaszę trącał. Ale. Jeśli się nie wyrobisz... Olej. Składaj Phantoma, który jest pod każdym względem lepszy.

Jeżeli już Statika złożysz, też - kończąc build sprzedaj i wymień na PD - w late siły tych dwóch panów nie ma co porównywać.

Po trzecie zawsze te troche wiecej movement speed dodatkowo dzięki pasywce avarice blade po paru minutach farmy składasz go praktycznie za free. Dodatkowo dmg z pioruna też wali krytyki i jakby trgo bylo mało jest to dmg magiczny.

Osobiście nigdy nie buduje Statika. Sam mam taki schemat budowania ADC, że tylko gdybym się nafeedował opłaciłoby mi się go złożyć. No i dochodzi do tego sentyment ;)

Statikk > phantom w każdej fazie gry.

Jego dodatkowe obrażenia (magiczne) podczas teamfightów to jest po prostu masakra. Pamiętając, że to bije aż 4 targety.

Oczywiście nie na każdego ad carry składanie statikka to najlepszy pomysł.

Jeżeli chodzi o statikka to na pewno na :

Caitlyn, Jinx, Ashe, Vayne (tutaj można wybierać bo i to się sprawdzi i pd) i Draven(!) Myślę, że na Gravesa mimo wszystko lepszy jest phantom ze względu na bardzo mały zasięg.

Innymi adc gram rzadziej a nawet w ogóle (meta robi swoje) jednak powiem, że adcarry w tym sezonie ma o wiele trudniej niż inne role i jeżeli ktoś chcę mainować tą pozycje (szczególnie w solo q) to musi mieć mocne nerwy, naprawdę mocne.

Nie wiem. Sam nigdy nie porównywałem ich szczegółowo. Z pewnością statika możnaby docenić przy poke'owaniu, jeśli się nie mylę, to Q Eza nakładało ten efekt. Jeśli tak jest, to raczej nie stosuję tego, choć może warto by było wypróbować. Kosa jak dla mnie... Po prostu nie.

Statikk jeśli rozumiem ten przedmiot do szybkości ataku co daje pioruny tak. Ten przedmiot ma jeszcze jedną zaletę ale nikt o tym chyba nie napisał, szybciej nim pushować lane. Czyli kupować go jak chcemy pchnąć szybko lane do przodu i rozpocząć mid/late game.

Statikk jeśli rozumiem ten przedmiot do szybkości ataku co daje pioruny tak. Ten przedmiot ma jeszcze jedną zaletę ale nikt o tym chyba nie napisał, szybciej nim pushować lane. Czyli kupować go jak chcemy pchnąć szybko lane do przodu i rozpocząć mid/late game.

Od kiedy to mid , late zaczyna sie kiedy turret padnie???" Grałem grę w której przeciwnicy stracili 3 turrety na jednej linii po 13 minutach czyli mam rozumiec ze to byl juz późny late game?? Co za głupota!!!

To że na początku zniszczy się wieże to nie znaczy że jest już late ale czy on tak napisał?DeimonD'owi chodziło o zrobienie z mid game late game.

To że na początku zniszczy się wieże to nie znaczy że jest już late ale czy on tak napisał?DeimonD'owi chodziło o zrobienie z mid game late game.

Człowieku NIE MOŻNA ZROBIC ANI MID ANI LATE GAME. To są rzeczy które następują i są czymś uwarunkowane w tym przypadku czasem.

Deimondowi pewnie chodziło o ten moment w meczu, gdy gracze z linii zaczynają roamować z każdej pozycji. Oczywiście to nie do końca pasuje do określenia midgame, mimo że to w midgame do takich rzeczy najczęściej dochodzi...

Od kiedy to mid , late zaczyna sie kiedy turret padnie???" Grałem grę w której przeciwnicy stracili 3 turrety na jednej linii po 13 minutach czyli mam rozumiec ze to byl juz późny late game?? Co za głupota!!!

Nie napisałem iż mid game rozpoczyna się po zbiciu pierwszej wieży gdzie dokładnie masz tak napisane ?.

Chodziło mi o to iż chcesz mieć przewagę na lini w postaci zbitych wież. Naprawdę ten przedmiot ułatwia push.

"Czyli kupować go jak chcemy pchnąć szybko lane do przodu i rozpocząć mid/late game."

This. Wg tej wypowiedzi wynika, że wg ciebie mid/late zaczyna się od spushowania turreta. Niestety tylko wtajemniczeni posiadają taką wiedzę. Btw wiesz, że 95% osób wpowiadających się tutaj ma większą wiedzę od ciebie i zapewne 100% wie, że SS służy do pushowania? Btw. Teemo ma blinda, jakby ktoś nie wiedział.