Wpisz w google lolking a potem kliknij zakładkę "Champions" . Wie ktoś kiedy wyjdzie patch z tym wybieraniem swojego miejsca ? W sensie wybierasz topa i dobiera ci mida,bota,jngle
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Wpisz w google lolking a potem kliknij zakładkę "Champions" . Wie ktoś kiedy wyjdzie patch z tym wybieraniem swojego miejsca ? W sensie wybierasz topa i dobiera ci mida,bota,jngle
Oby nigdy, nie widzi mi się czekanie po 210930219390219302193021 minut na znalezienie gry.
Też jestem przeciwko mimo wygody, jaką rzekomo wprowadziło by to rozwiązanie. Kiedy to już wejdzie doskonale znać będziemy odsetek ludzi mainujących supporty.
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Wszyscy płaczą, ale nie chciało wam się dowiedzieć, że to będzie opcjonalny tryb tylko dla normali. Nikt nikogo nie zmusza, a ja na ten tryb czekam, bo wbrew pozorom jest sporo ludzi grających supportami, a nie jak w bronzach, że istnieje tylko mid i top.
Tak już lepiej. Mimo wszystko RIOT będzie miał problem z dywizjami "LOL noob i can play only MID retarded bi...", jeśli tryb ma być grywalny i tam. Bo jak zgaduję będzie tak, jak mówię, a dzieci będą marudzić do RIOTu, że kolejki długie, nie mogą zagrać i mają to naprawić. To oczywiście spekulacje, ale bardzo prawdopodobne. No i kto wie, czy nie będzie to łatwy cel dla trolli.
Przecież mówię, że to będzie tylko opcja dla normali... Z resztą czemu nie wprowadzić czegoś, co daje nową możliwość i nikomu nie szkodzi?
Wiem. Z tym, że jest to dla normali uświadomiłeś mnie post wcześniej (takie "szczegóły" o lolu mi raczej wiszą, tak samo, jak niezbyt mnie interesuje co będzie z magma chamber, tj po prostu nie czuję potrzeby by to śledzić). I nie twierdzę, że to szkodzi. Mówię tylko, że RIOT trochę się sam prosi o problemy wprowadzając to, chyba, że są lub będą podjęte odpowiednie kroki, by zniwelować te drobne niedogodności, jakimi mogą być płacze brązów i trolling. W końcu nikt nie zabroni iść dajmy na to Kassą na supporta. W końcu czemu nie? Każdy może powiedzieć, że ma silence, ma slow, ma burst. Co z tego, że tak na prawdę nie działa? RIOT pewnie sam też zakłada, że może się okazać, że jakaś tam postać jest potencjalnym supportem, który po prostu nie został jeszcze odkryty, więc najpewniej nie ograniczą każdej pozycji postaci do tych, które się oficjalnie na nią nadają.
@down TAK, zdaję sobie sprawę, że stare normale pozostaną na wieki wieków amen. Co do reszty to zobaczymy.
Nie rozumiesz ze beda tez stare normale? To bedzie dodatkowa nie obowiazkowa opcja jak Drafty.
Edit-- ucielo mi posta o.O
Nikt nie kaze nikomu na tym grac. A poza tym jest ta opcja wlasnie do testowania mety. + Supportow aktualnie jest wiecej niz junglerow wiec o to nie trzeba sie martwic a 2 sprawa tak na prawde czas szukania gier bedzie zalezec tylko od cb.
A ja zapytam z innej beczki, kiedy wejdzie ten nowy skin do Ashe ?. Bo na tym testowym serwerze jest ;p
a może na walentynki....
Jeśli donrze pamiętam, to miało być to coś heartbreaker, czy jakoś tak, więc czekaj do walentynek. Chyba najsłuszniejsza okazja dla takiego skina.
Jakieś porady do Ezia ?. Chcę go wytrenować przynajmniej na stopień średnio zaawansowany.
Co na niego składać standardowo jak innych adc ?
Czy bardziej budować go pod ap ?.
@EDIT ten taptalk znów wysłał post nie tam gdzie trzeba, do usunięcia.
Napewno nie warto budować nic pod as. Ważnym itemem jest napewno Tri-force.
Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
W sumie to ez jest teraz... słaby. Poza flashem co 7(?) sekund niczym się ponad innych nie wybija. Buduj jak każdego adc tylko dodaj Tritynity. Porady? Poza resetem aa z Q nic więcej. Ew nie bierz W do 13 lvl, bo i tak jest gównix skillem. Ulty na początku Tf dla AS.
Ostatni zauważyłem, że Shaco wchodzi do mety, ludzie coraz częściej biorą go na jungle. Kiedyś miałem mocnego nerwa widziąc tego champa w moim teamie, lecz teraz zauważyłem jego potencjał i zupełnie inna mechanika(teraz to ludzie biorą junglera byle tanky i cc), backdoory za***iste dzięki którym udaje się nam dorwać wroga 3 v 4 podczas gdy 2 goni bez celu shaco xD Sam potrafi zrobić barona. Postać fajna, lecz wymaga zupełnie innej mechaniki niż w obecnej mecie. W tf-ach też przydatny, coś w stylu rengar szybkie ciche zabójstwo
A mam takie pytanie co do Eza. W niektórych meczach mimo, że mam staty typu 10/3 to nie potrafię kompletnie zrobić prawie żadnego dmg. Także w słabo opancerzone targety. Rady? Poza tym, by nie grać Ezem, bo czuję, że to usłyszę ;p
Czasem widzę Eza z dobrym dmg czasem nie, ale przeważnie taki ez robi build Krwiopijec->Lodowa Rękawica->Ostatni Szept->Ostrze Nieskończoności, czasem gdy gram ezem lubie też na nim mieć kosę statika (bardzo ładny harras na Q).
Jeśli gnoisz przeciwnego adc, na starcie na bocie - jeśli wygrywasz lane, to nie ma bata abyś podczas tfów nie miał dmg. Chyba, iż złe dobrane runki i masterki. Jak nie grać eziem, jak nie jest w mecie i możesz zaskoczyć przeciwnika. Ez osłab, jego czasy świetności ma zasobą - jednak jest jakby nie patrzeć mobilny adc. Więc jeśli opanować pozycjonowanie, to jest najważniejsze kiedy-wejśc-kiedy-wyjść z e masz gg. Nie wiem czemu większy hars mam z w niż z q. Z W lepiej gram niż q, a może to kwestia treningu.
Może dlatego, że nie umiesz trafić z Q >_> Q ma ~5x DPS co W. Bijesz aa>Q>aa>aa>Q>aa. Inaczej z Eza dmg nie wyciśniesz.