Po buffie cleansa ściąga on większość efektów także ignite i exhoust. Co do postaci na Top`a polecam:Jayce: uniwersalny i chyba nie do skontrowania, jednak w ubecnej mecie może mieć problemy z adaptacją, szczególnie jeśli nie zdominuje lini, mimo wszystko jego poke może naprawde nabruździć przeciwniką.Olaf: silny toper nie do zatrzymania, wg. mnie po ostatnim mini reworku jest jeszcze mocniejszy niż był, łatwy snowball i dobry sustain na lini.Shyvana: ostatnio trochę znerfiona ale dalej jest mocnym pickiem, który jest naturalnie twardy, i dobry przeciwko innym tankom.Trundle: Kontra na obecną tankowatą metę, dobry sustain na linii, ciekawe CC w postaci pilara oraz potężne ulti.To tylko kilka propozycji. Powiedz jaki styl preferujesz, bardziej spokojna farma, czy zdecydowana dominacja i brutalne niszczenie linii.
Cleanse na pewno zatrzymuje dmg ignite, ale zdaje mi się że nie zatrzyma efektu osłabienia healów.
Najlepszą kontrą na Jayce'a jest duży sustain. Irelia zawsze była strasznym pickiem przeciwko niemu i sądzę że to się nie zmieniło. Co do reszty... masz dużo racji, ale co do Shyv to poczekam lepiej na to, jak będzie się nią grać po nerfie na Perservance - to było jej głównym źródłem survi, a po nerfie Doran Shielda nadchodzącym w 4.3 powinno być jeszcze gorzej. Poczekamy, zobaczymy ![:)]()
Patch już dostępny a w nim rework m.in. skarnera czy uważacie, że teraz ludzie będą więcej grać nim i stanie się postacią jeszcze lepszą czy raczej niekoniecznie ?po za tym nie wiem czy też to zauważyliście, ale zastanawia mnie pewna rzecz tj. brak filmiku podkreślającego większe zmiany w postaciach jak to zazwyczaj było a przecież ostatni ( chyba) filmik z patch notes był nawet z polski dubbingiem
Na pewno przez pewien czas Skarner będzie popularny. Jak długo? To zależy jak mocny będzie jego nowy kit. Pamiętajmy jednak że jego nowa mechanika spowalniania pomoże jego gankom bez użycia ulta (który stał się mniej zawodny), zwłaszcza przy booście do speeda na (mocniejszym) shieldzie. Jak dla mnie będzie co najmniej w tierze 2 junglerów (tak na 4 możliwe).
Try też lubię junglować pod ad, pod tanka mam vi. Jednak problem polega na tym iż jak wezmę ten spel do czyszczenia efektów to będę musiał zrezygnować z flash'a albo smite.
Więc go nie bierz. Jeśli jesteś zmuszony użyć ulta, i tak masz tylko dwie możliwości: walczyć do upadłego i zginąć na rzecz teamu (np. pushując turreta albo zabijając jakiś cel) albo uciec, a wtedy Q użyte w dobrym momencie pozwoli ci przeżyć. Więcej możliwości nie masz ![:)]()
Ostrzeżenie dla Boosterów i Boostowanych! Riot postanowił porządnie wziąć się za ten proceder. Radzę uważać, kary będą zaczynać się od dwutygodniowych banów oraz permanentnych blokad na nagrody po zakończonym sezonie (i odebraniu zasług za sezony poprzednie), a kończyć na permabanach dla osób notorycznie powtarzających swój błąd. Postanowili też ostro wziąć się za teamy które bawią się w wymienianie winami i boosting - od kar na MMR po disbanding takich drużyn. Tak więc... lepiej uważajcie, tym bardziej że stwierdzili że trzeba się skupić na tym problemie, bo niszczy pozytywne doświadczenia w grze ![:)]()