LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne

Jeżeli masz od początku 0 punktów nie spadniesz choćbyś przegrał 10 meczy. Musisz wygrać jeden mecz i potem przegrać kilka razy żeby spaść.

Faktycznie, zaraz po wejściu do dywizji (albo po rozstawieniówkach) mamy ochronę przed spadnięciem, ale to dotyczy tylko kilku meczy. Stawiałbym, że w pewnym momencie gra zrzuci cię jeśli nie będziesz wychodzić wyżej.

Jednak czy to dotyczy ligi czy między tierami też ?. Bo ja awansowałem do bronze IV przegrałem 2 mecze i znowu V. Za chwilę będzie promo więc chce widzieć ;D.

Jakie jest (tak, pisząc to , już jest w grze) najlepsze ustawienie na Hexakilla (6vs6) ? Double jungle ? podwójny top ? triple bot ? roamer ? jakieś pomysły co najlepiej będzie działać ?

Emm gra for fun, więc pickujecie co chcecie. Ja np grałem blitzem jungle i była beka :D

Sam dzisiaj zagrałem z kumplem bota jako Kayle ADC. I chyba nie jest źle, gdybym miał na prawdę dobry pomysł na build byłoby jeszcze lepiej. Taka Kayle w zasadzie ma świetną farmę. Chyba, że to po prostu specyfika meczu. Pod koniec w 40 minucie miałem 360 farmy, więc chyba spoko. W każdym razie mnie zadowala.

Ten tryb to dla zabawy jest przynajmniej w chwili obecnej, mi najlepiej sprawdziło się 2 top 1 mid 2 bot i 1 jungle przy czym w takim wypadku spada znacznie postaci na topie a z drugiej strony rośnie rola junglera, który ma większą farmę i najbardziej ciągnie grę(ma dodatkowo szansę na 2 fragi na topie).

Najlepiej to iść w 6 na mida.

Pierwszy lvl up w 10 minucie i w międzyczasie dociskająca się druga wieża na bobie i topie. Wbrew pozorom można to utrzymać we dwójkę.

https://www.youtube.com/watch?v=2QjM9qMDKjA

Tak w temacie tylu ludzi w jednym miejscu. Niestety po buffie na redukcję dmg wieży może być nieco trudniej :)

Ale fakt faktem, ktoś z dobrym clearem i survi utrzyma się dość długo 1v2. Gorzej z 1v6 - dive skończy się bardzo przykro.

https://www.youtube.com/watch?v=TgWeb0JSWlM

Co sadzicie o tej kombinacji :D?

Gralem ostatnio tak z kolega i musze przyznac ze swietna zabawa :D.

Linia jak linia, trolllane'ów jest mnóstwo :)

@Drapon nic specjalnego. zwłaszcza że będąc ogarniętym melle na bocie możesz grać 1v2...

Tylko jeśli posiada dobry sustain i pomoc drużyny. Większość melee w linii 1v2 kompletnie nic nie zrobi - będzie ostro harassowany za każdym razem, gdy tylko spróbuje wziąć jakiegokolwiek CSa, a gdy będzie pushowany - nie będzie mógł zrobić NIC by zatrzymać dmg na wieży. Dobry support nie pozwoli ci podejść dość blisko ADC, byś go zjadł - ewentualnie pomoże w kompletnym zniszczeniu ciebie. Oczywiście pomijam fakt że będziesz raczej zbyt obity by myśleć o walce, zwłaszcza jeśli będziesz miał pecha trafić na jakąś Cait :)

Co ja sądze o takiej kombinacji? Nie ma to jak nakręcić filmik z jakimś tam "fajnym" pomysłem na normalu na poziomie silvera i oczywiście wygrywać, w tym przypadku linie, gold+ pierwszy lepszy bot Cie zniszczy, teraz szczególnie najlepsi adc to jinx i lucian, lucian Cie zharassuje do śmierci, jinx przy większości prób engagu sobie ucieknie bo ma 2 w miarę mocne ccki, do tego jeszcze 2 najczęsciej spotykane supporty przezemnie teraz, thresh i leona, milion ccków, nie dasz rady podejść do adcka, na normalach, pewnie, sobie tak można grać, ale nie wyobrażam sobie takiego czegoś na rankedach w goldzie i wyżej.

Co ja sądze o takiej kombinacji? Nie ma to jak nakręcić filmik z jakimś tam "fajnym" pomysłem na normalu na poziomie silvera i oczywiście wygrywać, w tym przypadku linie, gold+ pierwszy lepszy bot Cie zniszczy, teraz szczególnie najlepsi adc to jinx i lucian, lucian Cie zharassuje do śmierci, jinx przy większości prób engagu sobie ucieknie bo ma 2 w miarę mocne ccki, do tego jeszcze 2 najczęsciej spotykane supporty przezemnie teraz, thresh i leona, milion ccków, nie dasz rady podejść do adcka, na normalach, pewnie, sobie tak można grać, ale nie wyobrażam sobie takiego czegoś na rankedach w goldzie i wyżej.

>inb4 spuzie i silver

Poza tym nie zwracasz uwagi na to, że ADC dominując na linii stają się bardzo nieostrożni, zwłaszcza jeśli myślą "a, co oni mogą mi zrobić, skoro nie mają ADC, hahaha debile". Nagle okazuje się że naprawdę większość takich linii możesz na luzie wygrać - chyba, że przeciwnik faktycznie wie co robić i wie jak grać, by nie oddać killa i farmy. Faktycznie, tam taki lane się nie sprawdzi...

...ale nie każdy tryharduje, prawda? :)

Dobra, teraz pytanie ode mnie. Nie pytam się o to czy to działa - z doświadczenia (1 coop i 1 normal) wiem że działa. Chodzi mi o pomysły na itemy, kolejność budowania, styl jungle (ganki/farmienie)...

Galio jungle. Kolejność skilli Q-W-Q-E, potem max Q, możliwie szybki sightstone... i co dalej? Kielich wydaje się prawie że wymagany, ale pozostają inne itemy i trzeba coś wymyślić. Any bright ideas?

A może spróbować takiej kombinacji jak kiedyś tank+support albo off tank + support na bocie. Jakby miał wsparcie od swojego supporta kto wie, no ale kto wie.

Jak ogarnąć Diane ?

Kiedyś nią grałem w rotacji staty na pvp (średnie na oko) 10/5/10 i teraz kupiłem ją za RP i totalnie nie umiem jej ogarnąć!

Do 20minuty mam 0/7/różnie a potem wbije może max 2-6kili i to wszystko :(

Jest jakiś bulid dla noobsów albo coś w tym rodzaju? Bo żetonów już ni mam ....

Nie ma jak kupienie postaci za rp, a potem narzekanie na nią iż jest trudna. Rozumiem zmarnować ip ale nie rp. Jak na midle farmisz, grasz defensywnie do 6 lvl'a. Potem jesteś chodzącą kosą. Zanim cokolwiek zrobisz użyj Q, potem włącz barierę i wchodzisz z ulta. Jak ci chcę spierniczyć to chyba z e przyciągnięcie i masz pewnego kila. Jak nie to na wykończenie podpalenie.

Dobra, teraz pytanie ode mnie. Nie pytam się o to czy to działa - z doświadczenia (1 coop i 1 normal) wiem że działa. Chodzi mi o pomysły na itemy, kolejność budowania, styl jungle (ganki/farmienie)...Galio jungle. Kolejność skilli Q-W-Q-E, potem max Q, możliwie szybki sightstone... i co dalej? Kielich wydaje się prawie że wymagany, ale pozostają inne itemy i trzeba coś wymyślić. Any bright ideas?

Rozumiem, że ostatnio nowe mety są itd, gragasy, malzahary na jungle się chodzi, ale czy galio to dobry pomysł? On musi mieć troszke w pasywie z mr, a dlatego, że jungli nie czyści jakoś wybitnie, to musi wpakować trochę w armora też, żeby nie paść, polecałbym zrushowanie itemku do jungli, ancient golema ja bym preferował, potem jakiś kielich, chociaż minimalna ilość pancerza w postaci butków a reszta standardowo, chociaż to i tak głupi pomysł, przeciwny jungler Cie zniszczy albo zniszczy inne linie kiedy Ty nie będziesz nadrabiał z farmą i gankowaniem.

Nie ma jak kupienie postaci za rp, a potem narzekanie na nią iż jest trudna. Rozumiem zmarnować ip ale nie rp. Jak na midle farmisz, grasz defensywnie do 6 lvl'a. Potem jesteś chodzącą kosą. Zanim cokolwiek zrobisz użyj Q, potem włącz barierę i wchodzisz z ulta. Jak ci chcę spierniczyć to chyba z e przyciągnięcie i masz pewnego kila. Jak nie to na wykończenie podpalenie.

Ale, że po 6 diana tak niszczy? No bez przesady, chyba mówisz o lategamie, tak to Diana na 6-9 lvlu musi nałożyć kilka basiców z pasywy, żeby zadać damage dobre, ale tak to combo dobre jest.

Ale, że po 6 diana tak niszczy? No bez przesady, chyba mówisz o lategamie, tak to Diana na 6-9 lvlu musi nałożyć kilka basiców z pasywy, żeby zadać damage dobre, ale tak to combo dobre jest.

No na midle między 6-10 lvl'em na pewno wydobęcie kila. No nie wyobrażam sobie, aby diana coś w tym momencie nie ugrała. Problem może mieć podczas tfa - jednak ma ulta więc może szybko przemieścić na wrogiego adc/carrego w miarę oczywiście rozsądku. I go wyłączyć albo unieszkodliwić na moment. Chociaż harsować z Q też może. To taka lepsza akali. Mechanika ta sama wyłapywać pojedyncze cele, zabić carrego i szybko uciec.