Tryndamere, jeśli nie gra na jakąś poważną kontrę, najmocniejszy jest na 2 poziomie z naładowaną pasywką. Trzeba jednak uważać, bo to wysokie ryzyko, ale wraz z ryzykiem może przyjść nagroda.
LOL - temat ogólny, pytania, buildy i wszytko inne
Trynda na pierwszych levelach to kwestia szczęścia. Uda mu się - wygra pojedynek z palcem w nosie. Nie będzie krytów - będzie małe dmg. Ale lvl1 i 2 to Trynda ma bardzo mocne (z full furią), byleby nie brał heala.
LeBlanc jakieś buffy dostała? Widzę iż często jest banowana i jest też częstą sugerowaną kontrą na wielu innych miderów. Pamiętam czasy wcześniejszego sezonu, w którym to wystarczyło podesłać jej fale minionów aby miała co robić bowiem w czyszczeniu creepów w dużych ilościach nie radziła sobie wogólę.
Po prostu nie była w tym tak dobra jak obecnie, albo ludzie tego nie zauważali przez długi czas - jej podwójny skok (zwłaszcza, że obecnie się go maxuje) bardzo dobrze czyści linię. A że ma świetny juke, jest bardzo mobilna i ma niesamowity burst...
No ostatnio widziałem LB jako jumpera jak ona skakała no midzio. No wchodziła sobie na midle w towery. A czy ona może zrobić tak iż klona posyła sobie w te miejsce co chce a sama skacze czy klon w tym momencie też ma jumpa ?
U baaaaaaaaardzo kiepskiej LB możesz rozróżnić prawdziwą od klona po tym, że miota spellami, czego klon nie potrafi. Jedynie AA.
Gram w Lola dwa lata i chciałbym się dowiedzieć czy wy macie to samo co ja? jestem w Diamond IV i od dwóch miechów spadłem z II. Trafiam głównie na trollów i afk który na pierwszym lv dostaje w d*pę a później wychodzi...
Grając DUO/SOlo a rankedy drużynowe to dwie różne gry, może zbyt często nie gram 5 na 5 ponieważ sporo pracuje i moi znajomi też. Żeby zdobyć głupie 20 punktów trzeba poświecić 20-45minut a przez takich ludzi wszystko się cofa...
Tak jak piszę wyżej, czy wy macie to samo?

@up: tak to wygląda w soloQ, gdzie do wyższych lig można dostać się poprzez boosta, kupione konto albo kolegę, który nas ciągnie wyżej i wyżej, a nie mamy skilla żeby osiągnąć coś więcej. Dlatego obecnie nawet się już tym nie przejmuję
Nie wiem czy wiecie, ale w patchu 4.7 pojawił się nieudokumentowany bugfix u Pantheona - nie można castować innych skilli podczas trwania ulta, do momentu kiedy Panth nie wyląduje (obecnie pół sekundy później, żeby bardziej pasowało do momentu kiedy przeciwnik dostaje dmg).
Grywam obecnie dużo Fizzem i mam pytanie. Ulti od Zeda działa na Fizza kiedy stoi na widłach? Bo mam wrażenie, że kiedyś, jak Fizz był w rotacji i grałem na Zeda wskoczyłem na E a mimo to jego ult mnie zgilotynował skutecznie. Cały problem polega na tym, że będę miał dylemat, czy się przekonać (i być może zginąć), czy użyć klepsydry bądź perfidnie uciec na low
Możesz sobie sprawdzić na customie na bocie, pod warunkiem że boty używają ult'a.
Fizz na kiju jest nietykalny. Działa na niego tylko wcześniej nałożony DoT. Jeśli użyjesz E w momencie gdy leci na ciebie, to mark nie wejdzie. Jak nie masz takiego refleksu to wystarczy użyć E gdy mark ma wybuchnąć.
No to mój Anioł wygląda tak - pierwsze co składam to :
1. Runaan's Hurricane (e i atakuje dodatkowo 2 cele nieźle nawet)
2. Rabadon's Deathcap, tutaj może być 1 Zhonya's Hourglass (jak jest ciężko biorę ten 1 przedmiot)
3. Zhonya's Hourglass, jako 2 Rabadon's Deathcap (zależy od sytuacji)
4. Void Staff
5. Nashor's Tooth / Trinity Force wolę ciut więcej niż zwykły nashor's.
W sumie kolejność przedmiotów nie ma dla mnie znaczenia, jednak takie na nią biorę.
No i butki Berserker's Greaves
Biorę Masterki pod ap/ad a runy pod ad. (mam trochę armora, magic resist). Chciałbym się z bulidem zmierzyć, bardziej wymagającym przeciwnikiem.
Runaan w ogóle zadziała na Kayle? Nie jestem pewny czy po użyciu E jej ataki stają się ranged, czy po prostu mają wydłużony zasięg (pociski nie lecą, więc runaan nie ma czego rozdzielić).
Poza tym odradzam nowy All for One. Świetny w założeniach, można się pobawić - gdyby nie fakt, że w kolejce mapą która została wybrana jest Howling Abyss. NUDA. Zwłaszcza jak traficie na Karthus match - skończył się po 50min, z czego ostatnie kilka afczyłem (pierwszy raz odkąd zacząłem grać w LoLa, a zaczynałem w pierwszym sezonie). Po prostu nie dało się w to grać.
Otóż działa i po włączeniu e ma atak dystansowy na dwa cele. Dziwne bo to postać walcząca wręcz
Co do Kayle to tak Runnan działa przy E i nawet widziałem z raz taki wybór w tym sezonie na LCS'ach. Osobiście jeszcze tego nie przetestowałem więc nie chce się błędnie wypowiedzieć. Jednak jak tylko będę mógł to podzielę się z wami moją opinią gdyż sam jestem ciekawy jak Runnan wpływa na grę w porównaniu do wczesnego Nashor Tooth.
Co do nowego trybu to z góry go skazałem na porażkę gdyż nigdy nie lubiłem Howling Abyss i sądzę że tryb ten nie przekonałby mnie do zmiany zdania. A dzięki Tobie tylko potwierdziłem swoje przekonania.
Od samego początku jestem sceptyczny w stosunku do obecnej ofy, co to za radość bić się na HA jednakowym i teamami tych samych champów? Nie mówię jednak ostatniego słowa póki w końcu nie nadejdzie mój czas na grę. Co do runana na Kayle słyszałem, że obecnie jest ona tak grywalna w Korei celem błyskawicznego zmniejszenia statystyk defensywnych enemy teamu, bo im jej burst z lichem nie pasuje. Ma ona zadawać tak bardziej damage w czasie. Osobiście pozostanę przy starych nawykach, ew. zbuduje ją pod guinsoo jak na samym początku mojej przygody z Kayle.
Czy są jakieś sposoby na zdobywanie ptk zasług? Po za oczywiście samą rozgrywką. Nie wiem, jakieś odpałki, czy coś
I kolejne pytanie. Co powoduje, że zdobywa się większą ilość tych pkt. Więcej killi, więcej złota?
Na zdobywane IP ma wpływ tryb gry, długość meczu oraz efekt końcowy (za win dostajemy więcej niż za przegraną). Gdzieś kiedyś widziałem formułę (datowaną jeszcze na pierwszy sezon), ale wartości minut są liczone bodaj między 20 a 50-55 (jeśli gra jest krótsza/dłuższa to liczba jest podbijana/obcinana). Do tego dochodzą boosty, które też zwiększają IP o konkretną wartość.
Tutaj masz fajną rozpiske za co i ile jest przyznawane IP http://leagueoflegends.wikia.com/wiki/Influence_Points
Może tak trochę odejdę od tematu IP. Co sądzicie o nowym bohaterze? z którymi AD Carry daje radę? przeciw którym jest silny?