W Lola grałem i gram od prawie 2 lat.Natomiast w HoN niedawno.Ściągnąłem Hon'a chyba tydzień temu.Zero ogarnięcia.Ale za to jaka grafika!Grafika w Lolu to hmmm...bajkowe gówno.Krew to tylko widać przy niektórych skillach.W HoN wszystko wygląda lepiej.W lolu natomiast z d*py optymalizacja silnika gdzie przy kompie na którym w HoN'a gram na wysokich w lolu muszę na medium/low.Ci co stworzyli Lola nie widzieli nigdy wody.Taki mały szczegół.Lol jest łatwiejszy.Ma dobrą reklamę i dlatego jest taki popularny.Reklamy hona nigdy nie widziałem.HoN jest bardziej do myślenia.Trzeba wiedzieć kiedy zaatakować/użyć skilla żeby kogoś zabic, bo mana bardzo wolno się regeneruje.Natomiast w Lolu możemy spamować czarami w wiekszości postaci.Ale i tak wole LoL'a.Łatwiejszy do ogarnięcia.Bardziej dla laików takich jak ja.Wątpie, że 250+ winów to dużo.A i najważniejsze.W Honie zazwyczaj trafiamy na ogarnięty team.Natomiast w lolu możemy trafić dość często na dzieciarnie nie więcej niż 14 lat, albo noobów.Wogóle ten system matchmakingu w lolu jest słaby.Optymalizacja silnika też.No ale grywalność w lolu większa i dynamika gry także.Więc.....Nie ogarniam HoN'a ale i tak przyjemnie mi się grało.Ogólnie HoN wygrywa pod względem grafiki,postaci i tych szczegółów natomiast w LoLa gra więcej osób i większa dynamika gry.
LoL VS HoN
Z tego co tutaj wyczytalem jak piszecie to ze w Honie jak sie jakis koles nafeeduje to juz moze wygrac sam, niestety w lolu tak nie masz ze 1 bedzie mial 10 kili to ze sie wpierniczy w 5 to ich pozabija niemozliwe to jest chyba ze z "idiotami" gra, a jesli wam chodzi o neokidy to proponuje przeniesc sie na serwer amerykanski niby pisze ze ping 200 ale nie jest to odczuwalne w zaden sposob nawet grajac przeciwko graczom co maja ping 50-100
10 killi to dla Ciebie nafeedowanie? Widocznie w mało rozgrywek grałeś, a przynajmniej mało w takich, gdzie gracze zdobywają ponad 50 killi.
Ja wolalem Lola z wielu powodow:
-latwiejszy,
-mniej itemek,
-taki luzny,ze klikasz B czekasz 7-8 sek i jestes w bazie
Ale pogralem w Dote,HoNa troche czasu i jednak to mi bardziej przypada do gustu.
@UP2
W grach typu MOBA nie da sie nafeedowac wylacznie na graczach,najwazniejsze sa creepy
Jak dla mnie HoN jest lepszy od LoL'a. Ma lepszą społecznośc czyli mniej 11 letnich dzieci które cię wyzywają. Grafka nie jest taka zła i ma swój klimat. A w LoL'u wszystko jes bądź co bądź cukierkowe. Sklep w sumie łatwo ogarnąć tylko trzebe chwile nad tym posiedzieć. I w HoN'ie NIE MA METY. Jest co prawda trudny ale jak ktoś nie umie ogarnąć jednej gry to już nie jest mój problem.
Zgodze sie ze obie gry so dobre i nie powiem ze w LoLa gra wiecej dzieci niz w HoNa chociaz zalezy to rowniez od servera gdyz Gdy gralem na serveze EU spotykalem tam same dzieci ktore potrafily sie wyzywac nawet przed rozpoczeciem gry zupelnie co innego na US ale tez sie zdaza w honie na szczescie tak jeszcze nie trafilem. Ktora gra jest trudniejsza, zdaje mnie sie ze kazda na swoj sposob bo w pewnym stopniu moga sie roznic taktyka gry.
Ehh, ja mam jakąś dziwną sytuację. LoL chodzi na full detalach, a jak odpaliłem hona to wszystko sie tnie. Dosłownie wszytsko. Lepszy HoN.
Tak poza tematem wie ktoś dlatego hon mi tak tnie a lol nie?
Ja ide grac w HoN'a jak juz mam dosc retardow na rankedach w lolu
Ehh, ja mam jakąś dziwną sytuację. LoL chodzi na full detalach, a jak odpaliłem hona to wszystko sie tnie. Dosłownie wszytsko. Lepszy HoN. Tak poza tematem wie ktoś dlatego hon mi tak tnie a lol nie?
Bo HON ma grafikę, a LOL to robudowany edytor textowy.
BTW Ja tam zaczynam ogarniać DOTE 2, pomimo dzisiejszych nieudanych 2 mieczyków, nie poddaje się. Coraz więcej ludzi dostaje klucze i coraz więcej ludzi zaczyna ssać pałkę, ssać jeszcze bardziej niż ja. ;s
Ciachoooo,To jak zdobedziesz jakis kluczyk daj znac,potargujem sie ;p
Ciachoooo,To jak zdobedziesz jakis kluczyk daj znac,potargujem sie ;p
Ja nie jestem materialistą i jeśli coś wygrywam najczęściej rozdaję, jeśli sam nie potrzebuje/już mam. Wystarczy tylko żyć ze mną w zgodzie.
Co do tematu "LoL VS HoN" to wiadome że HoN, ale jeśli zadałbym pytanie "HoN czy DOTA2" co byście wybrali i dlaczego ? (:
"HoN czy DOTA2"
Ja osobiscie wybralbym Dote. Dlaczego?
Moze i trzeba kluczyk zdobyc, ale tam sie gra tylko dla frajdy,a nie dla jakis goblin coinow czy rankingu.
HoN to bardziej taka gra Pay to Play,moze i jest darmowa ale jak dla mnie to troche,no taka inna.
W LoLa gram od pre-season 1. Nie grałem w HoNa, ale grałem w jakiś czas w DotA i teraz przez jakiś czas w DotA2. Nie napiszę niczego nowego: LoL jest dla casualowców. I dopóki nie wprowadzili wersji polskojęzycznej to się przyjemnie grało, bo nie było tak dużo tzw. dzieci neo. DotA wymaga natomiast większego ogarnięcia. Dla niektórych to wada, dla niektórych zaleta. Nie pamiętam jak było z DotA ale w DotA2 nie zauważyłem większych problemów z maną, więc w HoN jest to w takim razie trochę przesadzone. Jeśli chodzi o dynamikę, to LoL wygrywa. Balansem na 5v5 wygrywa na pewno z DotA2, ale to jest nadal beta. Pomimo, że mam klucz do DotA i grałem kilka meczy nie zagrzeję chyba tam miejsca. Bo DotA (zapewne HoN też) nie jest grą dla ludzi, którzy mają coś takiego jak życie a raczej urozmaicone formy spędzania wolnego czasu. Dlatego też zostanę raczej przy LoLu, który jest bardziej dostępny, dynamiczny (również jeśli chodzi o czas rozgrywki co akurat dla mnie jest również ważne).
Podsumując:
LoL:
+klimat (lubię lore tej gry, więc ma dla mnie klimat)
+przystępność
+easy to learn not so easy to master (dla casuali)
+balans na 5v5 (głównie na tej mapie się gra)
+item shop
+runy i masteries
+duża dynamika
-społeczność
-wersja polskojęzyczna (swoją drogą bardzo psująca klimat + przyciągnęła polski margines jeśli chodzi o społeczność graczy)
-podział Europy na dwa serwery zamiast powiększenie już istniejących (nie znam się na tym dokładnie, ale rozdzielenie Europy obniżyło jakość doznań jeśli chodzi o obcowanie z ludźmi z różnych krajów)
-przez casualowość przyciąga trolli i innych nieogarniętych ludzi.
DotA2:
+grafika.
+easy to learn hard to master.
+ogólne rozwiązania ze pierwowzoru = drzewa, ukształtowanie tereny, zabijanie własnych mobków = ciekawsze taktyki.
+póki co brak item shopu, wszystkie postaci dostępne od początku gry.
+bądź co bądź poczułem trochę klimat WarCrafta, ale nieco odświeżony.
-słaby bilans postaci.
-beta.
-nie dla casuali (ale to jest tylko dla mnie minus, bardzo subiektywny).
Tak, wiem trochę nie na temat, ale skoro się przewija temat MOBA i tych trzech pozycji to chciałem się wypowiedzieć o tych, w które miałem okazję zagrać.
Moim zdaniem lol ma dziecina grafike i gra w nia wieksza czesc dzieci , kture potrafia
zdenerwować w honie nie spotkałem sie jeszcze z nikim kto by mial mnie niz 15 lat
Osobiśćie polecam hona jest trudniejszy przez co jest lepsza zabawa.
Nie mówie o każdym niekturzy maja po 12 lat a sa ogarnieci.
zagrałem w lola 3 mecze i stwierdzam ze to nie dla mnie same mordy bohaterow odstraszaja!

Fenomen0
Zmien openGL na Direct9 albo odwrotnie!
dzieci
ktureniekturzy
Ty tak na serio? ;o
Po pierwsze, nie reanimuj martwego tematu, który i tak jest bezsensowny.
Po drugie, LoL nie ma ,,dziecinej,, grafiki, raczej komiksową.
Po trzecie, zagrałeś trzy mecze, i oceniasz całą społeczność, really?
Po czwarte, DP.
same mordy bohaterow odstraszaja!
Hmm... coś w tym jest.
A tak poza tym, piszesz o dzieciach, a styl twojej wypowiedzi wskazuje na to że masz mniej niż 16 lat. Zero interpunkcji, orty bijące po oczach... o literówkach ("osobiśćie") nie wspominam. Krótko mówiąc, twój argument jest inwalidą.
Kupiłem dotę 2 i stwierdziłem że gra mi się w nią znacznie lepiej od HoNa. LoL tak samo jak pewne moba firmy Valve jest bardzo dobry.
ja tam dopiero zaczynam dopiero w gatunku Moba. Na pierwszy Ogień LoL, tylko jeden minus 2 mapki mogli by dać z 4-5. Dużo jest do odblokowania postaci to dla mnie plus - jest w czym wybierać.Jak się trafi na dobrą i zgraną drużnę to jest za***iście,a jak na słabą to już inna bajka. Może potem Dota 2 jak mi się uda kluczyk zdobyć.Ogólnie mało gier jest typu moba, więc każda gra z tego gatunku jest dobra i każda ma swój nie powtarzalny klimacik, to od gracza zależy co wybierze.
ja wole lol'a ale też w hoN'ie dobrze się bawiłam. Polecam obie gry
Zastanawiam się, w którą z tych gier wolicie grać?
Ja osobiście mam dylemat i nie wiem w co grać..Wydaje mi się, że HoN jest trudniejszy przez co niektórych może odrzucić, ale ma też fajną grafikę, ciekawych bohaterów, system sklepu(cięzko go ogarnąć lecz wydaje mi się lepszy od LoLa) Ogólnie jest on dla weteranów a nie dla początkujących graczy.
Natomiast LoL jest bardziej grą typu casual, łatwo się połapać, więcej osób w niego gra, grafa niczego sobie, bohaterowie też..
Ja tam narazie gram w HoN..
Co o tym myślicie??
PS: Bardzo proszę bez komentarzy typu: "HoN to gó**o" lub "LoL jest dla debili"