Cześć wszystkim, mam pytanie.
Jak to jest z tym zapobiegnięto porażce ? Gram teraz mecze przydziałowe i np przy ostatniej przegranej pisze mi zapobiegnięto porażce. Czyli co będzie z tym meczem, będzie się normalnie wliczał czy jak ?
Cześć wszystkim, mam pytanie.
Jak to jest z tym zapobiegnięto porażce ? Gram teraz mecze przydziałowe i np przy ostatniej przegranej pisze mi zapobiegnięto porażce. Czyli co będzie z tym meczem, będzie się normalnie wliczał czy jak ?
Nie będzie się wliczać. Riot daje takie cosik jak coś się dzieje z serwerami etc.
Ale to jak teraz mam 6 na 10 meczy to te z zapobiegnięto porażce mi się zresetują czy nie będą brane pod uwagę ?
Traktuj je tak, jakby ich nie było. Te z napisem zapobiegnięto porażce.
Ale nie sadzicie ze to troche zabawne? Riot wprowadza seonz 2014 i tego samego dnia wylacza rankedy z powodu porlbemu z polaczeniem ... i trwa to 2 dni. Na dodatek kiedy juz wlaczaja te rankedy to kazda przegrana jest zapobietnieta...
Mecze "Zapobiegnięto porażce" nie będą wliczane do tych 10 meczy, czyli załóżmy, że wygrałeś 1 mecz a resztę 9 przegrałeś, ale miałeś na nich zapobiegnięto porażce to liczy się tak jakbyś wygrał te 10 Czyli Platynka V wpada ^^
No wlasnie jest to conajmniej... chore. Bo nawet jak przegrywasz to ci tego nie nalicza. Wiec jaki w tym sens?
Rankedy były wyłączone, bo cofali wyniki z sezonu trzeciego. Nie ma rzeczy perfekcyjnej. Coś im się pokiełbasiło, to tak jest. Bywa.
@Denim, to nie działa w ten sposób. Jak masz loss forgiven, to po prostu tak, jakby gra nie istniała, nie wlicza się do żadnych statystyk etc.
http://forums.euw.leagueoflegends.com/board/showthread.php?t=1565273
Na prawde? Musieli wylaczyc rankedy 5x zeby usunac wyniki sezonu 3 ? To jest poprostu genialna reklama dla nowego sezonu.
A czy "Zapobiegnięto porażce" będzie także po grze z afkiem?
Wstyd, "największe" moba na świecie ma problemy jak niszowa gra.. Riot mnie momentami zadziwia, jakby szli po kosztach jak tylko sie da, utrzymując słabe i małe serwery. Przy takim zagrożeniu jakie teraz mają ze strony Doty czy innych gier, nie mogą sobie pozwalać na takie błędy, bo to strzał w kolano. Od miesiąca, nie ma tygodnia, w którym by coś nie działało.
Właśnie największa MOBA z ogromną bazą danych co sekunde masz jakiś mecz który wymaga jakiejś tam ilości miejsca na serwerze i w momencie jak na rozgrywki rankingowe było przeznaczone powiedzmy 10000 slotów na godzinę na serwer , a nagle jest 40000 bo weekend i nowy sezon to nie ma się co dziwić że serwery się sypią. Nie jest to też do końca ich wina bo skoro średnio było zazwyczaj tyle osób to po co zmieniać skoro po pierwszym tygodniu znowu będzie tyle samo. A wracając do tematu to sam jestem ciekaw jak to dokładnie jest z tym zapobieganiem porażce bo niby pisze że nie liczy ale na moim profilu mam ze 4/10 gier granych , a jedna z 4 rozgrywek była właśnie przegrana i pisało że zapobiegnięto porażce.
http://polskilol.pl/2014/01/18/kolejki-rankingowe-zostaly-tymczasowo-zablokowane/
Tu macie napisane jak dzialaja te przegrane zapobiegniete.
@UP
Teoretycznie masz racje. Nowy sezon weekend itd. ALE po to sa kolejki logowania aby zapobiec przeciazeniu serwera... Nieraz byly kolejki ale nie tym razem. Nie wiem jakie sa powody tych problemow ale z tego co riot pisal "sa to problemy z polaczeniem". Ale riot sie poprostu upokarza taka sytuacja. Wprowadzaja nowy sezon... ludzie chca grac swoje 10 gier nowo sezonowych na ktore czekali zeby awansowac itp. a oni maja probleny z kolejkami rankingowymi i zamiast zalatwic ta sprawe to co godzina wlaczaja i wylaczaja rankedy a nieraz poprostu widza ze sa problemy ale zostawiaja kolejki rankingowe i daja do kazdej gdy przegrana zapobiegnieta(pomijajac fakt ze dzieje sie to nawet z NORMALAMI co jest doslownie kpina).
Osobiscie nie mam zamiaru zrezygnowac z gry z tego powodu ale prawda jest taka ze jak narazie to za dobry poczatek nowego sezonu nie jest. Jeszcze mniejsza gdyby te problemy byly w srodku sezonu ale to jest poczatek i wszyscy graja swoe"placement games"
Nie no Riot chyba upadł na głowę z tym przydzielaniem. S3 zakończyłem w brązie I z 60 pkt. W przedsezonie spadłem do II gdzie skończyłem z 73 pkt. Teraz wygrałem 7/10 rankedów gdzie miałem 2 przegrane i jedno zapobiegnięto porażce i jestem w brązie I. Jakim cudem do diabła.
Nie no Riot chyba upadł na głowę z tym przydzielaniem. S3 zakończyłem w brązie I z 60 pkt. W przedsezonie spadłem do II gdzie skończyłem z 73 pkt. Teraz wygrałem 7/10 rankedów gdzie miałem 2 przegrane i jedno zapobiegnięto porażce i jestem w brązie I. Jakim cudem do diabła.
Ziomek, to jest brąz, nie ma co płakać......Z brązu IV do golda V w 2 tyg wyszedlem przy graniu kilka meczów dziennie......
@Topic zarówno w przedsezonie jak i na początku nowego sezonu zawsze są jakieś błędy, a wy wydziwiacie.......Tak trudno przeczekać te pierwsze chwile nowego sezonu? Na początku 3 sezonu też były problemy z połączeniem oraz z the black cleverem.Powinieneś się cieszyć, że nie zalicza tych statysyk, a nie płakać.
http://polskilol.pl/2014/01/18/kolejki-rankingowe-zostaly-tymczasowo-zablokowane/Tu macie napisane jak dzialaja te przegrane zapobiegniete. @UP Teoretycznie masz racje. Nowy sezon weekend itd. ALE po to sa kolejki logowania aby zapobiec przeciazeniu serwera... Nieraz byly kolejki ale nie tym razem. Nie wiem jakie sa powody tych problemow ale z tego co riot pisal "sa to problemy z polaczeniem". Ale riot sie poprostu upokarza taka sytuacja. Wprowadzaja nowy sezon... ludzie chca grac swoje 10 gier nowo sezonowych na ktore czekali zeby awansowac itp. a oni maja probleny z kolejkami rankingowymi i zamiast zalatwic ta sprawe to co godzina wlaczaja i wylaczaja rankedy a nieraz poprostu widza ze sa problemy ale zostawiaja kolejki rankingowe i daja do kazdej gdy przegrana zapobiegnieta(pomijajac fakt ze dzieje sie to nawet z NORMALAMI co jest doslownie kpina).Osobiscie nie mam zamiaru zrezygnowac z gry z tego powodu ale prawda jest taka ze jak narazie to za dobry poczatek nowego sezonu nie jest. Jeszcze mniejsza gdyby te problemy byly w srodku sezonu ale to jest poczatek i wszyscy graja swoe"placement games"
Jak już pisałem masz powiedzmy tyle i tyle slotów na rankedy i ok zaczyna sie coś pier@#$!ć no to Riot wyłącza rankedy, i co wtedy zrobi większość ludzi chcących pograć ? Wejdą na normale i zapchają kolejne sloty tym razem na normalach i w takim momencie Riot powinien mieć jakiś algorytm który nie tylko by nie wpuszczał nowych graczy ale także losowo wyrzucił nadmiar i wtedy byłby święty spokój, ale znowu spowodowałoby to płacz tysięcy gimbusów którzy poza grą świata nie widzą i wydają całe kieszonkowe na gre dzięki czemu LoL nadal żyje i przynosi dochody Więc jak widzisz nie da rady rozwiązać łatwo tego problemu i dlatego Riot robi co może żeby załagodzić napięcie spowodowane porażką z ich winy, i to jest powód dla którego istnieje Loss Prevented
Nie działa to tak bo ja miałem 2 mecze czy 3 zapobiegnięto porażce wygrałem 4 to powinienem mieć 7/10 lub 6/10 i trafiłem do brązu V ?.
Widocznie miałeś słabe MMR
Widocznie miałeś słabe MMR
true. Ale dla dobrego gracza wyjście z bronze/silver to tylko kwestia czasu.
@Deimond.
Jeżeli grasz na nordicu i masz taki sam nick "DeimonD" to nie radze ci grać rankedów. Zrób sobie lepiej runy i masterki Bo płakać mi się chce ;/
Wiecie, że tych problemów nie miał serwer NA? Riot tak nprawdę dba tylko oten, a na resztę ma wylane. Zresztą świetnym przykładem tego jest to co dzieje się z EUW. Już chyuba ponad pół roku mają problemy, a Riot nic nie zrobił. Nawet żadnej oficjalnej informacji chyba nie dali.