Łucznicy w Lineage 2

Ja ci powiem tak bo zaczynasz 1 raz w te gre bez party to se mozesz pograc tak do 50 (kazda postac jest dobra w party na full Bufie do tego zawsze sie zmierza aby party mialo full buff)lineage 2 niejest gra w ktorej solo cos zdzialasz.jesli masz grupe ludzi przynajmiej 9 osob to jesli chcecie grac lukami to to musi byc takie party1. WC (buffer)2. BD3. SWS4. luk5. luk6. luk7. luk8. biszkopt(leczenie)9. EE(leczenie regen many, leczenie)I takie party jest dobre zarowno do pvp jak i na expmy tak zbudowanym clanem w c4 zajechalismy serw 30 osob w klanie 3 party, malo ktory klan chcial z nami wojny (serw mial okolo 700 online graczy) jeszcze wtedy bylem maniakiem w sumie kazdy z nas gral okolo 6-8 g dzienie mozesz mi powiedziec ile ludu macie??my tez sie zbieramy ale jest nas malo jedno party bedzie
ciekawe, za***iste i ogólnie uber pro,

tylko drogi teoretyku w L2 full party to 7 graczy ^^

+ gratuluje poziomu na serwerze, nie ma co tylko pozazdrościć ;p

Ja ci powiem tak bo zaczynasz 1 raz w te gre bez party to se mozesz pograc tak do 50 (kazda postac jest dobra w party na full Bufie do tego zawsze sie zmierza aby party mialo full buff)lineage 2 niejest gra w ktorej solo cos zdzialasz.jesli masz grupe ludzi przynajmiej 9 osob to jesli chcecie grac lukami to to musi byc takie party1. WC (buffer)2. BD3. SWS4. luk5. luk6. luk7. luk8. biszkopt(leczenie)9. EE(leczenie regen many, leczenie)I takie party jest dobre zarowno do pvp jak i na expmy tak zbudowanym clanem w c4 zajechalismy serw 30 osob w klanie 3 party, malo ktory klan chcial z nami wojny (serw mial okolo 700 online graczy) jeszcze wtedy bylem maniakiem w sumie kazdy z nas gral okolo 6-8 g dzienie mozesz mi powiedziec ile ludu macie??my tez sie zbieramy ale jest nas malo jedno party bedzie

Nie, nie jest, potrzeba tanka do bufa i judi do stunowania, chociaz w tym pt utrzymanie moba na constitution graniczy z cudem czyli choćby tyrek sie przyda. Od paru kronik lucznik nie jest przydatny na pve, a od momentu dostania rusha przez wojów na pvp tez zrobił sie slaby. Dopiero na GoD odżył, chyba nawet za bardzo(tak 4 klasa na pvp robi cuda wianki).

@ Broda

Wkońcu ktoś, kto normalnie gra w L2 i wie że rush zjada archera, chociaż nie wiem jak jest na god, bo nie grałem ;/

Skoro na GoD będzie miał to odepchnięcie to raczej tak zjadać go nie będzie. Jeżeli będzie miał ogarnięte party i przykładowo będzie to PvP 2 party na 2 party to twoje party na TS itd. powinno to ogarnąć aby takie postacie jak destro i inne mele trzymać daleko od magów, łuków. Nie gadajmy jednak o pvp kolega dopiero zaczyna swoją przygode z L2. Moim zdaniem nie potrzebujesz przynajmiej do 70-80(też mozna znaleźć z low defem moby) całego party do expienia łukiem. Kupujesz bufa od jakiegoś War Cryer?(WC) bierzesz kolege Blade Dancera(BD) idziesz na spota z mobami odpalasz snipe i bijesz wszystko wokoło ;d Sprawy takie jak pvp, mass pvp to jak trafisz do wmiare ogarnietego clanu którzy takie wycieczki planują i z czasem ogarniesz postać. Z mojego doświadczenia wynika że tymi kim zagrasz 1x to pozostaje Ci sentyment zawsze do tej klasy i do niej wracasz. Tak więc wybór należy do Ciebie ;) Masz ten komfort że będzie F2P i twoja postać nie znknie razem z serverem i twoimi kolegami z clanu, tak więc nie zmarnuj tego. Dla mnie jest to najlepszy MMORPG mam nadzieje że i tobie przypadnie do gustu. Mój pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich ! ;]

Skoro na GoD będzie miał to odepchnięcie to raczej tak zjadać go nie będzie. Jeżeli będzie miał ogarnięte party i przykładowo będzie to PvP 2 party na 2 party to twoje party na TS itd. powinno to ogarnąć aby takie postacie jak destro i inne mele trzymać daleko od magów, łuków. Nie gadajmy jednak o pvp kolega dopiero zaczyna swoją przygode z L2. Moim zdaniem nie potrzebujesz przynajmiej do 70-80(też mozna znaleźć z low defem moby) całego party do expienia łukiem. Kupujesz bufa od jakiegoś War Cryer?(WC) bierzesz kolege Blade Dancera(BD) idziesz na spota z mobami odpalasz snipe i bijesz wszystko wokoło ;d Sprawy takie jak pvp, mass pvp to jak trafisz do wmiare ogarnietego clanu którzy takie wycieczki planują i z czasem ogarniesz postać. Z mojego doświadczenia wynika że tymi kim zagrasz 1x to pozostaje Ci sentyment zawsze do tej klasy i do niej wracasz. Tak więc wybór należy do Ciebie Masz ten komfort że będzie F2P i twoja postać nie znknie razem z serverem i twoimi kolegami z clanu, tak więc nie zmarnuj tego. Dla mnie jest to najlepszy MMORPG mam nadzieje że i tobie przypadnie do gustu. Mój pierwszy post na tym forum. Witam wszystkich ! ;]

Kolega dobrze mówi, brona Mu! Swoją drogą, siemano xD.

@ BrodaWkońcu ktoś, kto normalnie gra w L2 i wie że rush zjada archera, chociaż nie wiem jak jest na god, bo nie grałem ;/

W tym prpblem że zachowałem sie jak noob, wyśmiewając te party. Zapomniałem o bufferze z focus/death whisper(klase sami wybierzcie macie 3 do wyboru), co wycina kolejnego łucznika z pt. Niestety godziny wieczorne nie sprzyjają mim sarym komórczakom, srki za bład.

ps. Łucznik to dziwna postać(podobnie do sumka aż do GoD) która nie łapie sie ani do cp fajterów ani do cp magów, na bossach przydatność łucznika to tylko strzelanie(stunowanie) organisty na frycie. Jednak jeśli chcesz wejśc na tego nowego globala, polecam byle łuka lub sumka, L2 to gra pvp a te postacie ze skilli wydają sie na nowyej kronice OP( nie grałem i nie zamierzam więc to tylko teoria).

Łuk nie jest OP na GODzie ;p

Z tych lepszych to np. TH czy DC. Summonerzy także zostali ostatnio podkręceni.

No ale temat dotyczył łuków.

Więc jeśli chcesz częste crity ale najsłabsze bierz SR.

Jeśli najmocniejsze crity ale rzadsze to PR,

a jeśli średnią częstość wchodzenia średniackich critów to HE.

Witam. Jakoby nie zakładać nowego tematu mam pytańko czy L2 mi ruszy na takim sprzęcie? Procek 1.81 (mogę podkręcić do 2.00) ramu mam 1.2GB karta graficzna 256mb. Teoretycznie na minimalnych powinno jakoś sunąć ale wolę znać zdanie zaprawionych graczy :)

Witam. Jakoby nie zakładać nowego tematu mam pytańko czy L2 mi ruszy na takim sprzęcie? Procek 1.81 (mogę podkręcić do 2.00) ramu mam 1.2GB karta graficzna 256mb. Teoretycznie na minimalnych powinno jakoś sunąć ale wolę znać zdanie zaprawionych graczy

Będzie śmigać ale: (oczywiście na najmniejszych detalach)

1.Zanim się włączy zrobisz herbate,

2.Przy teleporcie wypijesz te herbatę,

3.Będzie się ciąć w miastach, Cs'ach i przy większym pvp,

4.jeśli masz mało HP, to lepiej usiądź i się zregeneruj, duża szansa jest, że padniesz przy lekkiej zacince których będziesz trochę miał,

5.Nie baw się CDL, zabawa nie na tego kompa.

Kiedyś grałem w L2 na gorszym sprzęcie, mianowicie: Procek 1.8, 512 mb ram, karta graficzna 256, była to czysta mordęga, ale gra była dla mnie za dobra, żebym przez jakieś [5-10 minutowe teloporty(lol)] zrezygnował :)

Witam. Jakoby nie zakładać nowego tematu mam pytańko czy L2 mi ruszy na takim sprzęcie? Procek 1.81 (mogę podkręcić do 2.00) ramu mam 1.2GB karta graficzna 256mb. Teoretycznie na minimalnych powinno jakoś sunąć ale wolę znać zdanie zaprawionych graczy

Wybierz sobie kronikę Interlude - powinno działać spokojnie i bez długiego ładowania i teleportów.

Ja grałem w to na Procku 2.0 , Ram 512, Grafika 64 MB 128bitów(fakt że niezła Ati 9100) i śmigało. Tylko w Giran przy setkach wystawionych straganów musiałem się nie rozglądać i najlepiej patrzeć w ziemie :) bo przycinało mocno

Witam. Nie chce zakładać nowego tematu, a mam pytanko co do klas, a dokładnie blade dancera. Jak mu idze expi, pvp itp ? :D

Hmmm w miare "dobrze" ;p Party dosyc latwo zdobyc bo mozesz i z fightareami i magami isc. SKupiasz sie glownie na swych tancach co 2 minuty bo jak nie ma to ludzie beda "krzyczec" ;p Co do pvp to twoim glownym zadaniem jest wbiec w srodek i skupiac na sobie uwage "hatujac" innych, po 3 profce wbiegasz i paralizujesz syrena. Na wiele fragow bym nie liczyl, ale czasami mozna cos ustrzelic :)

A gladiatorem da się jakoś expić ? Z tego co czytałem to ciężko. Ciekawi mnie jeszcze klasa ta co śpiewa (taka z 2. swordami, nie pamiętam nazwy;p )

gladiatorem sol oto sie nie wyexpisz napewno hahaha:) za to pozniej .....buferek se i ogien:D i na masowki:)

A gladiatorem da się jakoś expić ? Z tego co czytałem to ciężko. Ciekawi mnie jeszcze klasa ta co śpiewa (taka z 2. swordami, nie pamiętam nazwy;p )

Gladem ciężko solować, bez SE/WRC nie pokoxasz. 2 klasa to mianowicie SwordSinger(śpiewa) albo BladeDancer(tańczy).

Sws- songi nastawione na defensywę- zwiększenie p.def/m.def. Ale ma też parę bajerów jak: - zwiększenie krytów/speed/uników/HP/regenu HP. Zmniejszenie kosztów rzucania czarów jak i zmniejszenie ich re-use. Broń zazwyczaj Miecz dwuręczny, ale można też Miecz+ tarcza, Sztylet lub sztylet+ tarcza. Dzięki songom na zwiększenie krytów/uników można się pobawić sztylet+tarcza. SWS ma b.słabe dmg, tak wiec jak zacznie sypać krytami to nadgoni resztę.

BD- Dance nastawione na ofensywę. Zwiększenie m.atk/p/atk. Zwiększenie atk.speed/ c.s. . Bajery typu Vampir, zwiększenie ataku dla atrybutu Divine. Medusa (przydatna, kiedy jest się w niezłym bagnie czy to pvp/pve, chodź na pvp się tego zazwyczaj nie rzuca). Broń tylko i wyłącznie duale.

Co do koxu, SWS'a gorzej expić solo, ponieważ ma cholernie słabe DMG. Jako, że SWS ma dużo m.defa i p.defa + agro, zawsze można pobawić się z wilkiem. BD ma dużo lepiej, ponieważ ma dance, do p.atk i atk.speed + vr, więc się dłużej utrzyma.

Ale jeśli połączymy te dwa supporty ze sobą mamy niezłą sieczkę. BD+SWS= masakra w katach/nekro. Jedna klasa uzupełnia drugą i naprawdę można siedzieć godzinami i farmić kamyczki :)

Można jeszcze dodać że zarówno Sws jak BD są bardzo chętnie brani do party w przeciwieństwie do Glada.

Fakt że na wyższych lvlach glad solo wymiata.

Tak tak panowie to było ale kiedyś, na GODzie wszystko się zmienia :)

Nie ma czegoś takiego jak PP, WC, BD, SWS w party. Wystarcza 1x IE (Enchanter) i każdy ma takiego buffka jakiego tylko chce.

Dlatego wasze gdybanie jest zbędne, ponieważ każda klasa praktycznie zawsze (jeśli masz klan) biega na full buffie.

Tak tak panowie to było ale kiedyś, na GODzie wszystko się zmienia Nie ma czegoś takiego jak PP, WC, BD, SWS w party. Wystarcza 1x IE (Enchanter) i każdy ma takiego buffka jakiego tylko chce.Dlatego wasze gdybanie jest zbędne, ponieważ każda klasa praktycznie zawsze (jeśli masz klan) biega na full buffie.

....i widac jak sie znasz...bo zmiana jest dopiero na 85...wiec do 85 masz wszytskie normlane klasy eh a na gobcu 85 to jest pare miesiecy gry :)

Na GODzie (ogarnięty) wbija 70lv w 3-4 dni.

Dostępne w sklepie do A grade włącznie, więc nie ma żadnego problemu z eq.

Na GODzie odczuwalny rate to x4 (na Q ofc, pomimo że jest x1) + Innova dla zachęty na starcie daje extra dbl exp (czyli x2).

Sumując GODa i extra start od Innovy, wychodzi nam odczuwalny rate x8, więc powodzenia tym którzy będą robili 85lv nawet i 1 miesiąc :)

Mógłbym zdradzić jeszcze więcej ciekawych informacji, ale nie będę dzielił się tym z byle kim, chętnych zapraszamy do naszego klanu.

Szczegóły w sygnaturze :)

Ludzie wiem że macie staż po 4/5 lat w l2 i jesteście koxy i wgl odrazu myslicie o awakeingu na 85 lvl a do tej poryy jest dużo jeszcze czasu

Jak dla mnie opłaca sie robić bd/sws i własnie zrobie BD tylko problem w tym ze nigdy na x1 nie grałem i potrzebuje rady które questy sa opłacalne dla bd czy raczej nastawic sięna sam grind :) ?

A wracając do tematu ja bym ci polecił SR bo miło się nim gra a im więcej crytyków tym lepiej :)