Witam, jak większość z was wie niedługo Lineage 2 ma przejść na F2P. W wyniku tego postanowiłem, że wreszcie zagram w tą grę. Dlatego w głowie pojawiło mi się wiele pytań na temat tego jaką rasą zagrać, którą klasę wybrać itp. Dlatego powstał ten temat, jednak nie jest to temat typu "Powiedzcie mi kim grać", ale tylko uświadomienie mi czy w ogóle jest sens daną postacią zagrać.
Od zawsze uwielbiałem grać w grach MMORPG postaciami nastawionymi na atak dystansowy. Dlatego od razu pomyślałem o tym przy wyborze mojej pierwszej postaci. Naczytałem się wiele na temat tego jaki jest łucznik (były to te starsze jak i nowsze info), który lepszy, a który gorszy. Teraz po prostu mam jeden wielki mętlik w głowie na ten temat. Każdy mówi co innego i ciężko coś z tego wynieść dla siebie. Dlatego mam kilka pytań:
- Czy łucznik (tak ogólnie chodzi mi o klasę dystansową tego typu) jest dobrą postacią w obecnym momencie na globalnej wersji gry ? Naczytałem się na ten temat na prawdę różnych opinii i jestem zmieszany.
- Według was rasa ma duże znaczenie przy klasie łucznika ?
- Czy łucznika można nazwać klasą uniwersalną (proszę o uzasadnienie) ?
- Czy to przydatna klasa do party ?
- W czym łucznik jest najlepszy ?
- Czy gra tą klasą obecnie jest przyjemna czy pełna trudów i niedogodności, a może 50-50 ?
Bardzo prosiłbym o odpowiedź w jak najdokładniejszy i jak najbardziej opisujący sposób
Pozdrawiam Jasper