Mabinogi [Alexina] Reaktywacja społeczności

1124k90.png

Tak jak w temacie, powoli podnosimy naszą społeczność w tej grze, więc chciałbym i was zaprosić do wspólnego grindu, fantastycznej przygody, wieczorach przy procentowym napoju, czy po prostu dobrej zabawy ! Zapraszam też nowych graczy, bo to wy jesteście esencją społeczności w każdej grze, więc potrzebujemy was jak nigdy, jestem gotów sam z wami zacząć od początku grając altem - a jako że mabi jest dosyć specyficzną grą, gdzie można robić multum rzeczy, to każdy znajdzie coś dla siebie :P

Kogo szukamy? szukamy kompletnie wszystkich - jeżeli chcesz być kowalem, rybakiem, magiem, strzelcem, czy nawet gościem wyzywającym moją matkę - Powitamy Cię w naszych stronach :D

Korzystamy z discorda, jest to dosyć wygodny komunikator przystosowany do prowadzenia grupowego czatu i przy okazji rozmowy głosowej, no i to będzie nasze miejsce spotkań. Nie ważne czy masz mikrofon czy nie, możesz równie dobrze wchodzić do nas z telefonu skrobać o pomoc, czy wyżej wyzywane bluzgi do mnie :D Tak więc tutaj macie namiar na nas:

Discord : http://discord.gg/bHUNsUa

No to co, widzimy się w grze/na discordzie ! (również mogę odpowiadać na pytania tutaj i na pw)

A jak tam z pingiem w grze bo jakiś czas temu niby czytałem, że da się go odczuć i trochę przeszkadza w grze, jak to jest?

Z lagami nie ma jakiegoś dużego problemu bo gra to w 99% PVE i spokojnie można robić wszystko z naszym pingiem. Ja jeszcze używam VPN'a żeby jeszcze zbić troche niżej ping i bez problemu moge wszędzie śmigać.

No nie wiem, ja przestałem grać właśnie ze względu na ping, który przy takim systemie walki, jaki jest w mabi ma duże znaczenie.

Nie wiem co osiągnęli w grze ludzie, którzy piszą, że wysoki ping w tej grze nie przeszkadza. Chyba nic poza G1. Generalnie na początku nie będzie on przeszkadzał, bo mobki nie mają zbyt rozwiniętych mechanik walki i sama walka nie wymaga od gracza nic poza atakiem, obroną i kontrami. Schody zaczynają się w późniejszym etapie gry, gdzie na wykonanie ruchu masz ułamki sekund i każdy błąd będzie kosztował śmierć, Amerykański ping sprawia wtedy, że gra staje się całkowicie niegrywalna. Wiem co mówię, spędziłem w tej grze bardzo dużo czasu tylko po to, żeby później się o tym przekonać, przez co zrezygnowałem.

Zapewniam że osiągnąłem dużo więcej niż G1 i przy odpalonym VPN'ie nie mam żanych kłopotów z lagami ;) Zdradzisz może jaki miałeś nick w grze? Skoro tak dużo czasu w grze spędziłeś to na pewno się gdzieś spotkaliśmy.

I jeszcze dodam że polska ekipa bez jakichś specjalnych refów i enchantów dała radę zrobić najnowszy i najtrudniejszy dungeon - rabbie phantasm, więc jak dla mnie bez problemu można z naszym pingiem grać.

Nie ma problemu z lagami, zwłaszcza, że teraz jednak trochę inaczej wygląda czyszczenie dungów ze względu na crusader skille z ostatnich G - Więc śmiało można grać

Siemaneczko, w grze jestem od dobrych 7 lat i ping mi nie przeszkadza, więc można śmiało grać :) Jak widzicie, od 7 lat na tym samym nicku ;) Risaoko

mabinogi_2017_04_16_001.thumb.jpg.eed1766c60b271b9d4c0f5844e773f10.jpg

Dzień dobry, Cześć i czołem :D

Jako iż wreszcie pozwoliliśmy sobie na stworzenie gildi i, to chciałbym was znowu zaprosić do wspólnej gry ! Nie ważne czy jesteś nowy, czy po prostu chcesz wrócić do gry - znajdziesz u nas miejsce. Myślę że powinniście dać tej grze szansę, mimo że jest specyficzna, to dalej przyciąga na długie godziny ! Aktualnie jest od groma eventow, a w weekend trwał podwójny exp razem z trenowaniem umiejętności (dalej trwa, chociaż nie powinien :D) rozpoczęcie gry nigdy nie było tak łatwe jak teraz, a znajdziecie i kogoś do wspólnej gry. (Tak to chamskie podbicie postu, ale jak nie ja to kto. Widzimy się na discordzie)

Podbijam.

Dalej gramy, zapraszam ^^

Jedna z niewielu gier, w ktora chyba nigdy nie grałem. Ktos przyblizy bardziej o co w niej chodzi i czy aktualnie warto?

Cóż, trochę ciężko opisać o co tu dokładnie chodzi - chyba o to, co w każdym mmo. Rozwijasz postać, robisz questy (Jest tu ich od groma, masz około 20 głównych linii fabularnych, każdą da się oddzielnie robić) Cały pic polega na tym, że możesz robić kompletnie co chcesz - Znam osoby, które grają w to, tylko po to, by zbierać sobie ubranka do kolekcji, a są i takie, które zajmują się tylko craftem (dosyć fajnie się go grinduje) A najlepsze jest to, że jeżeli rozwijasz craft, to wzmacniasz swoją postać. Przykładowo, rozwijając zaczarowywanie przedmiotów, rośnie Ci inteligencja (+dmg dla maga) i analogiczne jest z kowalstwem,szyciem, produkowaniem magicznych przedmiotów, kopaniem, łowieniem minerałów, łowieniem ryb.. i tak dalej.

Jeżeli lubisz bpo prostu napierdzielać, to najlepiej złożyć małą grupkę osób i grać z nimi - bycie boostowanym jest zwyczajnie nudne po jakimś czasie, chociaż na początku bardzo przyspiesza i umila dalszą rozgrywkę :D

Ale gra jest dosyć specyficzna, nie każdemu wpadnie na pewno w gust. System walki początkowy to mniej więcej "Papier, kamień, nożyce". Nie ma też specjalnych ograniczeń co do klas, po prostu rozwijasz to co chcesz, możesz być magiem, który potrafi też strzelić z łuku, ale też trzeba wtedy patrzeć na swoje statystyki :PObejrzyj sobie jakieś filmiki co do klas i stylu gry, najlepiej z cięższych dungów - może Ci się spodoba gierka

no cóż, pobiorę, zobaczę :).. może akurat.. czasu duzo na gre nie mam, ale moze wpadnie w oko :)

Daj znać jak już zaczniesz grać do mnie ("Yeffen"), albo do ("Shalti"). Ewentualnie na discordzie, jak będziesz miał jakieś pytania.

Daj znać jak już zaczniesz grać do mnie ("Yeffen"), albo do ("Shalti"). Ewentualnie na discordzie, jak będziesz miał jakieś pytania.

Ok zglosze sie :)
Jaki server "jak coś" :)?

Alexina, więcej populacji tutaj gra

Do mnie tez mozesz pisac, gram na Ruairi nick - Pakon

I tak jak juz ktos wspominal, gra jest przeolbrzymia, a robic w niej mozna doslownie wszystko i nikt nikomu nie narzuca czym masz sie zajac

narazie jak oglądam filmiki to strasznie boli mnie grafika, mimo iż jestem graczem starszej daty

Przy grafice to raczej kwestia gustu, bo jest cukierkowa :P Ogólnie, jest teraz event (Dostaje się 2x punkty umiejętności i można wyrwać fajną broń do wychodzącej klasy) Więc warto właśnie teraz zacząć grać