Mam do Was pytanka ;D

1.Skąd zdobyć dobre EQ dla thiefa?

Mam 14 lvl i same słabe itemy..chciałbym lepsze xD

A ulepszać wgl nie ogarniam..nawet nie wiem jak..ani co potrzeba (bo nic takiego nie mam) gdzie zdobyć to i wgl..

I jak to jest z tym ulepszaniem..czy jak się nie uda to traci się przedmiot czy co?

2.A kolejne pytanie to...są w GW 2 mounty? ;]

3.I czy kupywanie golda na allegro jest legalne? (a jak nie to od razu bana dają na postac? czy od razu na całe konto)?

No i na razie to wszystko..jak coś jeszcze bd to dam znać ;]

Pozdrawiam

1. z questów/dropa, a endgamowe exotici z dungow, nie ma ulepszania

2. nie ma

3.nie, mozesz kupic gemy, i sprzedac za golda

1. itemy początkowe kupujesz po skończeniu misji z serduszkami, lub możesz sam wycraftować. nie ma czegoś takiego jak ulepszanie jedynie możesz wkładać runy do przedmiotów, które możesz zdobyć przez niszczenie itemów, kupowaniem na TP.

2. nie ma mountów.

3. nie wiem nie kupowałam bo się nie opłaca na 80 lvl bardzo łatwo wyfarmić kase.

Aha, oki dzięki za odpowiedźi :)

A jest może jakiś taki poradnik czy spis z jakich mobów wypadają dane itemki do craftu itemek? Bo są tam róźne ale nie wiem jakie z jakich mobów wypadają..a najlepiej jeszcze gdzie ten mob się znajduję ;D chodzi mi o te pierwsze co są.. (mapa Queensdale czy jakoś tak )xD

Jeszcze najlepiej, żeby ci je wydropić...

Graj normalnie, gatheruj i salvaguj itemy, które ci wypadają, a matsy będa.

A ja mam pytanko aby nie robić tematu.

Mój kolega kupił kilka dni temu kupił gw 2 i oglądam jego relacje jak sobie gra itp i już po kilkudniach osiągnał 22 lvl a co najlepsze że nie gra po 10 godzin tylko w wolnym czasie itp Czy ten lvl za szybko nie wchodzi ? I 2 pytanko na szybko ile zajmują lokacje początkowe każdej z ras w % Jeżeli mamy ok 7 ras to ile % całego świata zajmują ich lokacje ?

Level w tej grze na dobre o niczym nie świadczy... to nie metin2 czy tibia. To jest gra rzekłbym bardziej dla casuali niż dla no-liferów, którzy wbiją max lvl żeby szpanować (tu nie ma czym).

Raczej nie leci szybko, ras jest 4, więc dużo nie jest. Mam około 20% z odblokowanymi wszystkimi lokacjami początkowymi 1-15 ras, oraz ludzkich 15-25, oraz 25-35 nad lion arch. Porobiłem też wszystkie jumping puzzle z tych lokacji, z których mogłem. Jak kolega wyżej powiedział, lvl tutaj nie daje prawie nic, o ile nie odblokowuje się w międzyczasie innych rzeczy.

Ras jest 5: Human, Norn, Sylvari, Asura i Charr. Poziom postaci ma znaczenie, ale tylko kosmetyczne. Najwiekszy prestiż dają tytuły, które trudniej jest zdobyć niż w "jedynce". Personal Story inaczej fabuła, jest zrobiona dla każdej rasy indywidualnie, klasy nie mają tutaj znaczenia

A jak to jest z tymi gemami...można tylko kupić te 2000 gemów z allegro za ~110zł?

Nie ma możliwości innej ilości gemów? Bo wolałbym za mniejszą kwotę...a nie od razu tyle kaski wydać ;/

A i jeszcze..ile jest kasy za np. 100 gem jak bym chciał sprzedać w grze (bo mówiliście że można-legalnie)

Nigdy nie kupuj nic na allegro. Gemy w grze kupujesz za kasę realną lub wirtualną. Przelicznik waha się około 1g=300gem.

Taki 1g jak się postarasz, zdobędziesz w 2 dni. Więc nie ma najmniejszego sensu kupować golda za prawdziwą gotówkę.

Dwarfar, dzisiaj zarobiłem 6g farmiąc bez przerwy CoF'a przez 8h.

OO to nieźle...aha ok to nie kupię przez allegro.

A tak to chyba też nie bo nie ma możliwości paysafecard itp..tylko paypal i tam karta kredytowa to trochę lipa =/

Łał Might Tay! Miałeś tyle cierpliwości, by tyle farmić jednego dunga? Pewnie tokenów na cały set zebrałeś. Farmiłeś cały czas z gildią czy z randomami?

Randomy, czasem 1 czy 2 osoby z gildii. Gdyby ANET zrobiła naprawę jak należy, to fakt, miałbym na całego seta. Ale, za 3 waye dostałem kolejno 60, 45 i 30 tokenów, potem 20, a za każdy następny 5.

Dobra, koniec off-topa

Mam problem...co jakiś czas (około godziny grania) wywala mnie z gry...wie ktoś czemu?

Próbowałem wiele..od restartu kompa do pisania reportu do Arena Net..ale nic nie odpisują ani nic się nie poprawia =(

proszę o pomoc

To ja mam też pytanko: True Combat jest nielegalne? Dostanie się za to bana? Pozdro

powiem tak... nikt z devsów nie podał takiej informacji, że ten i ten mod jest nielegalny a użytkownicy dostaną za niego bana. Wszystkie wypowiedzi są ogóle, tak więc na dwoje babka wróżyła ale jeszcze nie widziałem kogoś kto by skarżył się na otrzymanie bana za używanie tego moda.

6 dni temu CC dodał taką odpowiedź na podobne pytanie

Hi,

Indeed, as Cheiron said, this programm can be assimilated as a third party one, and therefore is not allowed on our game.

Please note that utilisation of third party software can lead to a definitive suspension of your account.

Now that the answer has been given, I will close this thread.

Basically, anything that touches the game client in any fashion, including but not limited to visuals, overlays, controls, inputs, outputs, automation, sounds, or play experience is going to be referred to as a mod. The Guild Wars 2 software package is meant to be delivered and used AS-IS, with zero flexibility for the end user. If your script changes anything about the game itself, how it’s displayed, or how it’s played, then it’s forbidden 3rd-party software.

Tak samo jak z pytaniem odnośnie używania pada z xboxa do makrowania w grze.

Hey all,

As you may be aware, we cannot approve or review or “vet” any third-party program. Our general statement is that anything that gives advantage is forbidden. There are many utilities that help the player without taking a hit on others, without, for instance, being a detriment to the other players in a match. I’ve heard about certain programs that help disabled players too, and those seem just fine.

In cases like this, I would go so far as to say as long as the profile that binds controller buttons to keyboard/mouse commands is binding one button to one keypress/activation, you are not in danger of incurring a ban. For example: if you press one button on your controller and it executes one weapon skill, it’s okay; if you press one button on your controller and it activates a chain of skills, that’s where you run into forbidden territory.

I hope this helps clear things up for you all.

--

Reasumując, wszystko co jest używane na zewnątrz gry może być podciągnięte pod coś zakazanego. Używania makr, padów do gry, myszek bindowalnych z makrami, też pod to się podpina.

Moim zdaniem ten mod jest mniejszym złem niż wszelakie urządzenia makrująco-bindujące, bo moim zdaniem to one dają większą przewagę nad graczami których np. nie stać na to by zapatrzeć się w taki "profesjonalny" sprzęt. True Combat wiele w grze nie zmienia, używa dwóch opcji z gry, przemienia niektóre klawisze - zwykłe bindy - blokuje kursor myszy w jednym miejscu i zmienia jego kształt. Moim zdaniem jest to fajny dodatek/modzik dla melaków którzy muszą trzymać PPM by się obracać - kitować i walczyć, Co dla nich jest bardzo uciążliwe.

ANet nie może oficjalnie przyklasnąć na używanie takich dodatków bo gryzie się to z regulaminem używania programów trzecich, tak samo jak wszystkie makra itp.

To nikt nie wie czemu mnie wywala co jakiś czas? : (