Manga?

Poszukuje jakiejs ciekawej mangi. (Najlepiej gdyby była w "fazie produkcji" ze tak powiem.)

Byc moze i nie ten dzial ale sadze ze najlepiej to pytanie pasuje tutaj.

Nie mam zadnych wymagan. Moze byc romans moze byc ecchi,Moze byc po angielsku, nawet wsumie bym preferowal taka wersje :P.

Poprostu wsumie podajcie tytuly ktore wam sie spodobaly :P

p.s.

Blagam nie piszcie : bleach/naruto/one piece

p.s. 2

O i takie pytanko:

Ktoś się może orientuje który chapter mangi to ten odpowiadający zakończeniu anime "Sekirei pure engageaasdasdasjdhasd... czy jakos tak XD"?

Gokicha!! Cockroach Girl! - ciekawe, zabawne nietypowe :)

I usuwam info o hentaiach, to zabronione :P.

---Sport----

Hikaru no Go

Slam Dunk

----Romans----

Kimi no Iru Machi - Miazga, najlepsza manga z kategorii okruchy zycia,romans

Nozoki Ana - rowniez miazga, ostre ecchi bez cenzur :)

Unbalance x Unbalance - manhwa nie manga ale rowniez jedna z lepszych :)

The World God Only Knows

Kaichou wa Maid Sama

Yamada-kun 7-nin no majo - wydaje mi sie ze fabularnie troche podobne do minamoto :)

Suzuka

---Typowy Shonen(walka,przygoda)---

Tsubasa Reservoir Chronicles - po przeczytaniu calosci bedziesz mial fajne przemyslenia, gwarantuje

Bakuman

Samurai Deeper Kyo

Mógłbym się wielce rozpisywać ale zawsze boję się iż spoiler poleci dlatego baaardzo krótko a po opis odsyłam do bezpiecznych źródeł pozbawionych spoilerów.

Moim zdaniem mangi warte uwagi z danych gatunków to:

Komedia (Wszystkie wychodzą):

Beelzebub - Komedia, Akcja, Demony

Kiss x Sis - Komedia, Ecchi

One Punch-Man - Komedia, superbohaterowie

Akcja (Ga-Rei zakończony, The breaker podzielony na 2 części - 2 nadal wychodzi):

Ga-Rei - Akcja, moce, zagmatwanie

Vinland Saga - Akcja, historyczne (wikingowie)

Sun-ken Rock - Akcja, mafia, trochę komedii

Wallman - Manga tego samego autora co sun-ken rock, Akcja, Płatni zabójcy

The breaker - Akcja, sztuki walki

Dramat (wszystkie zakończone ale wychodzących dramatów godnych uwagi nie znam):

Bitter Virgin - Dramat co więcej dodać :)

Watashitachi no Shiawase na Jikan - Manga najbardziej godna uwagi z tych wszystkich, zakończona, trochę krótka ale najlepszy dramat jaki czytałem i wielu moich znajomych ;) (do niedawna 1 miejsce wśród mang na mal'u, aktualnie 2 więc musi o czymś świadczyć)

Sakamichi no Apollon - Dramat, Szkołą, muzyka

Kimi no Iru Machi wzbudzilo ostatnio moja uwage ale nie moglem sie przelamac aby zaczac czytac ale chyba trrzeba bedzie :D.

Nozoki Ana.... taaaaaaa :D peephole ... czytam od dawna

Unbalance x Unbalance-zobacze

The world god only knows- znane :D

Kaichou wa Maid sama- AH anime bylo genialne manga rowniez niczego sobie - czytam na biezaco

Yamada-kun ciekawie sie zapowiada :D

Jestem fanem Bakumana :P czyli przeczytane i obejrzane.

A na reszte aktualnie nie mam ochoty. Narazie skupie sie chyba na tych romansach gdy najdzie mnie ochote sprawdze reszte :).

Swoja droga wczoraj wieczorem zaczelem czytac Horimiya. Juz niestety jestem na biezaco... poprostu swietne.

Edit

@Up

Komedie ktore wymieniles znam.

Na akcje aktualnie nie mam ochoty. ALE jak tylko mnie najdzie to sprawdze(dlatego nie podawalem wymagan :P)

A co do dramatow. Uh to moze tak zacznijmy od tego : Apollona oczywiscie znam. A co do 2 pozostalych.

Wygladaja bardzo ciekawie. Uwielbiam dramaty :D tam samo wsumie jak romanse. Dla mnie najwazniejsza jest fabula w mangach te gatunki najlepiej sie moim zdaniem przekazuje. Anime nie da tego dramatycznego klimatu co czarno biale rysunki. A do tego potrafi popsuc swietny romans zamieniajac go w bardziej komedie niz romans. - to tylko moje zdanie :)

-The World God Only Knows (romas)

-Kimi no iru machi (romans)

-Eden no ori (survivalowe)

-Gamaran (takie tam samuraje)

-Good ending (romans/dramat)

-Psyren(sf)

-The breaker (manhwa, sztuki walki i takie tam...fajne)

-Nozoki ana

-Onepunch-man

-Horimiya (school romans)

-Nisekoi(school romans)

-Sun-ken Rock (hm..o gangach :P )

-Shokugeki no Soma (o gotowaniu )

-Tower of God(kolejna manhwa)

-Iris zero

-Mahouka Koukou no Rettousei (niestety mało mangi, noveli dużo)

-Last game (romans)

-Akame ga kiru!

-Koe no katachi

-Kono oneesan wa fiction desu!?

-Baby steps (kujon gra w tenisa)

-Taiyou no ie (romans)

-Uwakoi (taki troche hentaiec)

ciekawsze romanse/ecchi, niestety wszystkie niżej wymienione to serie skończone:

Ichigo 100%

Kagami no Kuni no Harisugawa

Mx0

Open Sesame

Smash!

Suzuka

po prostu ciekawe mangi:

Übel Blatt

Immortal Regis(skończone) kontynuacja Cavalier of the Abyss dalej wychodzi

Gamble Fish niby skończone ale z angielskim tłumaczeniem słabo rozdziały pojawiają się nieregularnie

Id

The Breaker(skończone) kontynuacja The Breaker: New Waves dalej wychodzi

The Legend of Maian < z tego co wiem autor robi sobie przerwę od paru lat ;/

Yureka 218/266 przetłumaczonych rozdziałów, także nieregularnie wychodzą rozdziały przetłumaczone

666 Satan (skończone)

Ai Kora

Beck

Kekkaishi

Psyren

Doubutsu No Kuni nie mogłem się oderwać :D

Abnormal-kei Joshi też polecam :)

A sekirei na czym się skończyło? Bo anime przestałem oglądać po paru odcinkach :P

Wow. Nie spodziewałem sie takiej duzej ilosci. Dziekuje bardzo. Jak nie teraz to pozniej sprawdze wymienione tytuly i powiem co sadze :P

@up

Na zburzeniu kwatery MBI i pojedynku Misubi z 06 w ktorym 6 zlamala miecz.

no to będzie gdzieś koło tego

http://www.batoto.net/read/_/28655/sekirei_v5_ch47_by_a-team/2

Ja jeszcze polecilbym Berserk. Manga naprawde niesamowita, same wykonanie mangi jest niesamowite ta czern jest taka przyjemna ze czlowiek pochlania mange w moment :) Jak dla mnie obowiazkowa pozycje, ale mozliwe ze czytales

Z romansow jeszcze w nocy znalazlem

Velvet Kiss - od poczatku ostry "hentai" :) powinno sie spodobac

Nazo no Kanojo X - mega fajna manga, z nietypowym podejściem do romansu ;p

@Tidies obdywie czytalem dosc dawno temu :P.

@Vorfeed niestety to nie to :D ale chyab zaczne czytac najwyzej od tego momentu.

edit

Vorfeed wyglada na to ze w anime wzieli kilka chapterow mangi a kilka pomineli i tyle :D. Bo miedzy chapterem 50-100 jest wiele scen ktorych w anime nie bylo a za to w 100 zaczyna sie dopiero akcja ze zburzeniem MBI.

Ogladalem anime SnK. W polowie wzielem sie za mange i przestalem ogladac anime bo manga ma o wiele lepszy klimat :P.

Belzebub mi nie podchodzi jakos.

edit.

tak poza tym (nie chce zakladac nowego tematu)

co sadzicie o anime infinite stratos? Za duzo czasu poswiecam na anime i mange :D nie mam juz co ogladac a to wyglada hmmm interesujaco.

infinite stratos to harem połączony z mecha. Dużo komedii ale średnia fabuła. Sam oglądam i twierdzę iż anime nie jest najwyższych lotów ale dla odprężenia można obejrzeć ;)

@Ajron bracie prosze. 3... nie, 4 razy to ogladalem :D. Genialne i polecam kazdemu jako must see :D

Według mnie Infinite Stratos nie jest warte ogladania. Jeżeli szukasz dobrego ecchi to napewno nie w połączeniu z mechami.

Mozesz obejrzec rowniez B gata H Kei polecam

Ogołem co bylo do obejrzenia to już obejrzaleś, nie ma już za wiele anime wartych uwagi z ecchi bo pozostały tylko płytkie anime z cyckami na wierzchu. Z innych gatunków jest wiele wiecej do zaproponowania ale zrobienie dobrego ecchi jest szczegolnie trudne.

Hajime no Ippo (o boksie) jestem wciągnięty na maksa.

Może wydawać się to straszne bo manga liczy ponad 1000 rozdziałów i dalej wychodzi (aktualnie jestem coś koło 570) i naprawdę nie ma co narzekać.

Oczywiście jak wszędzie znajdą się jakieś rzeczy, które mogą denerwować ale nie jest to manga na 1 weekend.

Również:

The Breaker i kontynuację The Breaker: New waves

@Tidies- B gata H Kei ogldadalem :P. A co do IS aktualnie jestem na 3 odcinku i ... TO JEST ECCHI? Lol nie wiedzialem xD jak narazie nie bylo ani 1 sceny

tego typu. A poza tym nie szukalem ecchi poprostu wpadlo mi w oko to anime bo ostatnio czesto tytul slyszalem.

@Enciu Moze i tematyka dosc oryginalna ale nie lubie tasiemcow chyba ze dopiero by powstawal i mialbym ogladac/czytac na biezaco.

Tasiemce sa jedne z lepszych, jeżeli chodzi o ciekawe anime,mange to polecam Hikaru no Go, gra w go jest naprawdę ciekawa i bardzo dobrze przedstawiono to w mandze.

Z anime według mnie "must watch" jest Rurouni Kenshin, anime jest stare ale na tamte czasy jedno z lepszych graficznie i czuć klimat jak to w starych anime.

@

Pisalem ze Stratos nie jest wart ogladania :D