Uczę się programowania, a zawsze jako dzieciaczek grający w Margonem, chciałem zrobić podobną grę, więc od rozpoczęcia nauki co jakiś czas próbowałem mój pomysł zrealizować, żeby nawet zobaczyć jaki progres zrobiłem. Aktualnie działa ładowanie mapy z pliku, kolizje, kolizje między graczami, czat. Będę wrzucał tutaj postępy prac.
https://youtu.be/mdpCz7ncrNg
Margonem killer
Po 1 nigdy nie pisz że to Margonem v2 nowe miasto ponieważ Margonem ma swoje prawa nie tylko do samej gry ale co ważne do nazwy i właściciele mogą uznać to za plagiat po 2 marne szanse że coś osiągniesz jeśli robisz grę bez planu na ślepo
Jeśli mam ci coś doradzić to z kluczowych rzeczy zmień ładowanie mapy z pliku na skrypt np z jakiegoś hostingu wtedy szybciej będzie się ona ładować graczom w przyszłości .
Dodam że gry typu Margonem nie są już popularne i ciężko będzie ci wystartować ale życzę powodzenia .
I tak jak pisałem usuń tytuł filmu że to Margonem bo wielu już poległo na takich błędach
Dodam jeszcze że polecam ci kupić jakiś porządny program do tworzenia gier bo to co dodałeś na youtbe to wygląda jak 2d z 2005 roku
Nie robię tego w żadnym programie do tworzenia gier tylko jest to czysty javascript, a wygląd zależy od tilesetu, z którego jest stworzona mapa.
No to tym bardziej powodzenia
Wróć kopać ziemniaki
dokładnie
No i oflagowane za obrazę