Margonem killer

Uczę się programowania, a zawsze jako dzieciaczek grający w Margonem, chciałem zrobić podobną grę, więc od rozpoczęcia nauki co jakiś czas próbowałem mój pomysł zrealizować, żeby nawet zobaczyć jaki progres zrobiłem. Aktualnie działa ładowanie mapy z pliku, kolizje, kolizje między graczami, czat. Będę wrzucał tutaj postępy prac.
https://youtu.be/mdpCz7ncrNg

Po 1 nigdy nie pisz że to Margonem v2 nowe miasto ponieważ Margonem ma swoje prawa nie tylko do samej gry ale co ważne do nazwy i właściciele mogą uznać to za plagiat po 2 marne szanse że coś osiągniesz jeśli robisz grę bez planu na ślepo :slight_smile:
Jeśli mam ci coś doradzić to z kluczowych rzeczy zmień ładowanie mapy z pliku na skrypt np z jakiegoś hostingu wtedy szybciej będzie się ona ładować graczom w przyszłości .
Dodam że gry typu Margonem nie są już popularne i ciężko będzie ci wystartować ale życzę powodzenia .
I tak jak pisałem usuń tytuł filmu że to Margonem bo wielu już poległo na takich błędach :slight_smile:

Dodam jeszcze że polecam ci kupić jakiś porządny program do tworzenia gier bo to co dodałeś na youtbe to wygląda jak 2d z 2005 roku :smiley:

Nie robię tego w żadnym programie do tworzenia gier tylko jest to czysty javascript, a wygląd zależy od tilesetu, z którego jest stworzona mapa.

No to tym bardziej powodzenia :smiley:

Wróć kopać ziemniaki

dokładnie :smiley:

No i oflagowane za obrazę :smiley:

1lajk