W tym temacie będę marzył o najlepszym MMO na ziemi. Hmm...
Grafika - No jak to, najlepsza Nic dodać nic ująć. Jeżeli chodzi o styl graficzny, to bardzie mrocznie niż bajkowo, a ogólnie rzecz biorąc realistycznie. Brak jakichś zgrabnych qbitek z obrazków, jak kobieta robi za rycerza, to ma być przypakowana, a nie że bierze na klatę smoka mając figurę dody.
Historia aka Fabuła - Każde MMO musi mieć historię, to ja też coś wymyśliłem (bynajmniej nie na poczekaniu). To leci tak:
W krainie Rexii ludzie od dawna żyli pod władzą wilczego boga - Fenrira. Skurczybyk z niego był co nie miara, ludzi wykorzystywał do ciężkiej pracy na polu, w kopalniach, i nie pozwalał im się rozwijać. Oczywista nie mogło to trwać wiecznie. W końcu do Rexii przybyli ludzie wiedzeni przez ich boga Qualopa. Przegnali Fenrira (sztampa), lecz nie przejęli lądu, gdyż uważali go za zbyt mało urodzajny, po czym odpłynęli. Przez kolejne pokolenia ludy Rexii wciąż bały wychodzić się z domów, lecz w końcu zjawili się śmiałkowie - ty jesteś jednym z nich. Niestety Fenrir powrócił, i postanowił nawrócić was po raz kolejny, tym razem bardziej radykalnie...
System Walki - Tu też trochę myślałem. Miało być dużo aktywności i zabawy, za to mało okazji do noobienia. Wymyśliłem to tak - nie ma czegoś takiego jak klasa - trafiamy do gry, po czym rozwijamy się w dowolnym kierunku, a EQ warunkuje nasze zachowanie. Jeżeli klikniemy lewym przyciskiem myszy, nasza postać wykona atak w stronę ztargetowanego przeciwnika, jakkolwiek daleko by on nie był - pozwoli to więc na np. podlecenie, uderzenie przeciwnika podczas skoku, piruet i cięcie, co w klawiszach wyglądało by tak - Jump, Klik (atak), Lewo/Prawo (piruet), Klik (atak). Efektowne i efektywne, jednak wykonywalne tylko z lekką zbroją lub clothem. W zbroi ciężkiej zachowanie zmienia się - walka jest statyczna, wciąż klik = atak, ale tym razem próbujemy wyczuć dobry moment na kontrę lub zabójczy atak. I tak - Ciężkie zbroje mają Resist na miecze nie licząc pchnięć (W+Klik), za to z maczugi trudno trafić kogoś w odzieży.
Rzeczy oryginalne - każde MMO powinno mieć coś oryginalnego - oto co. Fenrir postanowił, że każdego kto złapie deada wskrzesi, zmieni w wilka i odda mu ciało, gdy ten zabije człowieka lub coraz więcej potworów (zależnie od liczby deadów). Podczas gdy Fenrir zostanie zabity (bo robi też za Raid Bossa) wilki nie mogą znów stawać się ludźmi przez 24h. Kolejną rzeczą jest to, ze są dwie wioski. Na każdym serwerze sytuacja będzie inna, gdzieś będzie pokój, gdzieś wojna, gdzieś wymiana handlowa. Kolejna sprawa to miejsca zamieszkania. Nasza postać musi gdzieś mieszkać, więc można sobie wybudować dom, ba nawet całą wioskę czy miasto. Kto czeka na Darkfalla wie o co biega. Jedziemy dalej - czy nie wkurzają was nicki o treści raczej niezrozumiałej? "ankfsd21389721"? "dhfsdhfh2349782"? Można spotkać takie przypadki. Dlatego będzie można wybrać tylko imię zaczynające się z dużej litery a dalej pisane małymi. Nie chcę na siłę robić RP, ale wymyślenie Nicka to sekunda, ew. google.pl pomoże.
A po co temat? Jak wam się spodobał, to piszcie, jak nie, to piszcie CZEMU. A ogólnie rzecz biorąc to mi sie nudziło.