Marzenia

Uwierz mi Crysisowi jeszcze spooro brakuje. Zadna Karta nie ogarnia tyle barw ktore obejmuje ludzkie oko. Nie mówiłem że grafika w crysis jest jak z oka tylko że tak wygląda ale tak nie jest. Ale chyba przyznasz że panorama w Crysis potrafi dać kopa karcie graficznej :->

Tak wiem o co ci chodzi. Faktem jest ze Crysis wykozystuje fotograficzna grafike i daje naprawde piekne wrazenia. Ale by grafika wygladala NAPRAWDE jak w rzeczywistosci(nawet nie wiem czy to jest moziwe) na to przyjdzie jeszcze poczekac spoooro czasu.

Jest to możliwe. Nie nazywa się to grafiką fotograficzną a grafiką fotorealistyczną ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Fotorealizm_(...ka_komputerowa)

Nie jest to jednak możliwe w dzisiejszych czasach. Tzn. jest to możliwe jako rzecz prerenderowana, ale wygenerowanie fotorealisycznej klatki trwa baaardzo długo, klatka z filmu Final Fantasy renderowała się 20, klatek na sekundę jest ok. 23. Film trwa dosyć długo. A no i cały proces odbywał się przy użyciu kilkudziesięciu komputerów specjalnie do tego przystosowanych. Wprawdzie było to kilka lat temu, ale pokazuje to jak bardzo niedomagają dzisiejsze komputery.

Jest to możliwe. Nie nazywa się to grafiką fotograficzną a grafiką fotorealistyczną http://pl.wikipedia.org/wiki/Fotorealizm_(...ka_komputerowa)Nie jest to jednak możliwe w dzisiejszych czasach. Tzn. jest to możliwe jako rzecz prerenderowana, ale wygenerowanie fotorealisycznej klatki trwa baaardzo długo, klatka z filmu Final Fantasy renderowała się 20, klatek na sekundę jest ok. 23. Film trwa dosyć długo. A no i cały proces odbywał się przy użyciu kilkudziesięciu komputerów specjalnie do tego przystosowanych. Wprawdzie było to kilka lat temu, ale pokazuje to jak bardzo niedomagają dzisiejsze komputery.

Noo expert sie wypowiedzial... chodzilo mi mniej wiecej o to wlasnie :)

Ale swoja droga wyobrazcie sobie takiego MMO wlasnie z taka grafa ktory dziala na kaskach wirtualnych i z tym specialnym padem jakim jest w konsoli WII. Wtedy to juz by byl szczyt :)

PS: Sorka za tego posta o tresci "lol" i za ktorego dostalem osta. Ale mialem wybor ale skomentowac tego spamera na swoj sposob(wiadomo jak) albo wyluzowac. Tak czy siak musialem dac glos :)

ten pad z Wii troche zassysa. no, ale jakby taka grafa byla, to znaczy, ze technologia poszla do przodu, wiec po co taki pad? nie lepiej przyczepic pare diod(???) i wlozyc na glowe jakis kask?:P wiecie o co mi chodzi. ruch reka, ruch w grze itp.

ten pad z Wii troche zassysa. no, ale jakby taka grafa byla, to znaczy, ze technologia poszla do przodu, wiec po co taki pad? nie lepiej przyczepic pare diod(???) i wlozyc na glowe jakis kask? wiecie o co mi chodzi. ruch reka, ruch w grze itp.

Ty ja pale szlugi :) i jak bym mial w takim MMO isc z miasta X do miasta Y a sam swiat byl wielkosci jak w WoWie to bym sie pochlastal :P. poza tym wyobraz to sobie..... ludz dreptajacy w miejscu hehehehe. 1 nagroda w smiechu warte :)

ludzie chodziliby po biezni xD a jakby to kondycje graczy poprawilo! koniec z otylymi graczami

Co do tej super ultra grafiki to i tak i tak pewnie z 3 osoby z forum sobie by pograło wtedy w taką gre :->

Ja bym chciał grać w grę w której poruszamy się tym co zazwyczaj jest mobem,żeby wyeliminować mozolne bicie levelu,stworów,craftowanie.

To my bylibyśm tymi silnymi od poczatku,wszystko zdobywalibyśmy kradnąc,zastraszając i zabijajac.

Wszystko co miałoby więcej rozumu i było w małej ilości i sile uciekałoby przed nami. :mrgreen:

Taka gra czysto dla fun.Dokładnie to sobie obmyśliłem ale nie ma sensu tego wszystkiego wykładać,ważna jest sama idea.

Do tej grafiki na fotorealistycznym poziomie powiedzcie ile osób by w to grało góra 100 na początku takie przedsięwzięcie nie ma sensu bo nie wzięliście pod uwagę ograniczenia Internetu ciężko było by znaleźć takie łącze które potrafiłoby przetrawić grafikę. Gra powinna nie mieć astro- wymagań powinna być ogólnodostępna więcej osób= więcej fun

-.- Pisałem to setki razy... Łącze nie ma nic do grafiki -.- Serwera nie obchodzi czy masz GeForce'a czy Radeona, go tylko obchodzą małe liczbusie takie jak położenie gracza, jego poziom, jego aktualny stan, życie i inne głupoty. Karta graficzna ma jedynie PRZEDSTAWIĆ te fajniusie liczbusie w taki sposób aby zrozumiał jest średnio rozgarnięty orangutan... Argh... Czy Ci co grają w Tibię na GF9600 mają mniejsze lagi od tych co grają na GF2? -.-

spawn poczytaj troche o medycynie jesli chodzi o ilosc barw....

co do komputerow - slyszales co to jest sgi np. onyx ? zapewnie nie

problem w tym ze nie wierze zeby kazdy kupowal sgi zeby pograc w jedna gre :D

choc najtansze sgi to jakies 800 zl to za DOBRA "stacyjke" sgi ktora potrafi duuuzo

trzeba dac ok 110 tys tyle ze euro .... no i troche miejsca w pokoju - to sa szafy rack'owe 19"... jesli wiece co to w ogole jest

pozdrawiam

Ja bym chciał grać w grę w której poruszamy się tym co zazwyczaj jest mobem,

Hihi ja tak gralem :D mialem dobre stosunki z adminem serva na ktorym gralem w L2 :) zamienil mnie w Karika i klepalem wszystkich w LoA :D Zwaala byla :)

Czy Ci co grają w Tibię na GF9600 mają mniejsze lagi od tych co grają na GF2? -.-

Ja mam GF 9600 i nie gralem w Tibie :(

ale nie do konca sie zgadzam z Hania. Defakto servera gownego nie obchodzi co za blaszaka mamy. Ale jak mowa o naszych laczach. to na ping(mms) i jak on jest wysoki jest zalezne od naprawde wielu rzeczy.... baa nawet odswiezanie monitora ma wplyw na ping.

screen refresh na pinga ? - ok no comments.... bo to szkoda nawet komentowac

[ Dodano: 2008-09-20, 19:20 ]

radze doczytac o budowie systemow operacyjnych i warstw OSI, TCP/IP tez polecam przestudiowac - SR na pinga mogl wplywac - ale na 486 gdzie miales winampa wlaczonego - wtedy mimowolnie (zbyt malo taktow) system nie byl wstanie nadazyc ze wszsytkim - a porownaj sobie ile jest dzis "taktow" - poza tym priorytety procesow .... ehh

screen refresh na pinga ? - ok no comments.... bo to szkoda nawet komentowac [ Dodano: 2008-09-20, 19:20 ]radze doczytac o budowie systemow operacyjnych i warstw OSI, TCP/IP tez polecam przestudiowac - SR na pinga mogl wplywac - ale na 486 gdzie miales winampa wlaczonego - wtedy mimowolnie (zbyt malo taktow) system nie byl wstanie nadazyc ze wszsytkim - a porownaj sobie ile jest dzis "taktow" - poza tym priorytety procesow .... ehh

Alez oczywiscie znawco... ty wiesz swoje ja wiem swoje ty masz swoj swiat ja swoj. Wiec z czym masz problem? Zal.pl

ty masz problem :) przeciez widze ze nie masz o OSach zielonego pojecia

no fakt jest jedna sytuacja ale to na odwrot - jak ktos pusc i death pinga do ciebie - to SR ci spadnie :DD

a z zal.pl to nie wyskakuj bo zachowujesz sie ponizej krytyki

//edit by Sir Milanek

Pogadajcie o tym na gg ;) Bo primo robicie OT, a secundo zaraz pewno zaczniecie pisać coś co by mi się nie podobało :>

//Coś ty za kolor se wziął? ^_^ - Mr. Hania

//edit by Sir Milanek Pogadajcie o tym na gg Bo primo robicie OT, a secundo zaraz pewno zaczniecie pisać coś co by mi się nie podobało :> //Coś ty za kolor se wziął? - Mr. Hania

gejowski

Neuromancer, nie pisz z taka wyzszoscia, jak jakis panicz, ktory poucza plebs...

mimo, ze jestem przeciwny kotor mmo, to licze, ze ta gra jakos spelni moje marzenia. zadnych info o niej nie ma (chyba...;p), ale licze, ze bedzie to swego rodzaju symulacja, a nie gra, w torej wszyscy chca byc jedi i lataja z latarkami piszac jakies nieklimatyczne teksty...

//edit by Sir Milanek

Poczułem się urażony ;P Za obraze majestatu jego świętobliwości moderatora by był warn, no ale jestem miłościwy i tym razem daruję ;) PS, zostawiam pamiątkę

//Tak, tak, nie obrażaj nam naszego Sera :P - Mr. Hania

Dzz, jaka wyzszoscia ? e tam wydawalo ci sie :) po prostu nie trawie jak ktos gada takie bzdury - to tak jakby powiedziec ze NFS to najwiekszy hit mmorpg na swiecie :}

milanek: faktycznie troszke ci kolor nie wyszedl :D

Osobiście marzę o Discworld Online - MMORPG oparte o serię Świat Dysku... To by było coś niezwykłego.

Necro ja nie mowie ze ping skacze po tym ooo sporo tylko tyle ze skacze i bardzo minimalnym stosunku. Zreszta whatever nie bede sie wyklucal z panem "pro" :)... bo znajac zycie mi to nie wyjdzie na dobre :D wiekszosc modow zna moje slabosci... :P choc ostatnio nad nimi pracuje. :D

Co do MMO z "super" grafa ostatnio czytalem ze w Gothic IV ma byc bardzo rozbudowany MP wrecz poswieca na niego spooro czasu. A grafa ma byc ostrzejsza niz w Crysisie :D

jak bedzie taka optymalizacja silnika jak w gothic 3, to chyba nikt w to nie zagra. btw: ta gra nie bedzie sie nazywac gothic IV. nie powiem jak, bo nie pamietam, ale jakos inaczej.