Mb2

Fani star wars w zasadzie nigdy nie mieli okazji pograc w prawdziwa dobra stzrelanke online, osadzona w ich ulubionym swiecie. prawda taka, ze battlefront jest( i byl) gra raczej przecietna. a jedi academy? to raczej shooter nie jest. tryby siege i ctf dawno zostaly zapomniane (pamietaja nieliczni...ja!), a reszta rozgrywek polega na szybkim machaniu mieczem. wiec co maja zrobic fani stzrelanin? ano tutaj z pomoca przychodzi darmowy mod MB2( nie do konca darmowy. jedi academy jednak trza miec). mod tworzony jest w oparciu o tryb siege, jednak rozni sie od niego niemal w kazdym kilobajcie. gra zostala calkowicie przerobiona. kazda bron dziala inaczej. zmienil sie nawet system wlaki na miecze, ktory nie jets juz zwyklym machaniem, a polega raczej na dobrym blokowniu. sama rozgrywka skomplikowana nie jest. mamy dwie druzyny. ta "dobra" i ta "zla". najczesciej jest to reb i imp. po obu stronach mamy po 7 klas. dwie identyczne wystepuja po obu barykadach ( sold i elite trooper), oraz po 5 rozniacych sie klas. sa to miedzy innymi wook, jedi, sith, droideka (!). do dyspozycji dostajemy najczesciej 80 pkt. (na niektorych serverach punkty trza zbierac ) , za ktore wykupujemy bronie oraz umiejetnosci, czy tez dla jedi miecz i moce.

na kazdej mapie jest jakis cel do wypelnienia. nic skomplikowanego, a to cos "shackowac", cos innego rozwalic. zreszta objectow za zwyczaj sie nie wypelnia. prostrzym sposobem jest wybicie wszystkich przeciwnikow. tak sie gra na serverach publicznych. prawda taka, ze prawdziwje gry, mozna zakosztowac dopiero, gdy znajdzie sie w dobrym klanie. mecze miedzy takowymi, sa bardzo ciekawe. tutaj juz nie wystraczy liczyc na pozabijanie sie wzajemne. liczy sie przedewszystkim taktyka oraz zgranie druzyny. teamow jest niestety niewiele, wiec w 90% bawimy sie na publiku. zreszta wszystkiego jest tu malo. ludzi malo, serverow malo... dlatego zachecam was do zapoznania sie z ta gra. warto. gre mozna pobrac tu : www.moviebattles.com

Hoho nie liczni pamiętają :mrgreen: Najstarsza wersja SW w jaką grałem to jedi knight II i super była gra, moim zdaniem ma lepsze misje i fabułe od academic. Zainstaluje Academica ale wątpię żebym znalazł :-P

jezeli chodzi o single player to oczywiscie jk2 jest lepsze. jak znajdziesz jedi academy to sciagnij tego moda. sporo wazy (1gb rc3p1 + 500cmp), ale warto:)

Coś ściągnełem w zipie 20 mb zajmuje i zwie się MBII_RC3_p1_upgrade czy o ten plik chodzi? Tam nie ma żadnej instalki tylko kilka plików.

Ja mam inne pytanie.... Jedi Academy trza miec koniecznie orginalne? Czy wystarczy ze se skombinuje i potem juz moda zainstaluje? I czy trzeba miec spaczowanego Jedi Academy do ostatniego numerka? Czy wystarczy w wersji 1.0?

Jeżeli chce się grać w JA to wystarczy zwykły "pirat" + łatka 1.01 aby grać na necie.

tak jak pisal hania. wystraczy pirat + patch 1.01 (12 mb chyba) a ten mod to nie to co sciagles dico. to jest patch do starej wersji gry. gra raz na rok jest aktualizowana i do jedna z pomniejszych aktualizacji. zeby grac trzeba sciagnac pelna wersje mb2 rc3 p1(Movie Battles II: RC3 Patch 1 | For New & Complete Installations) ktora wazy ok 1gb. sporo, ale polecam.

gameplay: http://www.youtube.com/watch?v=5d4ovgkD29I...feature=related

(to jedna ze straszych wersji)

http://forum.moviebattles.pl/index.htm /emoticons/nowe_smile.png" alt=":)" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

HL2 tez mam :D a tego moda skosztuje.. jak wroce z wesela :D

Gość, zrób sobie konto.

mb2 doczekal sie mini-recenzji w cd action. zachecam do przecczytania :)

Eh... Ja mam takie pytanie - Dlaczego połowa ludzi na tym forum gra z piratów / nielegalnych serwerach ? Ja myślałem, że gdy coś się lubi, to się to wspiera ... :/

NIe istnieje pojecie piracki server... istnieje pojecie prywatny server. Poczytaj na google moze skumasz.

prywatny, piracki...jeden pies. wazne, ze oszustwo.

A więc serwery do WoWa są legalne ? Dziwne... Blizzard ma na ten temat inne zdanie.

Tak samo jest zresztą z Lineage 2, gdzie serwery posiadające rase Kamael, są uznawane za nielegalne. NCSoft dopuszcza serwery prywatne, ale maksymalnie z C3 lub C4, a Blizz wszystkie serwy traktuje jako łamanie prawa. Czyli piractwo jak się patrzy.

PS: Tylko mi nie mów, że to nie jest piractwo, bo takie serwery zabierają klientów Blizzardowi/NC Softowi przez co oni tracą.

PS 2 : Argument, że w WoWa gra dużo ludzi więc oni nic nie tracą to również masło maślane.

Oczywiście że postawienie serwera nawet od Tibi (OTS) jest nie legalne.Chyba że ma się zgodę autora Programu (Programem można nazywać też grę)... Nawet jeżeli oficjalne serwery gry już nie działają ! chyba że autor na to pozwala np. w grze Soldat można bez problemu zrobić serwer w pełni legalny ... I tyle bo od głównego tematu odchodzimy

I tu się mylisz - twórcy emulatorów OTS wykorzystują spejalną lukę w licencji. Jaką? Sam nie wiem. - Co do samych piratów. Nie każdego stać aby płacić ileś tam pln miesięcznie. Nie każdy jest pełnotletni. Wiele osób z naszego forum to gimnazjaliści bądź młodzi licealiści. Pewnie zaraz padnie odpowiedź, że można roznosić ulotki. Owszem, jest to prawda ale np. u mnie w mieście wiesz jak trudno sie na coś takiego załapać? Na jedno miejsce przypada z 15 osób a najlepsze jest już zaklepane. I właśnie dlatego tyle osób gra na prywatnych serverach.

Gdzieś słyszałem że Ots'y nie są legalne no ale nie będę się kłócił (Zawsze trzeba ip changer'em zmienić ip Tibi a na to autor chyba się nie godzi )

Co do serwerów i młodych ludzi bez większej kwoty przy sobie,pewnie masz racje że na roznoszeniu ulotek zapewne i tak byś dużo nie zarobił ale od tego wy właśnie macie rodziców aby wam kupowali gry ,opłacali serwy - i tak żaden z rodziców na pewno nie będzie kupował wam co miecha aktualizacji konta w grze aby se pograć no ale wiecie autorzy gier mają takich ludzi w *pupie nawet jak większość graczy to w sumie dzieci

Pozdrawiam

Jeśli kogoś nie stać, by grać na oficialnych serwerach, to po co ma grać na Privach ?

Ja kupuje oryginalną grę 1 na 5-7 miesięcy i z tym żyję. W WoWa / Lineage`a 2 nie gram, bo mnie na to niestać. Wydaje mi się, że po to powstały "Free" MMorpg, dla tych co nie mają środków na płacenie abonamentu. Zresztą głównie mój post odnosił się do jednej z pierwszych odpowiedzi, gdzie user pytał się, czy ten Mod do SW :JK JA działa na pirackiej wersji... Pogratulować. Właśnie przez coś takiego nie doczekaliśmy się nowej gry o Star Wars.... Człowieku, jeśli ta gra ci się podoba, to nie lepiej było kupić oryginała by wspierać twórców ? Jeśli nie, to oby cię spotkał los gorszy od Iron Lore Studios. (Upadek firmy przez piractwo, a ich gra miała średnią ocen 80% ... )

I tu jestem rozdarty. Bez wątpienia Anthar ma rację w powyższym poście (prawie, TFU wyjdzie na pecety podobnie jak GTA 4, które też bankowo nie miało wyjść). Co do prywatnych serwerów a pirackich serwerów. W świetle prawa jest to legalne. Co z tego, że np. Blizzard powie że to nielegalne? Blizzard nie stanowi prawa. Ja równie dobrze mógłbym powiedzieć, że noszenie koszulek z krótkim rękawkiem jest nielegalne. I co z tego? Łamiemy prawo moralne, no bo przecież Blizzard wpakował kupę kasy w tą grę a my bierzemy to za friko. Ale to tylko sumienie...

Szczerze to mnie nie obchodzi ile płacisz za gry i ile ich masz. Ja gram głównie dla rozrywki. Blizzard i tak się na chapie kasy biorąc pod uwagę ilu ma graczy na jednym projekcie. Nie popieram aby prywatne serwery kazały sobie płacić za itemki albo "datki na utrzymanie serwera" bo to jest już kradzież gry ale nie każdemu musi się podobać gra na globie. Każdy serwer (wg. mnie) powinien być robiony wyłącznie dla darmowej rozrywki, a koszt prądu to nie problem graczy.