Medytacja - Projekcja Astralna

Czy wiecie co to medytacja? Może sami ją praktykujecie? Jeżeli tak to w jaki sposób i jakie wzbudza w was odczucia?

Projekcja Astralna czy znacie ją tylko z filmów czy potraficie jej doświadczyć na własnej skórze?

Osobiście staram się medytować codziennie i towarzyszy temu poczucie bezpieczeństwae i niezłomnego spokoju ;-) Wtedy czuje, że nic nie może się stać i zapominam o wszystkich lękach, problemach. Po zakończeniu medytacji przez resztę dnia utrzymuje się ten stan.

Co do projekcji astralnej. Z tego co wiem tutaj nie chodzi o to że pojawiasz się gdzie indziej i chodzisz bo realnym świecie. Tutaj raczej chodzi o możliwość wykroczenia po za świat rzeczywisty. Tam można zrobić wszytko ;-)

No teraz wy, proszę o wypowiedzi na poziomie.

Ja medytuje w ubikacji żeby wyrzeźbić piękne brązowe dzieło sztuki ;)

Na serio to dla mnie medytacja to pierdoły ale to tylko moje zdanie jak chcesz to sobie medytuj twój biznes :P

Wyciszenie - tak. Ale żadnych innych ideologii czy możliwości bym do medytacji nie przypisywał, czasami wręcz jest to niedorzeczne, np w Maharishi University of Management uprawiając tzw Transcendental Meditation twierdzą, że uczą się latać, jak? Siadając po turecku na materacach i odbijając się od nich (wymaga to wprawy, ale z lataniem to nie ma nic wspólnego) po prostu skaczą.

WIelcy mysliciele(ci co medytuja na maxa) mysla ze moga opuscic swoje cialo... znaczy tak im sie wydaje....

Naukowcy monitorowali mozg jakiegos mnicha podczas jego medytacji.... wyszlo na to ze podczasz monitoringu mozg takiej osoby potrafi sie bardzo wyciszyc. Znaczy to ze poszczegolne partie mozgu pracuja na bardzo niskich obrotach... Jedyny osrodek ktory nie zmienial swej aktywnosci byl to osrodek "swiadomosci" czyli ta czesc mozgu ktore odpowiada za nasze "byc". Kiedys czytalem o gosciu ktory medytowal non toper przez 3 dni... a potem zapadl w spiaczke na prawie 4 miesiace.... oczywiscie po 3 dniach jak ludzie sie domyslili ze jest w spiaczce odrazu zawiezli go do szpitala i pod kroplowe :)

Ogolnie medytacja jest zdrowa pozwala uspokoic/oczyscic umysl. Dziala na maxa odstesowujaco.... a w 21 wieku stres jest przyczyna 70% chorob :)

Tak Projekcja Astralna to wytwór naszej wyobraźni...

Co do medytacji - Tak medytacja działa odstresowująco, ale nie wystarczy usiąść, zamknąć oczy i medytować - trzeba Się wyciszyć, przestać o czymkolwiek myśleć. A na przykład dla mnie to jest twardy orzeszek do zgryzienia. Mój mózg nie chce się zamknąć ani na chwile - chyba, że go przycisnę.

Podsumowując medytacja to dla niektórych sposób życia a dla innych taki sobie odstresowywacz ale to nie zmienia faktu, że pomaga uspokoić myśli i znaleźć rozwiązanie w wielu sprawach.

Osobiście staram się medytować codziennie i towarzyszy temu poczucie bezpieczeństwae i niezłomnego spokoju ;-) Wtedy czuje, że nic nie może się stać i zapominam o wszystkich lękach, problemach. Po zakończeniu medytacji przez resztę dnia utrzymuje się ten stan.

możesz to rozwinąć?? bo zaciekawiło mnie troszkę..

chyba trzeba tutaj zaczac temat OoBE, czyli doswiadczenie wyjscia poza cialo. osobiscie, kiedys mialem zajawke w tym temacie, ale trening jest mozolny, ciezki, a ja do wytrwalych nie naleze. to bylo dosyc dawno i teraz, zastanawiam sie, czy to jest mozliwe: wyjscie poza cialo i werdowka po planie astralnym. czytalem o tym w newsweek i tam bylo podejscie bardziej naukowe. chodzi o to, ze u ludzi (najczesciej z pewnymi chorobami, np. padaczka, czy migreny), gdy zadziala sie jakims impulsem, na pewna czesc mozgu, to doswiadczaja oni WRAZENIA wyjscia poza cialo. czyli, ze badani widzieli swoje cialo z pewnej wysokosci. w to sklaniam sie uwierzyc, ale kto wie? jest wiele osob, ktore mowia, ze moga swobodnie wedrowac po innym planie. teraz tylko pytanie: czy to jacys idioci, ktorzy wypisuja glupoty w internecie, czy tez normalni ludzie, ktorzy naprawde tegp doswiadczyli?

RMK "profesionalisci" medytuja z wspomagaczami :D specialne kadzidelka wiadomo z czym :P mozna je teraz legalnie kupic i "kolekcionowac" :)

Medytacja pochodzi od religii hinduizmu. A że jestem chrześcijaninem(katolikiem) to tego nie stosuje. Wyciszanie się ok, ale nie medytacja. Nadmierna medytacja zresztą prowadzi(podobno) do opętań. Nawet jest historia pewne belgijskiego księdza. Wyciszenie, uspokojenie się, zwalczenie stresu tak, ale medytacja nie. Przynajmniej tak ja to rozumie.

Lol , az mi słow zabrakło , dobrze ze nie pale tego świństwa co powoduje wymyslanie postów o medytacji , ja se z kumplem nad piwkiem pomedytuje AVE :lol:

Broda, jeśli to komentarz do mojego posta, to jest poniżej krytyki żeby go oceniać. Ja opowiadam to co usłyszałem od księdza, który o tym bardzo dużo czytał i na pewno ma większą wiedzę od Ciebie.

Broda, jeśli to komentarz do mojego posta, to jest poniżej krytyki żeby go oceniać. Ja opowiadam to co usłyszałem od księdza, który o tym bardzo dużo czytał i na pewno ma większą wiedzę od Ciebie.

Drogi panie KUbox zapewne ma Pan racje i ten post nie byl dedykowany w Pana kierunku , aczkolwiek jeśli Pan stosuje taką argumentacje to niestety ale musze sie do niej odnieść. Widzi Pan książę yyyyyy przepraszam ksiądz zna sie tez bardziej na miłości do dzieci , na tym jak okradać państwo i jak kłamać w żywe oczy , ogolnie to znawca sprawa wszelakich . Czuje smutek że nie docenilem tej głębokiej argumentacji , wybacz :(

katolikiem nie jestem, ale uwazam, ze nie kazdy ksiadz jest taki, jak opisales. oczywiscie instytucja jest zaklamana itp, ale zdarzaja sie tez ksieza z powolania, ktorzy wierza w slusznosc sprawy :)

Pewnie nie każdy , ale większość taka jest , zawsze bylem antyklerykalem i to sie nie zmieni , poszukajcie informacji o tym co sie dzieje , a nie tylko sluchajcie radia , ogladajcie telewizje i czytajcie prase( notabene 100% katolicka wliczający fakty i inne bulwarowki) .

Pewnie nie każdy , ale większość taka jest , zawsze bylem antyklerykalem i to sie nie zmieni , poszukajcie informacji o tym co sie dzieje , a nie tylko sluchajcie radia , ogladajcie telewizje i czytajcie prase( notabene 100% katolicka wliczający fakty i inne bulwarowki) .

Ale to nie tylko problem księży, ale i ludzi. O ile w Polsce ponad 90% to katolicy, z czego dla jakiejś połowy bliżej do skrajnego nacjonalizmu aniżeli zasad pisma świętego.

Różnego rodzaju stowarzyszenia szerzą nietolerancję, ba! wręcz nienawiść to wszystkiego co inne, a to wszystko pod płaszczykiem kościoła, w knajpach z kolei "zamawiają piwo" gestem o którym świat powinien zapomnieć przeszło 60 lat temu.

Co mnie denerwuje (delikatnie ujmując), to zaangażowanie kościoła w politykę państwa które jeśli chodzi o prawo, z zasady powinno być świeckie. Niestety taka już mentalność narodu maryjnego, czasem nie ma co jeść, ale nowe kościoły wciąż powstają.

Cree ale my wszyscye jestesmy kalotlikami z prostego powodu, wiesz jakiego? Ktos sie ciebie pytał czy chcesz wierzyć w "mesjasza" kiedy dorosles? Raczej nie , ochrzcili cie i tyle , juz nie masz wyboru

ps. Panow zamawiających 5 piv , pozdrawiam środkowym palcem:)

Tak, ale w innym wypadku chrzest powinniśmy brać koło 18roku życia, jako człowiek dorosły i świadomy. Zrozumiałe jest również to, że rodzice chcą wychować swoje dziecko w swojej wierze. To, że jako dziecko należysz do wspólnoty chrześcijańskiej nie znaczy, że nie możesz zmienić poglądów, poza tym chyba nie ma tak liberalnej religii której członkiem może zostać tylko osoba świadoma siebie i swoich poglądów.

Kubox66 chyba się trochę pomyliłeś:

http://www.medytacja-chrzescijanska.pl/chrzescijanska.html

@Cree

Medytacja pochodzi od hinduizmu. A o medytacji chrześcijańskiej pierwsze słyszę.

Tak ogólnie to 90% Polaków to katolicy, a popatrzcie na telewizje albo choćby na to forum nikt nie ma odwagi się przyznać. Dlaczego? Bo teraz wstyd jest być katolikiem. Mało kiedy znajdzie się ktoś, który przyzna się do tego. I co od razu podśmiechiwanie, kpienie(widać po odpowiedzi Brody). Teraz wiara jest uważana za zacofanie. Ludzi, którzy wiedzą uważa się za zacofanych i zabobonnych.

PS. Broda, żaden ze mnie Pan, więc mów do mnie normalnie.

PS 2. Nie słucham Radia Maryja(jestem jego przeciwnikiem) jeśli to sugerowałeś o słuchaniu radia.

Temat jest o medytacji a nie o Kościele. Co do medytacji, czasem po paru gibonach zdarza mi się wejść w ten stan :D

Banda bezbożników i offtopicerów!

Kubox jesli chcesz teraz cos osiagnac to musisz byc katolikiem i klaniac sie plebanowi w pas , kiedys mielismy moskwe teraz mamy watykan , osobiscie zastanawiuam sie czy tamto poddanstweo niwe bylo lepsze

ps. Co do chcrztu , do soboru drugiego katolicy byli chcerzeczni nie z przymusu tylko niby z wyboru( chrzoczono cier jak byles dorosly) niestety ludzie zaczeli widzieć jak klamliwe są słowa hierarchów więc trzeba ludzi do wiary przymuszac

ps2. Polecam Biblie tam kilkakrotnie slychac ze bóg to nie budynek ani , fałszywi prorocy tylko to co czujesz , w kościele już tego nie uslyszycie

ps3. nie jestem sekciarzem , poprostu czytałem wspaniała ksiązke Biblia z optwartym umyslem , Bóg vhyba nie mówi do garstyki wybranych kleryków?