Mega konkurs, do wygrania cs:go/cs:s/ oraz wow: cata 85lvl

Witam! jeśli masz wiedzę na temat komputerów na wysokim dość poziomie to masz szansę wygrać Konto Steam oraz Konto Battlenet, ten kto rozwiążę mój problem dostanie:

- Konto Steam z CS:Go oraz CS:S + DOTA 2

- Konto Battlenet z WoW Cata i postacią 85LVL

A jeśli rozwiążesz problem w ciągu godziny, dodatkowo konto Aion EU 40LVL Gladiator

Nie gram już w te gry, nie są mi już potrzebne, dlatego chcę je oddać

:)

A więc, posiadam tuner gigabyte u7300, działa on bez problemu na moim komputerze z Windows 7 jak i Windows Vista, działa także na maszynie wirtualnej na której stoi windows xp, oraz na innym komputerze z windows xp, lecz niestety zawiesza każdy program podczas skanowania kanałów gdy na moim głównym komputerze jest zainstalowany na czysto, oryginalny Windows Xp Pro / Media center edition.....

Po instalacji xp jak i przed nią nic nie było zmieniane w biosie, na każdym porcie usb jest ten problem, na każdych sterownikach od tunera, karty graficznej itd

Mój Komputer:

ASROCK 4 CORE DUAL SATA 2

INTEL Q6600

HD 3850 AGP

2GB DDR RAM

Próbowałeś odinstalować i zainstalować jeszcze raz? Może tuner nie działa na xp

"działa także na maszynie wirtualnej na której stoi windows xp, oraz na innym komputerze z windows xp"

Czytaj zanim coś napiszesz...

gdyby to było tak proste i polegało na odinstalowaniu i ponownej instalacji to bym nie dawał takiej nagrody...

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3493#dl masz te sterowniki rozumiem ? Też kiedyś miałem podobny problem i okazało się, że to była wada sterowników.

"na każdym porcie usb jest ten problem, na każdych sterownikach od tunera, karty graficznej itd"

:rolleyes:

Winą może być sprzęt w co mogę wątpić.Skoro próbowałeś na paru programach, masz najnowsze stery to w sprzęcie może leżeć wina.Czy inne komputery na których to testowałeś są lepsze ? a no i czy twoja karta obsługuje mpeg4 ?

Gdyby nie działało mi na innych systemach to bym sobie odpuścił ale jak mi chodzi na sevenie oraz viście to chociaż z ciekawości chcę się dowiedzieć dlaczego nie chce zaskoczyć na xpeku, raczej to czy graficzna wspiera mpeg4 czy nie nie ma znaczenia, inny komputer na którym testowałem, ma 256mb ramu, zintegrowaną grafikę i procka chyba 800mhz :D nawet youtube nie działa płynnie na tamtym blaszaku a kanały na tunerze skanuje bez problemu :blink:

Możliwe, że po prostu z xp proffesional się gryzie, spróbuj może innego sp, albo innego dodatku xp-ka, jeżeli to nie pomoże to może jakiś sterów nie zainstalowałeś (chociaż instalowałeś je pare razy :D), może spróbuj uruchomić jako administrator i ze zgodnościami, raczej innego wyjścia nie będzie.

nie gryzie się, na tym drugim lipnym kompie jest system z tego samego cd, instaluje system, tworze konto loguje się, instaluję sterowniki od tunera i działa, nie instaluje tam niczego więcej, nawet sterowników podstawowych od grafiki czy dźwięku, na moim komputerze to samo (ze sterownikami też próbowałem oczywiście) i program od tunera od razu freezuje się i albo reset albo wyciągnięcie tunera z gniazda usb, w menadżerze zadań nawet się nie da tego zakończyć bo zwyczajnie dajmy na to progdvb jest zamrożony na amen -_-

może jest jakaś magiczna funkcja w biosie bez której tego nie da się odpalić na xp a taki seven może olewa tą funkcje i ogarnia to bez komunikacji z biosem, nie mam zielonego pojęcia...

według mnie wina kości RAM lub może ale wątpię płyty głównej

@swiatloplis

No nie sądzę,ale sprawdzę, myślę, że najprościej będzie rozwiązać problem analizując różnice w obsłudze sprzętu miedzy poczciwym staruszkiem Xp a takim Sevenem

Włożyłem starą kość i to samo, ram odpada..

no to cóż próbujemy wszystkiego po kolei :D

1. włącz UUAC - kontrola konta uzytkownika

2. podlacz tuner i niech windows zaistaluje sterowniki z windows update

1. Xp nie ma UAC

2. Windows Update nic nie wykrywa

:mellow:

Moim zdaniem masz za mało pamięci Ram.

Passy wyślij na pw jak coś.

warn_ico.png
Nalegam o zaprzestanie trollowania. - Sal

może masz wadliwy OS z xp ? spróbuj z innym xp-kiem

Przeinstaluj swój system jeszcze raz, jeśli to nie pomoże sprawdź urządzenie na innym systemie XP, jeżeli na innym będzie działać to problem rozwiązany masz wadliwy sprzęt. Jeśli natomiast nie będzie działał tu ani tu a mówisz, że działa na vista i 7 to możesz zainwestować w nowy system. Sprawdź też czy masz zainstalowany najnowszy Net Framework http://www.microsoft...ails.aspx?id=21 Jeżeli teraz nie będzie działać to spróbuj oddać urządzenie na gwarancję tam ustalą dokładnie co jest przyczyną.

@Down Nie chcę tu żadnej wojny, ale kto tu pisze głupoty, spamuje i strzela - np. jak można nie wiedzieć, że w XP nie ma UAC ? A windows update w XP sam sterowników nie instaluje ?

@kito widzisz co on pisał o OS itd. ... tylko spamujesz z nadzieją że trafisz

To muszą być sterowniki. Miałem tak samo po zmianie karty graficznej - niby odinstalowałem stare, niby zainstalowałem nowe, a i tak wszystko szlag trafiał i miałem różowy monitor z rodziałka 800x600. Dopiero Driver Cleaner pomógł po dokładnej czystce. Może warto spróbować?

przed chwilą przetestowałem tak dla spokoju na innym zasilaczu, problem ten sam, więc zmieniłem spowrotem, wcześniej zrobiłem reinstalke systemu, nic nie pomogło, zaraz może nagram jakiś filmik obrazujący ten problem ^_^

Dobra to po kolei. Nie podałeś ważnej informacji:

-xp 32/64bit

-vista 32/64bit

-seven 32/64bit