Mega konkurs, do wygrania cs:go/cs:s/ oraz wow: cata 85lvl

all 32bit, jak widać na filmiku nawet do skanowania nie dochodzi bo juz gdy tylko jakiś program chce się komunikować z tunerem to od raazu zwis, w reszcie programów zwis jest przy skanowaniu, bo dopiero wtedy dochodzi do komunikacji, w starszych wersjach progdvb tez tak było.

http://www.youtube.com/watch?v=iGzR9i9H6oE

atu na sevenie jak widac śmiga w tym samym programie

http://www.youtube.com/watch?v=_8NdOg6ARzM

To tak:

-twój komputer to złom, bo na filmiku wygląda to jakby chciał działać, a nie może

-http://www.asrock.co...=Download&os=XP - lista sterowników na XP 32 bity - ściągnij all i zainstaluj

-ile ram ma mHz? i czy wszystki kosci maja taki sam??

tak mam jak na xp nagrywam pulpit, zerknij na drugi filmik na sevenie jak chodzi ;)

a te stery co dałeś instalowałem wszystkie swego czasu i bez zmian

Masz 2 windowsy zainstalowane na 1 dysku?

-ile ram ma mHz? i czy wszystki kosci maja taki sam??

Masz 2 windowsy zainstalowane na 1 dysku?

Właśnie miałem to samo pisać. Jeżeli tak to prędkość dysku po prosze.

kości były kupione nowe identyczne, jest to DDR 400MHZ, ale pamiętaj, że na sevenie nie sprawiają żadnego problemu więc dlaczego miały by na xp :P

Na XP ma service packi poinstalowane?

tak, prosto xp z msdn ze zintegrowanym sp3

Jest to natura tylko i wyłącznie oprogramowania... Napiszę jeszcze raz - mam kartę, producentem też jest Gigabyte. Miałem również problem ze sterami. Windowsowski Dodaj/usuń programy można sobie wsadzić w poszanowanie. Przeczyść dokładnie sterowniki programem pokroju Driver Cleaner - wtedy zainstaluj. To nic że nowy system - szczególnie ze wnioskuje że masz zainstalowane 2. Hope it works.

seven był na c, sformatowałem c i zainstalowałem tam xp, mam jeden os w tej chwili, zaraz przeczyszczę tym driver cleanerem dla twojego spokoju

driver cleaner nic nie pomógł

W sumie to raczej nie dla mojego spokoju powinieneś to robić a swojego :).

Tuner 1szy raz na swojej maszynie przy XPku odpalasz, czy przed 7 już miałeś? Istnieje jeszcze opcja że sterownik płyty głównej jest nie kompatybilny z sterownikiem tunera. Tak, wiem, uczepiłem się tych driverów, ale wiem jakie potrafią być kapryśne...

oj to nie ja chcę konto steam i battlenet, jak już to dla naszego spokoju :) nigdy na tym kompie na xp nie odpaliłem tego tunera, ani przed sevenem ani po, never

Nie rozumiem zbytnio. Na tym kompie z XP na którym Ci nie działa, próbowałeś innego systemu(Vista, 7 etc.)?

Na kompie docelowym tuner działa na systemach win vista i wyżej lecz na xp nie.

W takim razie czemu poprostu nie będziesz używał na Viście, 7?

Bo kolega chce isc pod górkę i miec tuner na xp :) Sprawdzales moze kompatybilnosc tunera z xpekiem ?.

Moze nie chce dzialac na xp z tego samego powodu co dx 10-11.1 ? Czyli problem z jądrami oprogramowania.

bo xp żre mniej ramu, którego mam za mało i w dodatku w sevenie np jak włącze aero na wddm 1.1 (czyli poprostu sterach od sevena bądź najnowszych amd) to interfejs mi maksymalnie muli jeśli chodzi o część 2D, jak np przewijanie stron w przeglądarce internetowej czy tam plików, co ciekawe w viście tego problemu nie ma gdyż korzysta ze starego wddm 1.0, w sevenie niestety nie idzie tego wymusić na najnowszych sterach, jedynie tych starych a na starych dużo rzeczy jest niedorobionych, mam na myśli stery 9.6 (od visty) np a teraz aktualne są 13.1...ogólnie moje problemy z kompem są zawsze dziwne i dogłębne :D

Ściągnij Combo Fix : http://www.combofix.org/downloadlink.php

Odpal i poczekaj aż przeleci cały proces. Następnie resnij kompa i sprawdź.

mam wrażenie, że większość z was nie czytała nawet pierwszego postu :huh: przecież pisałem chyba 5x że na innym kompie z xp działa więc po co mi tu wyjeżdżasz z kompatybilnością systemu :blink:

dobraa widze, że nie rozwiąże nikt raczej tego problemu to może ktoś spróbuje z tym WDDM, przerobić plik inf czy coś nie wiem nie znam się żeby zainstalować stery od visty na sevenie w celu wymuszenia WDDM 1.0 zamiast 1.1 :)

Wątpię, bym coś pomógł, ale ProgDVB potrzebuje .NET Framework 2.0 oraz 4.0.