Megaporadnik Silkroad Online

Odwaliłeś kawał dobrej roboty !! +++

Dzieki, nareszcie ktoś docenił moją pracę. Piszę i piszę a wszyscy tylko: "Jaki Mac jest za***isty" :D

Czas na waszą pierwszą karawanę. Jeżeli osiągnąłeś 25 lvl i chcesz zarobić, powinieneś przeczytać wszystkie moje poniższe wypociny.

Joby są od 20lvl pomyliłeś się.

Wiem, faktycznie tego nie napisałem. Miałem na myśli to że dopiero na 25 można co kolwiek zdziałać. Na 20-stce nawet trasa Jangan-Downhang jest za trudna

Yangan

Nie ma takiego miasta.

Sorry literówka :P

Shaitan - 105lvl

Shaitan jest na 90lvl. Brakuje Urka i Meduzy.

Meduza jest nowa... Nie moge nigdzie znaleźć info na jej temat :/

Exp distribution/ Item distribution - Tutaj maksymalna ilość osób w party to 4. Za każdą osobę dostajesz +1% expa który dostajesz.

Popularnie zawne LTP. Dostajemy 3% EXSP'a & SP za każdego członka. Razem daje to nam 9%.

Faktycznie... Ja mi się zawsze wydawało że 3% to max osiągalny, czyli stricte 1% od osoby. Doedukowałem się i fakt, masz rację.

Purpose - Rodzaj party. Dostępne - Hunting (zykły exp), Trade (karawana §5.1), Thief (kontr-karawana §5.1)

Jest jeszcze takie coś jak Quest.

Już dodaje.

Withdraw - rozwiąż gildie. (tylko właściciel)

Withdraw-to jest opcja wypraszania z gildi.

D'oh, ale wpadłem

-9.System UniiKilka gild może zawrzeć pakt, zwany inaczej unią. W takim pakcie - mogę się mylić - maksymalnie może być 5 gildii,

Max w uni może byc 8 gildi, czyli 1 przewodnia + 7 członkowskich.

To co napisałes o zasadach to tylko umowne. Unie zawiązuje się po to by osoby z uni mogli walczyć wspólnie ze sobą na Forrest War. Taki ot tak sojusz. Wspieranie się na FW.

Mówiłem że mogę się mylić :P Już poprawiam

Lightning: Średnie obrażenia, zdolność do zadawania obrażeń jednostkom stojącym najbliżej celu. Charakteryzuje się buffami na zwiększenie prędkości poruszania się

I buffy na Mag Atack. Must +/- 20% Mag Atack więcej.

Heusukal Full STR - Tank. Więcej życia, brak bloków z tarczy, drugi najlepszy na PvP

Tutaj to sobie chyba żartujesz. Zapominasz o Euro i o Bowmanie. Bow jest sporo lepszy od Glaviera. Knockback+Stun+DMG+Zasięg. Euro Cleric. Warrior/Cler, Warlock/Cler, Wizz i glavier leży.

Wiesz. Ogólnie siła na PvP jest umowna. Ja pisze z własnego doświadczenia. Bo nie raz widziałem glavierów którzy kładli bowmanów bez trudu. Zostawię jak jest, bo jak bym nie ustawił tak ktoś się przyczepi. PvP to drażliwy tema :P

---Wizzard(full int): Mag, gigantyczny damage, pada od hita.

Na low lvl później spokojnie z LC jedziesz moby pt. Na pvp tak pada na hita, ale też ma wszystkich na hita. Jak ma subke clera wymiata z blessem, i już nie jest na hita na pvp.

Tak przysłowiowo to napisałem "zabija od hita pada od hita" no nie :rolleyes:

Dzięki wielkie za korektę, sporo błędów zauważyłeś. Nie przypuszczałem że mamy na forum jakichś silkroadczyków oprócz mnie :D Oraz dzięki za krytyczne podejście :D - Iraasta

Poradnik jest genialny, szkoda tylko że do gry dennej :D

Ogólnie, wszystkie twoje poradniki są PRO :D

Zasłużyłeś na reda jak mało kto

Ps. Tak sobie myśle, by zrobić poradnik do Tibi, na podobnej zasadzie jak są zrobione twoje poradniki, oczywiscie, jeżeli się zgodzisz :D

Poradnik jest genialny, szkoda tylko że do gry dennej Ogólnie, wszystkie twoje poradniki są PRO Zasłużyłeś na reda jak mało ktoPs. Tak sobie myśle, by zrobić poradnik do Tibi, na podobnej zasadzie jak są zrobione twoje poradniki, oczywiscie, jeżeli się zgodzisz

Skoro to co pisze Damianix jest prawda to ten poradnik powienien byc krotszy o 200%

Skoro to co pisze Damianix jest prawda to ten poradnik powienien byc krotszy o 200%

Prędzej o 10%.

Ale każdy mógł się pomylić, a poradnik świetny myślałem, że tylko Mac potrafi coś na tym forum :P.

Prędzej o 10%.Ale każdy mógł się pomylić, a poradnik świetny myślałem, że tylko Mac potrafi coś na tym forum .

Dziękować :D A jak może być krótszy o 200%? Wtedy taki poradnik ma... -100% xD

Poradnik jest genialny, szkoda tylko że do gry dennej Ogólnie, wszystkie twoje poradniki są PRO Zasłużyłeś na reda jak mało ktoPs. Tak sobie myśle, by zrobić poradnik do Tibi, na podobnej zasadzie jak są zrobione twoje poradniki, oczywiscie, jeżeli się zgodzisz

O człowieku, jaka wazelina :P Wiesz, jakoś nie zastrzegam sobie szablonu moich poradników, bo sam wzorowałem się na Macu. Co do Tibii to wybacz moje podejście - ale chyba zdajesz sobie z tego sprawę że jak zrobisz do niej poradnik to 80% postów to będzie "Żal! Głupia gra! Poradnik oceniam 1/10" Przede wszystkim przez złą sławę tej gry.

Co jak co, ale poradnik jest solidny, szacuneczek.

Jak chciało ci się to wszystko pisać to naprawdę respect :) Poradnik pierwsza klasa. (100% wazeliny ale co tam ;])

O człowieku, jaka wazelina Wiesz, jakoś nie zastrzegam sobie szablonu moich poradników, bo sam wzorowałem się na Macu. Co do Tibii to wybacz moje podejście - ale chyba zdajesz sobie z tego sprawę że jak zrobisz do niej poradnik to 80% postów to będzie "Żal! Głupia gra! Poradnik oceniam 1/10" Przede wszystkim przez złą sławę tej gry.

Nie poradnik tylko opis :D A to co tam ludzie będą pisali to mam głęboko w d*pie, bo to moja sprawa w co pykam xD

cnd_45.jpg Meduza lvl 105

UruchiL.jpg Uruchi lvl 40

Poradnik całkiem całkiem. Chodz te opisy postaci pod PvP to lekkie dno. "System taxi" ? Przeciez taxi za takie ceny jest nie oplacalne i na takich mobach. Earth ghosty/kokoru/bungi - tam przewaznia taxuja osoby,ktore sobie nie radza z graniem. Czy jest sens taxowania na ghostach,ktore maja lewy resp? Ludzie leca ongi/huny/suny/penony/cave/takla/rm. Takie taxowanie w okolicach dh/jg/samarkand to kpina ^^ Skład party tez nie jest wcale najlepszy,a co do lvli czy ty chcesz siedziec z "33-36 lvl Kokoru" ? Przeciez w takim party gra sie na mobach o 8/10lvli wiekszych . Ten dekalog to jakis rasistowski, nie rozumiem czemu do turkow tak wszyscy sie uczepili skoro polacy sa nie lepsi. Wiadomo,ze turcy najbardziej sa znani,ale wiadomo ze mamy pelno polaczkuff_pl,niemcuff_ger i ludzi innego pochodzenia. Co do reszty rzeczy to ktos juz wypowiedzial sie przede mna.

Co do wersji SRO :

isro:

+brak problemów ze znalezieniem party/taxi - PT na isro? To jest miszyn imposybul . Na lvlu 80/90+ tak,ale zrob sobie przykladowego cleryka i sproboj znalezc pt,w ktorym bedziesz dawal rady lvlowac ^^

csro:

+mało noobów - WTF? Byles tam wogole? Co sie ruszysz to smigaja 'gold/taxi pl0x oky man? u give me jor account oky?"

ksro :

Sosy do 42.

No i vsro

VSRO :

Limit otrzymywania expa/dropu.

Dla przykladu : Wstaje o 8:00 z rana mam 5h expa/dropu 100%,nastepna godzina tylko 50% expa,po tych 6godzinach nie dostajesz ani dropow ani expa. Mamy godzine 14:00 wiec za 5h dostajemy dopiero nastepne 6h expa. Reset ksiazeczki o 19:00 Polskiego czasu.

Wiekszosc rzeczy takie same co na innych ver.

Latwo o unikata,latwo o pare innych rzeczy,ale nie bede mowil bo sie zleci dzieciarnia :D

@Iraasta

Mialem sie dobrac od razu jak zrobiles. Czytalem sobie wszystko co bylo w budowie i ocenialem w notatniku,pozniej PC sie spieprzyl i nie mialem juz pliku na nowo mi sie pisac nie chce ^^

Wiedziałem Heroic że w końcu dobierzesz mi się do tego poradnika :D

Nie twierdze że taxi jest super-extra-boskie. Ważne że jest popularne.

A co do tego jacy są Turcy, a jacy Polacy to się nie czepiam.

Z własnego patriotyzmu obrażam Turków, a Polaków Zostawiam w spokoju... W końcu to jeszcze dzieci :D

Zmień w iSRO :

Plusy:

+brak problemów ze znalezieniem party/taxi

+dużo Polaków

+Gra w języku angielskim

Minusy:

-ZA-dużo graczy

-ZA-mało serverów

-Wbicie na server wiąże się z parogodzinnom męczarniom

-Ogrom botów a szczególnie goldfarm

-Cała masa noobów

-Brak ciekawych udogodnień

-Opóźnienie update'a ok. 1 rok

-Lekceważąca polityka Joymaxu (kupujesz silki = jesteś nietykalny [już cie nie zbanują])

@up

Roflmao and Facepalm

Ale co racja to racja, wbicie na serv graniczy z cudem

@upRoflmao and FacepalmAle co racja to racja, wbicie na serv graniczy z cudem

Ale to nie z powodu za dużej ilości graczy... bo to nie gracze tylko boty. <_<

Teraz dawaj poradnik o Perfect World ; P

Teraz dawaj poradnik o Perfect World ; P

Mam go na drugim miejscu po Ragnaroku :D

Mam go na drugim miejscu po Ragnaroku

Masz w planach poradnik do Ragnarok'a i PW? Życzę więc powodzenia. :P

Fajny ten poradnik, na pewno się przyda dla newbie.

//Zapraszam tu: http://tinyurl.com/33zafgb, ale dzięki :D - Iraasta