Siemka.Chciałbym się zapytać co wy o tym myślicie.Teraz więszkość takich stron będą chcieli zamknąć , ze względu na piractwo.
Megaupload-zamknięte!
Piractwo jest złe, ale nie mają podstaw prawnych by robić coś takiego, chyba że sobie je pozmieniali.
To, ze jestem przeciwko ACTA, nie znaczy, ze jestem za piractwem - proste, ale niektorzy tego nie moga pojac. szkoda, ze zamkneli MEGAUPLOAD, ciekawe co bedzie nastepne - 9gag, rapidshare, czy nawet wikipedia? Az strach pomyslec, co sie stanie 26 stycznia ;/
Macie tutaj link :
http://pl-pl.facebook.com/ryszard.kalisz/posts/333338663355725
@Edit jest jeszcze nadzieja , ale teraz to nawet mmo z dobrego hostingu się nie ściągnie
Hmmmmmm.... A więc projekt Zmniejszenie populacji się rozpoczął, cóż myślałęm że robią to zgrabniej, ale widać nie muszą, skoro demokracja już dawno upadła.
Siemka.Chciałbym się zapytać co wy o tym myślicie.Teraz więszkość takich stron będą chcieli zamknąć , ze względu na piractwo.
noob. :]
Megaupload został wygryziony, bo chcieli zabrać się za legalne odpłatne dystrubuowanie mediów przez internet(w usa).
Pozostałym serwisom tego typu nic nie grozi, o ile nie wpadną na taki błyskotliwy pomysł jak megaupload(czyli nei zechą dystrybuować filmów ala online wypożyczalnia dvd). ;]
Fakt, zamknęli megaupload jeszcze przed ACTA, ciekawe co będą mogli zrobić z ACTA. To JEST OCZYWISTE ŻE CHODZI O COŚ WIĘKSZEGO.
noob. :]Megaupload został wygryziony, bo chcieli zabrać się za legalne odpłatne dystrubuowanie mediów przez internet(w usa).Pozostałym serwisom tego typu nic nie grozi, o ile nie wpadną na taki błyskotliwy pomysł jak megaupload. ;]
Poza tym szef MegaUploada miał sporo za uszami z tego co wiem.
Hackerzy zaatakowali strony internetowe agencji amerykańskiego rządu za zamknięcie Megauploadu
Hackerzy zaatakowali strony internetowe agencji amerykańskiego rządu za zamknięcie Megauploadu
http://www.universalmusic.com/
A wiecie czy mediafire tez zamkna? Bo niby podobna w sumie strona do megauploadu.
Btw. Dzia za stalego bywaclca:*
@Yanglegend , wkur.... mnie troche bo za bardzo cwaniaczysz i oddrazu wyzywasz.......26 zostaje podpisana sprawa (chociaz jest jeszcze nadzieja) i moze jeszcze cos zamkna.Bez sensu by to bylo , bo nie tylko na takich hostingach sa piraty , ale takze sie znajduje anime , zdjecia , tapety.Megavideo tez zamkneli , co liczy sie tez z serialami/anime w internecie..........
PS nawet jezeli masz racje , to nie znaczy , ze wiele rzeczy poszlo w ......
A wiecie czy mediafire tez zamkna? Bo niby podobna w sumie strona do megauploadu.Btw. Dzia za stalego bywaclca:*
Mediafire nic nie grozi. Przynajmniej na razie.
Podstawą do zamknięcia MU było to, że jeden serwer (bardziej prawdopodobne serwerownia, w każdym razie coś tam mieli) znajdował się na terenie usa. Gdyby nie to, działaliby do teraz. Wysłanie międzynarodowego nakazu aresztowania to nie problem pod warunkiem, że ma się do tego podstawy prawne na terenie własnego kraju. FBI te podstawy miało, toteż tak się to skończyło. Tak na marginesie, poczekamy trochę czasu, a na miejsce MU przyjdzie inny serwis, videobb na przykład.
@Yanglegend , wkur.... mnie troche bo za bardzo cwaniaczysz i oddrazu wyzywasz.......26 zostaje podpisana sprawa (chociaz jest jeszcze nadzieja) i moze jeszcze cos zamkna.Bez sensu by to bylo , bo nie tylko na takich hostingach sa piraty , ale takze sie znajduje anime , zdjecia , tapety.Megavideo tez zamkneli , co liczy sie tez z serialami/anime w internecie..........PS nawet jezeli masz racje , to nie znaczy , ze wiele rzeczy poszlo w ......
No bo sciaganie anime/seriali to już nie piracenie :D:D tylko filmy pełnometrażowe mają prawa autorskie - podoba mi się Twoja LOGIKA.
//Good one. - R3m4ke
No i dobrze, niech METINA 2 I PRYWATNE SERVERY zamkną, będzie spokój.
@Yanglegend ja nie mówie , że pobieram anime , seriale , tylko np oglądałem odcinki na megavideo , a znajdź mi kanał w telewizji , gdzie będzie lecieć anime tego sezonu.
PS z tego co mi kumpel gadał acta zagrazają również steamowi.
Wg. mnie w internecie jest jeden wielki burdel - gdyby wydawnictwa muzyczne, filmowe, a także książkowe połączyły siły i stworzyły jakiś w miarę profesjonalny store z produktami w wersjach cyfrowych za odpowiednie dla krajów najbardziej spiraconych ceny, zarobiliby takie kokosy, że mała bania - tak jak teraz trzepią forsę na tych wszystkich serwisach hostinowych za premki i reklamy... Mieliby koniec piractwa jakotakiego, bo za odpowiednią sumkę czy smsa miałbyś miesiąc oglądania online bez pieprzonych limitów i poczucia, że poniekąd coś komuś zabierasz. Ale niestety myślenie boli i lepiej na ogień odpowiadać ogniem. Chyba nie tędy droga w tej sprawie ;/
Wpisujcie sie, http://www.avaaz.org/en/save_the_internet_action_center_b/?slideshow moze cos pomoze?
Miliony ludzi na całym świecie się łączą, więc możemy wygrać.