Megaupload-zamknięte!

Miliony ludzi na całym świecie się łączą, więc możemy wygrać.

Global revolution 2.0 ? :D

Wątpie, współczesne społeczeństwa są bardzo wygodne i mimo, że to brzmi trochę sztampowo to jesteśmy już w pewnym sensie zniewoleni(mam na myśli głównie kraje wysokorozwinięte, więc nie do końca my, ale też dążymy w tym kierunku) -> "lubimy wygodne/stabilne życie i nie będziemy się angażować w coś co może nam przysporzyć kłopotów. W USA wyjdą na ulice, inwigilują kilka osób posadzą kilku protestujących na 5 lat do pierdla za łamanie copyright's i się skończą bunty. :D

Global revolution 2.0 ? Wątpie, współczesne społeczeństwa są bardzo wygodne i mimo, że to brzmi trochę sztampowo to jesteśmy już w pewnym sensie zniewoleni(mam na myśli głównie kraje wysokorozwinięte, więc nie do końca my, ale też dążymy w tym kierunku) -> "lubimy wygodne/stabilne życie i nie będziemy się angażować w coś co może nam przysporzyć kłopotów. W USA wyjdą na ulice, inwigilują kilka osób posadzą kilku protestujących na 5 lat do pierdla za łamanie copyright's i się skończą bunty.

A jednak PIPA i SOPA zostały pokonane:P

Piractwo jest fajne i juz. Natomiast to, ze megaupload ma krzyzyk nad soba to jeszcze fajniejsza sprawa. Po co te demonstracje?

A jednak PIPA i SOPA zostały pokonane:P

Nie bądź śmieszny, ludzie musieli by wyjść na ulice, żeby to definitywnie powstrzymać, a tak się nie stanie, z powodów, które napisałem post wcześniej. :D

Nie bądź śmieszny, ludzie musieli by wyjść na ulice, żeby to definitywnie powstrzymać, a tak się nie stanie, z powodów, które napisałem post wcześniej.

Źle się wyraziłem, zostały zawieszone i jeśli dobrze pamiętam to 24.01 jest protest w Warszawie. Czyli ludzie wyjdą na ulicę.

Źle się wyraziłem, zostały zawieszone i jeśli dobrze pamiętam to 24.01 jest protest w Warszawie. Czyli ludzie wyjdą na ulicę.

W ramach przyłączenia się do global revolution też był w Polsce protest :D 200 ludzi około. Głównie dzieciaki, którym spodobała się maska z fajnego filmu. :D

To raczej parodia tego co miałem na myśli mówiąc "wyjdą na ulice".

W ramach przyłączenia się do global revolution też był w Polsce protest 200 ludzi około. Głównie dzieciaki, którym spodobała się maska z fajnego filmu. To raczej parodia tego co miałem na myśli mówiąc "wyjdą na ulice".

Ten film to zapewne V jak Vendetta:P Masz rację, że to parodia.

EEEEeeee nie wiem czy wiecie , ale z tego co ja czytałem , jeżeli Polska podpisze ACTA to:

-zamkną google

-zamkną fb

-zamkną yt

-zamkną wikipedie

i takie inne dupyse , więc miejmy nadzieje , że Polska dobrze postąpi ...

Nie rozumiem, dlaczego na naszym serwisie o tym taka cisza, tak samo jak o cenzurze w necie. Sprawa wygląda następująco. Zamknęli MU, zamkną inne strony. Wiecie co się stanie ? Miliony nas wyjdą na ulice. Ustawa, która wejdzie w życie, upadnie bo politycy nie wytrzymają naporu. Dla nich to jedynie sprawa, która ich zniszczy. My damy radę, mamy anonymusa i swoją liczebność. Więcej nam nie trzeba, żeby tych szmatławców zniszczyć.

Jasne. Już to widzę. Sytuacja patowa, ludzie są mocni w internecie, nie zdając sobie sprawy z tego co robią czy o czym mówią. Jak przyjdzie co do czego, to do akcji porwie się garstka zapaleńców, reszta będzie siedzieć cicho. Większość ludzi po prostu przytakuje, nic więcej.

EEEEeeee nie wiem czy wiecie , ale z tego co ja czytałem , jeżeli Polska podpisze ACTA to: -zamkną google -zamkną fb -zamkną yt -zamkną wikipedie i takie inne dupyse , więc miejmy nadzieje , że Polska dobrze postąpi .

Tak, maja zamknac wszystkie stronki swiata i zostawic tylko stronke ACTA, aby wszyscy mogli ja ciagle czytac i byc wiecznie uswiadamianym, kto tu jest twardym zawodnikiem.

Jeżeli stanie się to co się stanie, to będzie to globalny, największy w historii świata protest ludności. Bo co jak co ale mamy XXI w i ludzie bez tego co teraz w necie mają nie przetrwają długo.

Tak, a na koncu zamkna internet i bedziemy mieli apokalipse w stylu South Park ; p .

No dobra, jedna sprawa. Jest jak jest, mozna gadac, ale czy nie uwazacie, ze wiekszosc z was popada w jakis dziwny rodzaj histerii? Zaczynacie pisac z lekkim patosem, w duchu jakiegos uswieconego meczenstwa, jakbyscie wszyscy mieli zaraz stac sie Chrystusami.

@Dzz , bo to co teraz ma zrobić polska jest bez sensu.Ja rozumiem tam piractwo , ale żeby się posunąć do czegoś takiego ? Bez sensu.Jak ma wyglądać ta cenzura ? Bo jeżeli tak jak mi kumpel pisał , czyli np.Piszę sobie na gg z kolegą o sprawach osobistych , a przyjdzie do jakieś gadania , o ściąganiu (to tylko przykład) to dostawca internetu ma prawo wysłać tą konwersację ?? Bez sensu.Jeżeli tak będzie , to biorę się za nauke i po skończeniu szkoły opuszczam ten kraj......

Masz racje, bo to jest najlepsza pora na panikę, najgorsze jest to, że im człowiek więcej wie ( a wiem dużo, bo się tym interesuje od zawsze ) tymbardziej jestem przerażony, tym co się dzieje. Możecie mówić mi że jestem idiotą, a to są tylko moje wymysły, ale ludzie juz pisali takie rzeczy i jak widać się sprawdził. Jest wiele takich filmów jak OBAMA Wielkie Oszustwo, ukazujące cele tzn. królów tego świata. ACTA poprostu nam pokazuje, że wszystko jest możliwe.

#UP ACTA z tego co wiem jest albo na europę, albo zasięg globalny.

Jeżeli stanie się to co się stanie, to będzie to globalny, największy w historii świata protest ludności. Bo co jak co ale mamy XXI w i ludzie bez tego co teraz w necie mają nie przetrwają długo.

Nic takiego się nie stanie, nie masz nawet 18 lat - i właśnie takich rewolucjonistów jest najwięcej niepełnoletnich internetowych partyzantów.

Ludzie zamiast przejmować się internetem pójdą w poniedziałek na 8 do pracy i będą mieć w poważaniu to czy net jest cenzurowany czy nie.

Mnie to trochę boli, bo przyznam bez bicia, że internet to moje ulubione medium i najchętniej dalej czerpałbym z niego informacje w takiej formie w jakiej mi to odpowiada, bez ograniczeń w żadnej postaci. Zblazowane, zatęchłe i wtórne radio/telewizja do mnie zupełnie nie przemawia. Wolę sam tworzyć moją ramówkę.

Yanglegend, a no widzisz, informacje z telewizji czy radia przechodzą przez poteżne sito wiadomo kogo, zanim trafi do nas, wiadomo w jakim celu. W internecie jest inaczej, dlatego wprowadzają cenzurę, by i tu własne sito postawić.

@Up tylko , że ta cenzura jaka ma być to jest przesada -,-

Xaorus wygląda (taki opis pojawil mi sie w glowie czytajac jego posty) jak dziecko z wyprawnym mozgiem przez internet i dziwne filmy.

Zaraz dowalmy że to sprawka masonów i szatana, że chcą pozabijac ludzkosc, albo że to UFO chce przejac nad nami kontrole...

Bez żartów, oni chcą po prostu chcą "skolonizować internet" i wprowadzić jak to koledzy ujeli "sita" przecedzajace informacje.

Wolne media stanowią za duze zagrozenie dla polityki.

Zniewolenie trwa od dawna, bo tak jak ktoś wyżej pisał (jest mi wygodnie, po co sie narazac), oni probuja nam "odciac ręce ktorymi mozemy walczyc przeciwko nim"

Walka z piratami o "copyrights" to tylko przykrywka i to kiepska, bo piratów nie da się wytępić.

Tych protestow to ja bym tak nie skreślał, w ameryce zyje sporo idiotow, ktorzy uwazaja siebie za wolnych ludzi (tiaaa, w policyjnym panstwie) i nie patrzac na konsekwencje i tak beda protestować.

Studenci są pełnoletni, a najczesciej nie maja za wiele do stracenia i to oni glownie demonstruja (z nudow :D).

Co do anoyomusow to zastanawiam się jaka jest ich realna moc i prawdziwe zamiary ;ss

Piractwo jest czynem karalnym, jeżeli któraś ze stron typu MEGAUPLOAD ma uprawnienia do swojej działalnośći możemy mówić o luce prawnej.

Mówimy o niej wtedy gdy zachodzi sytułacja dla której brakuje normy, w tym wypadku rozchodzi się o piractwo. W takiej sytuacji normy powinny zostać jak najszybciej uregulowane. Poza tym osoby tak wysoko postawione jak zarząd Megauploadu, bądz tym podobnych stron maja dodatkowo swoje prywatne interesy, które nie są zgodne z prawem. A teraz samo sedno sprawy piractwo które oni promuja napędza machinę w której setki milinów $ wpadaj zamiast do producentów to do ludzi którzy poprzez błędy prawne są w stanie wykorzystać ich pracę. A my zwykli konsumenci nawet nie wiemy, że wspomagamy biznes narkotykowy nie mówie tutaj o uprawie konopi lecz o produkcji anfetaminy, kokainy, kwasu, masy innego scierwa.