Megaupload-zamknięte!

EEEEeeee nie wiem czy wiecie , ale z tego co ja czytałem , jeżeli Polska podpisze ACTA to:-zamkną google-zamkną fb-zamkną yt-zamkną wikipediei takie inne dupyse , więc miejmy nadzieje , że Polska dobrze postąpi ...

Ogólnie, to ch*j*ia. Jeśli ta ustawa wejdzie w życie, to będzie można BEZPRAWNIE zablokowac każdą możliwą strone. Wystarczy, że ktoś np. w demotach, da link na rapida, (nawet jakiś troll w komencie) do ściągnięcia jakieś piosenki. Wytwórnia płytowa, do której ten kawałek należy, pozwie "demoty". I dowidzenia. Oczywiscie wątpie, by ludzie mieli tak nasrane, i wpieprzali sie na każdą strone, i pozywali wszystko co się da, ale jednak wiele stron może w ten sposób upaść.

Ps. Jak by ustawa weszła, to wystarczy, że napisze tutaj www.rapidshare.com i stronka może zostać pozwana, i zamknięta. Niezłe, nie?

Nie wiem czy wiecie ale jeżeli ktoś chce legalnie zmiksować czyjś kawałek, załóżmy kapeli Radiohead musiał by zapłacić za każda sekundę remixu. Poczynając od wytwórni następnie parę kolejnych firm a kończąc na Warner Bros, z tego co dobrze pamiętam to za 23 sekundy zremiksowania piosenki Radiohead trzeba zapłacić około 16 milionów $. Wydaje się niemożliwe, a jednak takie są realia 21 wieku. Nikt nic ci nie da za darmo.

Nie wiem czy wiecie ale jeżeli ktoś chce legalnie zmiksować czyjś kawałek, załóżmy kapeli Radiohead musiał by zapłacić za każda sekundę remixu. Poczynając od wytwórni następnie parę kolejnych firm a kończąc na Warner Bros, z tego co dobrze pamiętam to za 23 sekundy zremiksowania piosenki Radiohead trzeba zapłacić około 16 milionów $. Wydaje się niemożliwe, a jednak takie są realia 21 wieku. Nikt nic ci nie da za darmo.

A nie wystarczy zgoda wykonawców? Jakoś nie chce mi sie wierzyć, że za zrobienie remixu trzeba tyle zabulić...

Mi właśnie o te remixy będzie chyba chodzić najbardziej. Bo bez remixów nie wytrzymam. Programy, jak programy bo i tak jakoś się je wykmini, ale wszystkie radia bazujące na remixach zaczną upadać, a to dla mnie cios w serce.

Jeżeli wykonawca wypuści w neta kawałek i napisze, że możemy z nim robić co tylko chcemy wtedy jest możliwość remixu, bynajmniej wykonawca musi mieć zgode firmy która go wypromowała. A oni chcą jak najwięcej zarobić wiec jest to błędne koło.

Moje życie to muzyka klubowa , nie wytrzymam bez dawki porządnego remixu ; D

MIesiąc temu gwiazdy takie jak: kanye west i will.i.am ( kij z tym kto ich słucha ) nagrały promocyjną piosenkę o MEGAU

PLOAD. Nagle serwis został nazwany piratem. ACTA i te inne mają bronić autorów i producentów. Ale jak widać autorom nie przeszkadza to całe piractwo, wręcz przeciwnie, jak widać po tej promocji. TYlko producenci chcą tych ustaw by zarobić więcej pieniędzy. A Oni tymi swoimi zagrywkami okradają NAS. Autorzy dobrze o tym wiedzą, bo im zależy na popularności i dostępności, a nie oganiczaniu ich tworów dla elity, którą stać. Niestety piękny związek Autorów i Odbiorców zostaje przerwany przez chciwych producentów, doprowadzając do władzy elity, czego dowodem są tajne, OGROMNE ustawy.

Niech tylko zabiorą mi remolki, nogi im z d..y powyrywam.

Xaorus będziesz mógł bawić się muzyką u siebie na kompie, jednak kiedy puścisz ja do neta mogą wyniknąć z tego kopoty.

Sam to ja sety robię, ale bez remoli np od Funkwella czy Daan 'd każdy dj upada, bo nie ma jak grać na imprezach. Nie będzie utworów, nie będzie muzyki fajnej, tylko jakaś komercyjna lipa z vivy i 4funtv.

Siemka.Chciałbym się zapytać co wy o tym myślicie.Teraz więszkość takich stron będą chcieli zamknąć , ze względu na piractwo.