"metin2 - Najgorsza Gra"

Witam

Przeglądając tak to forum widzę, że wszyscy użytkownicy powyżej 10 postów (się pokazać trzeba!) gardzą metinem. Czytam tylko komentarze w stylu ,,najgorsza gra, blablabla". I przyznam, że wcale tego nie rozumuje ;] Pomijając poziom graczy na PL serwerach, gra jest bardzo dobra. Ba! Grałem w praktycznie wszystkie gry MMORPG wymienione na tej stronie i - ale mi się dostanie - uważam, że to jedna z lepszych gier. Czy ktoś z drogich graczy doszedł do (przynajmniej) 40 lvl ? Gdy zobaczyłem, jak pewien redaktor umieścił ją na liści (chyba już jej nie ma) gier, w które grać nikt nie powinien (czyli lista niepolecanych), zrobiło mi się jej trochę żal :P Wg. mnie metin posiadał najmniej nudzący się grind ze wszystkich (tak!) jakie grałem. A PvP i wojny gildii należą do czołówki. Grafika, jak na tamte czasy, do najgorszych nie należała. Wiadomo - chamstwo niektórych polaków ją zniszczyło (+ IS). Ale serwery zagraniczne, a przynajmniej ich część, są w dość dobrym stanie.

PS. Grałem w grę od początku jej wydania w Polsce. Niestety, po pół roku zniechęciłem się do graczy. Przesiadłem się na ang., z czasem się gra znudziła..

1) Nawet na swoje czasy ta gra nie wnoisla nic nowego

2)KIlka skilli na krzyż? wtf

3)PvP wypasione? Wtedy juz od dawna lepsze bylo w L2 , LoM3 czy Knight online

4) Grind ciekawy? Bo większośc wali AoE? Niesitety sklonowane moby co 5 lvli nie kręcą już nikogo , z tego samego roku była Tanthra Online nawet tych gier nie porównuje , Tanthra nie zasluzyla na porównywanie jej z tym czymś

5)Oszustwo wielkie, Metin2 slyszałeś o Metin1? Ja tez, nigdy nie zaistniał

6) Mozna tak wymieniać długo , ale naprawde lubisz znecac sie nad inwalidą?

Przeglądając tak to forum widzę, że wszyscy użytkownicy powyżej 10 postów (się pokazać trzeba!) gardzą metinem.

O, ja się też pokaże, gdyby nie to że gra dziwnie wpływa na ludzi, tak jak prawie każde inne mmo, to co napisałeś o polskich serwerach, niedopracowanie (np skilli) to gra jest całkiem spoko. Ale tak przyznaje, gardze ludźmi którzy w to grają bo to w większości idioci... (np moja była, nie pytaj :D).

Czytam tylko komentarze w stylu ,,najgorsza gra, blablabla". I przyznam, że wcale tego nie rozumuje ;] Pomijając poziom graczy na PL serwerach, gra jest bardzo dobra. Ba! Grałem w praktycznie wszystkie gry MMORPG wymienione na tej stronie i - ale mi się dostanie - uważam, że to jedna z lepszych gier.

Twoja opinia, wolny kraj. Każda stwora znajdzie swego amatora, np ja uwielbiam flyffa, gram z przerwami od wersji 7 (teraz jest 15).

Czy ktoś z drogich graczy doszedł do (przynajmniej) 40 lvl ?

Ja niet bo mnie gra bardzo zniechęciła siebie poprzez comunity i to co wyżej wymieniłem...

a o tym że większość to imo "jp dresy" o tym nie wspomne :o

1) Nawet na swoje czasy ta gra nie wnoisla nic nowego2)KIlka skilli na krzyż? wtf3)PvP wypasione? Wtedy juz od dawna lepsze bylo w L2 , LoM3 czy Knight online4) Grind ciekawy? Bo większośc wali AoE? Niesitety sklonowane moby co 5 lvli nie kręcą już nikogo , z tego samego roku była Tanthra Online nawet tych gier nie porównuje , Tanthra nie zasluzyla na porównywanie jej z tym czymś5)Oszustwo wielkie, Metin2 slyszałeś o Metin1? Ja tez, nigdy nie zaistniał6) Mozna tak wymieniać długo , ale naprawde lubisz znecac sie nad inwalidą?

1. Prawda

2. Prawda

3. Prawda

4. Trochę przeadziłeś, ale prawda

5. Był projekt metin 1, ale nigdy nie wyszedł na rynek europejski. A ponieważ nazwa metin 1 była zajęta, to nie mogli wypuścić inaczej niż z dwójką w nazwie. Tutaj link do jedynki http://www.metin.co.kr/

6. Też prawda.

Metin2 jest dobry dla niektórych graczy, bo jest łatwo przyswajalny. Tak samo jak muzyka techno jest popularna bo łatwo wpada w ucho, co nie oznacza, że jest dobra <_<

W Metinie jest dobre PvP? No nie wydaje mi się. Grafika do najlepszych nie należy. Musisz zrozumieć, że te forum to nie wyznawcy meina, sam nie przepadam za tą grą. A szczególnie dobijające w tej grze to jest kultura niektórych graczy.

Edit/

Musisz zrozumieć, że te forum to nie wyznawcy meina, sam nie przepadam za tą grą.

A czy ja się do niej modlę ? Po prostu założyłem temat, bo widzę że ostatnio powstała moda na gardzenie metinem na forach o grach.

A jakby tak, choć przez sekundę, spojrzeć na grę ciut mniej pesymistycznie...?

1) Nawet na swoje czasy ta gra nie wnoisla nic nowego

Nie wnosiła nic nowego, jak 5341 innych gier. Ale chyba nie oznacza to, że ma być od razu gorsza ? Te stare i sprawdzone elementy, ubrane w inne szaty, sprawowały się bardzo dobrze.

Nie dysponuje taką wiedzą - tylko że, pewną nowością są (może?) wojny gildii - te o flagę jak i zwykłe. Chodzi mi oczywiście o sposób ich prowadzenia. Walki też nie wyglądają jak u większości mmorpg - kliknij i użyj skilli.

2)KIlka skilli na krzyż? wtf

Masz racje. Skilli było mało, to był problem.

3)PvP wypasione? Wtedy juz od dawna lepsze bylo w L2 , LoM3 czy Knight online

A jednak... PvP na wyższych lvl w tej grze jest (wg. mnie) lepsze. I nie mówię tu o ,,PvP jak na tamte czasy" ale w ogóle.

4) Grind ciekawy? Bo większośc wali AoE? Niesitety sklonowane moby co 5 lvli nie kręcą już nikogo , z tego samego roku była Tanthra Online nawet tych gier nie porównuje , Tanthra nie zasluzyla na porównywanie jej z tym czymś

Wszyscy walką AoE. I to było bardzo dynamiczne, a co za tym idzie - ciekawe.

Co do mobów... czekaj, czekaj - a jak jest u połowy mmorpg'ów ?

5)Oszustwo wielkie, Metin2 slyszałeś o Metin1? Ja tez, nigdy nie zaistniał

Tak, słyszałem...

6) Mozna tak wymieniać długo , ale naprawde lubisz znecac sie nad inwalidą?

Każdy ma jakiś fetysz, więc wal śmiało! Temat właśnie po to powstał ;]

6) Mozna tak wymieniać długo , ale naprawde lubisz znecac sie nad inwalidą?Każdy ma jakiś fetysz, więc wal śmiało! Temat właśnie po to powstał ;]

Wiecie, ostatnio spotkałem kolesia na wózku inwalidzkim, i powiedziałem mu jak bardzo lubię jeździć samochodem bo po to go mam. Po *** mi nogi. :rolleyes:

Widzisz ja zacząłem przygode z MMo bardzo dawno temu , najpierw była Tibia , potem dorwałem Ultima( dla mnie do dziś najlepsze MMORPG) , potem masa nounejmów( aż do L2c1) i wreszcie potem ( lubie to słowo) zacząłem wymagać. Metin nie spełnia żadnych wymagać gracza z doświadczeniem, zgodze sie ze gdyby nie ta społecznośc to byłby to dobry samouczek wprowadzający do świata mmo, ale jednak już nawet tej roli nie spełnia

Ja tylko czytam jak każdy pisze o tej grze wszystko co najgorsze 99% przeczytanych postów taka jest.

Ale musimy pamiętać, że nie było by takich komentarzy gdyby nie sami playerzy w tej grze.

Bo wiemy jak to jest. Jeżeli grafika nam nie przypada, a jest miła i przyjemna atmosfera w grze, gildzie to chcemy w niej zostać jak najdłużej.

Ale Metin2 jest przepełniony dzieciakami którzy mają max 14-15lat którzy wbili max lv... no i na to rady nie ma.

Niby w każdej grze mmo każdy ma tyle samo lat. Ale nie tutaj. Tutaj widać kto ma odrobinę wyobraźni, a kto po prostu chce się pokazać jaki to on nie jest.

Ja tylko czytam jak każdy pisze o tej grze wszystko co najgorsze 99% przeczytanych postów taka jest.Ale musimy pamiętać, że nie było by takich komentarzy gdyby nie sami playerzy w tej grze.Bo wiemy jak to jest. Jeżeli grafika nam nie przypada, a jest miła i przyjemna atmosfera w grze, gildzie to chcemy w niej zostać jak najdłużej.Ale Metin2 jest przepełniony dzieciakami którzy mają max 14-15lat którzy wbili max lv... no i na to rady nie ma.Niby w każdej grze mmo każdy ma tyle samo lat. Ale nie tutaj. Tutaj widać kto ma odrobinę wyobraźni, a kto po prostu chce się pokazać jaki to on nie jest.

Jak każda spolszczona gra. Dlatego Metinowi,Rappplezowi , RoMowi i Tibii mówimy stanowcze "NIE!" Kiedy gra zostaje spolszczona kultura jej community spada do zera.

No właśnie dlatego osoby które mają dość tego chcą w miarę grać na poziomie grają w inne gry po angielsku, a nie kiedy nawet po niemiecku.

Dlaczego? Bo tam każda osoba która grała w metina czuja się jak taka mała myszka.. nie wie co zabardzo zrobić gdyż do okoła spotyka samych anglików itp, no i nikomu nie wygarnie jaki to jest, choć zdarza się.

Jak każda spolszczona gra. Dlatego Metinowi,Rappplezowi , RoMowi i Tibii mówimy stanowcze "NIE!" Kiedy gra zostaje spolszczona kultura jej community spada do zera.

Smutna prawda... Odwieczne pytanie - da się to zmienić ?

Najgorsze jest to: Gram sobie w RoM'a w grupką Polaków. Wprowadzają serwer PL i... 95% z nich przechodzi właśnie tam. I trza się z obcokrajowcami dogadywać ;]

to nie gra zniechęca, a dzieci, które w nią graja... gra jest klasycznym mmorpg takim jak Knight Onlinie czy Kal Online... gdyby nie polskie dzieci (z których każdy ma brata admina) to gra była by znacznie przyjemniejsza i nie zrażała tak do siebie ludzi.

Pomijając poziom graczy na PL serwerach, gra jest bardzo dobra.

Gra jest przeciętna. Niczym się nie wyróżnia od setek innych azjatyckich tanich MMO.

Ba! Grałem w praktycznie wszystkie gry MMORPG wymienione na tej stronie i - ale mi się dostanie - uważam, że to jedna z lepszych gier.

Podaj jakieś konkretne argumenty, bo to co piszesz to objaw bezpodstawnego fanbojstwa.

Czy ktoś z drogich graczy doszedł do (przynajmniej) 40 lvl ?

Tak, jakiś high-lvl'owiec dołączył mnie do party i nabił mi 40 poziomów w niecałe 3 godziny. Zrobiłem nową postać i gra znudziła mi się na 20.

Wg. mnie metin posiadał najmniej nudzący się grind ze wszystkich (tak!) jakie grałem.

W każdym taśmowym MMO grind jest taki sam. Różni się kilkoma szczegółami, ale monotonia i schemat ten sam. Od grupki do grupki, bezmyślnie klikając myszką i wystukując na klawiaturze te same combo 1-2-3-...

A PvP i wojny gildii należą do czołówki.

W darmowych MMO to jest w tej czołówce z setką innych prawie identycznych pozycji.

Nie jestem ani przeciwnikiem ani sympatykiem tej gry. Gra jest po prostu średnia, żeby nie powiedzieć biedna. Odstaje od współczesnych norm, a nawet w latach swojej młodości była przeciętniakiem, kuszącym tylko zalążkiem walk AoE. Nie masz siły, aby pokazać tą produkcję w dobrym świetle, ponieważ całość jest zbyt przytłaczająca - ubogość, prostota, brak innowacji, przeciętny gameplay.

Metin 2 to najgorsza gra mmo:

- czemu 2? nie było 1

- nudne questy

- klonowanie mobów

- bugi

- dzieci neo

Metin 2 to najgorsza gra mmo:- czemu 2? nie było 1- nudne questy- klonowanie mobów- bugi- dzieci neo

1. Jak chu*a wiesz to nie pisz, jedynka była, jednak nie w europie

2. Tu się zgodzę, jednak gdy dobiłem do 30lv, to 2 czy 3 były niezłe.

3. Nie kumam zbytnio

4. Bugi - racja

5. Dzieci neo - racja

Metin był moją pierwszą grą MMO (grałem gdy jeszcze PL wersji nie było), i wspominam ją miło.

Jednak gdy teraz tylko pomyśle o zagraniu w nią, dostaje spazmów.

Naprawde, są setki (o tak, setki) o wiele, wiele bardziej dopracowanych i rozbudowanych produkcji.

I jeszcze takie pytanie.

Co kieruje ludzmi grającymi w Metina, gdy mają przed sobą takie produkcje, jak Cabal, RoM, czy chociaż ten strasznie ucięty EverQuest2?

Ludzie zrozumcie to że ZAWSZE (tak k*rwa ZAWSZE) znajdzie się jakiś hejter oraz pro fan boj który za gre by życie oddał ;O chcecie to zmienić to życzę wam powodzenia! Hail. Dlatego też radzę zamknąć temat bo nie ma sensu się sprzeczać.

gra została spie*rzona chociaż, mogła mieć ogromny potencjał. Ach te system walki *.*

W Metinie PVP nic nie daje,może i wszyscy prawie atakują AoE ,ale na nic to się nie przydaje ,grafa do d*py,5/6 Skili na krzyż to zbyt mało ,jak robisz "rajda" to połowa teamu cię wycweluje i będzie stała + Neo Ataakkk.

red_ico.png
Archeolog <_< Nie widzisz, że już i tak dawno EoT? - Iraasta

hmm to jak sebos odnowił to ja też odpalę swoje ^^

Metin jest grą , która nie wniosła nic nowego do świata mmo , a tylko odświeżyła niektóre stare bajery jak np. CTF (Capture the Flag)

Jest produktem ciekawym dla nowych graczy , których skomplikowane mmo przerastają.

Dlatego Nie można wymagać od tej gry zbyt wiele. Co prawda o wiele większym problemem jest Polska społeczność , która całkowicie , definitywnie , masakrycznie , ostatecznie zachowuje się okropnie. Trzeba także wspomnieć o idiotycznym community , które ma wyj*bane na ludzi (Wiem coś o tym bo w Cabalu jak wysyłasz ticket to też czekasz ~4 lub więcej dni ^^)

Podsumowując : Jesteś nowy - Warto spróbować. Wyjadacze - Znajdziecie sobie ciekawszy tytuł