"metin2 - Najgorsza Gra"

A ja jako nowy user dodam od siebie, że gra jest dobra.

Trzeba przyznać, że np. Wilk , Stary Wilk , Głodny Wilk , Wilka Alpha , Niebieski Wilk alpha różnią się od siebie lekkim odcieniem :/. To jest tzw. klonowane mooby.

Skille tak na prawdę poza silnym ciałem i aurą miecza nie rozumiem w jakim celu zostały stworzone, chyba, że weźmiemy fakt, że wszystkie wyskillujemy na P, czyli najmocniej jak się da.

Wiele ludzi mówi, że Metin2 jest złą grą, ale nie podaje powodu ,,złej gry" tylko wymienia graczy. Bo taka jest prawda. Fakt, grafika w tej grze nie jest olśniewająca, ale to jest typowy zabijacz czasu na słabsze, jak i nowsze komputery. Piszę tu o słabszych, ponieważ wydaję mi się, że firma tworząca metin'a od początku stawiała go na słabsze pc'ty.

Tak jak wcześniej napisałem ,,GRACZE". Wiele z nich to typowe 10 latki.

Inni gracze mówią, że metin jest słaby, ponieważ, jest wiele cheatów. No to trzeba przyznać. Nie wiem, czy w tej grze jest jakiś anty cheat, skoro można speed hacka sobie dodać zwykłym cheat enginem. ,,Czitków" jest na kopy, lub tuziny. Co 2 gracz na pewno miał choć raz włączonego cheata.

Napiszę w ten sposób : Gdyby wywalić bachory i czity, dodać parę eventów i przede wszystkim zmienić kilkadziesiąt moobów, już pomijając te bezsensowne questy, ta gra byłaby jedną z lepszych nie ważne z jaką grafiką.

Metin2 musi pokazać graczom, że się stara ;). Uważam, że tutaj się ze mną zgodzicie ;). ^^

Gdyby wymienić całą grę, to może byłaby dobra. A tak jest nudna i powtarzalna.

Edit/ Nie wnosiła nic nowego, jak 5341 innych gier. Ale chyba nie oznacza to, że ma być od razu gorsza ? Te stare i sprawdzone elementy, ubrane w inne szaty, sprawowały się bardzo dobrze. Nie dysponuje taką wiedzą - tylko że, pewną nowością są (może?) wojny gildii - te o flagę jak i zwykłe. Chodzi mi oczywiście o sposób ich prowadzenia. Walki też nie wyglądają jak u większości mmorpg - kliknij i użyj skilli.

Więc mogę śmiało stwierdzić, że nie grałeś we wszystkie gry na tym forum. Zapewne nie wiesz co to L2. Nie chcę faworyzwać tej gry ale ona jest świetna. Wracając do metina- to najgorsza gra jaką widziałem to taka tibia 3d, masa dzieciaków które na starcie zwyzywały mnie od sk*rwysynów czy n00bów. Masa licznych kradzieży - w tej grze ukraść komuś konto to tak jak dziecku lizaka. Poza tym - wiek graczy.

Miał na myśli 5341 innych BEZNADZIEJNYCH gier a nie typu L2 bo to już inna bajka >.> to że powstał jakiś wyjątek nie zmienia faktu że większość gier jest robiona na odpirol ;]

najgorsza i najpopularniejsza , tyle odemnie

Było to pierwsze MMO w jakie grałem.Pamiętam jak jaraliśmy się z kolegami jaki ten Metin jest superowy.Teraz odkryłem że jest to badziewie.Armia klonów,questy typu ubij przynieś,zanieś,grafika denna dużo dzieci neo.Mimo to jest to dobre mmo jak ktoś chce wgl zacząć z nimi przygodę.Jest w miare łatwe ;)

1) Nawet na swoje czasy ta gra nie wnoisla nic nowego2)KIlka skilli na krzyż? wtf3)PvP wypasione? Wtedy juz od dawna lepsze bylo w L2 , LoM3 czy Knight online4) Grind ciekawy? Bo większośc wali AoE? Niesitety sklonowane moby co 5 lvli nie kręcą już nikogo , z tego samego roku była Tanthra Online nawet tych gier nie porównuje , Tanthra nie zasluzyla na porównywanie jej z tym czymś5)Oszustwo wielkie, Metin2 slyszałeś o Metin1? Ja tez, nigdy nie zaistniał6) Mozna tak wymieniać długo , ale naprawde lubisz znecac sie nad inwalidą?

Metin1 byl... podobny do diablo/diablo II

Ja gralem moze jeszcze raz bede gral. ale nie wiem ;/ z nie checily mnie noobki ; /

Mialem cos dopisac, ale sie powstrzymalem :)))

Nie chce dostac bana :))) Jakaz to ciekawostka czytac tego czleka...

nie wiem jak wy ale mi nie przeszkadzają spolszczone gry to znaczy ze wam się język polski nie podoba

warn_ico.png
W Twoim wykonaniu nie. Dostajesz warna za pisownie. Na przyszlosc pamietaj, ze stawiamy przecinki, kropki, a zdania zaczynamy z duzej litery.-Dzz'

Spolszczenia gier są spoko. Jak to mówił.. kurde zapomniałem ale "Niech narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi i swój język mają". Tyle ode mnie.

Ja tam nie zważam na community aż tak, gdyż nawet w polskim metinie znajdzie sie grupka miłych osób z którymi można przyjemnie spędzić czas. Problemem jest sama gra, a konkretniej mówiąc te 4~ skille ofensywne na postać i szalone questy typu "Idź zabij 10 dzików" a następnie "Idź zabić 10 głodnych dzików"

hmm a wedlug mnie gra jest bardo fajna ale Grid zjechany jak w kazdym MMO Questy takie same moze i tak ale nagrody inne :P kt odobil 40lvl? ja wbilem 36 bo dalej poprostu nie moglem bo mi sie ciezko expilo i nie ma czegos takiego jak ''Neo'' bo to tak jak metin3 czy 5sp w nostale... ludzie jedza po m2 jak po smieciu a i tak by leprzej gry nie robili taka prawda m2 to tylko gra nie podoba sie nie graj a jak dla mnie gra sie od 34lv zaczyna mozna dropic FMS RIBY na +30lvl i jak sie ma EQ +9 i okolo 20kk to ejst radocha i to duza a wy pewnie mieliscie 40lv max 2kk w calej grze i m2 do dpy... a moze tak bardziej optymistycznie podejsc do gry? np pobawic sie z kowalem a jak zjara to sie smiej to tylko gra ( ja z nudow robilem se riba na +9 u kowala np ^^ nienawidze go za to...) a jak macie problem z dzieciakami to z kolegami np z klasy na dikusy czy c otam chcecie i jazda! M2 NEI MA OGRANICZEN I KAZDY KTO MYSLI ZE JEST LEPRZY BO MA NP 16LAT A KTOS 10 JEST POPROSTU HAM I NIETOLERANCJA JA MAM 12 LAT I CO W ZWIAZKU Z TYM? KAZDY KTO NAPISZE ZAL ON MA 12LAT A JA 14 15 16 TO ZWYKLA CIOTA... a tak pozatym WESOLEGO NEW YEAR!! MAM KOPNIETA KLAWIATORE WIEC SIE NIE CZEPIAC O ORTOGRAFIE :)

hmm a wedlug mnie gra jest bardo fajna ale Grid zjechany jak w kazdym MMO Questy takie same moze i tak ale nagrody inne kt odobil 40lvl? ja wbilem 36 bo dalej poprostu nie moglem bo mi sie ciezko expilo i nie ma czegos takiego jak ''Neo'' bo to tak jak metin3 czy 5sp w nostale... ludzie jedza po m2 jak po smieciu a i tak by leprzej gry nie robili taka prawda m2 to tylko gra nie podoba sie nie graj a jak dla mnie gra sie od 34lv zaczyna mozna dropic FMS RIBY na +30lvl i jak sie ma EQ +9 i okolo 20kk to ejst radocha i to duza a wy pewnie mieliscie 40lv max 2kk w calej grze i m2 do dpy... a moze tak bardziej optymistycznie podejsc do gry? np pobawic sie z kowalem a jak zjara to sie smiej to tylko gra ( ja z nudow robilem se riba na +9 u kowala np ^^ nienawidze go za to...) a jak macie problem z dzieciakami to z kolegami np z klasy na dikusy czy c otam chcecie i jazda! M2 NEI MA OGRANICZEN I KAZDY KTO MYSLI ZE JEST LEPRZY BO MA NP 16LAT A KTOS 10 JEST POPROSTU HAM I NIETOLERANCJA JA MAM 12 LAT I CO W ZWIAZKU Z TYM? KAZDY KTO NAPISZE ZAL ON MA 12LAT A JA 14 15 16 TO ZWYKLA CIOTA... a tak pozatym WESOLEGO NEW YEAR!! MAM KOPNIETA KLAWIATORE WIEC SIE NIE CZEPIAC O ORTOGRAFIE

Żal, on ma 12 lat.

Gra mogła by być dobra gdyby nie is.

Najciekawszy grind ?Ja tak nie sądzę.

Questy w metinie nie trzymają się kupy.

Jedeynym + według mnie jest ilość graczy.

hmm a wedlug mnie gra jest bardo fajna ale Grid zjechany jak w kazdym MMO Questy takie same moze i tak ale nagrody inne kt odobil 40lvl? ja wbilem 36 bo dalej poprostu nie moglem bo mi sie ciezko expilo i nie ma czegos takiego jak ''Neo'' bo to tak jak metin3 czy 5sp w nostale... ludzie jedza po m2 jak po smieciu a i tak by leprzej gry nie robili taka prawda m2 to tylko gra nie podoba sie nie graj a jak dla mnie gra sie od 34lv zaczyna mozna dropic FMS RIBY na +30lvl i jak sie ma EQ +9 i okolo 20kk to ejst radocha i to duza a wy pewnie mieliscie 40lv max 2kk w calej grze i m2 do dpy... a moze tak bardziej optymistycznie podejsc do gry? np pobawic sie z kowalem a jak zjara to sie smiej to tylko gra ( ja z nudow robilem se riba na +9 u kowala np ^^ nienawidze go za to...) a jak macie problem z dzieciakami to z kolegami np z klasy na dikusy czy c otam chcecie i jazda! M2 NEI MA OGRANICZEN I KAZDY KTO MYSLI ZE JEST LEPRZY BO MA NP 16LAT A KTOS 10 JEST POPROSTU HAM I NIETOLERANCJA JA MAM 12 LAT I CO W ZWIAZKU Z TYM? KAZDY KTO NAPISZE ZAL ON MA 12LAT A JA 14 15 16 TO ZWYKLA CIOTA... a tak pozatym WESOLEGO NEW YEAR!! MAM KOPNIETA KLAWIATORE WIEC SIE NIE CZEPIAC O ORTOGRAFIE

To jakaś "potpóha"?

" Metin2 najlepsza gra " ?! Haha ... Dziś rano porównywałem Metina do około 5 innych polskich gier MMORPG w które grałem ... i tak sobie wyliczałem ...

Trochę miłych rzeczy o Metinie :

1. Po 4 skille na klasę ... np . mental 4/body 4 . A w innych grach na klasę przypada co najmniej 8-10 ...

2. Mnóstwo dzieci neo, botów, hackerów i innych ...

3. Słabo rozbudowane PvP . W większości gier występują Areny, na które można wchodzić kiedy się chce. A w Metinie jest tylko opcja " Pojedynek "

4. Słabo rozbudowana gra ... Na początku jest tylko wciskanie spacji i tyle .

5. Bez IS'u nie wbijesz nawet 60 lvl, bo i tak nic nie zrobisz na +9 bez bodzi .

6. Ciągle tylko ksucia na spotach ...

7. Tam 80% graczy nawet wulgaryzmy pisze z błędem ( lub kilkoma błędami ;D )

Tak mógłbym wymieniać bez końca ...

@marceli17

Po pierwsze, nigdy nie widziałem żeby komuś tak się klawiatura zepsuła ;P

Ja dobiłem do 46 w Metinie, dalej praktycznie się nie dało bez kilkuset SM . Lepszej gry bym nie zrobił, bo po prostu ja nie umiem robić gier MMORPG. A Metin to nawet Saperowi nie dorównuje -.- W saperze można pomyśleć gdzie by kliknąć, żeby nie wpaść na minę, a w Metinie to trzeba siedzieć 24h cały czas wciskając spacje . " Dropienie Fms'ów i Rib'ów " ? Zabawne . Trzeba ubić ponad 500łuczników żeby wypadł jelonek, a co dopiero FMS . Aha, i poszukaj sobie w Wikipedii co to znaczy neo, jak twierdzisz że nie ma czegoś takiego .

Dzięki tobie stałem się nietolerancyjny w stosunku do dzieci :*

Pozatym jak się można cieszyć jak ci zniknie drogi item... to tak jak byś się cieszył jak cie koleś wywali z pracy albo da murzynską pensje. Ech za dużo erepa :P

perm_ico.png

przepraszam ale czy ktokolwiek z Was zdobył w ów grze lvl+50??

ja sądzę że jest to gra niezła lecz niedopracowana

myślę że głupie gry mają potencjał patrz tibia :>

mi się podobała lecz krótkoterminowo

ja np. nie trawie gier w których walka ogranicza się do jednego kliknięcia i po kolei 1,2,3,4

wiadomo ile ludzi tyle zdań

Jedynie co podoba mi się w metin'ie to jest to że obrażenia z broni to obrażenia które najbardziej się liczą.Reszta to dno.

Co do Metina, to powiem tyle: Gra w 2004 roku , kiedy została wydana na rynku południowokoreańskim, prezentowała średni poziom(można rzec że nawet mizerny, ale w tamtych czasach, nie było jeszcze aż tak dużo darmowych mmo).Dzisiaj mamy rok 2011 i jaki aktualnie poziom prezentuje ta gra? Gorzej niż mizerny.Sorry Winetou, ale ta gra, jest bardzo płytka i nie posiada za dużo contentu. A co do społeczności graczy tej gry, szkoda się wypowiadać, ponieważ prezentują poziom bardzo niski.