"metin2 - Najgorsza Gra"

Gra mogła by być dobra gdyby nie is.

Najciekawszy grind ?Ja tak nie sądzę.

Questy w metinie nie trzymają się kupy.

Jedeynym + według mnie jest ilość graczy.

hmm a wedlug mnie gra jest bardo fajna ale Grid zjechany jak w kazdym MMO Questy takie same moze i tak ale nagrody inne kt odobil 40lvl? ja wbilem 36 bo dalej poprostu nie moglem bo mi sie ciezko expilo i nie ma czegos takiego jak ''Neo'' bo to tak jak metin3 czy 5sp w nostale... ludzie jedza po m2 jak po smieciu a i tak by leprzej gry nie robili taka prawda m2 to tylko gra nie podoba sie nie graj a jak dla mnie gra sie od 34lv zaczyna mozna dropic FMS RIBY na +30lvl i jak sie ma EQ +9 i okolo 20kk to ejst radocha i to duza a wy pewnie mieliscie 40lv max 2kk w calej grze i m2 do dpy... a moze tak bardziej optymistycznie podejsc do gry? np pobawic sie z kowalem a jak zjara to sie smiej to tylko gra ( ja z nudow robilem se riba na +9 u kowala np ^^ nienawidze go za to...) a jak macie problem z dzieciakami to z kolegami np z klasy na dikusy czy c otam chcecie i jazda! M2 NEI MA OGRANICZEN I KAZDY KTO MYSLI ZE JEST LEPRZY BO MA NP 16LAT A KTOS 10 JEST POPROSTU HAM I NIETOLERANCJA JA MAM 12 LAT I CO W ZWIAZKU Z TYM? KAZDY KTO NAPISZE ZAL ON MA 12LAT A JA 14 15 16 TO ZWYKLA CIOTA... a tak pozatym WESOLEGO NEW YEAR!! MAM KOPNIETA KLAWIATORE WIEC SIE NIE CZEPIAC O ORTOGRAFIE

To jakaś "potpóha"?

" Metin2 najlepsza gra " ?! Haha ... Dziś rano porównywałem Metina do około 5 innych polskich gier MMORPG w które grałem ... i tak sobie wyliczałem ...

Trochę miłych rzeczy o Metinie :

1. Po 4 skille na klasę ... np . mental 4/body 4 . A w innych grach na klasę przypada co najmniej 8-10 ...

2. Mnóstwo dzieci neo, botów, hackerów i innych ...

3. Słabo rozbudowane PvP . W większości gier występują Areny, na które można wchodzić kiedy się chce. A w Metinie jest tylko opcja " Pojedynek "

4. Słabo rozbudowana gra ... Na początku jest tylko wciskanie spacji i tyle .

5. Bez IS'u nie wbijesz nawet 60 lvl, bo i tak nic nie zrobisz na +9 bez bodzi .

6. Ciągle tylko ksucia na spotach ...

7. Tam 80% graczy nawet wulgaryzmy pisze z błędem ( lub kilkoma błędami ;D )

Tak mógłbym wymieniać bez końca ...

@marceli17

Po pierwsze, nigdy nie widziałem żeby komuś tak się klawiatura zepsuła ;P

Ja dobiłem do 46 w Metinie, dalej praktycznie się nie dało bez kilkuset SM . Lepszej gry bym nie zrobił, bo po prostu ja nie umiem robić gier MMORPG. A Metin to nawet Saperowi nie dorównuje -.- W saperze można pomyśleć gdzie by kliknąć, żeby nie wpaść na minę, a w Metinie to trzeba siedzieć 24h cały czas wciskając spacje . " Dropienie Fms'ów i Rib'ów " ? Zabawne . Trzeba ubić ponad 500łuczników żeby wypadł jelonek, a co dopiero FMS . Aha, i poszukaj sobie w Wikipedii co to znaczy neo, jak twierdzisz że nie ma czegoś takiego .

hmm a wedlug mnie gra jest bardo fajna ale Grid zjechany jak w kazdym MMO Questy takie same moze i tak ale nagrody inne kt odobil 40lvl? ja wbilem 36 bo dalej poprostu nie moglem bo mi sie ciezko expilo i nie ma czegos takiego jak ''Neo'' bo to tak jak metin3 czy 5sp w nostale... ludzie jedza po m2 jak po smieciu a i tak by leprzej gry nie robili taka prawda m2 to tylko gra nie podoba sie nie graj a jak dla mnie gra sie od 34lv zaczyna mozna dropic FMS RIBY na +30lvl i jak sie ma EQ +9 i okolo 20kk to ejst radocha i to duza a wy pewnie mieliscie 40lv max 2kk w calej grze i m2 do dpy... a moze tak bardziej optymistycznie podejsc do gry? np pobawic sie z kowalem a jak zjara to sie smiej to tylko gra ( ja z nudow robilem se riba na +9 u kowala np ^^ nienawidze go za to...) a jak macie problem z dzieciakami to z kolegami np z klasy na dikusy czy c otam chcecie i jazda! M2 NEI MA OGRANICZEN I KAZDY KTO MYSLI ZE JEST LEPRZY BO MA NP 16LAT A KTOS 10 JEST POPROSTU HAM I NIETOLERANCJA JA MAM 12 LAT I CO W ZWIAZKU Z TYM? KAZDY KTO NAPISZE ZAL ON MA 12LAT A JA 14 15 16 TO ZWYKLA CIOTA... a tak pozatym WESOLEGO NEW YEAR!! MAM KOPNIETA KLAWIATORE WIEC SIE NIE CZEPIAC O ORTOGRAFIE

Dzięki tobie stałem się nietolerancyjny w stosunku do dzieci :*

Pozatym jak się można cieszyć jak ci zniknie drogi item... to tak jak byś się cieszył jak cie koleś wywali z pracy albo da murzynską pensje. Ech za dużo erepa :P

perm_ico.png

przepraszam ale czy ktokolwiek z Was zdobył w ów grze lvl+50??

ja sądzę że jest to gra niezła lecz niedopracowana

myślę że głupie gry mają potencjał patrz tibia :>

mi się podobała lecz krótkoterminowo

ja np. nie trawie gier w których walka ogranicza się do jednego kliknięcia i po kolei 1,2,3,4

wiadomo ile ludzi tyle zdań

Jedynie co podoba mi się w metin'ie to jest to że obrażenia z broni to obrażenia które najbardziej się liczą.Reszta to dno.

Co do Metina, to powiem tyle: Gra w 2004 roku , kiedy została wydana na rynku południowokoreańskim, prezentowała średni poziom(można rzec że nawet mizerny, ale w tamtych czasach, nie było jeszcze aż tak dużo darmowych mmo).Dzisiaj mamy rok 2011 i jaki aktualnie poziom prezentuje ta gra? Gorzej niż mizerny.Sorry Winetou, ale ta gra, jest bardzo płytka i nie posiada za dużo contentu. A co do społeczności graczy tej gry, szkoda się wypowiadać, ponieważ prezentują poziom bardzo niski.

Panowie skoro tak bardzo nienawidzicie tej gry to na co się o niej wypowiadacie? Wam się nie podoba, no to o niej nie rozmawiajcie. Z mojego punktu widzenia jest tak, że po prostu po przejrzeniu wielu mmorpg, Metin2 ta gra wypada nie najlepiej, no ale przecież nie którym ta gra się podoba i jakoś mogą w nią grać chociaż jakoś jest tam "nieciekawa grafika, mizerny poziom". Więc skoro ta gra aż tak wam się nie podoba to przestańcie o niej pisać, niektórym się przyjemnie w nią gra i po przeczytaniu tych komentarzy może zacząć patrzeć na tą gre waszym punktem widzenia i co wtedy żuci wszystko bo ktoś mu tak powiedział?

Chciałbym poruszyć kwestie tych "polskich dzieci". Dużo osób pisze że polskie wersje mmo są przepełnione przez dzieci. Zacznijmy od tego że gdyby było tyle mmo po polsku co jest po angielsku to ci gracza o średniej wieku 14 byli by mało zauważalni. Poza tym na mmo w j.angielskim też idzie spotkać dzieci tylko że wielu z was tego nie zauważa (często ze względu na tylko podstawowy poziom j.angielskiego)

Co do Metina2.

Mówcie co chcecie ale są gusta i guściki. Metin nie jest zbyt rozbudowana grą a na dodatek posiada wiele błędów ale mimo wszystko po tym jak kiedyś sprawdzałem to mmo to do tej pory w niektórych grach brakuje mi uderzania kilku mobów na raz podstawowym atakiem :). Ja przestałem grać już dawno ze względu na niski poziom intelektualny u graczy oraz że gra stała się dla mnie zbyt monotoniczna i brakowało mi w niej wielu opcji.

Pozdrawiam ;)

Panowie skoro tak bardzo nienawidzicie tej gry to na co się o niej wypowiadacie? Wam się nie podoba, no to o niej nie rozmawiajcie.

Czyli jak ktoś ma własne zdanie, to ma się nim nie dzielić na forum? ciekawe rozumowanie ...

Metin2 to kiepska grindówka, ze słaba grafiką, FATALNYM dźwiękiem i żałosnymi graczami na poziomie 10 latków. Już nawet w "piszczelu" nie ma tylu dzieci co tu :)

Metin2 to mój pierwszy MMORPG na sam początek był nie zły lecz teraz gra że się tak odezwę zjedzona przez TZW.Dzieci Neo

No dobra, ale Metin2 wam się teraz nie podoba bo graliście w dużo lepsze gry i teraz patrzycie pod tym kontem. Przypomnijcie sobie czasy kiedy to Diablo 2 był najlepszą grą na rynku, nie miał on dobrej grafiki a jakoś miliony graczy w niego grały a większość do tej pory gra.

Tylko właśnie diablo oferowało jakaś rozgrywkę na poziomie nawet po tylu latach.Metin to był shit jest i będzie,no ale to tylko moje zdanie.

No wszedłem na ten temat i nie mogłem przejść obojętnie...nalezę do tzw. "obrońców Metina" i w 4 literach mam wasze zdanie. Ogólnie rzecz biorąc zacznę od klonowania mobków....zgodzę się że jest odmiana typu głodny dzik i dzik ale plusem jest że nie ma określonych dokładnie miejsc w których musisz bić lvl jak w innych grach....mnie np. wkurza że trzeba w większości gier expić na tym mobku i na żadnym innym bo nie masz innej możliwości ponieważ nie dasz rady na innych...tu wszystko zależy od tego jaki masz sprzęt jak skille rozwiniesz i chodzisz na to na co dajesz rade a nie na jeden określony i niezmienny spot mobków. Ktoś pisał że dostał sie do party i gościu mu w 3h wbił 40 lvli.....moja odpowiedź? haha żałosny kłamco żeby dostać się do pt musi być różnica max 30 lvli jak dobrze pamiętam więc tutaj wychodzi Twoja głupota i po drugie 40 lvl? z dopalaczami z IS w 3h nie wbijesz na normalnym serwerze . Grafika? Ja wole taką niż jakąś z bajek Japońskich którą każdy się tak ekscytuje może nie jest lepsza od L2 albo podobnych ale od połowy na rynku na pewno. Dźwięk wam się nie podoba? No tak takie z was geniusze ciężko znaleźć folder i wrzucić własną muzykę ale po co się męczyć lepiej narzekać gratuluje pomysłowości.Teraz gracie w nowe gierki i porównujecie Metina do nich co dla mnie jest bezsensowne , w 2004 roku była to jedna z najlepszych gierek a teraz została wyprzedzona przez konkurencję . Ja pamiętam czasy jak wszyscy grali w Tibie i się nią ekscytowali i mówili na mnie że jestem lamus bo nigdy w to nie grałem . Wy jesteście żałośni że w ogóle w nią graliście jak to gów..jest w paincie zrobione . Ale nieee tam dopiero była grafika a te skille! No w szoku jestem i nie wypierajcie się bo założę się w to graliście tylko o tym nikt nie pisze .

PS . Dla sprostowania gra ma wady typu mało skilli , mało mobków czy dzieciaki(Kto wam każe z nimi pisać? nauczcie się ignorować znajdźcie wąską grupkę kolegów i z nimi sie bawcie ale wy jak zwykle nie potraficie) ale ma klimat moim zdaniem możesz poznać kilku spoko ludzi pobawić się na pvp lub na arenie która tutaj jest ale kolejny inteligenty gracz napisał że jej nie ma lub powalczyć na wojnie gildii która jest ciekawie zrobiona . Pewnie będą teksty typu że maniak itp. ale mnie to nie rusza tylko daje radość że nie umiecie innych argumentów znaleźć ;P Grałem ogólnie z przerwami 2 lata i jestem z niej zadowolony bo pomimo tych lat dalej gra w nią mnóstwo ludzi .

No wszedłem na ten temat i nie mogłem przejść obojętnie...nalezę do tzw. "obrońców Metina" i w 4 literach mam wasze zdanie. Ogólnie rzecz biorąc zacznę od klonowania mobków....zgodzę się że jest odmiana typu głodny dzik i dzik ale plusem jest że nie ma określonych dokładnie miejsc w których musisz bić lvl jak w innych grach....mnie np. wkurza że trzeba w większości gier expić na tym mobku i na żadnym innym bo nie masz innej możliwości ponieważ nie dasz rady na innych...tu wszystko zależy od tego jaki masz sprzęt jak skille rozwiniesz i chodzisz na to na co dajesz rade a nie na jeden określony i niezmienny spot mobków. Ktoś pisał że dostał sie do party i gościu mu w 3h wbił 40 lvli.....moja odpowiedź? haha żałosny kłamco żeby dostać się do pt musi być różnica max 30 lvli jak dobrze pamiętam więc tutaj wychodzi Twoja głupota i po drugie 40 lvl? z dopalaczami z IS w 3h nie wbijesz na normalnym serwerze . Grafika? Ja wole taką niż jakąś z bajek Japońskich którą każdy się tak ekscytuje może nie jest lepsza od L2 albo podobnych ale od połowy na rynku na pewno. Dźwięk wam się nie podoba? No tak takie z was geniusze ciężko znaleźć folder i wrzucić własną muzykę ale po co się męczyć lepiej narzekać gratuluje pomysłowości.Teraz gracie w nowe gierki i porównujecie Metina do nich co dla mnie jest bezsensowne , w 2004 roku była to jedna z najlepszych gierek a teraz została wyprzedzona przez konkurencję . Ja pamiętam czasy jak wszyscy grali w Tibie i się nią ekscytowali i mówili na mnie że jestem lamus bo nigdy w to nie grałem . Wy jesteście żałośni że w ogóle w nią graliście jak to gów..jest w paincie zrobione . Ale nieee tam dopiero była grafika a te skille! No w szoku jestem i nie wypierajcie się bo założę się w to graliście tylko o tym nikt nie pisze . PS . Dla sprostowania gra ma wady typu mało skilli , mało mobków czy dzieciaki(Kto wam każe z nimi pisać? nauczcie się ignorować znajdźcie wąską grupkę kolegów i z nimi sie bawcie ale wy jak zwykle nie potraficie) ale ma klimat moim zdaniem możesz poznać kilku spoko ludzi pobawić się na pvp lub na arenie która tutaj jest ale kolejny inteligenty gracz napisał że jej nie ma lub powalczyć na wojnie gildii która jest ciekawie zrobiona . Pewnie będą teksty typu że maniak itp. ale mnie to nie rusza tylko daje radość że nie umiecie innych argumentów znaleźć ;P Grałem ogólnie z przerwami 2 lata i jestem z niej zadowolony bo pomimo tych lat dalej gra w nią mnóstwo ludzi .

Pewnie nie tylko ja to widze, ale ty tylko pozamieniałeś niektóre minusy na plusy, a te minusy, które naprawde było trudno "przemienic" (skille, dzieciarnia) zastąpiłeś... klimatem, którego Metin2 poprostu nie ma

przecież napisałem w PS że minusem są skille i dzieci które należy omijać czytaj ze zrozumieniem -_- a idealnej gry nie ma każda ma jakieś minusy , cytat : "mało mobków czy dzieciaki(Kto wam każe z nimi pisać? nauczcie się ignorować znajdźcie wąską grupkę kolegów i z nimi sie bawcie ale wy jak zwykle nie potraficie)" czy napisałem tutaj że są one klimatem?

Dodam że widzę że grasz w BOI ... otóż ostatnio zagrałem i tam klimat questy,eventy,exp questy ,eventy,exp exp exp exp codziennie te same eventy i trudnośc questów związana z jednym kliknięciem. Co polaka spotkam to dziecko i tak jak już pisałem ile można robić jeden ten sam event codziennie?? Do obrzydzenia nudne . i szybkość wbijania lvl za duża...0 satysfakcji z wbicia następnego poziomu. To tylko przykład jak już chciałeś się klimatu uczepić.

"Oko za oko, ząb za ząb"

1. Ogarnij ortografię i interpunkcje, bo aż oczy bolą.

2. To metin2 jest słaby pod każdym aspektem..

Questy

Grafika

Gracze

Skille

Moby

i można tak wymieniać w nieskończoność.

W 2004 roku była to jedna z najlepszych gier? To chyba lekka przesada. Poziom gier MMORPG w 2004 roku nie był aż tak niski.

Co do klimatu, to zgadzam się z wypowiedzią Warcrafta.

PS. Żeby nie było, miałem to wątpliwość grania w metina i na własnej skórze mogłem sprawdzić "wspaniałość" tej gry.

7 lat temu jak wyszła ta gra nie było wielkiego wyboru w grach mmo... Wszystkie Neo Kidy i dzieci grały w łatwe mmo... z łatwą rejestracją , questami , skilami i tam te wszystkie neo kidy już zostały.

Może gra była by lepsza i jeszcze bardziej grywalna gdyby nie masa Hackerów , Oszustów , Bociarzy i beszczelnych dzieci.

Jeśli chodzi o tę grę nie jest to co prawda gra moich marzeń ale mam do niej sentyment grałem w nią 4 lata ... Przettem nie było takich gier jak teraz. Ta gra ma swoje lata...

System PvP tak zwana "Napierdalnka" , 1 mount , 1 profesja i 5-6 skili do wyboru myśle ze jak na 2004 rok to jest ok.

Wszytko zależy od tego co kto lubi :)

przecież napisałem w PS że minusem są skille i dzieci które należy omijać czytaj ze zrozumieniem a idealnej gry nie ma każda ma jakieś minusy , cytat : "mało mobków czy dzieciaki(Kto wam każe z nimi pisać? nauczcie się ignorować znajdźcie wąską grupkę kolegów i z nimi sie bawcie ale wy jak zwykle nie potraficie)" czy napisałem tutaj że są one klimatem?Dodam że widzę że grasz w BOI ... otóż ostatnio zagrałem i tam klimat questy,eventy,exp questy ,eventy,exp exp exp exp codziennie te same eventy i trudnośc questów związana z jednym kliknięciem. Co polaka spotkam to dziecko i tak jak już pisałem ile można robić jeden ten sam event codziennie?? Do obrzydzenia nudne . i szybkość wbijania lvl za duża...0 satysfakcji z wbicia następnego poziomu. To tylko przykład jak już chciałeś się klimatu uczepić. "Oko za oko, ząb za ząb"

Nie gram w BOI, grałem może 2 dni. Nie dla mnie. Ale zaraz zaraz... Nawet nie porównuj Battle of Immortals do Metin'a. Przepaśc pomiędzy tymi tytułami jest gigantyczna, a BOI pod każdym względem jest lepszy od Metin'a.

Nie to że jestem jakimś "hejterem" który o Metinie nie ma pojęcia. Jeszcze za czasów Gimnazjum grałem w to z chłopakami, ale 30lv to max co udało mi sie osiągnąć. Nie pisz że na 40, 50, 60 czy 70lv jest lepiej. Nie jest. Kumpel wykoksił 57, i cały czas to samo.

Btw. Co jest śmieszniejsze z tym klimatem...

Nie wiem czy tylko ja takie odczucia mam, ale Metin2 to chyba jedyna gra która klimatu nie ma

Nie mówie że jest on beznadziejny... On po prostu go nie ma. Grając w M2 czułem jakby pustke. To moje indywidualne odczucie czy ktos też tak miał? :D

Ortografia? napisz mi gdzie mam jakiś błąd ortograficzny a interpunkcji na forum nie mam zamiaru stosować bo to nie jess jakaś rozprawka wiec sobie zachowaj to dla siebie. Argumenty masz ekstra jest zła bo jest zła i tyle . co tam że jest to jedna z najpopularniejszych gier ale najlepiej omijaj plusy dalej bo w końcu nie ma gorszej gry na świecie. Pozdro napisz mi moje błędy ortograficzne i pograj sobie w tibie. nq.

Post wyżej : Porównywać nie mam zamiaru wiesz 6 lat trochę jest a jak myślisz że w 2004 roku powstała jakaś gra dorównująca tym co są teraz to powodzenia ;p