Panowie skoro tak bardzo nienawidzicie tej gry to na co się o niej wypowiadacie? Wam się nie podoba, no to o niej nie rozmawiajcie. Z mojego punktu widzenia jest tak, że po prostu po przejrzeniu wielu mmorpg, Metin2 ta gra wypada nie najlepiej, no ale przecież nie którym ta gra się podoba i jakoś mogą w nią grać chociaż jakoś jest tam "nieciekawa grafika, mizerny poziom". Więc skoro ta gra aż tak wam się nie podoba to przestańcie o niej pisać, niektórym się przyjemnie w nią gra i po przeczytaniu tych komentarzy może zacząć patrzeć na tą gre waszym punktem widzenia i co wtedy żuci wszystko bo ktoś mu tak powiedział?
"metin2 - Najgorsza Gra"
Chciałbym poruszyć kwestie tych "polskich dzieci". Dużo osób pisze że polskie wersje mmo są przepełnione przez dzieci. Zacznijmy od tego że gdyby było tyle mmo po polsku co jest po angielsku to ci gracza o średniej wieku 14 byli by mało zauważalni. Poza tym na mmo w j.angielskim też idzie spotkać dzieci tylko że wielu z was tego nie zauważa (często ze względu na tylko podstawowy poziom j.angielskiego)
Co do Metina2.
Mówcie co chcecie ale są gusta i guściki. Metin nie jest zbyt rozbudowana grą a na dodatek posiada wiele błędów ale mimo wszystko po tym jak kiedyś sprawdzałem to mmo to do tej pory w niektórych grach brakuje mi uderzania kilku mobów na raz podstawowym atakiem . Ja przestałem grać już dawno ze względu na niski poziom intelektualny u graczy oraz że gra stała się dla mnie zbyt monotoniczna i brakowało mi w niej wielu opcji.
Pozdrawiam
Panowie skoro tak bardzo nienawidzicie tej gry to na co się o niej wypowiadacie? Wam się nie podoba, no to o niej nie rozmawiajcie.
Czyli jak ktoś ma własne zdanie, to ma się nim nie dzielić na forum? ciekawe rozumowanie ...
Metin2 to kiepska grindówka, ze słaba grafiką, FATALNYM dźwiękiem i żałosnymi graczami na poziomie 10 latków. Już nawet w "piszczelu" nie ma tylu dzieci co tu
Metin2 to mój pierwszy MMORPG na sam początek był nie zły lecz teraz gra że się tak odezwę zjedzona przez TZW.Dzieci Neo
No dobra, ale Metin2 wam się teraz nie podoba bo graliście w dużo lepsze gry i teraz patrzycie pod tym kontem. Przypomnijcie sobie czasy kiedy to Diablo 2 był najlepszą grą na rynku, nie miał on dobrej grafiki a jakoś miliony graczy w niego grały a większość do tej pory gra.
Tylko właśnie diablo oferowało jakaś rozgrywkę na poziomie nawet po tylu latach.Metin to był shit jest i będzie,no ale to tylko moje zdanie.
No wszedłem na ten temat i nie mogłem przejść obojętnie...nalezę do tzw. "obrońców Metina" i w 4 literach mam wasze zdanie. Ogólnie rzecz biorąc zacznę od klonowania mobków....zgodzę się że jest odmiana typu głodny dzik i dzik ale plusem jest że nie ma określonych dokładnie miejsc w których musisz bić lvl jak w innych grach....mnie np. wkurza że trzeba w większości gier expić na tym mobku i na żadnym innym bo nie masz innej możliwości ponieważ nie dasz rady na innych...tu wszystko zależy od tego jaki masz sprzęt jak skille rozwiniesz i chodzisz na to na co dajesz rade a nie na jeden określony i niezmienny spot mobków. Ktoś pisał że dostał sie do party i gościu mu w 3h wbił 40 lvli.....moja odpowiedź? haha żałosny kłamco żeby dostać się do pt musi być różnica max 30 lvli jak dobrze pamiętam więc tutaj wychodzi Twoja głupota i po drugie 40 lvl? z dopalaczami z IS w 3h nie wbijesz na normalnym serwerze . Grafika? Ja wole taką niż jakąś z bajek Japońskich którą każdy się tak ekscytuje może nie jest lepsza od L2 albo podobnych ale od połowy na rynku na pewno. Dźwięk wam się nie podoba? No tak takie z was geniusze ciężko znaleźć folder i wrzucić własną muzykę ale po co się męczyć lepiej narzekać gratuluje pomysłowości.Teraz gracie w nowe gierki i porównujecie Metina do nich co dla mnie jest bezsensowne , w 2004 roku była to jedna z najlepszych gierek a teraz została wyprzedzona przez konkurencję . Ja pamiętam czasy jak wszyscy grali w Tibie i się nią ekscytowali i mówili na mnie że jestem lamus bo nigdy w to nie grałem . Wy jesteście żałośni że w ogóle w nią graliście jak to gów..jest w paincie zrobione . Ale nieee tam dopiero była grafika a te skille! No w szoku jestem i nie wypierajcie się bo założę się w to graliście tylko o tym nikt nie pisze .
PS . Dla sprostowania gra ma wady typu mało skilli , mało mobków czy dzieciaki(Kto wam każe z nimi pisać? nauczcie się ignorować znajdźcie wąską grupkę kolegów i z nimi sie bawcie ale wy jak zwykle nie potraficie) ale ma klimat moim zdaniem możesz poznać kilku spoko ludzi pobawić się na pvp lub na arenie która tutaj jest ale kolejny inteligenty gracz napisał że jej nie ma lub powalczyć na wojnie gildii która jest ciekawie zrobiona . Pewnie będą teksty typu że maniak itp. ale mnie to nie rusza tylko daje radość że nie umiecie innych argumentów znaleźć ;P Grałem ogólnie z przerwami 2 lata i jestem z niej zadowolony bo pomimo tych lat dalej gra w nią mnóstwo ludzi .
No wszedłem na ten temat i nie mogłem przejść obojętnie...nalezę do tzw. "obrońców Metina" i w 4 literach mam wasze zdanie. Ogólnie rzecz biorąc zacznę od klonowania mobków....zgodzę się że jest odmiana typu głodny dzik i dzik ale plusem jest że nie ma określonych dokładnie miejsc w których musisz bić lvl jak w innych grach....mnie np. wkurza że trzeba w większości gier expić na tym mobku i na żadnym innym bo nie masz innej możliwości ponieważ nie dasz rady na innych...tu wszystko zależy od tego jaki masz sprzęt jak skille rozwiniesz i chodzisz na to na co dajesz rade a nie na jeden określony i niezmienny spot mobków. Ktoś pisał że dostał sie do party i gościu mu w 3h wbił 40 lvli.....moja odpowiedź? haha żałosny kłamco żeby dostać się do pt musi być różnica max 30 lvli jak dobrze pamiętam więc tutaj wychodzi Twoja głupota i po drugie 40 lvl? z dopalaczami z IS w 3h nie wbijesz na normalnym serwerze . Grafika? Ja wole taką niż jakąś z bajek Japońskich którą każdy się tak ekscytuje może nie jest lepsza od L2 albo podobnych ale od połowy na rynku na pewno. Dźwięk wam się nie podoba? No tak takie z was geniusze ciężko znaleźć folder i wrzucić własną muzykę ale po co się męczyć lepiej narzekać gratuluje pomysłowości.Teraz gracie w nowe gierki i porównujecie Metina do nich co dla mnie jest bezsensowne , w 2004 roku była to jedna z najlepszych gierek a teraz została wyprzedzona przez konkurencję . Ja pamiętam czasy jak wszyscy grali w Tibie i się nią ekscytowali i mówili na mnie że jestem lamus bo nigdy w to nie grałem . Wy jesteście żałośni że w ogóle w nią graliście jak to gów..jest w paincie zrobione . Ale nieee tam dopiero była grafika a te skille! No w szoku jestem i nie wypierajcie się bo założę się w to graliście tylko o tym nikt nie pisze . PS . Dla sprostowania gra ma wady typu mało skilli , mało mobków czy dzieciaki(Kto wam każe z nimi pisać? nauczcie się ignorować znajdźcie wąską grupkę kolegów i z nimi sie bawcie ale wy jak zwykle nie potraficie) ale ma klimat moim zdaniem możesz poznać kilku spoko ludzi pobawić się na pvp lub na arenie która tutaj jest ale kolejny inteligenty gracz napisał że jej nie ma lub powalczyć na wojnie gildii która jest ciekawie zrobiona . Pewnie będą teksty typu że maniak itp. ale mnie to nie rusza tylko daje radość że nie umiecie innych argumentów znaleźć ;P Grałem ogólnie z przerwami 2 lata i jestem z niej zadowolony bo pomimo tych lat dalej gra w nią mnóstwo ludzi .
Pewnie nie tylko ja to widze, ale ty tylko pozamieniałeś niektóre minusy na plusy, a te minusy, które naprawde było trudno "przemienic" (skille, dzieciarnia) zastąpiłeś... klimatem, którego Metin2 poprostu nie ma
przecież napisałem w PS że minusem są skille i dzieci które należy omijać czytaj ze zrozumieniem a idealnej gry nie ma każda ma jakieś minusy , cytat : "mało mobków czy dzieciaki(Kto wam każe z nimi pisać? nauczcie się ignorować znajdźcie wąską grupkę kolegów i z nimi sie bawcie ale wy jak zwykle nie potraficie)" czy napisałem tutaj że są one klimatem?
Dodam że widzę że grasz w BOI ... otóż ostatnio zagrałem i tam klimat questy,eventy,exp questy ,eventy,exp exp exp exp codziennie te same eventy i trudnośc questów związana z jednym kliknięciem. Co polaka spotkam to dziecko i tak jak już pisałem ile można robić jeden ten sam event codziennie?? Do obrzydzenia nudne . i szybkość wbijania lvl za duża...0 satysfakcji z wbicia następnego poziomu. To tylko przykład jak już chciałeś się klimatu uczepić.
"Oko za oko, ząb za ząb"
1. Ogarnij ortografię i interpunkcje, bo aż oczy bolą.
2. To metin2 jest słaby pod każdym aspektem..
Questy
Grafika
Gracze
Skille
Moby
i można tak wymieniać w nieskończoność.
W 2004 roku była to jedna z najlepszych gier? To chyba lekka przesada. Poziom gier MMORPG w 2004 roku nie był aż tak niski.
Co do klimatu, to zgadzam się z wypowiedzią Warcrafta.
PS. Żeby nie było, miałem to wątpliwość grania w metina i na własnej skórze mogłem sprawdzić "wspaniałość" tej gry.
7 lat temu jak wyszła ta gra nie było wielkiego wyboru w grach mmo... Wszystkie Neo Kidy i dzieci grały w łatwe mmo... z łatwą rejestracją , questami , skilami i tam te wszystkie neo kidy już zostały.
Może gra była by lepsza i jeszcze bardziej grywalna gdyby nie masa Hackerów , Oszustów , Bociarzy i beszczelnych dzieci.
Jeśli chodzi o tę grę nie jest to co prawda gra moich marzeń ale mam do niej sentyment grałem w nią 4 lata ... Przettem nie było takich gier jak teraz. Ta gra ma swoje lata...
System PvP tak zwana "Napierdalnka" , 1 mount , 1 profesja i 5-6 skili do wyboru myśle ze jak na 2004 rok to jest ok.
Wszytko zależy od tego co kto lubi
przecież napisałem w PS że minusem są skille i dzieci które należy omijać czytaj ze zrozumieniem a idealnej gry nie ma każda ma jakieś minusy , cytat : "mało mobków czy dzieciaki(Kto wam każe z nimi pisać? nauczcie się ignorować znajdźcie wąską grupkę kolegów i z nimi sie bawcie ale wy jak zwykle nie potraficie)" czy napisałem tutaj że są one klimatem?Dodam że widzę że grasz w BOI ... otóż ostatnio zagrałem i tam klimat questy,eventy,exp questy ,eventy,exp exp exp exp codziennie te same eventy i trudnośc questów związana z jednym kliknięciem. Co polaka spotkam to dziecko i tak jak już pisałem ile można robić jeden ten sam event codziennie?? Do obrzydzenia nudne . i szybkość wbijania lvl za duża...0 satysfakcji z wbicia następnego poziomu. To tylko przykład jak już chciałeś się klimatu uczepić. "Oko za oko, ząb za ząb"
Nie gram w BOI, grałem może 2 dni. Nie dla mnie. Ale zaraz zaraz... Nawet nie porównuj Battle of Immortals do Metin'a. Przepaśc pomiędzy tymi tytułami jest gigantyczna, a BOI pod każdym względem jest lepszy od Metin'a.
Nie to że jestem jakimś "hejterem" który o Metinie nie ma pojęcia. Jeszcze za czasów Gimnazjum grałem w to z chłopakami, ale 30lv to max co udało mi sie osiągnąć. Nie pisz że na 40, 50, 60 czy 70lv jest lepiej. Nie jest. Kumpel wykoksił 57, i cały czas to samo.
Btw. Co jest śmieszniejsze z tym klimatem...
Nie wiem czy tylko ja takie odczucia mam, ale Metin2 to chyba jedyna gra która klimatu nie ma
Nie mówie że jest on beznadziejny... On po prostu go nie ma. Grając w M2 czułem jakby pustke. To moje indywidualne odczucie czy ktos też tak miał?
Ortografia? napisz mi gdzie mam jakiś błąd ortograficzny a interpunkcji na forum nie mam zamiaru stosować bo to nie jess jakaś rozprawka wiec sobie zachowaj to dla siebie. Argumenty masz ekstra jest zła bo jest zła i tyle . co tam że jest to jedna z najpopularniejszych gier ale najlepiej omijaj plusy dalej bo w końcu nie ma gorszej gry na świecie. Pozdro napisz mi moje błędy ortograficzne i pograj sobie w tibie. nq.
Post wyżej : Porównywać nie mam zamiaru wiesz 6 lat trochę jest a jak myślisz że w 2004 roku powstała jakaś gra dorównująca tym co są teraz to powodzenia ;p
Post wyżej : Porównywać nie mam zamiaru wiesz 6 lat trochę jest a jak myślisz że w 2004 roku powstała jakaś gra dorównująca tym co są teraz to powodzenia ;p
(By wikipedia)"Gra World of Warcraft została wydana 23 listopada 2004 roku"
Taki mały przykład, na poprawe nastroju
Uwierz mi, znajdzie się jeszcze pare, chcesz to poszukaj.
Btw. Tibia także Metin'a miażdży pod prawie każdym względem
Metin2 był moim pierwszym MMO, grałem w ten syf 2 lata i każdą złotówkę wydaną na IS, każdą minutę spędzoną w tej grze wielce żałuje. Gra nie ma fabuły, questy są idiotyczne, skilli praktycznie nie ma, różnorodność postaci nie istnieje, generalnie jest to jeden wielki crap, w którym tylko trzymali mnie dobrzy znajomi i gildia. W grze jest tylko jeden raid, o ile DT można tak nazwać, cała gra opiera się na tłuczeniu identycznych mobów przez setki godzin, borykaniu się z idiotami i wydawaniu kasy na item shop, bo oczywiście bez niego nic nie osiągniemy i nie mówcie, że tak nie jest, ponieważ na +75 lvl bony zmieniać trzeba. Śmiało mogę powiedzieć, że gorszej gry nie ma, a w 2004 roku zapewne mało kto słyszał o jakimś koreańskim MMO, dopiero w 2007 roku kiedy GameForge wydało na Europe tą maszynkę pieniędzy, którą 12 letni analfabeci okupują całymi dniami i nocami, bo przecież oni muszą być "pro wojofnikami body".
Gra nie dorasta do pięt World of Warcraft, a przecież to ten sam rok wydania.
@NieMogePatrzec
Nie pomyślałeś, że istnieje coś takiego jak łącznik w party? Ja kiedy miałem 67 lvl wbiłem koledze 44 lvl w jeden dzień expiąc go od 7, ponieważ miałem łącznika na 37 lvl, który zrobił party i się wylogował.
Co to różnorodności miejsca expienia, no rzeczywiście dużo ^^, BO, pustynia, ezoty, ahh jaka różnorodność, później jest jeszcze lepiej, V2, V2, V2, cóż niesamowita rzecz!
Od kiedy metin ma arene? Chyba, że mówisz o tej w m2, z której nikt nie korzysta. Co do wojen gildii, jest to najlepszy element metina.
"dalej gra w nią mnóstwo ludzi", neosów, przywiązanych do gildii ludzi, którzy nie mają co robić z życiem.
Najpopularniejsza z gier? Te 15 milionów w WoWie to oczywiście nic, masa ludzi grająca w GW, kolejni czekający na Diablo 3 i GW 2 chowają się przy hordzie wściekłych neosów z metina.
Pisz jak człowiek, a nie jak kulawe dziecko z oddziału specjalnej troski.
PLUSY:
-Ludzie (mały odsetek normalnych ludzi z życiem)
-wojny gildii
Minusy:
-mało, słabej jakości questy
-społeczeństwo
-liczba skilli
-liczba ekwipunku
-wygląd świata
-fabuła (w sumie jej brak)
-mało możliwości rozwoju postaci
-brak różnorodności w wyglądzie
-mało lokacji
-monotonny exp
-beznadziejny support
-cheaty, boty, hacki
-tobół, musisz być zalogowany żeby sprzedawać
WoW - zgodzę się mój błąd ale zauważ że w Europie nie był dostępny i na dodatek był płatny...i to odstraszało wielu graczy ;p I napisałem jedna z najlepszych a nie najlepsza a to jest różnica , ktoś pisał że nie ma klimatu...jak ktoś nie lubi gry to po prostu nie umie go znaleźć.
Ahhh Do tego powyżej jedna zdanie jest różnica jak ktoś gra wydając kase realną (co dla mnie jest żałosne bo to tylko gra) i spędza masę godzin (jak sam napisałeś)a jak ktoś gra dla zabawy nie patrząc na rankingi .ale Ty zapewne grałeś z myślą muszę być najlepszy. Wiesz niektórzy grają 4Fun . I przeczytaj co napisałem wyżej.
Ortografia? napisz mi gdzie mam jakiś błąd ortograficzny a interpunkcji na forum nie mam zamiaru stosować bo to nie jess jakaś rozprawka wiec sobie zachowaj to dla siebie. Argumenty masz ekstra jest zła bo jest zła i tyle . co tam że jest to jedna z najpopularniejszych gier ale najlepiej omijaj plusy dalej bo w końcu nie ma gorszej gry na świecie. Pozdro napisz mi moje błędy ortograficzne i pograj sobie w tibie. nq.Post wyżej : Porównywać nie mam zamiaru wiesz 6 lat trochę jest a jak myślisz że w 2004 roku powstała jakaś gra dorównująca tym co są teraz to powodzenia ;p
Napisałeś "polaka" - mała litera i kilka innych drobnych błędów, ale ok, nie będę czepialski. A co do ortografii to jest odpowiedni punkt regulaminu. A tłumaczenie, że nie jest to rozprawka, świadczy wyłącznie o Twoim poziomie. Co do argumentów, to mam Ci powtarzać wszystkie te argumenty, które były tu wypisywane przez te wszystkie strony tego tematu? Przecież to się mija z celem. Dyskusja z jak to się sam nazwałeś, "Obrońcą Metina" jest syzyfową pracą. Spowodowane jest to tym, że nie przemawiają do Was żadne argumenty. Nie ma dyskusji, bo jesteście zamknięci w swoich przekonaniach.
I po co ta dyskusja w ogole? To forum z dnia na dzien staje zbiorem badziewnych klotnii.
Lubi grac, niech gra. Wiekszosc z Was popierdalala w ta czy inna gre, a teraz wylewacie wiadro pomyj, choc straciliscie pewnie mase godzin na zalosny crap. I zapewne byliscie w punkcie, ze nikt nie mogl Was przekonac. Starsi bywalcy, zauwazylem juz nawet nie chca tego czytac. Wciaz to samo walkowanie na forum, albo kuzwa szukam gry;
na ktoym temacie notabene ta sama dyskusja nagle sie rozwija, co jest lepsze. Albo bezdenna wymiana debilnych plusow i minusow. Brakuje tylko fusow.
Ogolnie mam sposobnosc obserwacji wielu Was z tego forum na BoI, jak sie zachowuja i jak graja, albo grali (sic). Dalem tam gdzie numer inducta, wiec widze. Wiekszosc nie ogarnia podstawowych zasad panujacych we wszystkich grach. Skilli, opisow czy calego panelu sterowania. A ten w dzisiejszych czasach ma wszedzie ten sam standard.
Pomijam juz kwestie zachowania, (nie wiem Broda jak u Ciebie na gemini, ale na aquariusie nasi to zenada), bo rozumiem, ze wiekszosc 12-20-latkow nie rozumie pewnych zasad zachowania, ale ludkowie troche pomyslunku. Cwiercinteligentna malpa ma wiecej oleju w glowie.
Temat został zamknięty. Powód: Zamykam.
Witam
Przeglądając tak to forum widzę, że wszyscy użytkownicy powyżej 10 postów (się pokazać trzeba!) gardzą metinem. Czytam tylko komentarze w stylu ,,najgorsza gra, blablabla". I przyznam, że wcale tego nie rozumuje ;] Pomijając poziom graczy na PL serwerach, gra jest bardzo dobra. Ba! Grałem w praktycznie wszystkie gry MMORPG wymienione na tej stronie i - ale mi się dostanie - uważam, że to jedna z lepszych gier. Czy ktoś z drogich graczy doszedł do (przynajmniej) 40 lvl ? Gdy zobaczyłem, jak pewien redaktor umieścił ją na liści (chyba już jej nie ma) gier, w które grać nikt nie powinien (czyli lista niepolecanych), zrobiło mi się jej trochę żal Wg. mnie metin posiadał najmniej nudzący się grind ze wszystkich (tak!) jakie grałem. A PvP i wojny gildii należą do czołówki. Grafika, jak na tamte czasy, do najgorszych nie należała. Wiadomo - chamstwo niektórych polaków ją zniszczyło (+ IS). Ale serwery zagraniczne, a przynajmniej ich część, są w dość dobrym stanie.
PS. Grałem w grę od początku jej wydania w Polsce. Niestety, po pół roku zniechęciłem się do graczy. Przesiadłem się na ang., z czasem się gra znudziła..