[Minecraft] Pierwszy w Polsce serwer z modami: Industrial Diamonds. Teraz online-mode!

LPqGx.png

Znudził ci się czysty minecraft? Lubisz konstruować maszyny i mechanizmy? Może chcesz po prostu budować wykorzystując setki nowych bloczków? Zapraszamy na nasz serwer - Industrial Diamonds. Co wyróżnia nas spośród innych serwerów? Prawdziwe FB - u nas to gracze tworzą mapę. Budujesz co chcesz, gdzie chcesz, bez ograniczeń. Poza tym, stabilna gra - nasza administracja zadbała o załatanie wszelkich bugów. Aby zagrać potrzebny jest launcher, automatycznie zainstaluje on wymagane na serwerze mody i doda go do listy ulubionych.

Jest to pierwszy tego typu serwer w Polsce: istniejemy już prawie rok!

Nasza strona WWW:

http://indiamonds.pl

Aby zagrać ściągnij nasz launcher (Windows/Linux/Mac OS):

http://indiamonds.pl/iDiamonds_launcher.jar

Nie jest to własny klient, ale automatycznie pobierze i zainstaluje on mody do już istniejącego - wykryje też kolejne update'y

Plik iDiamonds_launcher.jar pobieramy do dowolnego folderu i odpalamy przez javę, zwykle dwuklik wystarczy.

Zainstalowanie modów nie przeszkadza w grze na "zwykłych" serwerach.

Prezentacja serwera:

Zainstalowane modyfikacje:

IndustrialCraft

BuildCraft

RedPower

RailCraft

Backpack

Transformers

Infestation (autorska wersja)

Nuclear Control

Advanced Machines

Compact Solars

Skan:

https://www.virustot...sis/1343220087/

Nie polecam. Admin tego serwera to nieodpowiedzialny czlowiek. Zamknal serwer dla piratow w ciagu 1 dnia i na dodatek bez zadnego info. Poza tym wyczytalem ze banuje "za nic". A ludzie ktorzy nie maja oryginalnej gry, a kupili Vip'a nie moga grac, bo nie moze stworzyc WL.

Również nie polecam.Adminowi nie chciało się ogarniać serwera i dla ułatwienia zrobił sobie serwer premium.Większość graczy, którzy mieli VIP'a nie mogą już wejść na serwer. Po za tym kiepski z nim kontakt. Jak już wybieracie jakiś serwer tego nie polecam. (ile graczy bez premium straci teraz dorobek kilku miesięcy gry...)

do tego czegos nawet sie wbic nieda -,-

Chwila... Koleś otrzymał pociski od bandy złodziei, bo nie mogą pograć na jego servie? Śmiech na sali...

to pomusz, pobralem tego lounchera ale nawet odaplic niemoge

Ja też to zrobiłem

Odpalasz go javą, prawy -> odpal za pomocą -> Java Platform (SE)

No właśnie serwer tak jak jego admin do niczego jak można tak bawić się ludzkim kosztem żeby anulować Vipy które ludzie pokupowali

@offtop

Devanzo proszę cię kup słownik w odstępie czasu do napisania kolejnego posta

A ja serwer polecam serwer, grałem na nim długo i właśnie wczoraj rozdałem wszystko na spawnie i odszedłem :) Jedynym błędem było przerobienie go na PREMIUM ja je mam, ale wiele graczy(nawet takich z VIP kontami) nie mają. Serwer dobry ale nie najlepszy :)

No właśnie serwer tak jak jego admin do niczego jak można tak bawić się ludzkim kosztem żeby anulować Vipy które ludzie pokupowali

Nie anulowałem vipów, nadal je mają. Problem jest taki, że bez gry nie mogą w nią grać.

Dla mnie to trochę nie moralne hqSparx. Jeżeli gracze non-premium zakupili Vipy, a ty im teraz blokujesz możliwość pogrania, to chociaż oddaj im pieniądze. Po prostu tak jak pasożyt, kasę zebrałeś na piratach aby opłacić sobie serwer... Nie ładnie. Mogłeś albo od razu postawić serwer dla ludzi Premium albo tym non-premium zabronić kupowania Vip'a. Osobiście wkurzyłbym się gdybym zakupił coś na serwerze a potem nagle brak dostępu...

Nie ładnie i dlatego po mimo tego, że mam premium mc nie zagram tam i wszystkim radzę aby takich ludzi omijali szerokim łukiem.

Jeżeli VIP-y były ze strony serwera i to płatne, a premium to chodzi o kupionego MC, to:

Gracz bez premium kupuje VIP-a i nie może nagle grać, bo wprowadzono BEZ UPRZEDZENIA, że serwer zmienia się na - miałeś kilka dolców, kupiłeś oryginałkę, możesz grać.

Oznacza to, że pirat, który wspomógł tylko polski serwer, a nie notcha, został w zasadzie... wydymany.

Jeżeli by to było na normalną umowę, to by się można było bawić w drogę prawną.

Niestety albo i stety na pewno to nie jest na normalną umowę, a admin zastrzega sobie prawo do robienia co mu się podoba.

Czyli odrobinkę zrobiono w konia kilku klientów, a to nie świadczy zbyt dobrze.

Piraci, nie piraci, klient to klient.

Dla mnie to trochę nie moralne hqSparx. Jeżeli gracze non-premium zakupili Vipy, a ty im teraz blokujesz możliwość pogrania, to chociaż oddaj im pieniądze. Po prostu tak jak pasożyt, kasę zebrałeś na piratach aby opłacić sobie serwer... Nie ładnie. Mogłeś albo od razu postawić serwer dla ludzi Premium albo tym non-premium zabronić kupowania Vip'a. Osobiście wkurzyłbym się gdybym zakupił coś na serwerze a potem nagle brak dostępu...Nie ładnie i dlatego po mimo tego, że mam premium mc nie zagram tam i wszystkim radzę aby takich ludzi omijali szerokim łukiem.

Dodam jeszcze, że nigdzie nie ma mowy o 'kupnie VIP'a' - jest to jedynie dodatek do dotacji

A ci ludzie okradają Mojanga, i tak możemy sobie teraz wytykać

Dlaczego po prostu nie kupią gry? Nie muszę iść na ręke piratom, a ta zmiana poprawiła znacznie atmosferę na serwerze (no i nie ma już dzieciarni omijającej bany) Hostując serwer bez online-mode nie mam nawet możliwości sprawdzić, kto kupił grę, a kto nie.

Oszukałeś Ich i tyle. Oddaj kasę i po sprawię. Wystarczyło dać notkę. Pozdro

@Up

On kasy już nie odda bo pewnie już jej nie ma, a teraz zasłania się okradaniem Mojangu...

Oszukałeś Ich i tyle. Oddaj kasę i po sprawię. Wystarczyło dać notkę. Pozdro

W jaki sposób oszukałem? Przecież nic im nie zabierałem, a prawa do gry BEZ GRY nie mają, przykro mi :<

Mapa zregenerowana, wkrótce zainstalujemy Railcraft'a

Dobra idź z tąd

Serwer został właśnie zaktualizowany, lista zmian jest całkiem spora:

• Nowy addon „Nuclear Control” – lepsza kontrola reaktorów, alarmy, termometry.

• Nowy mod „InvTweaks” – automatyczne sortowanie ekwipunku i skrzyń (domyślnie środkowy przycisk myszy)

• Nowy mod „Transformers” – dodaje elektryczne silniki i pozwala na zamianę energii między IC a BC. Zastąpi Power Converters, z którego itemy będą refundowane przy spawnie.

• Dodany mod pozwalający słuchać radia w grze (planujemy postawić klub przy spawnie ;3)

• Zamiana „CraftGuide” na „Not Enough Items” (lepsze wyszukiwanie, dostęp podczas craftingu). Aby zobaczyć przepis po prostu kliknij wybrany item na liście.

• Nowa wersja IndustrialCraft’a: 1.97

• Nowa wersja Railcraft’a: 5.3.3

• Dźwięki z IndustrialCraft’a zostały włączone – nie powodują już lagów.

Launcher powinien automatycznie pobrać potrzebne pliki. Zapraszamy!