Minecraft Triforce

Minecraft Triforce

Mały serwer założony przeze mnie. Narazie limit miejsc to 10, nie był jeszcze testowany na taką ilość miejsc. Żeby zagrać należy mieć hamachi v2 (dowolna wersja) oraz Minecrafta beta 1.2_01 (linki na dole posta).

Podłączamy się do sieci hamachi (adres także na dole posta). Po zainstalowaniu minecrafta klikamy na Run Minecraft, wyskoczy nam małe okienko do wpisania Name (wpisujemy tam nazwę swojej postaci). Po załączeniu się klienta klikamy login (zostawiając pola username i password puste) i wybieramy opcję play offline. Klikamy na multiplayer i wpisujemy "5.62.18.71:25565" (bez cudzysłowu). Żeby móc robić cokolwiek należy wpisać "/register [hasło]", hasło można zmienić inną komendą, ale o tym za chwilę. Przy każdym logowaniu trzeba wpisać "/login [hasło]". Dalej możemy spokojnie zwiedzać cały świat ;)

Użyteczne komendy:

/spawn - powrót do miejsca w którym zacząłeś grę

/online - kto jest w grze

/compass - pokazuje nam w którą stronę świata patrzymy

/m [nazwa gracza] [wiadomość] - prywatna wiadomość

/afk [wiadomość] - pokazuje innym graczom że jesteśmy AFK

/c [kolor] - jeżeli mamy w rękach jakąś włóczkę można zmienić jej kolor na dowolny, użyteczne przy robieniu posągów itd. ;)

W grze jest cały czas dzień, przez co nie ma potworów, ale są zwierzęta. Nie zmienię tej opcji, jeżeli znajdę mocniejszego hosta to wtedy można załączyć potwory.

Znerfowane jest podpalanie oraz TNT (do niego nie ma dostępu), przez co nie da się już griefować z ich użyciem.

http://www.mediafire.com/?3e5es0p9ctsr0k7 - minecraft do ściągnięcia

http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/p2p/Hamachi.html - hamachi

http://5.22.104.111:8123/ - mapa serwera w rzeczywistym czasie (jeżeli serwer jest załączony i jesteś w sieci hamachi)

http://www.youtube.com/watch?v=n3TaIQL5-n8 - tutorial, gdyby ktoś miał kłopoty z zainstalowaniem

Nazwa sieci hamachi: MinecraftTriforce (MinecraftTriforce1 i MinecraftTriforce2 też)

Hasło sieci: 123

Ip serwera: 5.62.18.71:25565

Serwer ruszy jutro około godziny 10:00, jeżeli będą lagi DrHouse powiedział, że zhostuje serwer ^^ narazie to raczej test, ale mapka powinna zostać ta sama.

f*ck yea, zagram na pewno ^^

Ja też nick:Michu

Nie trzeba podawać nicków, bo nie ma whitelisty. Wystarczy się zarejestrować w grze przy pierwszym logowaniu.

Czego używasz do postawienia serwera? np. Hey0 mod?

hey0 już nie jest aktualizowany. Niedawno wyszedł Bukkit, który ma kontynuować hmoda, jego używam.

nie mogę już się doczekać :)

Serwer otwarty, zapraszam ^^ W razie problemów piszcie na hamachi lub na forum

Witam i o pomoc pytam mam pewien problem i nie wiem co z nim zrobić może ktoś wie jak sobie z tym poradzić :>

02692017471563419102.jpg

Opis : Nie mogę połączyć się z serwerem, ponieważ za każdym razem gdy próbuje wyskakuję komunikat w grze taki jak na zdjęciu. I zastanawia mnie co to za trójkąciki w Hamchi.

Zmieniam hosta, serwer będzie dostępny za jakiś czas (max godzinka). Powinno być mniej lagów ^^

5.31.253.254:25565 - nowe IP, trzeba wpisać to zamiast starego. 4x szybszy host, więc nie powinno być już lagów :)

Mogę poprosić o 2 rzeczy ?

1.Mógłbyś dać inny download , z tego idzie dość wolno , a reszta zawirusowana

2.jakiś mini poradnik gdzie co wpisać w hamachi itp. , żeby można by już zacząć grę.

upne na cos innego bo mi tez sie sciagalo 5 kb/s...

Chciałem zagrać, ale jest pełno. :/

Poczekam może później się uda.

Chciałem zagrać, ale jest pełno. :/Poczekam może później się uda.

Co jest pełne? Jak serwer na hamachi jest pełny to wejdź na MinecraftTriforce1 z takim samym hasłem. Serwer nie jest jeszcze pełny.

Ja też chce zagrać!

Ahhh.. pewnie już pełny serv...

Dobra, zmieniam hosta na stary :P Jakby co to logować się na 5.22.104.111:25565, to już raczej ostatnia zmiana.

W sumie mogą grać na 2 serwerach, na tym starym i na tym nowym

wpadłem na taki pomysł:

triforce-ten serwer bedzię od beletha i on będzie go hostował czyli ten stary

triforce2-ten ja hostuje który beleth zrobił serwa dla mnie w przekonaniu że mniej lagów będzie

triforce3-ten będzie przez ochotnika hostowany

. wciąż czekam na zdanie beletha :D

Ja nie uciągne mam neta 6mb/s a upa 200kb/s Czyli tak se... pewnie z 5 osób uciągne.

Przy moim łączu maksimum to 5 osób, przy łączu House'a (o dziwo, który ma 4x lepsze łącze) to też 5 osób. Tak że będą dwa serwery, w ogóle ze sobą nie połączone (chyba się nawet nie da). Jeśli ktoś ma jakieś lepsze rozwiązanie albo lepsze łącze to proszę o priva ;)