Witam, poszukuję dobrej, ciekawej gry MMO HnS. Znalazłem ostatnio na steamie w EA Guardians of Ember i przyznam, że wizualnie bardzo mi się podoba. Tak więc coś w tym stylu było by mile widziane. Do kupna zniechęciły mnie jednak opinie bo ponoć gra najnormalniej jest jeszcze słaba. Dużym atutem były by dla mnie serwery masowe w których spotkamy innych graczy na mapie. Gra nie może być P2W. Jeśli chodzi o model płatności (F2P, B2P, P2P) jest mi to obojętne. Jeśli gra jest dobra to nie żałuję pieniędzy. Tytuły, które mnie interesują to muszą być m.in HnS. Dwóch "króli" HnS tj. Poe/ D3 nie polecajcie mi.
Gatunek: MMOHnS/ HnS
Sprzęt: Wszystko pójdzie
Gry, które przypadły mi do gustu:
-Tibia, zagrywałem się 8 lat. Gra do której mam sentyment.
-Diablo 2, po prostu majstersztyk tamtych czasów.
-Diablo 3, super single player. Multi powiedzmy, że fajne na 2 sezony. Po dłuższym czasie monotonia. Bardzo fajny system walki, odpowiadająca mi mechanika.
-Mu Online, ciekawa gierka tamtych czasów.
-Grim Dawn, fajny klimat, ciekawe single.
-ESO, Klimat na +, fabuła na +, rozwój postaci na +,
-FFXIV, mnogość możliwości jakie oferuje nam ta gra przytłacza. Ciekawy tytuł.
Gry, które nie przypadł mi do gusty:
- Path of Exile, Próbowałem do tej gry podchodzić 3 razy. Pierwszy raz wytrwałem na prawdę krótko. Może godzina gry. Drugie podejście było już bardziej satysfakcjonujące. Dobrnąłem jednak tylko do 3 aktu. Trzecie podejście to samo co za pierwszym razem. Gra bardzo ciekawa. Mega system rozwoju postaci. Myślę, że jeśli chodzi o rozwiązania Multi to przebija każdego HnS'a? Prawdopodobnie tak. Jednak słabo wypada to co moim zdaniem jest najważniejsze w każdej siekance. To jest walka. Po prostu zbyt drewniano tutaj jest. Grafika ok, ale walka, która mnie nie satysfakcjonuje. A chyba to właśnie o walkę przede wszystkim nam chodzi w tego typu grach? Oglądałem gameplaye z end gamy i też nic ciekawego. Być może zmienia się odczucie gry gdy się samemu dobrnie do end game'u. Ja jednak nie mam zamiaru na siłę grać aby być może się przekonać.
-BDO, bardzo fajny system walki przypominający mi troszkę HnS. Jednak nic poza tym, co by mnie utrzymało przy grze.
-MU Legend, po becie raczej na minus. To już nie to samo co Mu Online. Ogólnie mało ciekawie wykombinowana. Takie moje zdanie.
-Każde typowo azjatyckie tytuły, które wyglądają tak samo. Klimat intensywnie azjatycki mnie zniechęca.