MMO HnS lepszy od POE i D3?

Bardzo proszę o wyczyszczenie tematu, bo nabijanie double postów aż boli. O braku jakiejkolwiek argumentacji lub argumentacji na zasadzie "bo tak" nie wspomnę, ale świadczy to jedynie o zerowej wiedzy na dany temat, więc nie ma co się tym przejmować. Nie znam się, a się wypowiem. I proszę innych o odpuszczenie dyskusji, bo tak twardogłowej osoby zwyczajnie się nie przegada w próbach normalnej rozmowy.

A teraz do tematu.

PoE wymaga wkręcenia się, bo to ten typ gry, gdzie im dalej tym więcej frajdy. Nie każdemu może się to podobać, zwłaszcza przy fakcie powtarzania tej samej zawartości trzy razy. Chociaż GGG już z tego rezygnuje i przy 3.0 i Fall of Oriath dostaniemy ciągłość fabularno-gameplayową. Niemniej może warto się przemóc i spróbować? Sam mimo wielkiej sympatii, którą darzę PoE męczę się przy przechodzeniu 3 aktu za każdym razem, ale za to po wejściu na mapki aż chce się młócić. I właśnie polecam zapoznać się z materiałem z mapek, zupełnie inne tempo i styl gry. Być może to też kwestia buildu? Jeśli zależy ci na dynamice to może jakiś flicker strike lub coś w ten deseń? Albo buildy na zasadzie "odpalania się" i lawirowania między mobkami.

Jeśli nic z wyżej wymienionych propozycji cię nie przekona, to ja polecę jeszcze Warframe. Nie jest to klasyczny HnS z rzutem izometrycznym, ale w całej reszcie niczym nie ustępuje konkurencji. Grind jak ta lala, w sumie sama gra na tobie to wymusza, bo musisz levelować różne bronie, żeby levelować poziom profilu i odblokować dodatkowe opcje. Przez levelowanie eq możesz również dodatkowo je modyfikować wg upodobań, a jest w czym wybierać. Walka jest niesamowicie satysfakcjonująca i bardzo dynamiczna, a to za sprawą różnorodnych Warframe, które całkowicie się od siebie różnią i niesamowicie szybkiego tempa akcji. Dawno nie spotkałem gry, w której opanowanie szybkiego poruszania się daje tyle satysfakcji. Poza tym ostatnio ekipa od tych zabijaków w kosmosie wzięła się również za rozbudowanie fabularnej części gry i wyszło im to świetnie. Second Dream to jeden z lepszych questów, jakie spotkałem ostatnio w grach sieciowych. No i gra jest przede wszystkim żywa, bo regularnie dostaje mniejsze lub większe aktualizacje, które ciągle poszerzają zawartość.

Bardzo proszę o wyczyszczenie tematu, bo nabijanie double postów aż boli. O braku jakiejkolwiek argumentacji lub argumentacji na zasadzie "bo tak" nie wspomnę, ale świadczy to jedynie o zerowej wiedzy na dany temat, więc nie ma co się tym przejmować. Nie znam się, a się wypowiem. I proszę innych o odpuszczenie dyskusji, bo tak twardogłowej osoby zwyczajnie się nie przegada w próbach normalnej rozmowy.

A teraz do tematu.

PoE wymaga wkręcenia się, bo to ten typ gry, gdzie im dalej tym więcej frajdy. Nie każdemu może się to podobać, zwłaszcza przy fakcie powtarzania tej samej zawartości trzy razy. Chociaż GGG już z tego rezygnuje i przy 3.0 i Fall of Oriath dostaniemy ciągłość fabularno-gameplayową. Niemniej może warto się przemóc i spróbować? Sam mimo wielkiej sympatii, którą darzę PoE męczę się przy przechodzeniu 3 aktu za każdym razem, ale za to po wejściu na mapki aż chce się młócić. I właśnie polecam zapoznać się z materiałem z mapek, zupełnie inne tempo i styl gry. Być może to też kwestia buildu? Jeśli zależy ci na dynamice to może jakiś flicker strike lub coś w ten deseń? Albo buildy na zasadzie "odpalania się" i lawirowania między mobkami.

Jeśli nic z wyżej wymienionych propozycji cię nie przekona, to ja polecę jeszcze Warframe. Nie jest to klasyczny HnS z rzutem izometrycznym, ale w całej reszcie niczym nie ustępuje konkurencji. Grind jak ta lala, w sumie sama gra na tobie to wymusza, bo musisz levelować różne bronie, żeby levelować poziom profilu i odblokować dodatkowe opcje. Przez levelowanie eq możesz również dodatkowo je modyfikować wg upodobań, a jest w czym wybierać. Walka jest niesamowicie satysfakcjonująca i bardzo dynamiczna, a to za sprawą różnorodnych Warframe, które całkowicie się od siebie różnią i niesamowicie szybkiego tempa akcji. Dawno nie spotkałem gry, w której opanowanie szybkiego poruszania się daje tyle satysfakcji. Poza tym ostatnio ekipa od tych zabijaków w kosmosie wzięła się również za rozbudowanie fabularnej części gry i wyszło im to świetnie. Second Dream to jeden z lepszych questów, jakie spotkałem ostatnio w grach sieciowych. No i gra jest przede wszystkim żywa, bo regularnie dostaje mniejsze lub większe aktualizacje, które ciągle poszerzają zawartość.

Haha i ty się niby znasz a dajesz propozycje gry koledze która mu nie pasuje czy on pisał że szuka kosmicznej gry ? Boże z kim ja mam tu doczynienia i to ja dostaje ostrzeżenia

I co za głupoty piszesz że niby Warframe wymusza grind na graczach :P przecież w tej grze jest masa wyborów ta gra jest bardzo fajna i generalnie czasem w nia grywam ale nie powiedziałbym że ona cokolwiek wymusza bo to gracz decyduje czy chce iść w typowy sam grind czy zespołową grę .

Na te chwilę Second Dream jest dobry ale no wszystko zależy od tego ile się gra .

Ja Polecam albo Grim Dawn albo dla odmiany Warframe

Niestety mylisz się po 70 lvlu jest to samo drewno  aczkolwiek jedna rzecz jaka jest plusem w PoE to to że gra jest za darmo do pobrania .

Każdy może mieć swoje zdanie :) Które zawsze będą podzielone :)

@WszyscyGraczeKtórzyPolecająPOE

Nie kwestionuję tego, że gra rozkręca się po 70/90 poziomie. Nigdy tak wysoko nie dobrnąłem. Obawiam się jednak, że na darmo poświęcę swój czas a mimo to gra mnie nie przekona nawet na h lvlu. Jednak być może dam jeszcze jedną czwartą szansę tej grze. Pytanie tylko czy poczekać lepiej na zbliżający się wielki update i liczyć na to, że to mnie bardziej przekona?

@Marik39

Grałem w Grim Dawn. Podobała mi się gra ale przeszedłem. Jeśli chodzi o multi (to przynajmniej jakiś czas temu) bardzo mało graczy było.

@Sarathi

Lineage Eternal to tytuł zapowiadający się ciekawie ale nie wiadomo tak na prawdę kiedy będzie nam dane w to pograć. Co do Lost Ark to nie słyszałem o tym ale zobaczyłem teraz gameplaye na yt i wygląda obiecująco.

@kesah

Marvel zniechęca mnie trochę klimatem. Jeśli chodzi o filmy to spoko ale gry nie przekonują mnie tego typu. Co do Deviliana to słyszałem co nieco o nim ale czy nie jest P2W? Obiło mi się coś o uszy i czytałem niezbyt przychylne opinie. Mam nadzieję, że źle po prostu szukałem informacji :) Dzięki za resztę propozycji

@NiesamowityL0jq

Dzięki za propozycję ale nie :) Tree of Savior interesował mnie jakiś czas temu ale nie przypadł jednak do gustu.

@trampek

Dzięki za propozycję Warframe'a ale jeśli chodzi o shootery to już mam swoje tytuły, których jestem fanem. (zagrywam się w CS: GO) no i jeśli chodzi większa dynamikę to wyczekuję Queke'a. Zapowiada się super.

@Forsekken

Single też mnie interesują. Jaki najlepiej zagrać? Vikingi wyglądają fajnie ale czy są dobre? Torchlight chyba nie, ale Titan quest już wygląda interesująco. Dzięki.

@Ksarou

Tibia to całkiem inny gatunek gry :P Wiadomo, że w tej grze przyciągało mnie co innego. Jednak szukając HnS'a chcę mieć frajdę z siekania :)

@radekplug

A może podał byś nazwę jakiegoś ciekawszego moda do Torchlighta, którego warto obejrzeć?

@WszyscyGraczeKtórzyPolecająPOE

Nie kwestionuję tego, że gra rozkręca się po 70/90 poziomie. Nigdy tak wysoko nie dobrnąłem. Obawiam się jednak, że na darmo poświęcę swój czas a mimo to gra mnie nie przekona nawet na h lvlu. Jednak być może dam jeszcze jedną czwartą szansę tej grze. Pytanie tylko czy poczekać lepiej na zbliżający się wielki update i liczyć na to, że to mnie bardziej przekona?

W takim razie ja bym już poczekał do 3.0. Duże zmiany, więc może ostatecznie się przekonasz. A jeśli nie to przynajmniej nie będziesz powtarzał 3 razy tego samego zanim dojdziesz do zabawy. Niestety rynek sieciowych HnS to nisza, w której nic poza PoE się na dłuższą metę nie odnalazło.

W HnS gram od kilkunastu dobrych lat więc mogę się wypowiedzieć do tematu... dodatkowo sam szukam od jakiegoś czasu dobrego HnSa na dłużej.

1. PoE - jeśli nie masz zbyt wiele czasu na grę, irytuje Cię latanie tych samych map etc. Odpuść. Mam 7 postaci na poziomach 80++, każda inny build. Ale straciłem na to sporo czasu.

Musisz na serio po pierwsze poczytać sporo, po drugie ograć się.

Jednakże, tylko i wyłącznie POE oferuje Ci na serio tworzenie WŁASNEGO buildu i stylu gry który preferujesz. Obecnie nie ma innej takiej gry. I nie znajdziesz lepszej. Nie jestem jakiś FanBoy`en POE bo niestety uważam, że kilka buildów na krzyż które są w stanie zrobić solo każdy kontent to i tak za dużo.

2. Diablo 3 - Jest dobry, ale to nie Diablo... Każda inna nazwa byłaby odpowiednia... przyjemny, prosty, szybki HnS. Idealny żeby wyłączyć mózg i polatać. Sam wracam co sezon robię 1000 paragon i mam dosyć. Nie musisz super długo siedzieć. Jak masz godzinkę czasu, polecisz kilka Rift`ów.

3. Devilian - Jest OK... jeden z lepszych. Gówno prawda, że trzeba ładować kasę. Prawda jest taka, że musisz mieć Gildię. 5-6 osób które latają Dng i grają razem. Jest szybki, wymagający na wyższych levelach. Ale, na serio bez gildii ani rusz.

4. Guardians of Ember - 14$ za całkiem przyjemny HnS opłaca się w zupełności. Dużo postaci, ciekawe buildy, co najważniejsze duża ilość skilli, modyfikacji itd.

5. Marvel Heroes - baaaaaaardzo fajny. Ale trzeba mieć sentyment do komiksów i postaci Marvel`a. Duży kontent, bohaterów od cholery i ciut ciut. Znajdziesz dla siebie pewnie coś ciekawego. Dodatkowo ostatnio wszedł ważny update, który zbalansował praktycznie wszystkich bohaterów.

6. Grim Dawn - gówno... nie chce mi się komentować tego nawet... Jak ktoś spędził nad tym więcej niż 20h to powinien przestać wciągać amfetamine ze szkłem...

7. The Incredible Adventures of Van Helsing - ciekawy HnS. Ładna szata graficzna, Dużo buildów. Kontent wciągający.

8. Torchlight I i II - fajne, ale jakoś nie wciągnęło mnie na długo.

9. SHADOW FLARE - gierka z 2002 roku, może graficznie nie jest super, powiem nawet, że jest brzydka i okropna. Ale biorąc pod uwagę kontent, 4 odrębne części, ilość skilli bardzo dynamiczna rozgrywka. Jeśli stawiasz rozgrywkę ponad oprawę graficzną, to POLECAM bardziej niż POE/D3 i cała resztę MMO.

W takim razie ja bym już poczekał do 3.0. Duże zmiany, więc może ostatecznie się przekonasz. A jeśli nie to przynajmniej nie będziesz powtarzał 3 razy tego samego zanim dojdziesz do zabawy. Niestety rynek sieciowych HnS to nisza, w której nic poza PoE się na dłuższą metę nie odnalazło.

Nie odnalazło się tylko i wyłącznie ze względu na dewelopera gry. GGG bądź co bądź dba o swój tytuł. Ciągle ulepszany i dopieszczany. A jak ktoś pisze, że POE ch****we bo drewniane to sory... Ale jest debil, n00b i sezonowy gówniak urodzony po 2000 roku.

Polecam zrobić sobie w PoE build pod flicker strike. Jest dość kosztowny, ale frajda jaka jest z teleportacji i rozwalania wszystkiego jest o wiele większa niż jakieś posrane totemy czy przyzywanie minionkow ktore wszystko robia za Ciebie. Jak robisz takie buildy to nie dziw sie, ze wydaje ci sie, ze walka jest drewaniana. Poza tym w Diablo wcale nie jest lepiej, wiekszosc buildow tez skupia sie na 1 maksymalnie 2 skillach, reszta to jakies buffy i inne rzeczy wspomagajace. Moze po prostu gatunek HnS nie jest dla Ciebie ? Nie kazdy tak lubi, wiec zastanow sie czy problemem nie jest przypadkiem twoje upodobania.

Najbardziej meczace jest dobijanie do map, wiec na twoim miejscu poczekal bym faktycznie do 3.0

frajda z siekania...

w izometrycznych już nic nie znajdziesz - wyczerpałeś temat, a te co są to grają na nich po 20-50 graczy o ile jeszcze są....

http://www.xtremetop100.com/

Ragnarok - mega siekanka powiedział bym że prawdziwe wydanie Diablo 3 wersja cukierkowa Realna :P i mimo swoich lat - super się trzyma izometryczna z mieszanką 3d ... lubisz wolne klasy? lubisz stealth? lubisz koxów? lubisz frikkking combo dominatorów? - wszystko znajdziesz w dodatku masa buildów i craftingu oraz cosplayu :P

nie musi być izo? ... BlackDesert sam ściągnąłem wczoraj zagrałem 2 klasami na szybko i... kurde fajne kombosy... ale mobki coś za słabe na starcie.. może później będzie ciekawiej?

Nie musi być multi?

Wasteland - no już niestety nasze czasy

Darkest Dungeon - tutaj masz czym kombinować HAAARDCOREEEE

Kenshin - early acess - coś tam kombinują i można się pobawić te 20-80h

... gierka nazywała się hmmm Death throne czy jakoś tak - samurajskie Diablo 2 ;)

nie musi być multi i izo? no to jedziemy

Gothic series - tam to się dopiero nasiekasz ;) - przymusowo od 1dynki - fabuła wciągnie (musisz słuchać i troche czytać - albo więcej dla sekretów ;) ) dodatkowo pełno rozszerzeń od graczy i fanów....

Risen.... 1/3 tylko dwójke omijaj szerokim łukiem

Wiedzmina każdy już raczej zna :)

MiddleEarth Shadow of mordor = wiesiek+assasin creed

Dragon Age - 2jka troche siekania 3jka jest spoko - wsiąkniesz :)

po więcej bym musiał przejrzeć moją kolekcje dvd - ale nie chce mi się :P

to teraz prosze lajkować :P

A może podał byś nazwę jakiegoś ciekawszego moda do Torchlighta, którego warto obejrzeć?

Do Torchlight 2 to polecam tego moda http://www.synergiesmod.com/index.php

Może poczekaj na Mu legend które ma wyjsc za jakiś czas (kalendarzowe lato), mu 1 Ci się spodobało więc może 2 też będzie dobre

Nasz młody kolega z huśtawkami nastrojów Marik dostał na własne życzenie bana. Nie polecam Wam dyskutować w podobny sposób, starajcie się trzymać tematu.

Od siebie również polecę Torchlight2 z kilkoma modami, gra się naprawdę wybornie, niestety lepiej mieć swoją własną ekipę, bo inaczej nie można tego nazwać grą multi.

POE to jest moja druga tibia tyle w temacie a drewno to bylo w poe alpha przed closed beta /btw kisne jak czytam tych znawcow co nawet 70 nie dobili gdzie sie tylko sprawdza czy build w miare wyglada i dps nie jest za niski xD

odnosnie tematu /wiekszosc gier wymienionych powyzej jest jak najbardziej trafna ALE jest jedno ALE kazdy ma swoj gust i to ze jednemu sie cos podoba nie znaczy ze tobie tez podejdzie nigdy nie oceniaj ksiazki po okladce

Eee? Nie chce mi się cytować, ale serio... Śmiać się, bo ktoś w jakiejś grze nie wbił 70 poziomu, nie zmarnował czasu na poziomowanie postaci, nie przedzierał się przez nudny nie sprzyjający grze kontent? Przecież to nie ma sensu, skoro gra kogoś nie potrafi zainteresować w pierwszych minutach, godzinach, to czemu miałaby ta osoba poświęcać dni na wbijanie poziomu? To nie ma najmniejszego sensu - "spoko, graj sobie przez najbliższe kilka tygodni, aż będziesz rzygał, bo kiedyś tam na pewno się coś zmieni", a jak dla tej konkretnej osoby dalej nic się nie zmieni? Dla mnie to bez sensu, nie podoba się komuś pierwsze kilka godzin w grze, to pewnie go też cała reszta odrzuci. Tak to już jest. Poe jest i zawsze będzie lekko drewniane, sam gram i mi to nie przeszkadza AŻ tak, ale mówienie, że na którymś poziomie się to zmieni to zwykłe kłamstwo. Mechanika i sam wygląd się dalej nie zmieni, dalej gra będzie jaka była.

Od siebie w sumie nie mogę więcej więcej polecić, niż już zostało, zwyczajnie staraj się ograć wszystkie gry, popatrz czy mechanika i sama walka ci podpasuje - przecież w hns o to chodzi, o naparzanie się, jeżeli ten element ci nie pasuje to raczej nie ma co poświęcać czasu na daną grę.

Myślę, że poczekam na PoE do wersji 3.0. Wcześniej nie będę próbował aby się po raz wtóry nie zniechęcać. Na prawde PoE wydaje mi się b. dobrą grą do póki jej nie odpalam. Jeśli chodzi o drewnianą walkę no to źle się wyraziłem. Takie stwierdzenie jest krzywdzące dla PoE. I myślę, że większość ludzi, którzy mówi o PoE "drewnem" nie ma tego do końca na myśli. Niestety ale PoE i D3 są ze sobą zbyt często porównywane. A co za tym idzie PoE ma drętwy system walki tylko i wyłącznie porównując do D3. I nie, nie mam na myśli tutaj ilości używanych klawiszy, bo to, że w jednej grze używa się dwóch skilli, a w innej pięciu nie ma nic do rzeczy. W Tibi używamy conajmniej dziesięciu hotkeyi, w bardzo krótkim odstępie czasu, co nie sprawa, że Tibia staje się przez to bardziej dynamiczna. Mając na myśli drętwość mam namyśli odczucie jakie towarzyszy przy biciu mobków. Może to być tylko i wyłącznie moja opinia ale podczas siekania potworów większą drętwość odczuwałem w PoE niż w D3. Po prostu. Chciałbym się w PoE wciągnąć bo podziwiam twórców za to jak dbają o swój produkt. To jest wielki plus. Nie jestem ślepy na to co się dodaje do tej gry, na to co już tam mamy i fakt jest taki, że do rozgrywki online PoE jest lepiej przystosowane niż D3. Powtarzam się ale za radą @Ksarou i @trampek poczekam na wersję 3.0.

@Eurrin666

Dzięki za propozycje. Co do Guardians of Ember, no gra wygląda bardzo dobrze. Tyle, że jest w EA. Pytanie czy twórcy nie oleją produktu i nie zostawią go takim jakim jest. Czy będą potrafili wyciągnąć wnioski z negatywnych opini graczy i coś spróbują zmieniać aby było lepiej.

@D3vilxPL

Haha, poleciałeś troszkę z tymi gatunkami :D ale Dzięki za propozycję. Jeśli chodzi o większośc singli, które mi poleciłeś to mam już ograne. Ale zainteresowałeś mnie Ragnarokiem. Dzięki.

@fredmen

Pogrywałem trochę podczas beta testów w Mu Legends i nie jest to już to samo co MU Online. Mu Online było fenomenem na tamte czasy. Dzisiaj jednak troszkę wymagania się zmieniły.

Witam,

praktycznie wszystkie gry zostały wymienione ;)

Z singla polecam Van Helsinga, wielu osobą gra nie przypadła do gustu, mnie osobiście bardzo się podobała.

Wracając do Path of Exile, mam przegrane kilkaset godzin i gra naprawdę jest warta poświęcenia jej więcej czasu, aczkolwiek zalecam poczekać do wielkiego Update 3.0. jeśli męczy Cię ta gra na początku to w wersji 3.0 znika bezsensowne przechodzenie wszystkich aktów na każdym kolejnym poziomie trudności.

wstępnie ma to wyglądać:

1-4 akt normal

5 akt cruel

6-10 akt merciles.

Myślę, że zaoszczędzi to masę czasu na wbicie rozsądnego lvla by móc cieszyć się grą.

Większość buildów już na 50+ lvlu sprawia wiele frajdy, a dobicie tego lvla to dosłownie kilka godzin dla obeznanego gracza, więc jeśli zaczynasz to zajmie Ci to 10-15h. Sądzę, że nie jest to duże poświęcenie by zobaczyć co gra oferuje po tych kilkunastu godzinach gry.

Pozdrawiam.

Diablo 2 albo poe

@Fredmen

Mu Online to jest klasyk w swoim rodzaju tego nie znajdziesz nigdzie indziej.

Mu Legend czy jak nie ktorzy twierdza MU2 To nie jest mu jakie my znamy i kochamy.

POE

Fajna gierka nie ma duzo qustow itd.. Czasami jest troche monotomia ale troche zaawansowany gracz jest w stanie zrobic od 0 do 50 w Pare godzin.

Gierka jest super ale mi tam brakuje party czy dunow.

Ludzie juz tak maja opanowana gre ze lataja wszedzie sami mozna grac jak na single to jedeny minus tej gry.

Wielkim problemem poe jest to ze ludzie nie chca grac w party bo chodzi glownie o walute Chaosy czy Exy i to jest smutne w tej gre

Duzym plusem jest Trade, fajnie rozwiazane

@Luqe302

Pamietaj zanim zaczniesz grac i stworzysz pierwsza postac zastanow sie jak chcesz ta postac robic jaki build bardzo wazne.

Bo to mozna szybko spierniczyc i potem mam problemy z postacia a resetowanie kazdego punkta w drzewku jest kosztowne.

Tak samo jak w Akcie 3 masz 3 bandytow nie mozna zabijac wszystkich musisz poczytac do dany bandyta daje.

BDO

Tez mi sie na poczatku spodobalo non target za***iscie wygladajace skile ale Questy zabija ta gre ponad 200 lub wiecej questow bleee.

Market jest ograniczony przez Kakao nic nie mozesz sprzedac taniej lub znajomemu podarowac wszystko musi przejsc przez rece developera. Nuda

Plus ten ogranicznik itemow w sensie waga totalnie do d*py zakupisz troche karmy dla konia i petow troche potek i juz widzisz ikone ze jest przeladowany.

STWOR

W miare spoko

tez jest sporo questow ale nie to mnie odzucilo

Raczej to uzywanie skili chociaz jest target ale wyglada to jak z gier lat 2000 takie jakies powolne bez zycia.

Ostatnio odpalilem

Royal Quest bardzo cukierkowa gra moby kropla rosy lub pniaki hehe :D

Podobnie jak w STWOR skile takie monotnonne i dlugo sie laduja na attak ze jakis wiekszy mobek ma cie na 2 hity a ty za duzo nie zrobisz.

Kolega pewnie jak i ja poszukuje HnS ze nie ma milion questow typu idz zabij tego lub tamtego i przynies cos tam etc...

Albo idz tam bo jakies tam potwory niszcza moje pole uprawne.

HnS Typu Muonline charakteryzue sie tym iz nie ma prawie questow na globalu 3 wazne questy dla rozwoju postaci 3 questy zeby otrzymac reset master tree i koniec. ( Na privach jest jeszcze dodatkowe 3 questy na powiekszenie inwentory oraz skrzyni ) bo na globie te ostatnie questy sa wylaczone Czytaj item shop.

Witam, poszukuję dobrej, ciekawej gry MMO HnS. Znalazłem ostatnio na steamie w EA Guardians of Ember i przyznam, że wizualnie bardzo mi się podoba. Tak więc coś w tym stylu było by mile widziane. Do kupna zniechęciły mnie jednak opinie bo ponoć gra najnormalniej jest jeszcze słaba. Dużym atutem były by  dla mnie serwery masowe w których spotkamy innych graczy na mapie.  Gra nie może być P2W. Jeśli chodzi o model płatności (F2P, B2P, P2P) jest mi to obojętne. Jeśli gra jest dobra to nie żałuję pieniędzy.  Tytuły, które mnie interesują to muszą być m.in HnS. Dwóch "króli" HnS tj. Poe/ D3 nie polecajcie mi.

Gatunek: MMOHnS/ HnS

Sprzęt: Wszystko pójdzie

Gry, które przypadły mi do gustu:

-Tibia, zagrywałem się 8 lat. Gra do której mam sentyment.

-Diablo 2, po prostu majstersztyk tamtych czasów.

-Diablo 3, super single player. Multi powiedzmy, że fajne na 2 sezony. Po dłuższym czasie monotonia. Bardzo fajny system walki, odpowiadająca mi mechanika.

-Mu Online, ciekawa gierka tamtych czasów.

-Grim Dawn, fajny klimat, ciekawe single.

-ESO, Klimat na +, fabuła na +, rozwój postaci na +,

-FFXIV, mnogość możliwości jakie oferuje nam ta gra przytłacza. Ciekawy tytuł.

Gry, które nie przypadł mi do gusty:

- Path of Exile, Próbowałem do tej gry podchodzić 3 razy. Pierwszy raz wytrwałem na prawdę krótko. Może godzina gry. Drugie podejście było już bardziej satysfakcjonujące. Dobrnąłem jednak tylko do 3 aktu. Trzecie podejście to samo co za pierwszym razem. Gra bardzo ciekawa. Mega system rozwoju postaci. Myślę, że jeśli chodzi o rozwiązania Multi to przebija każdego HnS'a? Prawdopodobnie tak. Jednak słabo wypada to co moim zdaniem jest najważniejsze w każdej siekance. To jest walka. Po prostu zbyt drewniano tutaj jest. Grafika ok, ale walka, która mnie nie satysfakcjonuje. A chyba to właśnie o walkę przede wszystkim nam chodzi w tego typu grach? Oglądałem gameplaye z end gamy i też nic ciekawego. Być może zmienia się odczucie gry gdy się samemu dobrnie do end game'u. Ja jednak nie mam zamiaru na siłę grać aby być może się przekonać.

-BDO, bardzo fajny system walki przypominający mi troszkę HnS. Jednak nic poza tym, co by mnie utrzymało przy grze.

-MU Legend, po becie raczej na minus. To już nie to samo co Mu Online. Ogólnie mało ciekawie wykombinowana. Takie moje zdanie.

-Każde typowo azjatyckie tytuły, które wyglądają tak samo. Klimat intensywnie azjatycki mnie zniechęca.

Daj więc jeszcze raz szansę Path of Exile, mogę Cię wprowadzić, pomogę Ci znaleźć dobrego builda na start który nie będzie nudny.

Gra w PoE zaczyna się dopiero gdy build zaczyna działać, różnice w rozgrywce widzisz gdy do skilla którym ciągle biłeś dowalasz support gem-a "MultiStrike" wtedy gra przyśpiesza..

Robi się ciekawie dopiero gdy zachodzisz w głowę co by tu zrobić aby podbić resisty.

Przyszła liga zlikwiduje przechodzenie 3x tego samego contentu, będzie w ciul aktów różniących się od siebie i prawdopodobnie tylko jeden poziom trudności.

Poe zasługuje nawet na 10 podejść.

Kolejna gra która chyba już nie żyje ale single player-a wciąż gdzieś znajdziesz, może nawet jakieś prywatne serwery to Hellgate London.

Od siebie polecam też Titan Quest.

Podsumowując, znajdź ekipę do PoE i graj w PoE.

@Dekri

Zgadzam sie z toba jak zaczynalem zaczelem robic Cruela i zaczely sie schody bo nie znalem gry i zastanawialem sie co robie zle.

Okazalo sie ze kupowalem itemy glownie aby podniesc zycie mana ES itd.. a nie wiedzialem wtedy o resach.

A powiem ze bylem juz zalamany ale ogarnelem resy i zabawa byla dalej.

Co do ekipy ciezko jest bo jak pisalem ludzie sraja troche o ten drop.

Swoja gre skonczylem po Breach :)

Czekam na POE 3.0 bez powtorek