MMO HnS lepszy od POE i D3?

Jezeli chodzi o singla polecam Grim Dawn, swietna gra. Mozna rowniez grac na multi, ale MMO to nie jest.

Pamietaj zanim zaczniesz grac  i stworzysz pierwsza postac zastanow sie jak chcesz ta postac robic jaki build  bardzo wazne.

Bo  to  mozna szybko spierniczyc i potem mam problemy z postacia a resetowanie  kazdego punkta w drzewku jest kosztowne.

Tak  samo jak w Akcie 3 masz 3 bandytow  nie mozna zabijac wszystkich  musisz poczytac do dany bandyta daje.

BDO

Tez mi sie na poczatku spodobalo non target za***iscie wygladajace skile ale  Questy zabija ta gre ponad 200 lub wiecej questow bleee.

Market jest ograniczony przez Kakao  nic nie mozesz sprzedac taniej lub znajomemu podarowac wszystko musi przejsc przez rece developera. Nuda

Plus ten ogranicznik itemow w sensie waga totalnie do d*py zakupisz troche karmy dla konia i petow troche potek i juz widzisz ikone ze jest przeladowany.

Właśnie. Ale aby to wiedzieć to trzeba się znać. Może jakiś dobry polski fan site fajnie wprowadzający w grę z wieloma poradnikami?

Daj więc jeszcze raz szansę Path of Exile, mogę Cię wprowadzić, pomogę Ci znaleźć dobrego builda na start który nie będzie nudny.

Gra w PoE zaczyna się dopiero gdy build zaczyna działać, różnice w rozgrywce widzisz gdy do skilla którym ciągle biłeś dowalasz support gem-a "MultiStrike" wtedy gra przyśpiesza..

Robi się ciekawie dopiero gdy zachodzisz w głowę co by tu zrobić aby podbić resisty.

Przyszła liga zlikwiduje przechodzenie 3x tego samego contentu, będzie w ciul aktów różniących się od siebie i prawdopodobnie tylko jeden poziom trudności.

Poe zasługuje nawet na 10 podejść.

Trzymam za słowo. Cały czas myślę o tym PoE. I też mam dylemat czy już próbowac pogrywać, zy zaczekać do 3.0. Chciałbym się wstrzymać do nowej wersji jednak ciągnie mnie do spróbowania. Wiem, że na pewno będę liczył na pomoc :) Może będzie dzięki temu łatwiej wsiąknąć w świat.

Niedawno "umarł" HeroWarz, H&S przy którym bawiłem się znacznie lepiej niż popularnych tytułach, dobre story i combat, z 10 różnych postaci. Ale "chińskie bajki" są przecież fe i niewarte uwagi

Od siebie również polecę Torchlight2 z kilkoma modami, gra się naprawdę wybornie, niestety lepiej mieć swoją własną ekipę, bo inaczej nie można tego nazwać grą multi.

Bo to z założenia single player. Kupiłem pre ordera, przeszedłem kampanię i tyle. Tak ta gra wygląda i tak miała wyglądać.

@Luqe302

Na poczatek mozesz sobie sprawdzic ten build

http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1821389/page/1

Tani Build, Latwy do ogarniecia. Mozna powiedziec ze AFK :D

Stawiasz totemy i czekasz az wszystko padnie.

I zeby nie pasc :D

Poczatkowe itemy kupisz za chaosy 1-5 chaos i jak juz masz pierwszy totem to wazny item Facebraker rekawice ktore dodaja 800-900% DMG lub cryta nie pamietam teraz.

I nie interesuja cie zadna bron od kiedy zaczniesz uzywac totemu.

I kupujac itemy lub z dropu pamietac o resistance bardzo wazne

najelepiej zebys mial 75 % na wszystkie zywioly to jest minumum.

Res masz w itemach plus w Kamieniach ktore wkladasz w drzewko.

Powodzenia

P.S

Zacznij sobie gre na serwerach standart

Bo nowa liga zaczela sie miesiac temu a kolejna bedzie poczatek czerwca.

Opanujesz gre wtedy mozesz skoczyc na nowa lige

Ligi to jakies nowe dodatki plus challenge za ktore dostajesz itemy z itemshopu kosmetyczne. Ale na poczatek pograc sprbowac kilka buildow zobaczyc ktory daje ci chec do gry i jazda potem na lige :D

POE Wikipedia tam znajdzie troche inforamcji, vendor recepty itd... , buildy to na forum poe mozna ich znalesc miliony kombinacji ale pamietaj sa tanie buildy i strasznie drogie :) Co ci moge powiedziec nie pchaj sie na buildy z Enegry Shield bardzo drogie itemy :)

Np. Armor 6S+6L z +1000 lub wiecej ES to majatek :) i to nawet warty do 1000 zl :D

@Luqe302

Na poczatek mozesz sobie sprawdzic ten build

http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1821389/page/1

Tani Build, Latwy do ogarniecia. Mozna powiedziec ze AFK 

Stawiasz totemy i czekasz az wszystko padnie.

I zeby nie pasc 

Poczatkowe itemy  kupisz za chaosy 1-5 chaos i jak juz masz pierwszy totem  to  wazny item  Facebraker  rekawice  ktore dodaja  800-900% DMG lub cryta nie pamietam teraz.

I nie interesuja cie zadna bron od kiedy zaczniesz uzywac totemu.

I kupujac itemy lub z dropu pamietac o resistance bardzo wazne

najelepiej zebys mial 75 % na wszystkie zywioly to jest minumum.

Res masz w itemach plus w Kamieniach ktore  wkladasz  w drzewko.

Powodzenia

P.S

Zacznij  sobie gre na serwerach standart

Bo nowa liga zaczela sie miesiac temu  a kolejna bedzie poczatek  czerwca.

Opanujesz gre  wtedy  mozesz skoczyc na nowa lige

Ligi to jakies nowe dodatki  plus challenge za ktore dostajesz itemy z itemshopu kosmetyczne. Ale na poczatek pograc sprbowac kilka buildow zobaczyc ktory  daje ci  chec do gry i jazda potem na lige 

2 rzeczy.

1. Buildem pod totemy nie zachęcisz człowieka szukającego w grze dynamiki i ciekawości siekania mobków,

2. Nie warto zaczynać od standardu, ligi są znacznie ciekawsze i świeższe.

@Juses @Korn33a @Dekri Zacząłem właśnie grać i nabiłem jakoś 15 lvl templarem tym buildem
i 15 rangerem tym buildem https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1041989
Zastanawiam się też nad witch https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1460817
albo flame elementalist,ale o samej grze nic nie wiem.
Mam jakiś loot filter,ale nie wiem:
-czy zbierać białe itemki
-na jakie statystyki patrzeć
-czy bić wszystkie mobki
-czy opłaca się ubrać słabszy item,ale za to mieć link i ulepszony gem.
Ogólnie takie podstawowe rzeczy o których bez builda bym nie wiedział(np przydatne staty),a nie zawsze chce z nim grać,bo jak jakiś ciekawy skill mi wpadnie to chce go używać mimo,że build mówi inaczej.
Oglądałem poradniki,ale jakoś średnio przydatne były,dalej nie wiem na czym ta gra dokładniej polega,ludzie piszą o szerokiej opcji robienia własnej postaci,ale czy to oznacza,że jak znajdę ciekawy skill to mogę go używać i będzie działał,czy bez znajomości całego drzewka i odpowiednich punktów w nim to sobie nie poradze?
Brakuję mi to takiej swobody jak w diablo gdzie brało się najciekawsze skille i mogło się robić co chce,a w poe czuję,że musi się wszystko zgadzać inaczej padne na pierwszym lepszym bossie,albo nie będę miał dmg,bo podoba mi się skill typowo magiczny albo typowo pod asasyna.A w połączeniu dają wielkie nic.Idealne dla mnie byłby taki magiczny rogue,albo coś jak force blader w Cabalu (magia i miecz),a co do drugiego to wiem,że magię i miecze to może mieć templar,ale nie chcę chodzić całą grę bez spodni i sama postać jak ogólnie brzydka AF
Jakieś porady?

Loot filtrów jest masa

Przedewszstkim sprawdz sobie Recepty Vendora

Np. Item 3sockety polacze kazdy inne kolor u vendora dostaniesz za niego "chromatic" niewiem jakiesa teraz ceny ale za 15-20 chromow dostaniesz 1C Chaos"

oraz inne recepty.

Bialy item nie zawsze jest bialy :D sa biale itemy ktore sie robi zlote i warto robic.

np. Armor Vall Regalia jest bialy :) ale jezeli ma np. 5 s+L i ma od 400 ES ( Energy Shielda ) i jak go zrobisz chaosem moze byc item nawet Cenny.

Sa tez biale buty ktore jak jestes urodzony w czepku :D i zachosujesz go a wejdzie ci Legenda to jest bogaty :) Recepty to podstawa :) nie pamietam nazw.

Jest jeszcze takie makro ktore po podniesieniu itemu klicasz CTRL + D bodajze to pokazuje ci ceny z poe.trade.

Takich i innych rzeczy do ogarniecia jest cala masa.

Z loot filtrami jest tak ze lepiej widzisz walute chaosy exy itd... ale zaznacza tez itemy wlasnie do craftu.

Chcesz hs a piszesz tez o mmorpg jak eso. Dlatego polecam guild wars 2. Poniżej umieszczę krotki opis gw2 jaki umieściłem na innej stronie:

GW2 gra która przeciera szlaki pomimo że istnieje w czasach kiedy nie jest to łatwe. Dynamiczne eventy, które pozwalają czuć że wydarzenia na mapie mają wpływ na jej sytuacje. Nieformalne party tworzone w obrębie osób które wykonują dany event. Ładne i ciekwe dungi podobnie jak i wymagające raidy. Robienie achievów ma w końcu sens a nie jakieś robienie dla samego robienia. Świetny system walki bez name locka i z funkcjonalnym dodge. Gliding (szybowanie) wgniata szczególnie na mapach z HOT. Stosunkowo szybki end-game i bazowanie na skillu gracza (także nie ma wymówek że nie mam eq), lubisz farmić, masz czas to pokuś się o legende:) Bardzo ładny i przejrzysty model craftu - w niektórych mmo craft istnieje ale mając nawet end game eq nigdy z niego nie skorzystałem ... w GW2 crafci się bardzo często. Jumping Puzzle - czyli zręcznościowe labirynty - niektóre są niezłym wyzwaniem. MEGA PVP - lubisz PVP ale nie lubisz kiedy ono zależy od zdobytego eq? Tutaj zaczynając PVP masz staty na max i jedynie na co możesz narzekać to brak skilla :) Co najważniejsze - nie masz czasu grać ciągle? Żaden problem, możesz nie grać nawet pół roku i nie poczujesz że zostałeś gdzieś w tyle (spróbuj zrobić taki urlop np w Wow :)). Mechanika Mastery Skill z HOT na duży plus. Ciągły rozwój gry poprzez dodawanie contentów jak Living Story. POLECAM jak cholera :)

@Juses

Tak ale na standardzie zapozna sie gra a jak wiadomo ligi sa ciekawe bo sa nowosci. Ale dla nowego gracza dobrze sie jest najpierw zapoznac z gra potem mozna sie bawic w ligi.

Build Latwy tani na zapoznianie sie z gra potem moze zminic build lub zrobic nowa postac sprawdzic co komu sie podoba i jak sie gra.

A taka postacia moze tez i na poczatek cos zarobic.

To ze Ty przefewrujesz ligi rozumie Cie jestes juz zaawansowanym graczem i grasz tylko na ligach i potrafisz w ciagu 2-3 godzin zrobic 40-60 lvl :)

@Juses

Tak ale na standardzie  zapozna sie  gra a jak wiadomo  ligi sa ciekawe bo sa nowosci. Ale  dla nowego  gracza  dobrze sie jest najpierw zapoznac z gra potem mozna sie  bawic w ligi.

Build Latwy tani na zapoznianie sie z  gra potem moze zminic  build lub zrobic nowa postac  sprawdzic co komu sie podoba i jak sie  gra.

A taka postacia moze tez i na poczatek cos zarobic.

To ze Ty przefewrujesz  ligi rozumie Cie jestes juz zaawansowanym graczem i grasz tylko na ligach i potrafisz w ciagu 2-3 godzin zrobic 40-60 lvl 

@Korn33a cieszę się że chcesz ludziom pomóc ale..

Granie na lidze > granie na standardzie, czemu? ano bo postacie z ligi i tak przejdą na standard, więc co za różnica? nie dość że więcej ludzi, świeższa ekonomia to jeszcze jest szansa że wbije się dość challenge na efekty wyglądowe z ligi (portal, broń, footprintsy)

Jednym słowem wiele ludzi gra w poe sezonowo czyli wchodzi liga grają, kończy się liga, nie grają tylko czekają na kolejną.

Druga sprawa poleciłeś totemy komuś kto chce dynamicznej rozgrywki..

Nawet ja osobiście nie widzę zabawy w totemach i widzę w nich jedynie szybką formę zarobienia currency na zrobienie jakiegokolwiek innego bolidu as fast as possible.

@Korn33a

Ale czym ligi przeszkadzają w poznawaniu gry? Dalej nie uznaję tego argumentu. Build łatwy, fakt, nie potrzebuje też dużej inwestycji. Jednak pamiętaj że on chce sie do tej gry przekonać, a nie zarobić currency. Osobiście w tym momencie nie mam możliwości zaopatrzyć w żadne linki, ale taki build pod flicker strike /reave/ infernal blow itd (niekoniecznie pod crit bo drogie) byłby w tym przypadku bardziej odpowiedni. Przecież nie chodzi tu o build robiący t15 i shapera ale o dobrą zabawę w grze. W ogóle to piszesz bardzo chaotycznie i mimo że mam ponad 1k godzin w poe nie do końca wiem o czym zawsze mówisz.

@Hajsen

Możliwe że odpowiem ci później na kilka pytań

Edit 1

@Hajsen

Szybkie odpowiedzi na twoich kilka pytań:
- Jeśli chodzi o to który build wybrać: Polecam podążanie za głosem serca, wybierz build taki, który najbardziej ci się podoba wizualnie/mechanicznie z tych co podałeś. Nic nie cieszy tak jak coś co podoba się od samego początku, prawda?

- Czy zbierać białe itemki? Przez pierwsze kilka poziomów polecam wypełnić całe swoje eq (to założone, nie inventory) i ewentualnie wymieniać jeśli coś wydaje ci się lepsze, jednak generalnie białych itemów nie zachowujesz i po prostu wyrzucasz/zostawiasz na ziemi, jest co do tego kilka wyjątków ale to już na endgame. Niebieskich też nie zbierasz, chyba że na miejsce takiego przedmiotu nosisz jakiś biały.

- Parzysz na statystyki zależnie od buildu. Prawdopodobnie w każdym z opisów tych buildów podane są najważniejsze właściwości jakie przedmioty powinny mieć. Tak dla początkującego mogę powiedzieć że im więcej część pancerza ma w statach dodatkowego hp/es, ilości i wysokości elemental resistów tym lepiej. Powinieneś dążyć do capowania (75%) resistów (lightning, cold, fire)

-Czy bić wszystkie mobki: Najszybciej lvluje się przechodząc kolejne mapy zahaczając tylko po drodze o trochę mobków, ale dla początkującego polecam ubijać stojące ci na drodze większe grupy, niebieskie moby, złote i oczywiście bossy. Jeśli po wciśnięciu TAB u góry ekranu okaże się że twój lvl jest wyższy ~2-3 od lvla monsterów powinieneś trochę się pośpieszyć.

- Czy opłaca się ubrać słabszy item- zależy o ile słabszy. O ile na początku gry raczej opłacalne jest wymiana trochę lepszego itema na ten z większą ilością linków (szczególnie w przypadku spelli) tak w późniejszej części gry jeśli zależy ci na przedmiocie trzeba mu sockety/linki modyfikować. Tj, zwiększać ilość socketów/linków currency itemami.

- Coś co cię zapewne zasmuci to to że fakt, z wieloma buildami działałyby i niektóre inne skille, choć oczywiście słabiej od tego oryginalnego. Niektóre skille oczywiście nie działałyby zupełnie. Jeśli zobaczysz skill który naprawde ci się podoba polecam poszukanie w necie builda który się na nim opiera. Jeśli tworzysz czyjś build, powinieneś jednak podążać za instrukcjami. To co powiedziałeś to fakt: Wszystko się musi zgadzać, inaczej prędzej czy później zrobi sie trudno.

Ps. Templar faktycznie nie jest niczym pięknym. O jego braku spodni są też żarty i memy.

Pisze to o czym jest prawda.

No kurna masz ponad 1k godzin, dla Ciebie pewnie zrobie 80-90 lvl a pare dni nowi musze poznac wszystko od zera recepty jak grac itd..

Ty widze odrazu ligi itd.. zeby nowym wciskac itemy na poe trade etc.

Zwroc uwage najpierw jakie sa pytania. Sam zaczelem grac w grudniu najpierw byl standart pare postaci jedna na 90 i potem z wiedza co i jak zjesc podzedlem na breach i to mi bardzo podobalo. Bo byly nowosci i wiedzial m.w. jak grac .

A i tak popelnialem bledy.

Wiem jak zaawansowani graja nowa postac buty ktore robia rozpiernicz do okolo nie pamietam nazwy i 3 poziomy trudnosci z 2 dni a potem tylko farma na lake i expienie .

Ja nie rushowalem gry wszystko co sie poruszalo zabijalem bo to ze dolecisz do akt 4 i nastepne to nie wszsytko ale zaczyna ci brakowac lvl itd..

Raz rushowalem wszystko i zle sie to dla mnie skonczylo bo wbilem na cruela i zaczely sie problemy.

Nowi gracze musza poznac sporo rzeczy w tej grze.

To ze Ty odrazu polecisz tak a nie inaczej bo znasz gre crafty itemy itd.. oni tego nie wiedza

@Korn33a

Dalej nie widzę trudności w rozpoczynaniu od lig. Ich mechaniki nie są wcale na tyle skomplikowane żeby uczyć się na standardzie. Ja dajmy na to od początku grałem na ligach bo zwyczajnie więcej się dzieje. Nie wiedziałem wtedy nawet o challengach.

Nie mam pojęcia o jakim wciskaniu itemów na poe.trade mówisz. O craftach i przepisach można przeczytać/zdobyć wiedzę z doświadczenia. Ja nie mówię tu o rushowaniu i wymuszaniu czegokolwiek. Zaznaczam tylko że o wiele ciekawiej i wcale nie trudniej jest zaczynać na ligach... szczególnie że akurat Legacy League zupełnie nic na tobie nie wymusza.

Dodatkowo na ligach według mnie jest lepsza ekonomia, czego zawsze najlepszym przykładem jest Bino, który na lidze już teraz kosztuje 1 alch, a na standardzie 3c. Na ligach tez, więcej się dzieje, łatwiej wyłapać "free itemz" jak ma się taką potrzebę, a uzbieranie kilku chaos orbów na build, bo są i takie, to kwestia przejścia gry od początku do końca albo kilka godzin farmy 1 tieru mapek.
Co do gearu dla nowych, to można na luzie pierwszą postać ubrać w większości w tanie unikalne itemy, które nie zapewnią oczywiście 75% resów na mercu, ale pozwolą zacząć grę na 100%. Najlepsze jest to, ze do 68 tak naprawdę nic nie kupujemy tylko ubieramy co leci.

Podsumowując gadanie o PoE, bo dyskusja robi się bezsensowna.
Zaczynanie na ligach, bo się nic nie traci, a wręcz zyskuje. Przejście gry to 20h z itemami czy bez. Są buildy za 1-2 chaosy, które może zrobić każdy, nie ma co płakać. Dziękuje.

Widzę sporo tutaj pseudo znawców "PoE" którzy należą najprawdopodobniej do grupy fanbojków kapliczka, ale mniejsza o to...

@Luqe302 Jeżeli faktycznie chcesz dać PoE szanse, zacznij to już robić teraz spokojnie na lidze, tudzież standardzie. Czekanie na 3.0 będzie idiotycznym sensem gdyż Twoja wiedza dot. mechanik gry jest zerowa, a naoglądanie się "tutoriali" nie daję żadnego przydatnego doświadczenia które możesz jedynie nabrać za pomocą spędzenia czasu z ową gierką, oraz kreatywnego "dociekania" tego co się z czym je. Dużo osób mówi, że do 68 lvl-a to nic nam nie potrzebne, i mają rację ale tylko po części; a) Jest to wykonalne ale przez ludzi z wyższych sfer którzy mają pojęcie na temat gierki, i znają ją praktycznie na wylot b ) Owe stwierdzenie może być tylko, i wyłącznie przypisane do buildów z aktualnej mety, a nie do takiego np. Cleave-o coptera, tudzież innego buildu. Nie wierzę, że jest tutaj tylu znawców, a nikt nie bierze tego pod uwagę, że nowi ludzie rzadko cokolwiek robią tak jakbyśmy chcieli. Większość z nich leci na pałęl 10 różnych skilli gdzie każdy linkowany z czymkolwiek, zero zwrócenia uwagi na life poola, resisty, itemizacja może nie jest aż taka potrzebna, ale ktoś tu zwrócił uwagę, że za 2-3c można teoretycznie goldrima ogarnąć, i załatwić sprawę z resami, ale tak nie jest. Newbie będzie przyzwyczajone i nie będzie brało uwagi na to, iż gierka będzie karać za każdy nasz błąd, czy to cap resowy nie będzie osiągnięty, life pool za mały, albo po prostu dps będzie na poziomie drewna. Największym minusem który ma się do nowych graczy jest nazewnictwo jakiego używa na pasywach, itemach, gemach, GGG to określenia "łączności" między nimi - tutaj już jest taki sajgon gdzie większość nawet średnio-zaawansowanych ludzi ma problem z ogarnięciem sytuacji. Plus jest taki, że chociaż jest szansa na wyszukiwanie node-ów na drzewku po nazwach.

TL:DR Wbicie 90lvl-a nie oznacza, że znasz gierkę - to zależy od tego czy będziesz chciał, i czy kipisz kreatywnością, ciekawością poznawania nowych rzeczy, jakkolwiek by to nie brzmiało.

Zacznij już teraz od ligi, tudzież standardu. Jeżeli będziesz chciał korzystać z przybytku jakim jest poe.trade obowiązkowo liga, inaczej będziesz zmuszony pisać do tysiąca ludzi o coś, a i tak Ci raczej tego nie sprzedadzą bo grają na lidze.

Pobierz item filter : https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1246208 ( używaj wersji regular ) - Na razie nie musisz znać wartości wszystkich statów na itemach, jednakże nie ma co tracić czasu na podnoszenie kupy z ziemi.

Możesz pytać się ludzi na globalnych kanałach, ale staraj się omijać pierwsze 2,3,4 ( masa trolli, i memiarzy )

Co do orbów, tutaj możemy polemizować albo będziesz korzystać z poe.trade i je wydasz tam, albo będziesz sam crafcil, jednak w Twoim przypadku zostałbym przy pierwsze opcji, crafcenie itemów = Musisz uporać się z tym jakim skillem będziesz grał, i w myśl tego iść drzewkiem. Jeżeli oczywiście chcesz to są masy buildów to wykorzystania na forach, yt.

Jeżeli chcesz się czegoś o czymś dowiedzieć, np. jaki skill z czym działa, jakie są jego wymagania, albo co z questów można dostać -> http://pathofexile.gamepedia.com/

Teoria jeszcze mówi, że mógłbyś poszperać na kanałach yt dot. PoE jak ; LiftingNerdBro,RaizQT,ZiggyD natomiast ta wiedza teoretyczna i tak przez Ciebie powinna zostać nabyta za pomocy gry, i metod prób i błędów

A wszystkie "biedaki" ze standarda, i scrubcore-a powinny zamknąć mordki, i iść dalej kupować exalty za 3zl bo nic nie potrafią osiągąć, tylko oglądać kapliczka i płakać :>

P.S. Tak bijcie mnie za moją "poprawną" polszczyznę, wybaczcie ale natywnym językiem jest raczej angielski, niżeli polski :)

@darthbercik

No właśnie, próbowałem już coś dzisiaj/ wczoraj ale PoE jest strasznie nie przyjazne dla nowych graczy. Próbowałem poszukać dla siebie buildow ale większość jest pisanych językiem dla graczy, którzy już jako takie pojęcie o PoE mają. Inne buildy są wybrakowane. Nie wiem czy przez czas czy nie. Inne mają nie aktywne linki. Pomyślałem sobie "dobra, do wersji 3.0 mogę iść bez buldu. Będę po prostu grał, robił postać z głowy, przecież się uczę. A na 3.0 już wystartuję z jakimś planem konrketnym". No ale niestety tak się nie da. Tak jak napisałeś bez pojęcia o grze można bardzo łatwo zawalić postać. Będę robił błędne kombinacje, irytował się, że powinno "iść, a nie idzie". Ja nie chcę rywalizować z najlepszymi. Nie chcę być w topkach. Już takich ambicji w grach nie mam. Przeszło mi kilka lat temu. Ale chcę mieć frajdę z gry. Przyjemność, a nie użeranie się, męczenie i granie na siłę. Na razie wyłączyłem PoE i mam przerwę. Szukam buildów na forach i wieczorem kolejna próba.

prawda jest taka ze obojetnie jaki bys build nie zrobił nawet jak byś go skopał jak nie wiem co albo robił wszystko po trochu to jestes wstanie cruel przejsc bez problemu na merciles juz mozesz miec problem jednak cruel powinien pasc jedynie z problemami w act4. drzewko to nie jest nawet 30% buildu zwlaszcza jeżeli build nie opiera sie na jakis specjalnych technikach ktore sa w drzewku. w itemach szukasz HP/Shield oraz ressisty i do tego coś extra i masz bezpieczny build który pozwoli ci dojsc do cruela bez problemu, build tak na prawde to łączenie gemów oraz szukanie legendarnych itemków by skile mialy wiekszego kopa tak na szybkości mówiąc i tutaj możesz miec faktycznie problem bo nie masz pojecia jakie gemy są i jakie suporty do nich oplaca się dawać jednak przed ostatnia walka z bossem w sklepie masz do kupienia praktycznie wszystkie gemy z aktu wiec mozesz sobie popatrzyc i wybrać to co ci sie podoba.

nawet największa ciapa jest wstanie dojść już nawet za pierwszym razem do merciles postacią zwłaszcza jeżeli mamy przed sobą build, jeżeli za szybko padasz szukasz HP i ressów by miec na maxa, odpowiednie fiolki i nie stanie przy mobkach by cie bily to jest klucz do sukcesu jeżeli chodzi o start z ta gra. Gram z osoba która ma swoje lata ogólnie srednio ogarnia inne gry wgl nie grałą w HnS i gry izometryczne i smigamy juz od paru dni po mapach. Jeżeli jesteś nowym graczem to musisz pamiętać że to jest jednak HnS który jest normalną grą a nie trzymającą gracza za rączke aż nie zabije ostatniego bossa, jeżeli nie dajesz sobie rady zobacz czego masz mało na postaci i idz farmic itemki by zalepic tą luke.

Dziwi mnie fakt że nikt nie wymienił całkiem dobrego klasyka moim zdaniem.
Polecam: Loki - Gra singiel, kilkanaście lat temu była w CDA, a straciłem na to dobre kilka lat przechodząc grę non stop różnymi postaciami z mitologi. Jest mitologia nordycka, grecka, egipska i mitologia majów czy tam inków. Polecam na prawdę, kampanie są mega długie i siekaniny sporo, dodatkowo poruszają tematy zadań bohaterów z wymienionych mitologii, jak np złapanie Fenrira :)

Witam, poszukuję dobrej, ciekawej gry MMO HnS. Znalazłem ostatnio na steamie w EA Guardians of Ember i przyznam, że wizualnie bardzo mi się podoba. Tak więc coś w tym stylu było by mile widziane. Do kupna zniechęciły mnie jednak opinie bo ponoć gra najnormalniej jest jeszcze słaba. Dużym atutem były by dla mnie serwery masowe w których spotkamy innych graczy na mapie. Gra nie może być P2W. Jeśli chodzi o model płatności (F2P, B2P, P2P) jest mi to obojętne. Jeśli gra jest dobra to nie żałuję pieniędzy. Tytuły, które mnie interesują to muszą być m.in HnS. Dwóch "króli" HnS tj. Poe/ D3 nie polecajcie mi.

Gatunek: MMOHnS/ HnS

Sprzęt: Wszystko pójdzie

Gry, które przypadły mi do gustu:

-Tibia, zagrywałem się 8 lat. Gra do której mam sentyment.

-Diablo 2, po prostu majstersztyk tamtych czasów.

-Diablo 3, super single player. Multi powiedzmy, że fajne na 2 sezony. Po dłuższym czasie monotonia. Bardzo fajny system walki, odpowiadająca mi mechanika.

-Mu Online, ciekawa gierka tamtych czasów.

-Grim Dawn, fajny klimat, ciekawe single.

-ESO, Klimat na +, fabuła na +, rozwój postaci na +,

-FFXIV, mnogość możliwości jakie oferuje nam ta gra przytłacza. Ciekawy tytuł.

Gry, które nie przypadł mi do gusty:

- Path of Exile, Próbowałem do tej gry podchodzić 3 razy. Pierwszy raz wytrwałem na prawdę krótko. Może godzina gry. Drugie podejście było już bardziej satysfakcjonujące. Dobrnąłem jednak tylko do 3 aktu. Trzecie podejście to samo co za pierwszym razem. Gra bardzo ciekawa. Mega system rozwoju postaci. Myślę, że jeśli chodzi o rozwiązania Multi to przebija każdego HnS'a? Prawdopodobnie tak. Jednak słabo wypada to co moim zdaniem jest najważniejsze w każdej siekance. To jest walka. Po prostu zbyt drewniano tutaj jest. Grafika ok, ale walka, która mnie nie satysfakcjonuje. A chyba to właśnie o walkę przede wszystkim nam chodzi w tego typu grach? Oglądałem gameplaye z end gamy i też nic ciekawego. Być może zmienia się odczucie gry gdy się samemu dobrnie do end game'u. Ja jednak nie mam zamiaru na siłę grać aby być może się przekonać.

-BDO, bardzo fajny system walki przypominający mi troszkę HnS. Jednak nic poza tym, co by mnie utrzymało przy grze.

-MU Legend, po becie raczej na minus. To już nie to samo co Mu Online. Ogólnie mało ciekawie wykombinowana. Takie moje zdanie.

-Każde typowo azjatyckie tytuły, które wyglądają tak samo. Klimat intensywnie azjatycki mnie zniechęca.