MMO list

Pomysł wpadł do mnie gdy organizowałem sowją listę anime na jednej z umożliwiających to stron.

Wiecie co mnie wkurza w mmorpg.org.pl? Że to nie jest serwer społecznościowy. Na pewno miałby więcej wyświetleń, gdyby pozwalał ludziom na tworzenie społeczności i wyszukiwanie ludzi którzy również grają w te gry - a nie robi tego.

Pomysł jest banalny, ale jakże fajny. Moglibyśmy sobie wpisywać w profil tytuły MMO w jakie graliśmy, razem z levelami do których doszliśmy i dodatkowymi informacjami (serwery itd.), po czym wybieralibyśmy "Grałem"/"Gram"/"Zamierzam zagrać". Po tej operacji nie tylko będziemy mieli tą informację na stronie profilu, ale dostaniemy także info o ludziach którzy grają w tą grę, dzięki czemu łatwiej w nią "wejdziemy".

End.

W sumie to pomysł całkiem niezły, problem tylko czy wypali - w sumie czemu nie, roboty z tym dużo nie ma, a trochę ludu by się zjechało (kciuki w górę)

No można, ale i tak bym tego nie pisał bo dużo by tego było ^^.

Lol , to co miałbym robić liste długości ksiązki telefonicznej :P?

He nikt ci nie każe pisać wszystkich mmo w jakie grałeś ;) Nie wierze że wpisałbyś 70 gier w których miałbyś max lvl, wpisz 1 może dwie. Z resztą kogo interesuje jaki miałeś lvl w grze w którą aktualnie nie grasz?

Przy każdej grze jest lista osób, które w nią grają, mało kto tego używa, więc wątpię żeby to wypaliło. A znając życie pisania trochę jest żeby wprowadzić taką funkcję :X

R3m ma racje w sumie to byłby taki trochę ulepszony rozpis gier w które graliśmy, a jeżeli roboty jest dużo to nie warto (obecna lista wystarczy) B)

To już nie chodzi o to, że roboty dużo. Prace nad portalem nadal trwają, a ani Ja, ani Chmarus nie jesteśmy leniwi. Chodzi tylko o to, że po prostu jest to pomysł skazany na porażkę, ludzie są zbyt leniwi żeby coś takiego robić. Umawianie się do grania nie wychodzi na forum, a co dopiero na stronie portalu, przez który ludzie po prostu "przelatują". Jeżeli jednak Chmarus zdecydowałby się bardziej rozpisać ową funkcję to i tak nie wcześniej niż za 2 tygodnie, bo mamy parę innych ważniejszych spraw na głowie. :)

R3m nie mówię że jesteście nierobami (wy nieroby :>) widać że serwis się rozwija. Co do tematu to tak po przemyśleniu takie coś już jest, a Kozak podał tylko propozycje rozbudowania tejże możliwości. Jest wiele pomysłów, gorzej z czasem <_<

Mi (o dziwo) pomysl sie podoba, al eprawda jest tez taka, ze to duzo roboty i pewnie nikt nie ma na to czasu. Swoja droga, na tym mozna niezle zarobic, taki portal spolecznosciowy dla graczy.

a powiem ci rimejk że pierdzielisz :P

Ludzie nie używają profilu tylko dlatego, że nic tam nie ma, i jest cholernie dobrze ukryty. Weźmy sobie spójrzmy na taki portal na kreskowka.pl (jestem częstym uzyszkodnikiem :P ) - można zakładać klany, publikować blogi, dodawać do przyjaciół, jest ranking - ludzie z tego korzystają, mimo że portal jest "tylko" o kreskówkach i anime.

Bardzo dobry pomysł Ludzi mogli by się łączyć w Grupy np z tej samej gildia i chwalić się swoim lvl i eq w danych grach. Każdy mógłby ocenić gry w kategoriach Grywalność, Grafika itp itd. Mógłby wyszukać ludzi do wspólnej gry którzy graja w daną grę wyszukać polskiej gildii. Otrzymać pomoc od graczy którzy są KOKSAMi. Wyszukać Gry Podobne do swoich ulubionych (takie coś jak na last.fm). Mogli by dodawać linki do screenów filmików do każdej gry. Każdy by mógł napisać krótka recenzje na temat gry.

Pomysł dobry, ale konieczne by były spore zmiany w profilach, jak i całej stronie, coś jak profile na filmwebie (tylko z adnotacją gier, nie filmów oczywiście ;)).

MI pomysł się podoba, tylko to go wykona? ;) Bo chyba dużo chętnych do tego nie będzie.

Żałosne, czyli nawet z mmorpg.org.pl chcecie zrobić "NaSiĄ KlAsIę"?

Mi się pomysł nie podoba, dobrze jest jak jest

Szczerze mówiąc mi też przeleciało to ostatnio przez łeb. Ale wyleciało równie szybko co wleciało - Warcraft947 ładnie to podsumował. Ja wiem, że teraz moda na Web 2.0 i ogólnie wszystko musi być budowane wokół odpowiedniej społeczności itd. Pytanie tylko: po co? To znaczy - wiadomo po co, ale czy ma to głębszy sens? I nie chodzi jakoś wybitnie o to, że jest z tym od groma roboty - bo nie jest - ot, po prostu bardziej rozbudowane profile użytkowników.

Znowu pierdzielicie byle tylko być na "nie".

Nasza-Klasa jako portal społecznościowy zaczął bardzo ładnie i gdyby zatrzymał się na pewnym poziomie rozwoju wszystko byłoby w porządku. Uważam nawet że te narzekanie na "Śledziki" i podobne bajery (razem z ostentacyjnym usuwaniem kont na NK) są tylko po to, żebyście mogli wyrazić jacy to wy jesteście "na nie", poważni i dorośli (wraz z masturbacją do własnego zdjęcia, ew. lustra). A śledzik to przecież nic więcej jak shoutbox. Problemem NK są tylko i wyłącznie te eurogąbki i płacenie za wszystko co można.

Co daje ludziom społeczność? Człowiek sam w sobie jest istotą społeczną i uwielbia zawiązywać znajomości. Gdy mu to umożliwiasz - tylko go uszczęśliwiasz.

Dla portalu oznacza to większy ruch na stronie (bo w końcu będzie co na niej robić), a to przekłada się na wyświetlenia, pozycję w google i w końcu - ilość użytkowników.

Boże... nie zaczynaj kozak tych swoich wywodów o spiskach, zamachach i naszej postawie na "nie". Nikt tutaj nie skreślił tego pomysłu, tylko wyraził swoją opinie. Pomysł jest dobry, ale znając użytkowników to żaden palcem nie ruszy żeby to wykorzystać, wiec jaki w tym sens?

To akurat dlatego że mnie wkurza jak ktoś z uśmiechem na ustach, oczekując oklasków rzuca "Usunąłem konto na NK", albo obrzucanie tego portalu wyzwiskami tylko dlatego że to jest "kul" i "mastah".

To nie jest tak że nikt z tej opcji nie będzie korzystał. To od was zależy czy tak będzie, czy nie. Trzeba zachęcić użytkownika do robienia tego. Rzeczywiście, jeżeli ta lista będzie tylko w profilu, na który nie ma po co zaglądać, to nikt nie będzie tego używał. Tutaj ważne są drobiazgi. Nie można chować listy graczy pod button, trzeba ją wysunąć na wierzch. Trzeba dać użytkownikowi możliwość personifikacji swojego profilu, pozwolić mu tam wrzucać np. filmiki z Youtube, publikować notki, trzeba wiązać profile użytkowników między sobą, pozwolić na zakładanie grup, ogólnie dużo tego jest. Już sam "MMO list", pozwalający na kontakt z innymi graczami grającymi w tą grę jest krokiem na przód.

A wiecie co jest dowodem na to, że społeczności internetowe są ważne? Właśnie siedzimy na FORUM SPOŁECZNOŚCIOWYM. I, olaboga, sprawia nam to przyjemność.

To akurat dlatego że mnie wkurza jak ktoś z uśmiechem na ustach, oczekując oklasków rzuca "Usunąłem konto na NK", albo obrzucanie tego portalu wyzwiskami tylko dlatego że to jest "kul" i "mastah".

Usunalem konto na NK, uwaga, jeszcze przed sliedzikiem! Gdzie sa moje oklaski, gdzie, pytam sie?!

A ty jak zwykle szukasz problemu tam, gdzie go nie ma. Sam zachowujesz sie jak kól i mastah, a innym zarzucasz podobne zachowania. Sorry, ale spojrz czasem w lustro, poczytaj swoje posty i sobie odpowiedz, czy to wlasnie Ty nie zachowujesz sie jak czlowiek, ktory czeka na oklaski, bo swoim super sprzeciwie i buncie.

Jak juz mowilem, pomysl mi sie podoba, ale tylko wtedy, jesli sam portal przypominalby FilmWeb. Kozak, jesli admini sie nie zgodza, to sam mozesz sie tym zajac, bo ten pomysl ma potecjal finansowy.