MMO-MANIAC konkurs (na razie dyskusja)

Witam, planuje w ciągu kilku tygodni na portalu i na forum zorganizować konkurs, który w domyśle ma się

przyczynić do wzbogacenia forum o ciekawe materiały. Pula nagród to jakieś 500zł w grach i prepaidach/kuponach do gier. Zasady są bardzo proste...

Założenie tematu w poradnikach (jakikolwiek autorsko napisany poradnik do gry mmo) - 10pkt

Dodanie gry do spisu (autorski opis) - 8pkt

Dodanie newsa (3pkt)

Kto zbierze najwięcej pkt. zgarnia najlepszą nagrodę a pozostałe dwie osoby ciut mniejsze.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Sugestie, pomysły mile widziane!

A może by administratorzy przyznawali ilość punktów z jakiegoś z góry ustalonego przedziału? W zależności od włożonej pracy, żeby nie było natłoku prac słabych i krótkich postawionych na ilość, a nie jakość. Pomysł i inicjatywa oczywiście jak najbardziej godne pochwały :)

Osobiście jestem za, aczkolwiek myślę, że pomysł jak i punktacje można jeszcze dopracować ;)

Tera zrobi sie wysyp nobów którzy beda kopiowali teksty z innych stron a nawet nie zostana tu dluzej niz na czas konkursu. Mozna by było zrobić dla tych co są na forum conajmniej miesiąc może dwa

Jeżeli tekst będzie z neta to łatwo będzie się zorientować.

Ale moim zdaniem to mija sie z celem wpuszczenie kogoś do konkursu skoro zostanie tylko na czas konkursu a potem słuch o nim zaginie. Tekstów takiego typu jest cała masa i napewno niejednemu uda sie nie swój tekst tu wkleić i nikt sie nie skapnie.

Moim zdaniem konkurs w sumie może być, ale przydałoby się trochę urozmaicić jego zasady.

PS: W tytule wątku jest błąd- nie "narazie", a "na razie".

i znowu konkurs dla ludzi ktorzy, szybciej klikna ctrl +c, ctrl +v.

Fajny pomysł:D

PS. Tylko pamiętajcie, że ja jestem juz bardzo długo na tym forum, a nie miesiąc...

PS.2 Admini mogą sprawdzać czy text jest własnego autorstwa, czy tez ctr+v

Dobry pomysl, ale mysle, ze ocenanie powinno byc inne. Np. Max ocena za poradnik to 10 punktow, ale ile konkretnie dana osoba dostanie, to juz zdecyduje jakies jury (Admini + moderatorzy + redakcja?).

W temacie padło wiele trafnych spostrzeżeń, właśnie o to mi chodziło!

Naturalnie napływ plagiatów z innych stron wziąłem pod uwagę, więc w regulaminie konkursu najważniejszym punktem będzie "Plagiat = bezpowrotne wykluczenie z konkursu", a za założenie konta na tym samym IP user otrzyma bana.

Kolejnym dobrym pomysłem jest indywidualne ocenianie prac w określonych widełkach, np:

Oceniać będą cztery osoby i wyciągnięta zostanie średnia

Dodanie poradnika (8-15pkt, w zależności od jakości)

Dodanie gry (6-10pkt)

Dodanie newsa (3-6pkt)

Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie zachęcam do wypowiedzi!

Ta dobry pomysl, tylko jak wczesniej wspomniane zostalo ,ludzie nagle zaczna wrzucac opisy,newsy tylko dla nagrod . Czemu teraz nie ma tak duzo osob , ktore chetnie wrzuca newsa,gre czy poradnik.

Takie Fifty - Fifty ^^:D

Aaa no i mialem pisac temat co do poradnikow , wiec nie bede zakladal nowego tylko napisze tu .

Jak widac mamy sporo for o danych grach tak jak np. na gamecenter. No i prawie zadne nie sa ruszane. I tu taga sugestia . Czy nie warto by bylo dac do tych for osoby ,ktore znaja sie na grze,maja czas dodawac newsy i pisac do niej poradniki czy odpowiadac na pytania zwiazanie z nia. Bo stoja takie puste i nic nie robia na forum ;d

Jakos chaotycznie napisalem?

Ta dobry pomysl, tylko jak wczesniej wspomniane zostalo ,ludzie nagle zaczna wrzucac opisy,newsy tylko dla nagrod . Czemu teraz nie ma tak duzo osob , ktore chetnie wrzuca newsa,gre czy poradnik.

Mi się nasuwa tylko jedna myśl. Większości się nie chce pisać bez jakieś wygranej. A jak ktoś ogłosił konkurs to sobie pomyślą, że napiszą, zdobędą daną ilość punktów i dostaną nagrodę. Tak mi się wydaje. Ale ogólnie ten pomysł mi się podoba. :) Jestem ciekaw jak to wyjdzie.

Te ocenianie przez cztery osoby to coś typu kto pierwszy ten lepszy? :) Czy robimy jury?

Te ocenianie przez cztery osoby to coś typu kto pierwszy ten lepszy? Czy robimy jury?

Ja bym proponował administrację + osoby które napisały parę konkretnych recenzji na forum, np Broda, Mac, Kozak. Oczywiście o ile te osoby same nie mają zamiaru brać udziału w konkursie, wtedy to się wyklucza z oczywistych przyczyn. Czyli powiedzmy 3 adminów + 2-3 recenzentów.

Te ocenianie przez cztery osoby to coś typu kto pierwszy ten lepszy? Czy robimy jury?

Jury: Chmarus, Rimejk. Hania i Ja (xD)

Nie widzę innego rozwiązania :P

Oczywiście jury nie bierze udziału w konkursie ;p

a moze tak przyjaciol dac jako jury : >? akurat kilku nas ^^

Taka praca, po pracy ? :D Tak się złożyło, że napisałem dość sporo poradników i nie widzę przeszkód, żeby być w jury :)

a teraz, zacznie sie chwalenie ile kto napisal, i kazdy bedzie chcial byc w jury.

ahh zycie.