Moim zdaniem ESO chociaż ja sam za tą grą nie przepadam (system walki jednym się podoba innym nie).
- Na pewno “skillowanie” jak w Tibii , lub podobne (bo jest mega) -
Eso nie ma tak ciekawego systemu jak tibia lecz jak w Skryimie im więcej z czegoś bijesz używasz to skill leci.
- Ciekawe PVP
Tu akurat jest ciekawie bo ESO pomijając system walki (sprawa indywidualna) ma bardzo dobre PvP
- Gra na długi długi czas ,
wiele godzin rozgrywki to ci mogę zapewnić w tym ekspolracja świata itd.
- coś nie P2W. Żeby można było osiągnąć wszystko w grze poświęcając jej wystarczająco dużo czasu .
Tu odnośnie Eso się nie wypowiem bo ja wolałem wydać $$.
- Crafting (jest czymś świetnym) .
Bardzo dobry crafting + przyjemny gathering.
- ludność , by serwery nie świeciły pustkami
Duża liczba graczy.
- ciekawe eventy , czy misje grupowe , gildyjne .
- Fabuła jest zdecydowanie na +
Fabuła jak umiesz angielski jest dobra (wiele osób ją chwali).
opisz w kilku słowach dlaczego akurat twoje MMO polecasz .
Eso w dużym skrócie:
Gra nastawiona dla osób lubiących grać samemu (co jest ogromnym plusem w dzisiejszym świecie gier MMO) oraz możliwość latania z innymi.
Ciekawy świat , eventy , bardzo dobre daily Dungi które robi się z przyjemnością, ładne zbroje, mounty, ciekawy crafting + zbieranie, mini gierki jak otwieranie zamków eksplorując świat. Duża dowolność (np. możesz okradać npc , mieć nagrodę za swoją głowę). Gra ciągle rozwijana , mająca dużą populację , na pewno warta sprawdzenia.
Na minus (w mojej ocenie aby nie było zbyt kolorowo).
- system walki jedni go kochają inni nie nawidzą
-klimat - to kwestia bardzo subiektywna ale ja chciałem poczuć klimat Skyrima i w moim odczuciu go tam nie ma. Oczywiście miasta robią wrażenie , ładne zbroje itd. ale ja kupując miałem po prostu od góry narzuconą wizję jak bd wyglądać ta gra.
Tyle ja osobiście wolę i będę mówił ,że najlepsze Mmorpg obecnie to definitywnie Gw 2.
Jednak ono w twojej liście nie spełnia dwóch kryteriów mianowicie , crafting (jest bardzo prosty) oraz brak skillowania.
Natomiast pod każdym innym względem jest lepsze od innych gier PvP, osiągania wszystkiego za darmo (poza dodatkami),fabuły (która jest najlepsza ,ze wszystkich mmorpg jakie grałem do tej pory), klimat i tysiące godzin end game do robienia.
A największą zaletą Gw 2 jest to ,że cokolwiek wybierzesz (wvw , pvp , fractale, raidy , i tona innych możliwości) wszędzie zarobisz i zdobędziesz ascended gear (przedostatni z możliwych używany na late) i to za darmo+ kasę…
Tak więc Gw 2 również polecę mimo ,że jak pisałem nie spełnia wszystkich twoich wymagań.