Czyli dyskusja zamyka się do tego by czekać na WOW classic?
MMO posiadające rozbudowane rankingi postaci oraz dobre PVP
Nie koniecznie, to zależy od ciebie, bo to twój temat.
Ja osobiście zobaczę jak faktycznie wygląda ArcheAge, bo mi przypadł do gustu i co związanego z tematem ma rozbudowane rankingi oraz dobre pvp.
Albo zacząć grać w BFA bo lvlowanie jest naprawdę szybkie.
Może Mu Online global albo jakiś privek.
WoW ma najlepsze rankingi, dużą społeczność i wsparcie blizza do esportu. Niedawno zakończyły się letnie mistrzostwa w arenach 3v3, podczas oglądania dzięki addonowi na twichu można było podglądać ekwipunek oraz talenty najlepszych graczy pvp.
Rankingi są dostępne cały czas
Do tego masz rywalizację pve w postaci wyścigów o world first’a czy robieniu mythic+ oraz masę innych aktywności.
Kupujesz dodatek masz boosta do 110 poziomu, 120 wbijasz w 2-3 dni zdobywasz podstawowe eq i jesteś gotowy. Classic będzie miał dobre pvp w starym stylu, ale nie będzie niczego oprócz world pvp i bg, zależy więc czego się oczekuje ;p
ale niestety wymaga płacenia co miesiąc :D, ja bym grał ale nie chce płacić wirtualnie w granie, stąd szukam MMO darmowego np mówię ze swojej strony.
Ale co muszę kupić by grać w to najnowsze wszystko, już nie pamiętam jak grało się a mam w podarunkach ze jak wróce to mam awans na 100lvl
Jeżeli masz dodatek Battle for Azeroth to wystarczy opłacić abonament jeżeli nie to opłacić abonament i zakupić wyżej wymieniony dodatek.
Sam zakup abonamentu da ci też możliwość zagrania w wow classic jak wyjdzie.
@wiciorny ma to swoje plusy i minusy ja osobiście jeśli chodzi o mmorpg wolę model p2p, nie ma p2w wszyscy startują z jednakowego poziomu i zdecydowaną większość rzeczy można zdobyć bez dodatkowych opłat(niestety często wpychany jest też is do takich produkcji). No i masz zapewniony porządny content, dobre wsparcie, choć nie zawsze jest to regułą ;p Z gier f2p w tej chili nie jestem wstanie polecić czegoś w co sam bym grał, ale spróbowałbym Albiona, Archage, Life is Feudal i zrobił może kolejne podejście do Black Desert ;p
spoko, ale wiesz ja juz majac swoje lata nie naleze do ludzi co beda placic za wirtualną rzecz, tzn płacić/wydawać - inwestowac w cos kase,… po to zeby tylko przesunac postac z pkt a do b, czy grac. Stad jak mmo/rpg tylko darmowo gram a tak to bym ten abonament wolal na kino czy cos co faktycznie przylozy sie do zycia W REALNYM swiecie
No tak, bo gry komputerowe nie istnieją w realnym świecie xD w takim razie film też jest nieopłacalny, leci przecież w nierealnym magicznym ekranie. Najlepiej za nic nie płaćmy, bo szkoda pieniędzy
Abonament w grze MMO traktuje jako zapłatę za rozrywkę (tak jak za kino, restaurację itp.). Mogę zapłacić jednorazowo lub przez dłuższy okres czasu.
Rozumiem jednak tych, którzy nie chcą go płacić (co ciekawe takie osoby często kupują w grach “darmowych” różne stroje, mounty i nie uznają tego za płacenie w sensie stricte)
@Hardy1 też mnie kusi powrót do BDO, ale ten market i ciągłe PvP oraz długi grind odstraszają…a czy WoW Classic będzie rozbudowane pod kątem PvE, czy bardziej PvP?
To jest tak jak iść ze znajomymi do kina, można też iść zabijać smoki, co kto lubi ;p Za rozrywkę się z reguły płaci.
Co do WoW Classic to jeżeli odtworzą wszystko dokładnie, to będzie to ta sama gra co w 2004/5 roku ze wszystkimi swoimi wadami. Czyli niezbalansowane klasy, mało mechanik na bossach itp
Będzie też miała swoje zalety głównie socjalne i sentymentalne. Główna magia classica to trudność (choć niektórzy nie nazywają tego trudnością, tylko może właśnie wadą) polegająca na tym, że ciężko zdobyć na początku dobry ekwipunek, level wchodzi bardzo wolno do tego przeciwnicy są twardzi i często pulają się w grupkach i bardzo wolno się respią to z kolei zmusza nas do walki z drugą frakcją, która też chce zrobić danego questa lub zabić bossa oraz współpracą z innymi graczami z naszej frakcji. Nie będzie rozbudowane ani pod względem pve ani pvp ;p (przynajmniej w porównaniu do aktualnego WoWa)
Edit. Mi właśnie tego brakuje i zagram na classicu jeżeli znajdę czas, ale wolałbym, żeby to całe przedsięwzięcie skończyło się zmianami na głównych serwerach, czyli starą magią wraz z nowoczesnymi zmianami (o ile wiecie co mam na myśli ;p)
Bez kitu ktoś zrobił gierke to chce zarobić na niej co Ty też za darmo udzielasz codziennie noclegu bezdomnemu np. mogę Ci przyłożyć inne przykłady ale napisałem przykład twoim tokiem rozumowania @wiciorny xD
Skoro dla Ciebie szkoda zabulić 100zł za dodatek + max 2x za abonament (dodatek ma i tak 30dni) za miesiące/lata grania to co mam Ci powiedzieć ja zacząłem w BDO grać tydzień temu dosłownie i wywaliłem na to 1k pln nie żałuje mam wszystko do przyjemnej gry a zamierzam grać w to latami więc 1k zł na lata rozrywki uważam za mały wydatek
Mnie nie przeszkadza powolny progress, lecz wymuszanie na graczach zabawy solo w MMO.
To WoW Classic będzie właśnie wymuszał granie w grupie.