Cześć wszystkim,
otóż szukam dowolnego MMORPG'a bez systemu P2W o co chodzi zaraz napiszę. Ma zawierać:
-Brak systemu P2W
-brak mangowej/dziecięcej grafiki
-może to być grinder lub też inny dowolny typ
-Może być B2P lub abonament
-fajnie gdyby miała swój własny klimat, fabułę etc. (ale to każdy odczuwa inaczej)
-brak starej grafiki wiecie ostatnio pogrywam w Rohan Origin i po prostu nie chce znowu z taką grafą grać
-musi mieć fajne PvE lub PvP ( nie wymagam obu ale jedno z nich musi być po prostu niezłe)
-ilość czasu ok. 4h
-w której można coś osiągnąć ale nie chodzi mi aby być top 10 serwera tylko top 200-300 rozumiecie o co chodzi mam nadzieje. Nie najlepszy ale dobry.
-dużo skilli! Bardzo ważne dla mnie tzn.nie chce gry jak GW 2 gdzie Skille są przypisane do broni i tyle . Tzn. mogą być sloty od 1 do 8 i tyle ale że sam mogę sobie je wybrać itd.
-3D /rzut izometryczny dowolny
Sprzęt: Wejdzie wszystko.
Przypadły mi do gustu:
Aion-gra w którą gdyby nie sety oficerskie tona scrolli które trzeba odpalać za każdym razem itd. grałbym chyba do dzisiaj. Mnie wciągnęło za 3 razem ale na długo (osobiście uważam ,że ta gra nie jest P2W tzn. tylko lekko- na tyle iż byłem w stanie to zaakceptować)
GW 2- piękne animacje skilli ładny świat ale lvl się tak naprawdę tam nie liczył (pochodzę z gier z ciężkim grindem i zwyczajnie mi to przeszkadzało) + bronie mają z góry przypisane skille najbardziej mnie to bolało - do tej gry zrobię chyba 4 podejście ale dopiero jak wyjdzie kolejny dodatek bo mam samą podstawkę i nie opłaca mi się teraz jednego dodatku kupować.
Nie przypadły mi do gustu:
-WoW- nigdy nie grałem i niech już tak zostanie.
-Black Desert- próbowałem ale to jedyna gra w której podczas gry bolały mnie oczy tzn. animacje tych skilli mimo ,że kocham grindowniki to nie byłem w stanie ogarnąć tej grafiki.
Gry które przetestuje:
Z racji ,że pojawiają się na forum w kółko te same nazwy z góry mówię ,że wypróbuje:
-STWOR bo dużo ludzi poleca ją chociaż nie wiem czy jest zgodna z opisem
-Final Fantasty XIV i ESO to samo co wyżej
Czy oprócz tych gier istnieją jeszcze jakieś które spełnią moje oczekiwania? Z góry powiem ,że grałem w dużo więcej gier ale w większości grałem dawno ( z 2-3 lata temu) i dawałem grze 5 min . Teraz niezależnie jak ją wspominam każdej dam drugą szansę jeżeli uważacie ,że spełni moje wymagania.
To chyba tyle, gier pewnie jest dużo więcej ale nie siedzę w tym od dawna i nie wiem na co zwrócić jeszcze uwagę.
Dzięki z góry za pomoc!