Czytając post autora tematu pierwszy raz porządnie się wkurzyłem, że na tym forum nie ma opcji cytowania selektywnego. Ale dla chcącego (i mającego czas) nic trudnego. Od razu mówie, że choć zarejestrowałem się niedawno, to na sajcie siedze już jakieś dwa lata, tak samo na forum, więc rozeznanie jakieś mam.
Po pierwsze, nazwa tematu. Nie ma w twoim poście kompletnie nic obiektywnego. No chyba że ci się pomyliło, i miałem na myśli recke SUBIEKTYWNĄ, co jest bardzo prawdopodobne. Ok, teraz post:
Dla takich dzieciaków co nie potrafią nawet napisać bez błędów jednej wypowiedzi powinny być od razu bany.
Zgadzam się, ale jeżeli o to chodzi, to modzi są niesamowicie pobłażliwi. By perma wyłapać trzeba dostać kilkanaście warnów i kilka banów. Dodaj sobie do tego że taki noob ma po 5 kont.
.To forum już jest na dnie, ciekawe co będzie dalej, bo robi się ciekawie. Jedyne co prezentuje mmorpg to blog jakiegoś pseudo playera który zachwyca się praktycznie każdą grą, która wychodzi na światło dzienne. Na dziennikarza albo redaktora też się nie nadaje, bo do tego trzeba mieć ogar w głowie, a nie tworzenie ocen gier w oparciu o swoje chore doświadczenia i uwarunkowania. Jeżeli guru ma zamiar zagrać w jakiś nowy tytuł, to wiadomo, że będzie już cała strona główna w postach jaka to ta gra nie jest za***ista, że tworzy gildię forumową, podjara na maksa, a jak wyjdzie już ta gra to co? pogra kilka dni i albo napisze, że ch*jowa, albo że admini ją spierdolili, czyli na jedno wychodzi. Ooo, a co się dzieje jak oprócz jego gildii będą się inne reklamować w tej samej grze na tym forum, ogień w szopie, lecą warny i bany, a z multi kont które posiada (zresztą jak każdy admin takiego serwisu) spamuje postami bez wiedzy, że ktoś nie jest na tyle tępy i się nie domyśli. Takich ludzi się od razu powinno eksmitować od świata gier, bo to zachowanie napalonych 14 latków, którzy ekscytują się grą przez tydzień i starczy im.
Z pogrubionymi fragmentami tekstu zgadzam się w 100%, oczywiście są jakieś "ale" jak zawsze. Po pierwsze, na redaktora rzeczywiście on kompletnie się nie nadaje. Widać to po jego recenzjach, które recenzjami nie są, a jedynie drobnymi opisami danej produkcji. Zresztą te opisy, nawet jak na tak zwięzły tekst są ubogie. Idealny przykład to jego ostatnia recka Metina, aż się dziwie że on nabił ten 30+lv. Serio, gdyby nie wstawił screena swojej postaci to za cholerę bym mu nie uwierzył.Oto link, polecam przeczytać, bo wiele tego nie ma. Druga sprawa to newsy, które także wysokich lotów nie są. Już pomijam to, że są one bardzo subiektywne (co właściwie powinno być plusem, no ale właśnie - chodzi tu o osobę piszącą). W niektórych newsach jest po prostu klasyczny hejt, w najczystszej, nieskrystalizowanej postaci. Do tego bardzo często zamieszcza w tych króciutkich artykułach chamskie uwagi które wywołują chamskie dyskusje w komentarzach. Idealnym przykładem jest właśnie GW2, wystarczy sobie poszperać nieco na głównej i ich poszukać.
Co się tyczy tekstu napisanego kursywą - Zapewne chodzi ci tutaj i Yanglegenda i jego gildię do Allodsa. Tutaj nie będę się rozpisywał, wystarczy przeczytać ich cały temat i każdy kto używa choć połowy mózgu powinien sam wyciągnąć wnioski, ale nie o tym dyskusja. (Z drugiej strony twórca ich konkurencyjnej gildii (CiasteczkowyPotwór) sam wydawał się być niespełna rozumu, nie wiem czy padł ofiarą kręgu wzajemnego lizodupstwa, czy był po prostu głupi - to oceńcie sami.)
Co do fragmentu podkreślonego - Wiesz, sam to podejrzewam, ale możemy tylko się tego domyślać, bo dowodów żadnych nie ma, a nie będę się zamieniał w fana teorii spiskowych których wyśmiewam na każdym kroku i pisał że "oni mają multikonta, bo ja wiem i już, a wy jesteście głupi". Ok, następny fragment.
Teraz jest era GW2, na stronce głównej ciągle o tym piszecie, czy Wy do ch*ja nie ogarniacie tematu nic?Jedynka była dnem kompletnym, tego nie można nazwać MMO, żeby nie można było grać z innymi poza miastem jeżeli w nim nie dało się im party? Jeżeli pierwsza część była dnem, to kolejne części szału nie zrobią. GW2 - nowy zastępca WoWa, czy Wy nie macie nic rozumu? Co Wy porównujecie ? Obecnie nie ma i nie będzie bardziej zaawansowanej i ogarniętej gry MMORPG. Tera? GW2? firmy tylko starają się coś pieniędzy zyskać, a Wy się jaracie jak gimnazjalistka przed pierwszym razem. Nie graliście w wowa więcej niż tydzień i to pewnie na prywatach i wielcy znawcy MMO.Dwa tygodnie po GW2 będą newsy takie same jak po Diablo, że spodziewaliście się czegoś więcej. Ja pier**le, każdy ma inne gusta więc japa i jak już kupiliście swoje wymarzone pudełeczka to grajcie albo nie, nikogo nie obchodzi że nie potraficie grać, czy pogracie jeden dzień i w głowach marzenie bycia najlepszym.
Jak poprzednio, z pogrubionym tekstem się zgadzam. GW to dla mnie kiepska gra, dokładnie z tym party to samo odczucie miałem. Nazwał bym to najwyżej singlem z opcją multi. No ale właśnie, ta gra była robiona jako MMO, i właśnie jako to MMORPG jakoś się broni. Z tym jednak, że ta gra to jak wspominałem zwykły single player z multiplayerem. A jak wiadomo singlówki stoją (w bardzo dużej większości) na o niebo lepszym poziomie.
Z cytatem przerobionym na kursywę zupełnie się nie zgadzam, w branży growej jest jest bardzo dużo produkcji, w których to te późniejsze części okazywały się o wiele lepsze. Ale znowu tutaj mówię o grach z trybem dla jednego gracza. Ale mam nadzieje że rozumiesz o co chodzi.
A co do podkreślonej części, to zgadzam się w połowie. WoW jak dla mnie był, jest, i całkiem możliwe że będzie najlepszą grą MMORPG jaka powstała. Tera jest shitem i z tym chyba każdy powinien się zgodzić. "Super" grafika i non-target zamknięty w klasycznym średniaku F2P? Nie tędy droga panowie. GW2? Bo ja wiem? PO gameplayach wydaje się na prawdę ciekawa, nie napalam się jednak bo gry i tak nie kupię, ale kto wie, może kiedyś.
Teraz sprawa moderatorów - pseudo, bo jeżeli ktoś ma pretensje do ich pana guru, to dadzą warna, a jak ktoś się kłóci w jakimś temacie czy spamuje - "mamy tyle pracy nad forum że nie mieliśmy czasu sprawdzić". Pss... Ile razy sytuacja taka, że sam guru "redaktor" ( który w rzeczywistości jest adminem) wymusza warny na użytkownikach, którzy mają jakieś ale do niego. Moderatorzy? psss, boicie się go jak własnego cienia, pewnie każdy tak samo siedzi cały dzień przed komputerem i spamuje wszędzie jaki to nie jest za***isty bo ma moda na mmorpg.Każdy ogarnięty człowiek już stąd odszedł, bo tutaj jest tylko gromadka wafli guru i jego multi kont. Wylęgarnia dzieci jak się patrzy, może admin po prostu lubi dzieci, kto wie?Już widzę te komentarze w stylu " hehe, kolejny hejt" . Ale raczej spodziewam się od razu bana, zresztą - co innego ma do zaoferowania taki człowiek jak guru? Kolejny nieudacznik życiowy spędzający czas na pisaniu postów o tym jak bardzo jara się danym tytułem, a gówno wie o grach, bo zapewne w każdej spędza po kilka dni i zaczyna nową. Żeby o czymś pisać, trzeba cokolwiek wiedzieć, niestety Ty nic nie wiesz i raczej nie będziesz.OSTATNI RAZ powtarzam, zmieńcie nazwę stronki na "guruproject" lub "oceniamydlawasgimbusy", bo cały ten serwis nic wspólnego z prawdziwym zapleczem MMO nie ma.KONIEC
Co do tekstu podkreślonego - W większości się zgadzam. Czy guru jest adminem? Tego nie wiem, na 100% jest jednak moderatorem bo ma możliwośc banowania użytkowników. (No chyba że każdy redaktor to potrafi, no ale wtedy właściwie na jedno wychodzi). CO do wymuszania warnów przez niego, to już to napisałem na początku, on początkuje flame swoimi chamskimi odzywkami do fanów różnych gier w swoich newsach. Co do samych moderatorów, to chyba jedynym, do którego jakiś szacunek mam po zobaczeniu co oni tu wyprawiają jest DZZ. Koles ładnie banuje idiotów nie umiejących posługiwać się językiem polskim, i rzucających bluzgami. DO tego bardzo rzadko widziałem, by zamykał przedwcześnie tematy, lub wdawał się w chamskie dyskusje (co do ostatniego, to właściwie chyba nigdy nie widziałem). Może śmierdzi to podlizywaniem sie, ale szczerze? Mam to gdzieś, bo taka jest prawda. Niestety, tego samego nie moge powiedzieć o innych modach, którzy chętnie się wykłócają [niektórzy mniej (cree), niektórzy więcej (salek)]. Najbardziej jednak rozbraja mnie zamykanie jakiś niewygodnych tematów, i dopisywanie oczywiście ostatniego słowa, to akurat zauważyłem u Kubika, czy tam Kubiko, kij z tym jak mu tam. Admini za to ładnie wywiązują się z obowiązków i nie można się tutaj przyczepić. Nawet widziałem pare razy, jak Remake pytał się autorów tematów, czy można je zamknąć, a nie od razu je lockował. No cóż, gratki.
A co do reszty - Hejt to na pewno nie jest, tylko bardzo ładnie napisana krytyka. Oczywiście to że spotkasz się z tekstami typu "uuu, kolejna gimbaza się wykłóća" jest logiczne, ale nie przejmuj się tym, bo to i tak w większości osoby, które same ledwo co 4-5 linijek napiszą. Jak już wcześniej pisałem, guru nie nadaje się na redaktora, ale co zrobić? Drugi newsman, Ozonek czy jak mu tam jest akurat bardzo dobry, no ale jemu samemu raczej prowadzić by się nic nie chciało. Są czasem nabory na redów, ale jak tak patrze na osoby, które się tam zgłaszają, to nie wiem czy śmiać się, czy płakać.
Ogólnie bardzo ładny tekst, większość popieram, jest pare rzeczy z którymi sie nie zgadzam, ale ogólnie - ładnie. Mam nadzieję że nie zostanie znowu przedwcześnie zamknięty, bo takie tematy już wcześniej były lockowane za "spam". Cóż za uniwersalna wymówka, nieprawdaż?
Aha, pisałem to już będąc zmęczonym i na szybko, starałem się nie robić błędów, jednak pewnie się jakieś znalazły. Mniejsza z tym, chodzi mi o to że jeżeli ktoś będzie mnie cytował, i wypominał mi tylko je, to nie będę na to odpowiadał, bo sam właściwie wtedy przyznaje mi rację, gdyż nawet nie będzie umiał skrytykować konkretnego fragmentu tekstu.
k**wa(Przepraszam za wulgaryzm) jak nie podoba sie serwis to po prostu na niego nie wchodzcie! Tak samo jak na youtubie Nie podoba sie filmik to go nie ogladaj a nie dajesz łapke w dół! Guru lub Ozonek piszą dla was Newsy powiadamiają was o wszystkim a wy tak sie odwdzięczacie?Ja bym podziękował za takie społeczeństwo portalu mmorpg.org.pl na początku kiedy pierwszy raz wszedłem i zarejestrowałem sie na tym portalu myślałem że ludzie są tutaj w zgodzie i wszyscy sobie pomagają i nie obrażają nawzajem! Niestety sie myliłem! Jestem przygotowany na hejty ale wiecie co? Mam to głęboko!
Nie wiem czy to przykład głupoty, czy lizodupstwa, obstawiam jednak to pierwsze. (Bez obrazy oczywiscie, po sygnie widze jednak że młody jeszcze jesteś, więc masz sporo czasu by dorosnąc do normalnej dyskusji
). Powiesz mi może, jak osoba która nie obejrzała danego filmu, może wiedzieć czy ten filmik jej się nie podobał? Ja tam nie widzę w tym sensu. Poza tym, jeżeli film mi się podobał, i dam łapkę w górę to jest cacy, ale jeżeli mi się nie spodobał, to nie mogę dac łapki w dół? Bo co, bo hejt? Nie, to zwykła ocena, coś ma nam się prawo nie podobać, i mamy prawo to ocenić tak samo jak autor tego tekstu. Jednak trzeba umieć krytykowac konstruktywnie. I działa to w obie strony, bo jak widze tekst typu "Ale to fajne" itp. to jest to dla mnie równoznaczne z krótkim zdaniem "ale głupota". Końcówka twojego postu wygląda jak jakiś fragment z epickiej sytuacji w grze RPG, i znowu bez obrazy, ale się uśmiałem
"Myślałem, że w tej krainie wszyscy żyją w zgodzie, nie zależnie od rasy i statusu społecznego! Jednak myliłem się! To jest niedopuszczalne! Zaprowadzę pokój na tym kontynencie! Pokonam zło! (fanfary w tle)"