MMORPG dno kompletne. Recenzja obiektywna

@Chrion Ehh to był tylko przykład a co do mojego avka:Co ci się w nim nie podoba?Skąd niby wiesz że jestem ,,młody'' i nie to nie jest lizodupstwo, autor tekstu troche racji ma ale powiedz mi Po co zakładać milion tematów o tym jaki to Guru i Ozonek są zli itd itp.

@Up 7nTnr.png

Do ocen powinny być recenzje, a że recenzja wychodzi raz na nie wiadomo ile to już zupełnie inna sprawa. Po wyjściu jakiejś gry powinna być recenzja tej gry i pod tą recenzją dyskusja. News nie jest od oceniania. Naprawdę tak ciężko to zrozumieć?

Spokojnie. Ten post, mimo sporej ilości niepotrzebnych wulgaryzmów, jest całkiem konstruktywną krytyką.

Z portalowej części serwisu nie korzystam prawie w ogóle, więc w tej sprawie za bardzo nie mam się jak wypowiadać. Jeżeli raz na jakiś czas zdarzy mi się zobaczyć jakiś nius to faktycznie lepiej mi się czyta te spod pióra Ozonka, ale to moje indywidualne preferencje. Nie mogę jednak się zgodzić co do tego, że wiadomości te powinny być w pełni obiektywne - suche informacje czyta się po prostu źle i kropka, nutka emocji jeszcze nikomu nie zaszkodziła a wręcz zachęca do dyskusji (która najczęściej kończy się tutaj... źle ale o tym dalej).

Prawdą jest że poziom forum nie jest najwyższy. Ale też nigdy inny nie był i inny nigdy nie będzie, głównie za sprawą tematyki której dotyczy. Każdy dobrze wie jak wyglądają polskie społeczności w grach MMO i nic tego nie zmieni. Można oczywiście próbować wprowadzać rygor i starać się być forum "elitarnym". Ba, z przyjemnością bym takie zmiany powprowadzał, srodze każąc za posty których nie da się czytać. Nie mogę tego jednak zrobić Chmarusowi - niestety, ale w internecie zarabia się przede wszystkim na ilości, nie na jakości.

Guru jest jaki jest, często łatwo się daje ponieść emocjom. Ale kompletną bzdurą jest, że moderatorzy usuwają niewygodne dla niego treści lub "boją się go jak własnego cienia". Może widzę tylko to co chcę widzieć ale takiej sytuacji na tym forum nie dane było mi obserwować. Być może na portalu faktycznie taki proceder ma miejsce, tam jednak forumowi moderatorzy władzy nie mają (przynajmniej z tego co wiem), więc jeżeli ktoś usuwa nieprzychylne Guru informacje to jest to on sam (w co zresztą nie chce mi się wierzyć).

Fajnie by było gdybyś poparł zdania w stylu

(...) pewnie każdy tak samo siedzi cały dzień przed komputerem i spamuje wszędzie jaki to nie jest za***isty bo ma moda na mmorpg (...)

jakimiś dowodami.

A ostrzeżenie - i to niejedno - jak najbardziej się należy, lecz nie za "hejt" sam w sobie bo ta część jest akurat w porządku, a za 5.1. punkt regulaminu (to ten o wulgaryzmach). Chyba jednak się z nim wstrzymam bo zapewne zostanę oskrżony o szukanie dziury w całym i celowe wciskanie banów bo Guru mi kazał.

@litoman proponuję Ci iść się przewietrzyć albo graj sobie dalej w tego WOWa. Jak Ci się nie podoba forum możesz tu przestać zaglądać.

hehe, kolejny hejt (x3)

Dobra, teraz na serio. Jest parę rzeczy, z którymi sie zgadzam i jest pare takich, które uważam za nie prawdziwe. Co do guru... ok nie mam co tu sie kłócić. Jest jaki jest i my wiemy co z nim nie tak, ale nie mam dziś ochoty bawić sie w wypunktowywanie jego błędów. Co do Ozonka, ten pan jest spoko i nie wiem co do niego można mieć. Jego newsy oraz teksty czyta sie bardzo przyjemnie i tak na prawdę nie wiem, co jeszcze można chcieć od niego (tak btw. jego niedzielne wupociny to chyba moja ulubiona seria newsów na tej stronie ^.^).

Subiektywność w newsach na plus jest zła? Wcale nie. Ta subiektywność jak dla mnie powinna być, ale też trzeba pamiętać, że warto samemu przetestować grę. Chyba, że domyślisz sie, że ty i pan, który pisał newsa o grze macie ten sam gust. Tylko, że guru trochę przesadza jeśli chodzi o tą swoją subiektywność. Nie powinno być na stronie newsów hejtujących grę, która nie podobała sie redaktorowi.

A jeśli chodzi o forum to przynajmniej ja nie mam zastrzeżeń. Nigdy nie spotkałem sie żadną z tych sytuacji, które zostały tutaj wspomniane. Dlatego też, jestem po stronie administratorów i moderatorów i osobiście wszystkim użytkownikom, "kturzy" popełniają błędy ortograficzne bez ustanku powinni mieć warna za każdy post zawierający "poprafnom polszczyznę" . O interpunkcję sie ja już nie czepiam bo ja sam nie jestem mistrzem i do dziś nie ogarniam kiedy tak na prawdę trzeba postawić przecinek. Co do błędów w budowaniu zdania... tu bym polemizował. Zdarza sie czasem napisać coś, co inni użytkownicy ze zdrową mózgownicą nie zrozumieją. Ale kiedy każdy post tego użytkownika to męka dla naszego organu kontrolnego, to ja już bym walił bana z czystym sumieniem.

Dobra, a teraz offtop. Podczas pisania tego postu wymyśliłem nowe słowo. Barn. Połączenie bana i warna. Użytkownik dostaje warna za coś, ale równocześnie bana na jakiś okres czasu ^.^.

Pomimo że nie przepadam za autorem tematu, przyznam że napisał prawdę. Ja także tak to odbieram. Guru w newsach wrzuca tylko to w co gra, jara się czymś xx czasu przed wyjściem, nagle to wychodzi - 3 dni i pograne, i tak w 'kółko Macieju'. Można by nazwać 'kreator gimb-trendu'. Raczej nie jest to zadna osoba kreatywna czy przedsiębiorcza, ponieważ większość czasu spędza na forum. Jaka normalna osoba ma tyle czasu? Albo sam jest dzieciakiem, albo nieudacznikiem życiowym któremu trudno wziąć się za jakąkolwiek prace. Kim jest naprawdę, odpowiedzcie sobie sami. Guruproject is sux. Do moderatorów nie mam zastrzeżeń, choć widać że są lekko lękliwi w stosunku do gurusensei. Nikt jeszcze nie dał mu żadnego warna, a trolluje grubo. Gdzie tu polityka ? A może guru to całe mmorpg.org.pl ? Może jest to tak "fajna" osoba że ma tyle kont i sam jest adminem, redaktorem i modem ? Fajnie by było nieraz o tym pomyśleć.

mod_ico.png
Do usera Ajron: twój post został usunięty, to nie temat na wklejanie filmików. Sory QQI, ale musiałem "wbić" się w Twój post, bo on napisał przed Tobą. -Revolutio

Selektywne odpisywanie - mode on.

@ Daroo

Przeczytałem to co napisałeś raz, później kolejny raz, przed sekundką pomyślałem - przeczytam od tyłu, jednak nadal nie potrafię zrozumieć co Ty do mnie piszesz. Jaki mój serwis?

+ uważasz, że w Tibii trzeba większego ogaru niż w wowie ? :) )

DOBRZE< GIMBUS PARTY ON

Plus dodam cytat jednej z Twojej trollowej wypowiedzi na forum, czym jednocześnie kończę z Tobą dyskusję, nie chcę prokuratora.

"Witam.Jaka profesje wybrac dla poczatkujacego? Bede gral prawdopodobnie na Imperium.Nie lubie grac warriorem ale reszta moge pograc.Jest tu jakis hunter czy cos takiego?;D@downjak nie chcesz, to nie pomagaj ;c nie musisz sie przeciez tu wypowiadac.Czytalem o profesjach i nie wiedzialem ktora wybrac wiec napisalem tu.btw. wie ktos co zrobil w misji na 4 lvl z uzyciem jakiegos teleportera czy cos, zrobilem to i mnie wywalilo do jakiegos miasta i za ch*ja nie wiem co dalej robic ;"

@ Co do komentarzy o tym, iż artykuły czasem powinny nie być obiektywne.

Jak najbardziej się z tym zgadzam, jednak na stronie głównej tego portalu tego nie ma, bowiem tutaj jest kreowany inny zabieg, tak jak ktoś wcześniej napisał - gimbus trendy list. Jak najbardziej jak na jakiś czas autorski artykuł o swoich przeżyciach danej gry jest najbardziej odpowiedni, lecz -

nie powinien być od jednocześnie recenzją lub opisem tej gry gdyż czy jest dobra to ocenimy sami po zagraniu w nią.temat powinien być wtedy specjalnie przygotowany, nie " Guild Wars 2" , bo to jednocześnie jest już recenzja / opis. No i na samym wstępie najważniejsze - "Artykuł ten opisuje mojej przeżycia związane z danym tytułem, dlatego proszę nie traktować tego jako reklamy tego tytułu bądź zachęty, czy też odradzania zagrania.".

Tutaj na stronie głównej panuje blog a nie tytułowy serwis MMORPG

@ Azargo

Gimbus party vol.2 Jeżeli nie masz nic konstruktywnego lub czegoś wnoszącego do tego tematu - milcz bo zawołam Twoich rodziców. Czemu takie surowe me słowa? Tylko gimbus napisze "nie podoba się to idź sobie".

@To, że administratorzy takich serwisów mają po kilka kont - to jest normalna sprawa w tym biznesie, inaczej się tego nie da rozkręcić. Dodatkowo, jestem przekonany, że właśnie on jest również głównym administratorem, gdyż to on wydaje bany, tworzy newsy o jakich grach chce oraz w jakie aktualnie będzie grać. No i wszyscy się go boją, gdyby był tylko redaktorem, to chyba by pisał prace zlecone przez głównego admina? A tutaj widać ukierunkowanie pod blogowy system.

@ mrhania

Akurat nie zgodzę się, że wpierw są ostrzeżenia itp. oraz, że wszystko jest związane z regulaminem. Guru wiele razy używa wulgaryzmów w swoich wypowiedziach, dostaje warny? nie wydaje mi się. Co więcej, kiedyś na innym (starym) koncie założyłem gildię w tej samej grze, w której on stworzył oficjalną serwisową. Co się wtedy działo na głównej stronie serwisu? Oczywiście co kilka minut spam jak on założył gildie, ile osób się zgłosiło itp. Przed startem bety było chyba z 5 tematów ze zmianą godziny otwarcia. Inne gildie niestety nie miały takiej reklamy, gdyż jako administrator postąpił samolubnie - nikogo to chyba nie zdziwiło. Lecz, dojdźmy do sedna, dostałem kilka warnów kompletnie za nic, jaki był powód? stworzenie gildii i reklama jej w jednym temacie na forum. Oczywiście sam guru nie omieszkał spamu w tym temacie razem z jednym z moderatorów, który też zapragnął pograć z nim.

Sam byłem administratorem jednego z takich serwisów (topowych w liście wyszukiwarek o tematyce MMO), właściciel posiada kilka takich stronek, być może, że i tą też - raczej na pewno. Wyszukuje wafli, którzy by za niego prowadzili wszystko, a on zbiera całą kasę z reklam, dając jedynie jakąś znikomą część kolesiowi, który to wszystko ogarnia.To kwestia jedna, jednak nie ma ona nic raczej wspólnego z tym, że guru nie nadaje się do pisania jakichkolwiek recenzji / opisów / artykułów, gdyż nie są one obiektywne.

prosze bardzo

btw. od czego jest forum o mmo? zeby zapytac o cos, co nie?

i tak, uwazam, ze tibia wymaga wiekszego ogaru od wowa. pozdrowienia od bylego tibijczyka.

Zobacz sobie PvP w WoW'ie, a pozniej w Tibii - w tibii zeby zabic takiego 200 knighta to trzeba zgranego teamu minimum 6 osob 100+, trzeba wyliczac na ts/ventrilo zeby sie nie wyleczyl przy combo, a w wowie? sam sobie na to odpowiedz

@UP

Podałem przykład jak funkcjonują takie serwisy, pobyłem tam tydzień administratorem oraz podziękowałem, gdyż nie kręci mnie waflowanie za darmo. Ps. ten serwis obecnie jest w wyszukiwarkach wyżej od mmorpg.org.pl.

Dobrze, po prostu idź trolluj do innego tematu bo w chwili gdy Tibia wymaga większego ogaru niż wow "ręce mi opadły".

Co nie zmienia faktu ,że teraz jest mnóstwo addonów do Wowa(healbot i tym podobne) dzięki już wow taki trudny nie jest ;)(mimo wszystko jednak - bossy na niektórych raidach są mocne naprawdę)

@Offtop

Zobacz sobie PvP w WoW'ie, a pozniej w Tibii - w tibii zeby zabic takiego 200 knighta to trzeba zgranego teamu minimum 6 osob 100+, trzeba wyliczac na ts/ventrilo zeby sie nie wyleczyl przy combo, a w wowie? sam sobie na to odpowiedz

No to ty chyba takie sytuacje co najwyżej na you tubie widziałeś. Wpada jeden ogarnięty MS na takim samym levelu, i knight śpi. To jest najgorsza klasa do PvP, ma sporo HP, ale DMG ma śmieszny. A W WoWie? Spróbuj na endzie Holy Pala poskładać samemu. Nawet hunterowi się to nie uda.

totalny dekiel w pierwszym poscie wypowiedz na poziomie idioty pozdrawiam

Btw psycholog sie o ciebie pytal...

czlowieku to ty chyba za czasow ue spamu grales, teraz nie jest tak latwo w pvp

knighta ma exana mort ktora leczy duzo hp z 30%, moze uzywac tego spella i potionów do leczenia, ciezko ubic takiego knighta (ale on ciebie tez nie ubije)

W dodatku, gdy bije sie takiego 200 knighta to odrazu przylatuja jego kumple i przeszkadzaja/lecza go, wiec wcale nie jest tak latwo ubic takiego ek'a

Po części się zgodzę z autorem ale sam autor nie zna się na mechanice takiego serwisu.

Pierwsze i co najważniejsze to fakt, że ta strona to nie charytatywny projekt kościoła Przyjaciół Jezusa tylko działa po to by zarabiać, stąd właśnie lawina newsów od sponsorów a ich tytuły mają być takie żebyś na nie klikał, celowo wstawiają literówki, zdania poglądowe są kontrowersyjne. Administracja ma w du**e czy napiszesz hejta czy pociśniesz redaktorowi wytykając jego błędy, ważne że kliknąłeś. Administrację nie obchodzi kto czyta, mogą być to nawet 3 letnie dzieci lub 80 letnie dziadki, ważne że wchodzą i tylko to się liczy

Jest odsłona jest $$$$$

Co do forum to moderatorzy naprawdę są chyba brani z programu "Niepełnosprawni w życiu, pełnosprawni na forum" dzięki czemu administracja dostaje fundusze z Unii Europejskiej. Mam 5 punktów ostrzeżeń z czego 4 są wpisane bez powodu bo moderatorzy musieli się odegrać za to że w szkole specjalnej im tego dnia nie poszło z nauką alfabetu.

@ Izzyy27, o Ciebie to chyba jedynie rodzice mogą się pytać, daję przykład:

nie moge znalesc klasy dla siebie phii slabo
.

@UP

Ten temat chyba już odsłony nawet im narobił, sporo wyświetleń. Karmimy gimbusy, jazda z koksem!

Co do forum to moderatorzy naprawdę są chyba brani z programu "Niepełnosprawni w życiu, pełnosprawni na forum" dzięki czemu administracja dostaje fundusze z Unii Europejskiej. Mam 5 punktów ostrzeżeń z czego 4 są wpisane bez powodu bo moderatorzy musieli się odegrać za to że w szkole specjalnej im tego dnia nie poszło z nauką alfabetu.

Dziwisz się, że otrzymujesz warny gdy rzucasz takimi teksami, nawet tutaj udowodniłeś, że nie potrafisz w sposób "kulturalny" wyrazić swojej oceny. Ostrzeżenia dostawałeś za nic? Innych userów to nie wyzywałeś? Gdybyś nie obrażał to byś warnów nie otrzymał. Przykład pierwszego lepszego posta za który otrzymałeś ostrzeżenie:

tytuł jak i treść tego tematu mnie rozpie*doliła na części pierwsze, mózg mi zastygł a potem zaczął się przegrzewać bo nie mam pojęcia jak można być tak głupim by snuć takie teorie

Spam + offtop + obraza innych

Nie ma to jak mieć o coś pretensję poprzez atak na moderatorów.

A co do postów, które zaczęły być odnośnie WoW'a/Tibii, to załóżcie inny temat i tam piszcie.

Ja mam nadzieję, że wypowie się jeden z bohaterów tematu, a mianowicie guru. Niech sam się wypowie na ten temat.

Ja mam nadzieję, że wypowie się jeden z bohaterów tematu, a mianowicie guru. Niech sam się wypowie na ten temat.

Po co?

Przecież jestem adminem i guru w jednym, mam pod sobą stado "wafli" i dziesiątki multikont. Pewnie już gdzieś odpisałem w tym temacie.

Ach, te spiski.

MMORPG.org.pl - mafia składająca się z multikont Guru i paru wafli wliczając mnie, zajmująca się praniem mózgów młodych Polaków, cobyście grali w Allodsa.

Ale zaraz, co jeśli ja to też fake konto Guru?

Obejrzyj się za siebie, już Cię obserwujemy. Wiemy gdzie mieszkasz. Wiemy w co grasz. Wiemy co masz w lodówce, ba, sami w tej lodówce siedzimy i faszerujemy Twoją sałatę stronniczymi opiniami.

Czy to ptak siedzi na drzewie, czy to może zaawansowany cyborg czycha tylko, żeby ukraść Twoje pieniądze? Ale zaraz, to nie ptak! To Chmarus z lornetką podgląda Twoje google, żeby wiedzieć jakie reklamy zaserwować. Nie ma bezpiecznego miejsca, żaden firewall Ci nie pomoże, dopadniemy Cię wszędzie w tym strumieniu rzeczywistości.

Ale czy to naprawdę Twoja rzeczywistość?

Ha.

Haha.

HAHAHAHAHAHAHAHA-HA!

@up

Teraz dokładnie widać, na czym polega praca "wafli".

Ps.

Moderatorzy, dajcie więcej warnów, przecież od tego tutaj jesteście!