MMORPG dno kompletne. Recenzja obiektywna

Ach, te spiski.MMORPG.org.pl - mafia składająca się z multikont Guru i paru wafli wliczając mnie, zajmująca się praniem mózgów młodych Polaków, cobyście grali w Allodsa.Ale zaraz, co jeśli ja to też fake konto Guru?Obejrzyj się za siebie, już Cię obserwujemy. Wiemy gdzie mieszkasz. Wiemy w co grasz. Wiemy co masz w lodówce, ba, sami w tej lodówce siedzimy i faszerujemy Twoją sałatę stronniczymi opiniami.Czy to ptak siedzi na drzewie, czy to może zaawansowany cyborg czycha tylko, żeby ukraść Twoje pieniądze? Ale zaraz, to nie ptak! To Chmarus z lornetką podgląda Twoje google, żeby wiedzieć jakie reklamy zaserwować. Nie ma bezpiecznego miejsca, żaden firewall Ci nie pomoże, dopadniemy Cię wszędzie w tym strumieniu rzeczywistości.Ale czy to naprawdę Twoja rzeczywistość?Ha.Haha.HAHAHAHAHAHAHAHA-HA!

Tym właśnie wpisem Ty i guru udowodniliście że tak jest. Nie napiszesz nic sensownego i konkretnego, bo nic nie masz na swoją obronę. Prawda jest taka, że chodzi o pieniądze i pewne informacje nie mogą wyjść na 'światło dzienne' aby banda tych gimbusów z których utrzymuje się ten portal/forum nie odwróciła się nagle i nie przerzuciła się na inny portal. Nikt nie wmówi mi, że z takiego właśnie 'blogowania', bo tylko tak można nazwać te newsy guru, nie ma się żadnych zysków. Ktoś wcześniej napisał, że nagłówki mają kontrowersyjne nazwy czy też błędy i zgodzę się z nim w 100%. Chodzi tylko i wyłącznie o to aby ciekawość zwyciężyła i osoby wchodziły w temat nawet jeśli go to nie interesuje, równocześnie nabijając kolejną reklamę. Z kolei z moje strony, ja mam zainstalowanego Adblocka i daję zarabiać tylko i wyłącznie portalom/forom/ogólnie stronkom które na to zasłużyły, czy mmorpg.org.pl jest w gronie tych 'szczęśliwców' wiem tylko ja. :) Pozdrawiam tych wszystkich, którzy potrafią myśleć i byle newsy nie robią im wody z mózgu.

@upTeraz dokładnie widać, na czym polega praca "wafli".Ps.Moderatorzy, dajcie więcej warnów, przecież od tego tutaj jesteście!

Nazwijmy to tak, liczne 'warnowanie' zniechęca ludzi do odwiedzania i udzielania się, przez co zmniejsza się zysk. Dlatego też wszystkie warny i bany dawane są w granicach rozsądku - można to zauważyć i póki to sprawdza się, prawdopodobnie będzie w użyciu.

@upTeraz dokładnie widać, na czym polega praca "wafli".Ps.Moderatorzy, dajcie więcej warnów, przecież od tego tutaj jesteście!

A co ma napisać? Kompletnie poważny post w odpowiedzi na rage gimbusa (którym pierwszy post niewątpliwie był)? Sam został obrażony, więc cię wyśmiał. Liczyłeś na to, że obrzucisz ludzi błotem, a oni będą z tobą gadać na poważnie?

I to nie to że się z tobą nie zgadzam. Od dawna uważam że z guru dobrego newsmana nie będzie nigdy, bo jest zbyt subiektywny (ok, można mieć swoje zdanie, można nawet je wyrażać, ale on przekracza wszelkie granice). Rzecz w tym, że ty zachowujesz się jak obrażony 14-latek, który obrzuci *tych złych* ku**ami i podobnymi epitetami, a każdą odpowiedź będzie wyśmiewać i uważać za dowód na poparcie teorii. Ojj, aż człowiekowi się niektórzy politycy przypominają...

sam zaczynasz prowokować

co do twojej wypowiedzi na temat tibi i ogaru w niej i ogaru w WoW

nie wiem jak wygląda pvp w WoW bo przyznam że w niego nie grałem bo po prostu nie lubię questów (wyjątek allods ale też zaczyna mnie nudzić )

natomiast w Tibi każdy jeleń umie wbić 100 poziom bo boci taka prawda do wbicia lvla nie trzeba mieć ogaru

Ale pvp to co innego gdy są wojny gildii gdzie udział bierze około 60 graczy to trzeba mieć umiejętności gdy ci 30 osób na znak walnie ue to trzeba umieć się wybronić

szybka reakcja dobra ocena Sytuacji i inne czynniki odpowiadają za sukces " Leczenie siebie,leczenie tanków, używanie sd, używanie innych run pilnowanie utamki używanie potów" to wszystko trzeba na raz robić

jedynym aspektem w tibi dzięki któremu owa gra się trzyma to pvp

wpisz sobie w yt

Berylia War By Nozyk Festina Lente VS Soulbringers

ale nie da sie odczuć na filmiku tego co w grze

Po prostu uznałem, że temat nie ma dostatecznej zawartości merytorycznej, żeby wdawać się w poważną dyskusję.

Zachowujecie się jak Jaś, który popatrzył sobie w majtki i odkrył, że coś mu tam wisi.

Strona jest robiona dla pieniędzy? No co Ty nie powiesz?

Wszystko co czytacie, oglądacie lub w co gracie w internecie ma na sobie metkę z ceną i przynosi komuś zysk. Brawo, osiągnięcie na miarę Krzysztofa Kolumba - odkrycie Ameryki, podczas gdy setki tysięcy natywnych mieszkańców patrzą na Ciebie i zastanawiają się co to za białas tu łazi i się cieszy.

Może jestem waflem, ale jeżeli przez wafla rozumiesz kogoś, kto robi to co lubi, rozwija się przy tym i jeszcze dostaje za to parę groszy kieszonkowego, to chcę nim być.

Nie pytam admina ile zarabia, bo to on założył stronę, wypozycjonował ją i zatrudnił ludzi, żeby zapełniali ją contentem i zapewniali wam informacje na temat MMORPG. I robią to cholernie dobrze. W ilości i szybkości dostarczania wam wieści Guru nie ma sobie równych i to nie tylko na arenie polskojęzycznej.

Funkcjonuje to jak zwykła firma. Ktoś zakłada ją, ponosi ryzyko, ale za czerpie potem z tego zyski jeśli inwestycja się opłaci. Nikt, ale to absolutnie nikt nie zabrania wam założyć własnej witryny o treści dowolnej i zaryzykować pieniądze i czas w jej rozwój. Droga wolna.

A artykuły obiektywne się czyta źle. Są przynajmniej 3 polskie portale, które serwują wieści właśnie w takiej suchej formie. I co? Wieją pustką. Opinie są ważne, zwłaszcza jeśli pochodzą od ludzi, którzy lubią to co robią i są obeznani z tematem. Nie musisz się z nimi zgadzać, ale właśnie dyskusji służą komentarze i napędzają tę stronę.

Robisz zresztą to samo pisząc "artykuł" o nazwie "recenzja obiektywna" (dwa słowa, które same siebie wykluczają zresztą), który jest zapełniony hejtem. Jest na to odpowiednie słowo hmm... a tak! Hipokryzja.

Chociaż moim zdaniem powinno je zastąpić inne, a mianowicie "głupota", a być może również "zazdrość". Bo mądry człowiek po prostu opuściłby tą stronę i na nią nie wracał, są alternatywne portale zajmujące się tematem. Portale, do których być może należysz patrząc na tą usilną próbę dyskredytowania naszego i tutaj właśnie wchodzi słowo "zadrość".

@ Ozonek

"Zazdrość" tak, to słowo klucz w tej całej sprawie. Nie wiem czego uczą teraz w szkołach, lecz chyba nie czytania ze zrozumieniem. Dałeś tego przykład wyśmienity tworząc niby Twoim zdaniem "merytoryczną" wypowiedź, lecz - w ogóle nie na temat i bez większego sensu. Zupełnie dobrze mogłeś tutaj wkleić tekst piosenki.

Tak, zazdroszczę Wam zielonej rangi na tym forum "Redaktor" , która już sama w sobie nie będzie obiektywna, czemu? Gdyż nawet jakbyście chcieli się wypowiedzieć negatywnie o forum to nie możecie, bo Wam guru czy inny admin zabierze ten kolorek. Co więcej, nie wiem czy uważasz, że on daje takie skrzydła, iż wszystko co napisane przez redaktora/Moderatora będzie jedyną prawdą i moralnym uniesieniem?

Najbardziej nie zniosę tego, że macie tutaj tylu gimbusów, przecież ja też chciałbym, by mój serwis (gdybym takowy prowadził) był ogólnie w społeczności uważany za śmietnik oraz pożywkę dla dzieci i kilku administratorów / redaktorów , którzy nawzajem się chwalą i żyją w błogiej nieświadomości - jakie to forum jest piękne i doskonałe.

Muszę niestety uszczypnąć co niektórych w zadek - to śmietnik nie porządne forum, istnieją w sieci takie blogi, na których ludzie zarabiają umieszczając jakiekolwiek treści, byle były różnorodne i w sporej ilości. Ten serwis na stronie głównej nie różni się niczym innym, stawia się na ilość oraz różnego typu sztuczki reklamowe ( by czytelnik wszedł nawet, gdy to go nie interesuje ), jednak wartości nie ma to za grosz.

Serwis jako serwis dla kasy - zrobiony dobrze, pomysł dobry, wykonanie też dobre. Tutaj chwała dla Pana Guru, bo kawał dobrej roboty jest, pieniędzy z reklam zapewne też.

Lecz gdy widzę, jak redaktorzy, moderatorzy, administratorzy na wzajem chwalą sobie jaką to oni super prace wykonują, jakie oni nam informacje odnośnie gier przekazują, że producenci nie wiedzą nawet tyle o danej grze ile my tutaj się dowiadujemy. Wtedy mi opada szczena. Za grosz "dobrego" tutaj niczego nie ma.

Co więcej, jeżeli Ty jak i inni Redaktorzy / Moderatorzy uważają siebie za takich inteligentów, że nie będą wdawać się w dyskusję z plebsem, to niestety muszę Wam coś powiedzieć:

Guru jak i pewnie 1-2 założycieli zgarnia niezłą kasę na Was, czyli gdyby wulgarnie to ująć "wali Was w dupska", bo każdy artykuł, post, news który napiszecie - daje im kasę.

Ps. Pisz co tylko zechcesz, jednak od razu wiadomo, że nie będzie to w żaden sposób obiektywne lub nawet normalne, czemu? wystarczy spojrzeć na któryś z Twoich postów, tutaj starałeś się o rolę newsmena:

Witam was droga ekipo najwspanialszego serwisu w internetach!

Gdybyś mógł, to byś chyba komuś dobrze zrobił za to, by tylko mieć tą rangę. Bo w tyłek już wszedłeś.

+ Chłopie, masz niby te 25 lat a w postach piszesz coś w stylu ". " ?

Albo kłamiesz co do wieku albo nadal mieszkasz z mamą i nie masz co robić, dlatego takie pierdoły piszesz.

A artykuły obiektywne się czyta źle. Są przynajmniej 3 polskie portale, które serwują wieści właśnie w takiej suchej formie. I co? Wieją pustką. Opinie są ważne, zwłaszcza jeśli pochodzą od ludzi, którzy lubią to co robią i są obeznani z tematem. Nie musisz się z nimi zgadzać, ale właśnie dyskusji służą komentarze i napędzają tę stronę.

Fail, za przykład niech chociaż posłuży forum CDA, gdzie piszą nie tylko zawodowi recenzenci, ale także osoby, dla których nie jest to główne źródło zarobku. Wystarczy poczytać ich newsy które stoją na o wiele lepszym poziomie, no ale to w końcu największe forum dla graczy w Polsce. Dla mnie subiektywną opinią nie jest wywoływanie kłótni na siłe i hejtowanie

Dobrze więc, chwila... uff, okej, właśnie zszedłem na Twój poziom i odpowiadam:

Śmietnik się zaczął, gdy Ty wszedłeś na to forum.

ech, te schody mnie wykończą.

W każdym razie co chciałem napisać, to napisałem. Życzę miłej dyskusji, chociaż dziwi mnie, że nie odstraszają Cię zapachy otoczenia. W końcu jesteśmy w śmietniku.

Filozof odpadkowy, nie ma co.

A ja wrzucę też coś od siebie... a co :)

Ktoś tam wyżej napisał że suche newsy są nie jadalne i że czasem trzeba dać coś od siebie.

BULLSHIT!

Newsy są po to żebyście podali że coś nowego się pojawiło, informujecie nas o tym w sposób krótki, zwięzły bez emocji własnych.

A co się dzieje?

Kilka DOBRYCH gier już mi obrzydziliście zanim zdarzyły wyjść np. Tera. Mimo całego hejta jaki czułem do tej gry po UBER neutralnych NEWSACH guru, i tak spróbowałem...

i wiecie co? NIE ŻAŁUJE WYDANEJ KASY!

co jeszcze... hmmm a tak ... WoW Cata ..

Wcale nie jest taki zły jak to wszyscy gadają na jego temat. Cała masa nowego contentu, fajne zmiany krain.. miodzio. A pamiętacie jeszcze drodzy HEJTERZY co gadaliście o WOTLK? Że jaki to on chu**, że do tbc to mu daleko. A teraz co? Teraz nagle dla wielu WOTLK stał się jednym z najlepszych dodatków.

A wy szanowne wafle :P :P zapominacie że co człowiek to inne gusta!!

i po raz ostatni NEWSY = ZWIĘZŁA I KONKRETNA WIADOMOŚĆ BEZ WŁASNYCH HEJTÓW I WHINÓW!!! Swoje ohy i ahy wypłakujcie w recenzjach!

PEACE!!!

PS.

Dobrze więc, chwila... uff, okej, właśnie zszedłem na Twój poziom i odpowiadam:Śmietnik się zaczął, gdy Ty wszedłeś na to forum. ech, te schody mnie wykończą.

Po chu** konstruktywna odpowiedz od kogoś kto zwie się redaktorem :)

Dobrze więc, chwila... uff, okej, właśnie zszedłem na Twój poziom i odpowiadam:Śmietnik się zaczął, gdy Ty wszedłeś na to forum. ech, te schody mnie wykończą.W każdym razie co chciałem napisać, to napisałem. Życzę miłej dyskusji, chociaż dziwi mnie, że nie odstraszają Cię zapachy otoczenia. W końcu jesteśmy w śmietniku.Filozof odpadkowy, nie ma co.

Offtop

za to co powiem uznacie mnie za lizodupa itp mi to wisi

ale to co napisał mnie rozjebało XD

uff

Od tego siedzenia przed komputerem już taki gruby się zrobiłeś, że schody w górę Cię męczą? bo raczej schodzenie nie męczy, a skoro się tak wielce zmęczyłeś mangowy chłopcze, to musiałeś po nich wejść, by dorównać poziomowi dyskusji.

Skończcie już tak na nich najeżdżać, przecież widać że nikt z nich nie ma nic na swoją obronę. Leżącego się nie kopie. Myślę, że dyskusje można zakończyć, a guru i reszta 'pracowników' niech zarabia sobie te swoje 'kieszonkowe' siedząc po xx h na dobę. Brawa należą się tylko Head adminowi tego portalu/forum za pomysł. Chyba musicie przyznać, że realizacja jego pomysłu przebiega bezproblemowo, mówię tutaj o kwestii finansowej. Head ma z tego jakieś konkretne pieniądze, a 'pracownicy' mają swoje kieszonkowe. Ciekawi mnie tylko co się stanie, gdy wszyscy dorosną i zaczną żyć już na własny rachunek, po czym stwierdzą że samo kieszonkowe nie wystarczy, pójdą do pracy i zostawią swoje 'stanowiska' którymi teraz się tak bardzo szczycą. Ja tam nikomu nie zazdroszczę niech sobie mają, ale wszystko jest do czasu. :) Małym przykładem może być część 'przyjaciół' tego portalu, są już 23+ i wzięli się za coś bardziej konstruktywnego niż pisanie newsów/moderowanie forum za kilka groszy. To by było na tyle.

Jezu to jest straszne, w jaki sposób się tutaj wypowiadacie. Zachowujecie się jakbyście pierwszy raz usłyszeli, że oni dostają za to pieniądze. No popatrzcie, dokładnie taka sama sytuacja miała miejsce na kanale Rocka gdy gimbusiarnia dowiedziała się jakie on to zarabia kokosy na youtubie. Boże, jeżeli cokolwiek wam nie pasuje na tym forum, czy na stronie oficjalnej mmorpg po prostu nie wchodzcie więcej, usuńcie ciasteczka, i załóżcie swój własny portal. Tyle potrzeba do szczęścia. Strach się bać.

Serwis jako serwis dla kasy - zrobiony dobrze, pomysł dobry, wykonanie też dobre. Tutaj chwała dla Pana Guru, bo kawał dobrej roboty jest, pieniędzy z reklam zapewne też.Lecz gdy widzę, jak redaktorzy, moderatorzy, administratorzy na wzajem chwalą sobie jaką to oni super prace wykonują, jakie oni nam informacje odnośnie gier przekazują, że producenci nie wiedzą nawet tyle o danej grze ile my tutaj się dowiadujemy. Wtedy mi opada szczena. Za grosz "dobrego" tutaj niczego nie ma.Co więcej, jeżeli Ty jak i inni Redaktorzy / Moderatorzy uważają siebie za takich inteligentów, że nie będą wdawać się w dyskusję z plebsem, to niestety muszę Wam coś powiedzieć:Guru jak i pewnie 1-2 założycieli zgarnia niezłą kasę na Was, czyli gdyby wulgarnie to ująć "wali Was w dupska", bo każdy artykuł, post, news który napiszecie - daje im kasę.

Ja nie zauważyłem, byśmy się wychwalali jaką to super robotę odwalamy i wypowiadali się o znajomości gier lepiej niż producent. Mylicie pojęcie moderatora, ponieważ MY nie pilnujemy strony głównej tylko forum, nie piszemy żadnych newsów itp. Jedynie tutaj sprawujemy porządek.

Co do tego, że zarabiają kasę, to mnie ten fakt cieszy. Chmarus miał pomysł, założył portal, wpakował kasę, poświęcił dużo czasu na jego rozwój, to ma efekty. Niektórym to się wydaje, że założyć takie coś to jest chwila. Ja lubię modować te forum, pracy tego nie nazwę, robię to bo chcę. Nie mam z tego korzyści i jakoś mi to nie przeszkadza. Ja jedynie sprzątam po innych. :)

Litoman, bardzo Cię proszę "ogarnij" się z tekstami: "Moderatorzy, dajcie więcej warnów, przecież od tego tutaj jesteście!" bo później ludzie, którzy nie mieli styczności z forum widząc takie teksty wyobrażają sobie od razu, jacy my to jesteśmy źli. Jak miałbym warnować każdego, kogo mi się podoba to jaki miałby to sens?

Gimbusiarnia będzie mówić co macie robić, bo przecież teraz to oni są tutaj najważniejsi. Nie dociera do nich fakt, że wy zarabiacie a oni nie. Taka prawda.

@up

Chłopcze, Ty masz 15 lat.

Napiszę znowu to samo. Newsy powinny być suche. Mamy tylko wiedzieć co nowego się pojawia jakie są zmiany. Od poznania opinii redaktora jest RECENZJA. Niech pisza je częściej i również tych nowych tytułów. Jak wyjdzie GW2 to obszerna recenzja GW2 z uczciwą oceną.

@Ozonek niby twoje wypowiedzi mają być chyba ironiczne, ale to nie wychodzi. Napisz coś konstruktywnego i guru niech też coś szerzej napisze, bo jego post to był w stylu jakby się obraził, a jego opinia na ten temat będzie ważna plus powinien sobie wziąć do serca to co inni piszą i zacząć pisać bardziej obiektywnie.

@upChłopcze, Ty masz 15 lat.

Wystarczy że poznałem smak pracy.

Ja nie zauważyłem, byśmy się wychwalali jaką to super robotę odwalamy i wypowiadali się o znajomości gier lepiej niż producent. Mylicie pojęcie moderatora, ponieważ MY nie pilnujemy strony głównej tylko forum, nie piszemy żadnych newsów itp. Jedynie tutaj sprawujemy porządek.

I właśnie w tym problem, kompletnie nikt nie pilnuje strony głównej, czasem tylko te bardziej gorliwe komentarze, z bluzgiem w co drugim zdaniu są usuwane, ale jest pełno postów które należało by pousuwać. Było już kilkanaście tematów przez spory okres czasu z pomysłem, by wprowadzić "cenzora" który ogarniał by stronę główną. Jak widać pomysł spełzł na niczym, na głównej zrobił (już dawno) się burdel. A ekipa mmorpg przypomina żołnierzy w defensywie, którzy schowali się w swoich forumowych okopach i wydaje im się, że oportuniści nie wtargną na to forum. Nic bardziej mylnego, to tylko kwestia czasu gdy poziom wypowiedzi z głównej, przeniesie sie tutaj.

Wystarczy że poznałem smak pracy.

Ja pier**l... ( za przeproszeniem), poznałeś smak pracy? co, kartony pomogłeś wynieść cioci ze sklepu czy trawnik skosiłeś? Zanim cokolwiek napiszesz wpierw to przemyśl, bo żeby poznać smak pracy, to wpierw musiałbyś nadawać się do czegoś, a 15 latka do żadnej ciężkiej pracy nie wezmą, czemu? bo nie ma 18 lat i odpowiedzialność gdyby coś się mu stało ponosi pracodawca który zresztą zatrudnia go na czarno.

Jesteś gimbusem i nie ma chyba do tego wątpliwości, więc skończ nazywać o 5 lat starszego od siebie faceta gimbusem.

Chiron jeżeli uważasz, że tak wygląda teraz praca to widzisz, lekko się mylisz. Wiem że jak się siedzi przed komputerem 24/7 i nagle gdy ktoś powie że on coś zarobi boli. Jeżeli uważasz, żepracowane na budowie to też coś w stylu rozdawania ulotek, to naprawdę, panoćku dużo w życiu osiągnąłeś.

na wsi życie wygląda lekko inaczej niż ta wasza bajka. Pracujesz = zyskujesz. Gdyby nie to, to zapewne prosił bym teraz o chleb na rynku. true life.