Uszanowanko szukam od pewnego czasu dobrego mmorpg dla siebie chcialbym aby gra moze byla na endgame(?) waham sie ale to raczej dlatego ze chcialbym aby moj wymarzony mmorpg posiadal liczne rajdy i dungeouny a wydaje mi sie ze na tych max lvl’ach sa one najlepsze za czasow mlodego nastolatka/dzieciaka duzo pogrywalem w 4story jednak te wszystkie zmiany jakie nadeszly odpechnely mnie totalnie… Gra nie musi byc f2p jedynie zbytnio w gre nie wchodzi abonament. Czego oczekuje od gry? Chcialbym aby oczywiscie nie bylo w niej P2W kosmetyczne rzeczy w IS oczywiscie mi nie przeszkadzaja, ogromym plusem sa dungeony i duze rajdy i jakies mega rzadkie nagrody za wykonanie rajdu/dungeona zeby byla motywacja do robienia ich wiadomo Nie jestem graczem pvp ale fajnie gdyby byly jakies wojny frakcji etc ciekawie by bylo gdyby mozna sprzedawac walute/przedmiooty w grze za realne pieniadze (Jezeli gra by mnie pochlonela fajnie byloby cos na niej zarobic wiadomo
)
W co gralem? Chwile w Wowa ale to tylko poczatkowe lvl’e… jakos bardzo mnie nudzil + abonament = wieczne placenie za gre co raczej srednio mi sie podoba
Last Chaos raczej ma sie nijak do moich wymagan ale byla to gra mojego dziecinstwa w ktora sie nerdzilo
Mysle powaznie nad Guild Wars 2 zastanawialem sie tez nad ESO to chyba dwa takie tytuly chociaz slyszalem ze w ESO nie ma w ogole end game’u wiec chyba narazie jestem nastawiony na GW2 chociaz na poczatkowych lvl’ach gra mi sie strasznie wolno i po pewnym czasie to troche nudzi mam nadzieje ze pozniej sie rozkreca + minus za dodatki ktore jednak troszke kosztuja chociaz gdybym byl przekonany ich zakup nie bylby problemem
Co mozecie mi polecic?
PS. Nie za bardzo przepadam za grami wygladajcymi jak z anime…
MMORPG nastawione na endgame
Z grami F2P jest problem bo praktycznie każda z nich nawet jeśli z początku nie jest to później zmienia się w P2W.
- Masz GW2 gdzie wraz z dodatkami dodali sporo dungeonów i rajdów z czego te najlepsze są dość wymagające. Masz grę B2P z nieinwazyjnym item shopem, z dobrą fabułą i end game (nie każdemu przypada)
- Masz ESO które również ma sporo contentu do zwiedzania, dungów, rajdów, world bosów i rzeczy do odkrywania. Gra B2P wraz z dodatkami i masz premke Eso+ która daje kilka fajnych bajerów w tym kasę do item shopu, dostęp do wszystkich mniejszych dodatków (po za tymi 2 głównymi) oraz craft bag który jest najbardziej pożądany bo ułatwia grę
- Masz BDO które też jest B2P z małymi elementami P2W jak ludzie obecnie piszą ale to grind MMO nastawione głównie na PVP więc raczej odpada
To chyba wszystko z gier bez abonamentu. Z abonamentowych masz WoW i FF i z tych dwóch jakbym miał doradzić to już zależy od ekipy.
- masz ekipę do gry idziesz tam gdzie woli większość aby bawić się w swoim gronie
- nie masz nikogo do gry i nie znasz dobrze angielskiego aby się w grze i na voice chat dogadać to bierz WoW gdzie masz serwery ze sporą ilością Polaków
- nie masz nikogo do gry i znasz bardzo dobrze angielski bierz FF które jest według mnie dużo lepsze od WoW pod względem contentu
- w WoW masz niby token za golda ale wybij sobie z głowy marzenia o tym, że na niego bez problemu zarobisz nawet oglądając magiczne poradniki w necie
no chyba, że chcesz farmić 20h dziennie na tych samych spotach i nie robić nic innego
Co do innych MMO to niestety nie ma chyba nic takiego na prawdę porządnego, no jest jeszcze Dungeons & Dragons online ale to taki klasyk dla fanów ale z opisu znajomego co grał sporo lat podobno zabawa przednia ale dodatkowe rozdziały / rasy itp są za real kasę więc trzeba liczyć się w końcu z wydaniem złotówek.
Z nowych to miał być Bless Online który okazał się niewypałem i było sporo refundów i ogółem ludzie zjechali tą grę. Ja osobiście czekam na Ashes of Creation ale to raczej celowanie w 2020 albo i później i też może wyjść crap więc na pewno na premierę nie kupię
Hej hej
Juz nie raz pisalem tutaj o gw2 dlatego zapodam odnosnik do mojego postu zahaczajacego o najwieksza chyba ilosc aspektow gry:
https://forum.mmorpg.org.pl/t/gw2-czy-ff-xiv/109237/7?u=majki83
(wypowiedź powyżej z najwieksza iloscia tekstu + foto + clipy)
Gra na poczatku moze troche nużyć ponieważ jest to poczatek stworzony w 2012 i nawet graficznie nie robili tam poprawy kosmetycznej. Jednak jak wchodzi na mapy HoT (lub PoF) to jest wielomilowy przeskok co widac na kazdym kroku. Jednak zanim tego dokonasz warto robic story, bijać lvl, odkrywać mapy + jumping puzzle, oraz odwiedzić dungeony aby zebrać exotic gear. Jezeli kupisz dodatek to nie uzywaj boostu do 80 bo to nic CI w sumie nie da oprocz samego lvlu.
Aby Cieszyc sie pelnią fabuly jest jeszcze oprocz dodatkow dostep do living world story, ktory - szczegolnie po hot - wprowadza nowa jakosc tego contentu do gry ( oprocz story wprowadza mapy a wraz z nimi spory content w postaci nowych itemow, eventow itd itd)
Konczac podstawowe story dopiero stoisz na progu gry. Niektore contenty beda niedostepne przez brak gearu (raidy, fraktacke t4), bedzie musial wymasterowac chociaz dwa crafty, bedziesz mial do zdobycia mastery skille czy tez zrobic pierwszy asc gear. Poza tym fraktale t1 pozwola zaznajomic sie z ta opcja… oraz znacznie wiecej
Jeżeli interesują Cię głównie dungeony i rajdy (nie wiem jak z PvP) i gra nie może mieć abonamentu to z aktualnie dostępnych i lepszych tytułów masz do wyboru:
- GW2 (B2P)
- TESO (B2P)
- Blade and Soul (F2P, ale ma pełno elementów P2W - odradzam)
- Aion (F2P)
Od razu zaznaczam, że gry darmowe często mają jakieś elementy P2W i tego nie unikniesz - twórcy muszą jakoś zarabiać. Dodatkowo część gier B2P ma również dodatkowy abonament (TESO, B&S, Aion) dający pewne korzyści, zniżki itp (często można na niego zarobić w samej grze).
Najlepsza jakość gier jest oferowana przez gry P2P (WoW, FF14), ponieważ opłacani twórcy mają większy budżet do tworzenia ciągłych dodatków itp, a dodatkowo mniej w nich Januszy i Cebulaków (poziom kultury jest zdecydowanie wyższy).
Pozdrawiam
Bardzo dziekuje za odpowiedzi zastanawiam sie powaznie nad GW2 z tych wszystkich tytulow na dwoch postaciach wbilem juz kolo 20lvl wiem ze moze to nic ale postaram sie podzielic z wami moimi wrazeniami a moze cos doradzicie gra czasami wydaje sie byc z lekka nudnawa i przemierzanie krain “z buta” jest czasami zmudne po dluzszym czasie dlatego tez miedzy innymi uwazam ze dodatki sa dla mnie priorytetem aby dalej grac ze wzgledu na mounty miedzy innymi czasami sie troche gubie i lece caly czas przed siebie myslac ze poradze sobie z silniejszymi mobkami co gra nawet mocno weryfikuje i czuc roznice nawet dwoch czy jednego lvl przepasci exploracja mapy/krainy w poszukiwanii “gorek” punktow itp jest dla mnie ciut nudnawa moze kwestia braku mounta? Cieszy mnie w grze populacja naprawde ilosc graczy jest super to na pewno duzy plus ale obawiam sie paru rzeczy na end game’ie podobno pozniej gear nie ma znaczenia i jest to kwestia czysto kosmetyczna? Gralem swojego czasu troche w PoE mega mnie nakrecala sprawa ze moge za chwile zdobyc cos strasznie wartosciowego lub jakic ciezki do zdobycia gesr ktory sprzedam z duzym zyskiem czy moge liczyc na cos takiego w GW2? druga kwestia przeczytalem w jednym z tematow w ktorych sie udzielales @Majki83 ze warrior jest bardzo dobry szczegolnie berserker czy moglbys mi o nim opowiedziec? Sprawdzalem “mete” i faktycznie podobno radzi sobie swietnie na rajdach (?) i czy wydawac hero pointy? Teraz zainwestowalem w drzewko ze sztandarem czy moge smialo rozdawac te punkty na co chce czy lepiej odkladac? Przyznam sie szczerze ze z czasem chcialbym moze sprzedawac walute z gw2 czy jest to zabronione? I pytan pare odnosnie ESO slyszalem ze walki sa nudne i gra nie ma end gameu czy moglby mi ktos bardziej przedstawic temat? Bardzo wam dziekuje i pozdrawiam
Ok już odpisuje.
Przede wszystkim należy podkreślić na początku że endgame GW2 jest bardzo odmienny od endgame poe czy wow czy d3 its. W tych grach w end gamie farmisz itemy aby zdobyc z jak najlepszymi statystykami/kombinacja statystyk z najwiekszymi cyframi. Model ten pozwala czesto na spora granice bledu przy wykonywaniu endgameowych contento. W GW2 jeżeli chodzi o cyfry to ekwipunek ascended jest ostateczny (o legendach pozniej) i jezeli ktos chce grac zeby szukac mocniejszego sprzetu to w gw2 go nie znajdzie. Jedynie inny dobor statystyk (w zaleznosci od budowanej postaci czy to power dps czy condi dps czy support czy tank itd). W GW2 jak dochodzisz do endgame (gdzie czesto ludzie nie wiedza co robic) zaczynasz sie uczyc mechanik. Bo jezeli ty masz ascended gear i ja tez mam to czemu ja raiduje bez problemu a Ty nie jestes w stanie ustac nawet 10 sek (to samo na frakach t4 czy season pvp itd). Dlatego to ile ugrasz zalezy jak wiele sie nauczysz i z tego powodu sporo ludzi nie wchodzi na raidy nigdy. Oczywiscie w gw2 w mecie jest tzw fashion wars ale to jezeli ktos lubi kolekcjonerstwo i customizacje a jest ona ciekawa w gw2.
Co do przemierzania z buta - ja jestem np typem ktory musi miec wszystko odkryte i wszedzie musze zajrzec itd. Jezeli nie jestes takim typem to zaden problem przemierzaj mape glownie pod katem story czy pozniejszego lws tak tez mozna ALE… w gw2 sa meta eventy (szczegolnie ciekawe na hot a pozniej pof). Dlatego jezeli zależy Ci na stricte meta to mounty na pewno były by użyteczne jednak zanim je zdobedziesz to tez trzeba troche przejsc w pof bo one sie od razu nie odblokuja a ponadto kazdy mount jest objety mastery skillami (system z hot uruchamiany po wbiciu 80lvl).
Co do warriora - berserker - bannerslave jest w meta zarówno raidow jak i fractali t4 z prostego powodu - ma bannery które buffuja party i daja tego bufa na dosc dlugi czas i to w sumie koniec jego wiekszych zalet na tych dwoch trybach. Co do reszty buildow warriora w berserkerze to masz power dps i condi dps i sa one bardzo przecietne jezeli chodzi o zadawany rodzaj dps. Jest jeszcze build spelbreaker (dodatek pof) jednak tez nie jest to jakis super build i na raidach to najlepiej uzywa sie go na dhummie do zdejmowania tourmenta i ewentualnie mozna jako power na kilku bossach. Ale z warriora tylko bannerslave jest w mecie raidowej wszedzie. Na pvp natomiast spellbreaker ktory jest twardym skurczybykiem ktory kontruje i ma kilka skilli robiacych z niego “skałe” :].
Jednak należy wyjasnic pare kwesti w buildach… otóż ogolnie w gw2 buildy dzielisz na raid/fractal t4, pvp/wvwvw i open world. Na open world to mozna grac wszystkim wiec build jako taki nie jest tu potrzebny (raczej zaklada sie staty power+precision+ferocity, z wyjatkiem np nec scourge). Na pvp natomiast sa buildy metowe i np dobre jednak granie buildem metowym niczego nie gwarantuje bo tu wszyscy maja max staty i liczy sie tylko skill wiec skill>build. Co do buildow raid/frac t4 tutaj sa buildy metowe i np taki war bs lapie sie prawie wszedzie tylko ze wzgledu na ten bannery gdyby je odebrano automatycznie war by wypadl. Tam ocenialem war z perspektywy uzytecznosci i prawda i na raidach i na pvp jest w mecie. Na pvp build spelbreaker czy core war jest potezna klasa i nie trzeba super wiele treningu aby go opanowac. Natomiast np taki mesmer na raidach jest w meta nie dlatego ze ma jeden skill XX ktory czyni go mega. Potega mesmera polega na tym ze ma bardzo duzo skilli (praktycznie co boss mozna inny set ustawiac) ktore daja korzysci dla druzyny. Poza tym oprocz suppora moze byc tankiem czy nawet dps takze cala gama zastosowan. I to samo jest na pvp.
Co do heroe pointow to śmialo laduj we wszystko jest ich nadmiar szczegolnie jak masz jakis dodatek to tam zdobycie na mapie 1 heror champion = 10 hero pointow (w podstawce jest 1=1)
Sprzedaz golda w gw2 jest zabroniona, co nie zmienia faktu ze tego ludzie nie dokonuja bo na allegro czy ebayu jest masa tego. Ale w praktyce jak sam wyfarmisz bez bota to pewnie nic nie bedzie i jezeli nie bedziesz tego robil na masowa skale. Ponadto w gw2 gold jako taki mozna wyslac tylko przez emaila i jest to max 500g/tyd a konta bez dodatkow maja to zablokowane.
Co do innych form zarobku w gw2 mozna sledzic rynek (sa strony jak ta https://www.gw2tp.com/) i wytwarzac pewne rzeczy i je sprzedawac lub z czasem zainwestowac w zakup i sprzedac z zyskiem jednak tutaj trzeba smykałki i sledzenia nie tylko rynku ale i zapowiedzi w gw2 :))
Znowu ściana tekstu sorry ale za dużo jest w gw2 stałych i zmiennych żeby odpowiedzieć jednogłoścnie.
Jak coś pisz też w grze to pewne rzeczy bede w stanie zalinkowac czy pokazac
PS na koniec jeszcze o warku - dla osoby ktora planuje rozpoczac raidy, fractale i pvp i chcialby skupic sie na jednej postaci ktora wszedzie bedzie przydatna to warek jest jak najbardziej na tak. Z tym ze na raidach i frakach w party potrzeba max 1x bannerslave i ewentualnie od biedy jakies power dps lub condi dps ale to od biedy. Z tym ze ja przez ost przeszlo pol roku gram na raidach w 90% tylko warkiem bs i nie mam wiekszych problemów z party.
“Blade and Soul (F2P, ale ma pełno elementów P2W - odradzam)” Nie wiem, ale się wypowiem."
Jedyna rzecz jaka jest tam p2w to BG 6vs6, reszta pvp ma " wyrównanie stat " ( nie ma znaczenia co masz na sobie, bo kazdy ma identyczne staty )
A do robienia End game contentu nie musisz wydawać nic, chyba ze jestes kolejnym casualem, który po zalogowaniu do gry chce być Bogiem i czyścic wszystko bez żadnego problemu. Chociaż 90% community BnS i tak nie daje rady zrobić end game raidów pomimo max gearu, bo zawsze polegną na mechanice.
Wiem bo gram w to od premiery i owszem gra jest pay2win do bólu. Uważasz, że zakup max soul, pet i dodatkowych packs z IS nie jest pay2win? Nowy gracz, który ukończy fabułę jest daleko w tyle jeżeli nie ma tych itemków. Do tego za gold (przekonwertowany z NCOIN albo kupiony na serwisie aukcyjnym) kupujemy sobie itemy z VT.
Po skończeniu fabuły gracz ma może 900 AP i staje przed ścianą. Do F8 go nie wezmą bo za mało AP (wymaga się teraz w standardzie 1,2k), sam zrobi pokój - ludzie zaraz powychodzą jak go zobaczą. Do gildii, która może coś pomóc potrzeba chociaż 1,1k.
6v6 to czyste P2W - nie masz top sprzętu idziesz tylko pooglądać walkę, bo sam padasz na 1 cios.
Co do mechaniki się zgadzam. Każdy nowy teraz ciśnie DPS, a nie znając mechaniki pada i narzeka na wszystko na świecie poza sobą.
Czytalem wlasnie w innych tematach Twoje wypowiedzi i widziałem ze bardzo polecasz warriora wszedlem w jeden z Twoich linlow gdzie byly mety buildow i faktycznie warrior berserker na kazdym dungeonie/rajdzie(?) byl w mecie lub okreslany jako bardzo dobry Twoje wypowiedzi to sciany tekstu ale mega pomagaja duzo wnosza ucza i az chce sie grac haha tylko nie za bardzo rozumiem czym jest condition dmg i power? Chociaz power to statystyka wiec domyslam sie ze o nia chodzi… Chyba haha
Power dmg to dmg ktory zabiera zycie w momencie uderzenia - klasycznie mieczem w pysk.
Condition dmg to dmg ktory zabiera zycie przez pewien czas np spalanie co pol sek zabiera xx hp i tak przez 5 sek (czyli 10 tików ). Inne rodzaje condition dmg w gw2 to np tourment.
I w gw2 buildy dps sie wlasnie na te obrazenia dzieli. Poza tym innymi skillami tez sie broni przed nimi itd.
A jeszcze co do warka… Wiesz tak na prawde dla mega poczatkujacego to od warka polecal bym guardiana ktory ma wiecej skillow leczacych przez co jego sustain jest znacznie wyzszy a dps wcale nie mniejszy. Jednak guardian ma problemy pozniej zeby wejsc na raid czy fractal t4 bo jako dps jest przecietny (co nie znaczy ze nie wejdziesz ale taki thief obecnie robi dps o kilka tys lepszy). Chyba ze od razzu zakladasz ze bedziesz mial kilka postaci -ja mam ich 9 i kazda od czegos innego-to wtedy nie problem miec i guarda(ktorego obsluga tez jest prosta w buildach core i hot) i warka tym bardziej ze oboje uzywaja heavy armor wiec mozna go przezucac miedzy nimi.
BDO - Jezeli lubisz PvP i endless grind for more power.
WoW- Jezeli jednak bardziej wolisz PvE, oraz niekonczonca sie historie walki Alliance vs Horde ktora potem zamienia sie w trakcie dodatku na Alliance i Horde przeciwko jakiemus pojebowi/ wielkiej sile.
Reszta gier MMORPG to patologia (mowie o tych nowszych, klasyki jak Runescape sa tutaj poza rownaniem).
GW2- Niby spoko gierka, ale jak dla mnie bez płciowa. Brak w niej, kolokwialnie mówiąc, pie**lnięcia oraz poczucia swojej potęgi. Jedynie Sorcerrer na 2 sztylety na end game ma wg mnie epickie skille, reszta klas to takie popierdułki które niby atakują, ale bardziej to pstrykają w policzek. No i ofc, skalowanie lvli, na szczescie tylko w polowie spieprzone, bo wsteczne
ESO- Nie ma end game ponieważ ta gra to jeden wielki scalling. Masz lvl 10 ? Uważaj na te szczury w kanale bo mogą Ci dowalić. Masz lvl 100 ? Ponownie, te same szczury w tym samym kanale mogą Ci dojebać. Ergo, nie czujesz progresu, mozesz robić co chcesz, co finalnie konczy sie tak, ze biegasz jak kurczak bez glowy po swiecie i robisz to co zobaczysz na mapie. Jeżeli miałbyś od początku jakąś Gildie która Ci pomoże ogarnąć co i jak, oraz wskażę Ci kierunek w którym powinieneś iść w tej grze, to może wtedy ? Jednak pamiętaj, bez abonamentu opłacanego na ESO+ będziesz w tyle, nie słuchaj ludzi którzy mówią, że ta gra to B2P i już. Nie. Kupujesz grę i po tym okazuje się, że w sklepie IS masz do dokupienia jeszcze jakieś DLC chyba z 5, jakieś mission packi, jakieś to, jakieś tamto. Jak obliczyłem cenę za te pierdoły OSOBNO, to od razu wywnioskowałem, że jak grać w tą grę na poważnie, to tylko płacąc co miesiąc 15 dolarów. Co jest fair stawką, tym bardziej, że dostajesz co miesiąc walutę IS za którą możesz sobie kupić swoje fanaberie Jedyne co ludzie opłacający abo muszą kupować, to dodatki. Ale to chyba logiczne prawda ?
W gw2 nie ma sorcerer. Poza tym w obecnych elite specach to wiekszosc ma pierydolniecie tzw burst dps. Jezeli power mirage na gs na pvp potrafi zdjac w niecala sekunde(doslownie) light klasy (ladujesz mantre distraction i pain po czym na gs… Gs2 +mantra pain +distraction f1+gs3 i koniec ewentualnie swap na sword i ambush sw1 f3 i sw2.) nec scourge zeżreć condycjami w mgnieniu oka jak ktos wypstryka sie ze skilli cleanse itd itd. Jezeli ktos uwaza ze w gw2 jest tylko jedna klasa z pieprznieciem to nie zna gry lub zna na poziomie - skonczylem story to sie wypowiem a na pvp mam bronz/silver. Tj pidalem nie raz gw2 to gra dla ludzi ktorzy ucza sie i rozwijaja w end gamie a nie licza na drop coraz to wiekszych cyfr na itemie. No i nie ma zjawiska co dodatek nasz super gear staje sie super lipa i farma id poczatku.
W gw2 co dodatej masz elitarne specki a co za tym idzie masa nowych buildow masa nowych mechanik i masa nauki. W wow nauki zero tylko new gear new gear a build warunkowany jest cyframi na itemach. No i dzieki temu w gw2 robisz przerwe bez poczucia ze zostaniesz w tyle ewentualnie tracisz timing na raidach frakach czy spvp.
Wybaczcie ze dopiero teraz odpisuje ale nie za bardzo mialem kiedy. Jestem aktualnie bardzo nastawiony na GW2 i poluje tylko na promocje z dodatkami chociaz tego chyba nikt nie wie kiedy taka moze byc Co do dragon huntera tez nad nim myslalem ale spodobal mi sie bardziej dlatego ze ma chyba dosc widowiskowe i ciekawe skille(?) moglbys mi o nim troszke opowiedziec? Moim ostatnim pytaniem jest chyba pytanie o questy z lifestory ( mam nadzieje ze sie nie pomylilem ) czy zeby je dalej robic trzeba je wykupic w IS?
Hej
DH to postać która najlepiej się sprawdza w pve gdyż tam może postawić trap na mobie/championie i on tego nie uniknie, poza tym przez to ze najsilniejsze skille to aoe to moze wykaszac moby masowo. Na pvp natomiast już tak kolorowo nie jest gdyż trapy są to aoe statyczne i pomimo że DH ma sposoby aby kogoś zatrzymać na trapie albo wciągnąć to wymaga to już wprawy. Tak dh (jak i ogolnie guard) ma bardzo ładnie wymodelowane skille, jak w sumie większość postaci w gw2 (tutaj jest spora estetyka). Czy ciekawe skille … guard ma to do siebie że jest to dobry kompromis między dps a sustain i guard w rękach dobrego gracza (niekoniecznie nawet dh ale nawet core guard) jest ciężki do położenia. Natomiast jeżeli idzie o widowiskowość:) imo praktycznie każda klasa używająca elitarnych specjalizacji (czy to z hot czy to z pof) ma swoj niepowtarzalny klimat, także co kto lubi Poza tym jest dobra postacią dla laika ze względu na bogaty wachlarz skilli leczących/zwiększających obrone. Obecnie topowe buildy pvp to bazujący na elitarnej specjalizacji z pof - firebrand - typowy bunker który skupia się na supporcie (głównie skille leczące, zwiększające survi itd) oraz core gurd (nie ma elitarnej specki - build z vanilli) z dobrym pieprznięciem i oczywiście niezlym survi. Natomiast build Dh - meditraper jest dobrym rozwiązaniem na początku lub na low rank meczach gdzie gracze jeszcze nie do konca sobie radza z szybka reakcją.
Co do Living World Season - jeżeli zalogujesz się do gry w momencie premiery danego lws (i jakiś czas po) to wówczas otrzymujesz dostęp za free. Jeżeli nie to istnieje możliwość kupna LWS na Trading Post:
Cena
lws2 to 1280 gemów i daje Ci to dostęp do:
- Gates of Maguuma
- Entanglement
- The Dragon’s Reach: Part 1
- The Dragon’s Reach: Part 2
- Echoes of the Past
- Tangled Paths
- Seeds of Truth
- Point of No Return
lws3: 960 gemów
- Out of the Shadows
- Rising Flames
- A Crack in the Ice
- The Head of the Snake
- Flashpoint
- One Path Ends
lws4 (nadal trwa i tego w packu chyba nie ma ale jeden part to 200 gemów)
Pod tymi linkami jest więcej szczegółów bo chyba można otrzymać jakieś zniżki czy coś (ja tego nie wiem bo mam komplet i zwyczajnie mi się to nie wyświetla na TP)
https://wiki.guildwars2.com/wiki/Living_World_Season_2_Complete_Pack
https://wiki.guildwars2.com/wiki/Living_World_Season_3_Complete_Pack
UPDATE:
W wyborze klasy pomocne mogą być te filmiki - w ojczystym języku …
Playlista Rajmund N
Wybacz ze tak odpisuje ale caly czas zapominam odpisac + malo czasu ( praca a w wolnych chwilach zagrywam sie w gw2 haha) Mysle ze znalazlem te mmorpg ktorego tak bylo mi brak i padlo na GW2 mam aktualnie 38 poziom warriora i moglbym non stop robic dungeony:D co prawda mam odblokowany tylko 1 a 2 za 2 lvl ale nawet ten pierwszy potrafi byc wyzwaniem i przyjemnie sie go przechodzi jedyne minusy jakie narazie zauwazylem to ze gra troszke zmusza wydac pare gemow i kupic dodatki a przynajmniej jest takie moje zdanie ale nie gram dlugo wiec moze byc bledne, jeszcze raz dziekuje Ci @Majki83 za pomoc
Nie ma problemu.
Dodatki mozesz kupic normalnie za kase - nie musisz za gemy tylko ze teraz jest aktualnie promo na expanssions. Jedyne co trzeba za gemy to living world seasons.
Pozdro i jak cos pisz in-game :]
PS jak pasuja Ci dungeony to sadze ze fractalami bedziesz zachwycony :]
Moglbys podeslac jakies linki co do tych promocji? Chyba kupie HoT na cdkeys za okolo 50 zl chyba ze masz jakas lepsza promocje
wlasnie o living world seasons mi chodzilo mowiac ze trzeba wydac troche gemow
A czy za postep w grze czasami nie dostajemy jakiejs ilosci gemow? I czy mozna jakos zdobyc skiny? za osiagniecia np? I zaczelo mnie zastanawiac dlaczego tak wiele lvl 80+ robi 1 dungeona
Promocje na dodatki byly w Trading Post za gemy - nie wiem czy w tym momencie jeszcze sa bo nie mam jak wejsc do gry ale jak cos to otworz w grze trading post i zakladka promotions.
Tak dostaje sie 400gemow co 5000 achievement points takze niewiele tych gemow a sporo AP.
Skiny dostajesz:
*Rozwijajac craft wowczas wskakuja Ci skiny podstawowe
*z itemow ktore dropia(bossow., world bossow, meta eventy itd)
*z zakupionych itemow u vendorow czy serduszek po wykonaniu zadania (zakupujemy tu za karme
*w lions arch na prawo od wejscia do fractali jest vendor dungeonowy i u niego za waluty dungeonowe mozna kupic
*u vendorow w lobby pvp
*u vendorow na wvwv
*z craftowania itemow z zakupionych receptur
*z zakupu skinow na trading post za gemy
*za zakup cultural armorow - czyli armory dostepne tylko dla jakiejs rasy do zakupu tylko ptzez ta rase w ich miescie macierzystym czyli dla ludzi do kupienia w divinitys reach, dla sylvari w grove dla asur rata sum itd (niebieska ikona helmu na mapie). Nie da sie kupic jedna rasa wsxystkich cultural armow chyba ze na wvw za tokeny.
*z randomowego dropu po otwarciu skrzyni black lion(wymagany klucz)
*craft legend itd itd
A dungeiny robia zeby farmic tokeny dungeonowe za ktore sie kupuje skiny dungeonowe lub robia achievementy lub to lubia bo dungeony oprocz story mode maja minimum 3 sciezki przejscia.
Moj post troche przeistoczyl sie w poradnik do GW2 mam nadzieje ze nikomu to nie przeszkadza… Mysle ze juz znalazlem tego swojego wymarzonego mmorpg ktorego tyle szukalem padlo wlasnie na GW2 w pewnych momentach naprawde az mi sie przypominalo 4story w latach swietnosci i im dalej jestem w grze tym wiecej pytan sie pojawia…
Kupilem dodatek HoT aby uniknac ograniczen f2p i gralem pare razy WvW czy z moim warriorem aktualnie 54 lvl i raczej slabym EQ jest sens wchodzenia na takie rzeczy? zabawa przednia nie wiem jak z nagrodami czy sa cos warte ale np kupilem sobie plecaczek z 18 slotami za te tokeny + chyba 1.5g i czy expienie na samych dungeonach to dobry pomysl? Jestem fanem takich instancji i zauwazylem ze leci z nich dobry exp ale czy to dobry pomysl zamiast zwiedzania mapy? Bo aktualnie siedze w samych dungeonach i co dropnie to zbieram a itemki ktore sa mi niepotrzebne lub zwyczajnie slabsze traktuje salvage kit’ami czy to dobar metoda?
Edit. Nie wiem czy to moj styl gry jest slaby lub sie nie znam ale mam wrazenie ze warrior to lucznik ze sztandarami haha i glownie stawiam na statystyke condition dmg