MMORPG z ciekawym end game'm

Tak masz rację, takich tematów było milion i wyobraź sobie, że od tygodnia, dwóch a nawet miesiąca nic się nie zmieniło. Wczoraj nie było premiery czterdziestu nowych tytułów więc możesz swobodnie poczytać takie same tematy do pół roku wstecz i przeczytać takie same odpowiedzi. Do tego jeśli wizja płacenia 45zl miesięcznie za wowa Cię przerasta to módl się byś nigdy nie dorosła bo jak mamusia przestanie za wszystko płacić przekonasz się że 45zl wydane na rozrywkę przez cały miesiąc to najtańsza możliwa opcja ever.
Wkurza mnie to dzisiejsze pokolenie, a raczej rodzice, którzy wychowują takie niedojdy życiowe. Ja jak chciałem zrobić prawo jazdy to musiałem rok wcześniej w wakacje iść do pracy by na nie zarobić, po maturze znów do pracy bo chciałem kupić auto a tu proszę, leżę sobie i nie mam 45zl miesięcznie. Gimnazjalista wydaje więcej szlugi szarpiac babcie za kieszeń. Wpadnij do mnie umyć okna raz w miesiącu to zapłacę Ci za ten abonament.

1lajk

Adventure Quest 3D Może nie ma end-game’u max lvl to 21 a wielu nazwie go crapem ale niewiele gier dało mi tyle radości co on (głównie farmienie setów żeby wyglądać epicko)

Jesteś świeżo po maturze, masz jeszcze jakieś 4 miesiące wakacji, w czym problem żeby ogarnąć sobie jakąś robotę dorywczo na miesiąc? Albo i tydzień, w zupełności wystarczy żeby opłacić wowa czy ffiv do końca wakacji

Jeżeli będziesz chciała dokładniejsze informacje na temat tery napisz do mnie na pw. :slight_smile:

Aż Ci dam serduszko :smiley:
Dla mnie problemem nie jest zapłacenie 45 zł za miesiąc rozgrywki (nawet taka “niedojda życiowa” jak ja zdoła odłożyć tyle w ciągu miesiąca) ale fakt, iż po roku ciągłego grania robi się z tego 540 zł. Do dziś mnie boli ile wydałam na płyty cd w ciągu właśnie jakiegoś roku (na abonament do WoWa by wystarczyło xD).
Szkoda, że cały twój post był jedynie krytyką mego pokolenia i mnie samej, ale w sumie who cares?
Prawo jazdy zrobiłam we wrześniu w całości za własne pieniądze :wink:
Całuski :kissing_heart:

1lajk

Ale wpadniesz umyć te okna?

Jakby mieszkał niedaleko, to czemu nie, nawet teraz mogłabym pójść xD

No dobra temat ciekawy. Przegralem sporo w różne mmorpgi i ciekawy end game jest rzadko.
Faktycznie wow jest dobrym przykładem, finala ogrywam, ale zanudza mnie na śmierć. To pewnie dlatego, że gram sam. Od siebie nie wiem co polecić, podobno ESO jest ciekawe, ale nie dotrwalem do end game’a.
Poza tym na finala wydasz sporo kasy, bo dodatki swoje kosztują, a one wiele wprowadzaja. W każdym razie gdybyś szukala kogoś do gry, to zglaszam się. Moja ekipy rozpadły się i zostałem sam. Swtor ma coś ciekawego do zaoferowania, grałem kiedyś po stronie jednej i jedynej słusznej, ale jak zawsze ekipa się rozpadła i samemu się nudzilem. :confused:

Final póki co mi się podoba i jak wbiję ten 35 lvl, to myślę, że kupię.
WoW jest fajny, ale nie wiem, zawsze widziałam tamtejsze pvp jako marne (i z gameplay’ów i z własnego malutkiego doświadczenia). Za to dungeony ma fajne (nigdy w wowie nie raidowałam).
ESO mam, co jakiś czas gram, ale ogólnie mnie nudzi strasznie. Robienie dungów bez sensu, battle groundy zazwyczaj przegrywa się przez niskolvlowy team który leci solo i nie wie o co chodzi (tak wiem, granie w gildii/ze znajomymi rozwiązałoby problem). Cyrodill jakoś ne bardzo mi zaś podeszło, chociaż takie złe nie jest.
SWTOR traktuję bardziej jako rpg na modelu rozgrywki mmorpg, a graczy głównie mijam w drodze po zadania (pvp w tej grze w ogóle mi nie podeszło, pve zaś po prostu nudne).

No raidy w wowie to masa zabawy, naprawdę polecam.
Finala możesz opłacać z tego co wiem paypalem, paysafecard, ale nie wiem czy steam. Od znajomych wiem, że dungi są trudne i ciekawe.
Eso fakt faktem jest nudne, ale ludzie dobrze oceniają tą grę.
Tera na enmasse jest lepsza.
Bless… Nie polecam.

Siemanko,

ja jak zwykle polecam Dofusa. Gra turowa. Abonament miesięczny 20zł(smsem, kartą, przelewem - wolny wybór), po jakimś czasie idzie wyciągnąć na to kasę z waluty w grze. Może i gra 2D ale za to oryginalna, kolorowa, bogata w historie i questy ale przede wszystkim grind i dungeony, a tych jest pełno, łatwych jak i trudnych. Masa ciekawych achievków. Świetny crafting. Bogaty endgame.

Jedyne minusy jakie odczuwałem cały czas:

• francuzi mają lekko w nosie zagranicznych graczy
  • gra wymaga sporej ilości czasu
  • wbijanie profek jest monotonne i często gęsto trudne

:v::+1:

1lajk

Przepraszam za buractwo cebulakow …
Moim zdaniem z MMORPG to GW2, FFXIV, ESO, Neverwinter, SWTOR(story), Conan exile(co prawda to nie MMO, ale jest co-op, wiec jak masz z kim grac to mysle ze warto)
Jak jestes otwarta na inne tytuly to jesli szukasz czegos na wiele lat to polecam EVE Online.
Tera jest fajna ale optymalizacja lezy wiec mi pvp z mniej niz 60 klatkami nie pasuje.
Przetestowalem wiekszosc popularnych MMORPG z wowem i nawet 4story wlacznie.
Na ta chwile nie znam nic innego co mnie zaciekawilo.
Bynajmniej nic popularnego.

Hejka, jaako że jestem stałym graczem wowa, i wielu innych, wiem ze jedna z ciekawszych endgameowych mmo to własnie tak. 34-50 lvl to miła czesc to expienie, ale naprawde duzo zaczyna się na max lvlu.

Plusy:

• Raidy - Bardzo zroznicowane i o roznych poziomach trudnosci raidy z fajnymi bosikami, z odpowiednia gildia masz zabawe na baaardzo długo

• Mithick Dungeony - jeśli masz chęć poprawienia swojego skilla i sprawdzenia samej siebie, próbujesz coraz to trudniejszych dungeonów ograniczonych czasowo, z wzmocnieniami potworkow i otoczenia

• Battleground i Areny - na max lvlu jeśli jesteś miłosniczką pvp czeka Cie niezła rzeź na wielu bg oraz arenach 2v2 3v3 czy 5v5… naprawde fajna zabawa

• Exploracja i zbieranie - Możeszz explorować wielką mapę i zbierać “pokemony”(battlepety) oraz uczestniczyć w wielu walkach petów. Dodatkowo jest duzo smaczków jak ukryte mounty itd

• Profesje - keśli masz czas i chęci , czeka zbieractwo , alchemia wykówanie zbroii oraz aukcje i zostawanie milionerem :smiley:

• Gildie i wypady - Z odpowiednia gildia mozesz naprawde wiele, ataki na miasta przeciwnej frakcji, wspolne bg/dungi/raidy czy poprostu robienie starego contentu dla nagród

• World Questy i Nagrody - Na 110 odblokowują Ci się zadania światowe , przerózne nagrody, za zrobienie 4 zadan skrzynia z nagrodami i czasem unikatowymi mountami.

• Ciekawe Kampanie fabularne dla każdej rasy w Order Hall. oraz Ciekawie prowadzona Kampania przez całą grę

• EPICKIE CINEMATIKI - To co w blizzardzie najlepsze, zapierajace dech w piersi i wywołujące ciary na plecach filmiki i scenki w questach!

Minusy?:

• Po zrobieniu 12stu altów może znudzić Ci się robienie world Questów heheh :smiley:

Pewnie jeszcze zapomnialem o wielu aspektach, ale naprawde polecam, a 50 zł/miesiac to nie duża kwota za taki świetny gameplay :smiley:

1lajk

Ja odpuściłam sobie endgame w grach więc celuję w fabularne bądź społecznościowe. Zamiast tego mogę polecić takie tytuły jak warframe, mu online, cabal online, aion.
Warframe to gra do której się wraca co jakiś czas. Nie jest trudna, bardzo pilnują balansu, a questy to mistrzostwo. Dobicie do obecnego endgame to jakieś 2-3 miesiące intensywnej gry. Potem wchodzi się już głównie dla eventów i nowych questów.
Mu online to głównie gra społecznościowa z świetnym klimatem i PvP.
Cabal jak wyżej tylko inne uniwersum i rozwiązania.
Aion to gra na miesiące jeśli nie lata. Dość rozbudowana z ładnym światem i świetnym PvP oraz PvE.

Neverwinter fajny jest, zraziłam się po tym jak zniszczyli całkowicie postacie którymi grałam.

Zapraszam do Bless Online na serwer Ventus :slight_smile: Gra miała kiepski start, ale teraz już wszystko gra jak należy :slight_smile:

Oglądałam streamy u Xao i nie wydaje się by była jak należy xD
Jak stanieje lub przejdzie na f2p to może zagram, teraz na pewno nie. Znajomy wczoraj stwierdził, że refunduje, co też nie zachęca :smiley:

Jeśli gra ma tak kiepski start i masę bugow za taką cenę, to sorry drugi raz tego nie kupie.

perma 30 klatek, lagi i freezy przy kompie za 8 klockow tez uwazasz ze jest jak byc powinno?
Na blesa czekalem ponad 5 lat i przez 2 lata nie ruszyli nawet powaznych problemow z optymalizacja.
Gra nawet jesli jest ciekawa i rozbudowana, jest niegrywalna z uwagi na optymalizacje.

Ostatnio jak szukałem inspiracji trafiłem na prywatny serwer ArcheAge (nazywa się ArcheRage :slight_smile:). Nie wiem czy można tu reklamować privy, więc jeśli nie można to przepraszam, ale opinie zbiera bardzo dobre. Ukrócili p2w w porównaniu do wersji oficjalnej od Trionu. Nie trzeba kupować patrona, każdy go ma. Farmienie i przypływ laboru są kilkukrotnie szybsze, więc nie ma takiego ciśnienia (co jest ogromnym plusem, jako że oficjal AA to “Drugie życie” jeśli chce się być competitive).
Co do opinii. Wszedłem, pograłem trochę, posprawdzałem itemshop, porozmawiałem z ludźmi, poczytałem opinie w google (dobra opinia jest tu np. - https://www.mmorpg.com/archeage/user-reviews/archerage-a-new-beginning-1000000856). Wszystko jak na razie przemawia na jego korzyść. ArcheAge to jak dla mnie najlepsze MMO w jakie kiedykolwiek grałem, więc w dobrych rękach może być wybawieniem :slight_smile:. W WoWie nie bawiłem się tak jak w AA. Tu end-game to aspekt ekonomiczno-społeczny głównie (z mocnym nastawieniem na open world pvp). Itemshop w ArcheRage to głównie kosmetyczne pierdoły - kostiumy, pety itp. (nic co daje przewagę). Ogólnie w AA do roboty jest multum rzeczy, ciężko się rozpisać.
Jak pogram więcej i zbiorę opinie, i doświadczenia związane z tym privem to gdzieś pewnie o tym wspomne na forum, żeby Ci co się zastanawiają czy grać (albo lubili ten tytuł, ale zrezygnowali przez politykę Trionu), mieli jaśniejszy obraz sytuacji. Tym samym zapraszam chętnych do wypróbowania ArcheRage na @pw.

Privy maja to do siebie ze znikaja, a w raz z nimi caly twoj poswiecony czas. Przerabialem to przy wowie jak bylem gowniarzem.
Polecam omijac prywatne serwery nie wspominajac o tym ze to nielegalne.