Dnia 1.02.2018 o 22:32, Mandrah napisał:
<div class="ipsQuote_contents">
<p>
</p>
<p>
</p>
<p>
Coś Ci się kolego <a contenteditable="false" data-ipshover="" data-ipshover-target="<___base_url___>/profile/51826-swishboi/?do=hovercard" data-mentionid="51826" href="<___base_url___>/profile/51826-swishboi/" rel="">@SwishBoi</a> pomyliło, kiedy myślisz, że pograsz sobie w BDO na niskich detalach. Raz, gdzie tu przyjemność z gry na takich ustawieniach? Dwa, to na world bossach będzie się mógł co najwyżej popatrzeć jak mu 60 typa na ekran wywali. Do tego autor nic nie napisał o swojej karcie graficznej.
</p>
<p>
</p>
<p>
BDO: mocniejszy komputer i trzeba zainwestować w grę te 150-200 zł na start.
</p>
<p>
GW2: jakby nie patrzeć, to też dobrego kompa musisz mieć - czeka Cię kupno dwóch dodatków (też coś koło ~150 - 200zł).
</p>
<p>
Aion: Gameforge i to powinno wszystko wyjaśnić.
</p>
<p>
</p>
<p>
GW2 bardzo spokojna gierka, BDO to samo (jak nie chcesz nie wiadomo czego od razu).
</p>
<p>
</p>
</div>
Ekhm, ekhm... czy wy wklejacie te formułki jak jakieś boty? Raz że sam mam "tylko" 4 gb na LAPTOPIE i spokojnie gram na medium. I to nawet na world bossach, masz taką opcję koleżko jak "ukrywanie zbędnych postaci" - po kiego masz widziec 100 graczy? Wystarczy byś widział 10, a reszty nicki w powietrzu. I nie, to nie przeszkadza w czerpaniu przyjemności z walki z bossem, no ale racja, jak ktoś nie umie poświęcić 2 minut na przeczytanie opisu opcji graficznych...
A teraz co do formułki - skąd ty wytrzasnąłeś te 200 zł na start? Pytam z ciekawości. Gram w gre od premiery i po za 50 zł które gra mnie kosztowała na starcie nie wydałem ani jednego grosza a mam : 8 postaci, z czego 6 ma stroje, 3 główne mają po 2 stroje, mam 3 pety t3 i 2 pety t4, value packa na kilka miesięcy w pearl inventory, udźwigu 600 za loyalitki + questy, łącznie koło 800LT, sloty w inventory wszystkie odblokowane. Ale oczywiście jak chcesz mieć to wszystko pierwszego dnia swojej gry... to okej, te 200 zł może i cię to kosztować
Jak ja kocham tych wszystkich oszołomów co to wszędzie widzą p2w... A zwłaszcza w grach w które nie grają albo które im się nie spodobały ![:P :P]()
A co do tematu to nwm czy gra ci się spodoba czy nie - pytanie brzmi czy lubisz grind na spocie. Jak tak to będziesz zachwycony, jak nie to możesz sobie odpuścić. A co do pt jak ktoś tam wyżej wspominał i się mylił - nie, to nie jest gra solo. Sausany - expisz w pt, solo masz może 20% tego co w full pt (zarówno expa jak i golda), piraty - expisz w full pt, solo praktycznie nieopłacalne, cała kamasylvia ostatnio dodana - solo nawet nie masz po co tu iść, same spoty które wymagają pt i to jeszcze z dobrym gearem. Jail na pustyni - expisz w pt tylko i wyłącznie, dungeony na pustyni (znalezienie portalu i przejscie przez niego, a potem przekopanie sie przez caly dungeon)- robisz w pt, solo utkniesz przy pierwszej grupie mobów... dalej wymieniać? No ale yup, na 56 lvlu tego nie doświadczysz, no, może sausany jak ktoś się zgodzi cb boostować
. Co nie znaczy że nie masz spotów do solo expa - też są, masz po prostu wybór którą opcję wolisz.
EDIT:// a co do fizyczności ciosów... to nie rozumiem obiekcji co niektórych. Tutaj właśnie MUSISZ trafić mobka, a nie klepać powietrze jak np w wowie gdzie postać macha mieczykiem przed sb, widzisz że nawet nie było blisko, ale dps wchodzi
. Albo te epickie fireballe które skręcają, robią piruety i salta w powietrzu byle by w cb trafić w wszystkich targetówkach xD