MMORPG z polskimi gildiami

Witam serdecznie. Widzę, że portal jest dość aktywny, więc może się czegoś dowiem ;) Jak wielu, ubolewam, że magia mmo opuściła Last Chaos, więc szukam czegoś dosyć zaludnionego po polsku lub z aktywnymi polskimi gildiami. Dużo wymagań nie mam, bo nie łudzę się, że jakaś gra ma taki grind i system chatu/priva jak LC, ale w coś grać trzeba ;)

gatunek: mmorpg

sprzęt: intel core i5, 2x 1.70 GHz, 4 GB RAM

cechy: polski klient lub aktywne polskie gildie, feeling walki zwłaszcza PvE taki żeby czuć, że się w coś uderza czy strzela a nie machanie mieczem w powietrzu;)

Przypadły mi do gustu: Last Chaos, Cabal, Cabal 2, Dekaron.

Nie przypadły mi do gustu: Shaiya, Dragon Ball Online.

Za wszystkie odpowiedzi, porady i pouczenia bardzo dziękuję ;)

Zapraszam do Black Desert Online. Pomogę ze wszystkim od początku ;]

Nie będę sie rozpisywał o wadach i zaletach. Najlepiej sprawdzić na własnej skórze.

Polskie community jest spore i gildii też nie brakuje.

gatunek: mmorpg

sprzęt: intel core i5, 2x 1.70 GHz, 4 GB RAM

cechy: polski klient lub aktywne polskie gildie, feeling walki zwłaszcza PvE taki żeby czuć, że się w coś uderza czy strzela a nie machanie mieczem w powietrzu;)

Nie będę sie rozpisywał o wadach i zaletach. Najlepiej sprawdzić na własnej skórze.

Wy ludzie wklejacie jak boty te swoje formułki, nawet nie wysilając się żeby przeczytać do końca post?

4gb RAM i ty proponujesz BDO?

Poza tym jest napisane:

"Feeling walki zwłaszcza PvE taki żeby czuć, że się w coś uderza czy strzela a nie machanie mieczem w powietrzu;)"

To raczej przeciwieństwo bdo.

Ja że swojej strony polecam Aion'a. Masz polski serwer, gra jest po polsku. No i jest ten feeling starych mmorpg. Nie zrobisz nic w kilka dni, tutaj trzeba się trochę napracować żeby coś osiągnąć :)

Nie trzeba od razu grać w bdo na max detalach koleżko. Minimalne wymagania spełnia.

Ja dałem propozycje. Kolega może sobie sprawdzić. Jak mu sie nie spodoba to trudno.

Jak masz do tego problem to jest on jedynie twój.

Nie mam zamiaru hejtować Aiona czy coś w tym stylu. Robiłem do niego ze 3 podejścia. Za każdym razem ta drewniana rozgrywka mnie odpychała.

Także każdy ma inne zdanie. Poza tym autor chciał propozycji gier a nie marudzenia i oceniania. :]

Moze rift jest aktywna polska gildia walka jest taka sobie aczkolwiek masz do wyboru jak chcesz expic grind adventure czyli zabijasz- zbierasz w jednym miejscu na raidzie , lub questy ktorych jest dosc duzo roznych . bardzo ciekawy system klas ktory pod podtrzebe mozesz dostosowac np clera pod bicie magia/heal/ wręcz / lub nawet tankowanie jak cos pw bo za reda jest ciekawy bonus. + świetny housing i system riftow

Dziękuję za propozycje. Ważniejsza od RAMu jest karta graficzna ponoć;) Black Desert według google wyszedł w 2014 r. więc stosunkowo młoda gierka, a Aion kusi mnie polską wersją więc możliwe, że sprawdzę te 2 gry. Pozdrawiam ;)

aion...

Guild Wars 2 powinno pójść. Co prawda gra nie jest w języku polskim, ale ma całkiem pokaźną polską społeczność. Walka jest satysfakcjonująca, a PvE w późniejszej fazie gry wymagające.

4gb RAM i ty proponujesz BDO?

Poza tym jest napisane:

"Feeling walki zwłaszcza PvE taki żeby czuć, że się w coś uderza czy strzela a nie machanie mieczem w powietrzu;)"

To raczej przeciwieństwo bdo.

Nie trzeba od razu grać w bdo na max detalach koleżko. Minimalne wymagania spełnia. 

Ja dałem propozycje. Kolega może sobie sprawdzić. Jak mu sie nie spodoba to trudno.

Jak masz do tego problem to jest on jedynie twój.

Nie mam zamiaru hejtować Aiona czy coś w tym stylu. Robiłem do niego ze 3 podejścia. Za każdym razem ta drewniana rozgrywka mnie odpychała.

Także każdy ma inne zdanie. Poza tym autor chciał propozycji gier a nie marudzenia i oceniania. :]

Coś Ci się kolego @SwishBoi pomyliło, kiedy myślisz, że pograsz sobie w BDO na niskich detalach. Raz, gdzie tu przyjemność z gry na takich ustawieniach? Dwa, to na world bossach będzie się mógł co najwyżej popatrzeć jak mu 60 typa na ekran wywali. Do tego autor nic nie napisał o swojej karcie graficznej.

BDO: mocniejszy komputer i trzeba zainwestować w grę te 150-200 zł na start.

GW2: jakby nie patrzeć, to też dobrego kompa musisz mieć - czeka Cię kupno dwóch dodatków (też coś koło ~150 - 200zł).

Aion: Gameforge i to powinno wszystko wyjaśnić.

GW2 bardzo spokojna gierka, BDO to samo (jak nie chcesz nie wiadomo czego od razu).

@SwishBoi na 4gb nawet na niskich nie pogra komfortowo. Siądzie na szybszego konia i się zdziwi jak teren mu się nie wczyta. Mandrah ma rację co do world bossów (w power poincie jest więcej fpsów :D). Gdyby ktoś zaraz miał napisać "ale do world bossów zanim dojdzie itd". Wbicie 56 to fraszka.

Co do GW2 spokojnie może grać f2p. Nie ma co wywalać kasy od razu. Możliwe, że na f2p mu się przeje zanim wbije lvl.

Do autora. Odezwij się na priv coś zaradzimy może nawet zagramy razem.

ja ze swojej strony polecam grę Runes of magic na serwerze Insomnia od Wydawcy Stary3d, jest Polska gildia na serwerze, aktualnie jesteśmy najlepszą gildią ogólnie na serwerze, teraz jest koniec contentu sporo osób się ubrało i czeka na nowy dodatek który lada moment się pojawi, liczebność osób niestety nie powala, bo wieczorami dochodzi do 70 osób na całym serwerze, ale to zawsze tak jest pod koniec dodatku, wyjdzie teraz Tomb Of the Seven Heroes to ludzie wrócą, polecam sobie obejrzeć jakiś filmik na youtube, gra jest bardzo zachęcająca, jest inaczej prowadzona niż Runes of magic of Gameforge, często są eventy, Stary 3d posiada 2 serwery 1 jest progresywny z własnym kontentem lvl cap jest tam taki sam jak u Gameforge ale są customowe instancje i kilka usprawnień jest dodanych by grało się lepiej, nie czuć takiego skoku na kase jak w przypadku GF, no i w godzinach wieczornych jest tam z 400 osób, a na Insomnia jest aktualnie chapter 4, grafu castle, bolynthia osalon, tego typu instancje, których bez mocnego party sie nie zrobi, ciezko jest cos tam zrobic na full dps i trza czasem poglowkować i się skupić, ogólnie to jest bardzo fajna gra, niestety Gameforge zepsuł sprawe ale Stary 3d należycie się tą grą zajmuję, jest wolna od bugów, jest balans postaci, diamenty można kupić na aukcji, jeżeli ktoś ma nie wiem 4-5 godzin czasu na grę, to spokojnie będzię się taplał w złocie bez wydawania pieniędzy, wystarczą chęci, nasi zachodni sąsiedzi dbają o to by nam diamentów nie brakowało, a sami też dużo pomagamy i uważam że jesteśmy bardzo zgraną ekipą, pomocną i panuję u nas miła atmosfera na instancjach, cały czas ktoś siedzi na ts, jest z kim pogadać pośmiać się, podpytać ogólnie fajnie jest u nasxD Zapraszamy.

Wow na serwerze Burning Legion, po stronie na pewno coś znajdziesz :D

BDO nie polecam, wiazalem duze nadzieje z tym tytulem, zaczalem grac ze znajomymi, w miesiac wbilismy 59lvl full boss na TRI. Ta gra to singiel z elementami MMO jak wszystkie nowe produkcje teraz, nawet na epiki chodzisz solo, 200 osob bije Epica solo bez zadnego party a i tak drop ci wypada, teraz pytanie jaki jest sens takich "EPIKOW" ? Grind tez glownie solo chyba ze zapchane lokacje to ludzie tworza party.
No chyba, ze lubisz MMO gdzie masz wrazenie, ze grasz sam ;)

Na takim sprzęcie pójdzie np Albion Online. Troche grindu jest, zdarzają się walki 100+ vs 100+ i jest kilka polskich gildii które ze sobą konkurują. Gra z elementami sandboxu oraz jest w rzucie izometrycznym.

Pozdrawiam

Witam!

Po raz kolejny na tym forum mogę śmiało polecić Atlanticę online.

Zauważyłem, że użytkownicy forum wymieniają za każdym razem kilka gier.. Z reguły jest to black desert, aion, wow, guild wars2.

Ja polecę Ci oldschoola, ktory wprowadzil swietny system turowy. Na wersji USA na serverze Aleksandria gra masa graczy i jest aktywne polskie community. Gre wyroznia wspomniany juz system turowy , unikalnosc rozgrywki, bardzo rozbudowany crafting, system domkow graczy, miast gildii, turnieje pvp, capture the flag, dungeony gildyjne, solo, nacjowe (okolo 60 graczy) , plusowanie itemow z mozliwoscia spalenia (emocje nie do opisania) polecam gildie TheWhitchers .

Może Neverwinter Online? Sa Polskie gildie, jest masa graczy i na queue czeka sie baardzo krotko ;) dungow jest masa

Siemanko,

no to ja polecam ... Royal Questa na Polskim serwerze Chrobry II

(spełnia Twoje wymagania)

Bez zbędnego rozpisywania się, link do oficjalnej stronki:

https://royalquest.pl/

Oraz link do tematu o ww gierce na tymże portalu, znajdziesz tam dokładniejsze info o tytule:

Szczerze to już sporo w życiu przerobiłem MMO i muszę przyznać autorowi tematu, że brakuje tej magii Last Chaos, jak również RF Online obecnie. Natomiast jeśli chodzi o polskie gildie, aktywne i grające, to tutaj fakt faktem jedynym takim mmo jest właśnie WoW, wymagania sprzętowe również spełniasz, ja mam podobny sprzęt. Odpalałem BDO i niestety pokaz slajdów, Guild Wars 2 ładnie chodzi, polecam gierkę, która kładzie duży nacisk na społeczność, bo powiem szczerze, że samemu w nią się nudno gra, a w party jakoś tak raźniej. Ostatnio zauważyłem duże zainteresowanie MU Legend, chodzi jako tako na naszych sprzętach, są gidlie polskie oraz gra jest po polsku.

Co do Atlantica Online, aż sobie do niej wrócę, dawno nie grałem, a kiedyś spędzałem przy niej od groma czasu, jeszcze jak człowieka jedynymi problemami była klasówka, czy jakiś referat.

59lvl full boss na TRI

Dobre bajki opowiadasz, Dandeliona, Kzarkę, Dim, Giath, Bheg, Muskany, Kutum/Nouver/ i to wszystko jeszcze na TRI w miesiąc? :D

Kupić to na markecie lub wydropić zajmuje czasami miesiące a Wy całą grupką to kupiliście/wydropiliście i jeszcze na TRI wbiliście :D Czasami samego Dandeliona/Dima dorwać to miesące kampienia NV/Marketu/Bossów.

Dnia 1.02.2018 o 22:32, Mandrah napisał:
<div class="ipsQuote_contents">
	<p>

</p>

<p>

</p>

<p>
		Coś Ci się kolego <a contenteditable="false" data-ipshover="" data-ipshover-target="<___base_url___>/profile/51826-swishboi/?do=hovercard" data-mentionid="51826" href="<___base_url___>/profile/51826-swishboi/" rel="">@SwishBoi</a> pomyliło, kiedy myślisz, że pograsz sobie w BDO na niskich detalach. Raz, gdzie tu przyjemność z gry na takich ustawieniach?  Dwa, to na world bossach będzie się mógł co najwyżej popatrzeć jak mu 60 typa na ekran wywali. Do tego autor nic nie napisał o swojej karcie graficznej.
	</p>

<p>

</p>

<p>
		BDO: mocniejszy komputer i trzeba zainwestować w grę te 150-200 zł na start.
	</p>

<p>
		GW2: jakby nie patrzeć, to też dobrego kompa musisz mieć - czeka Cię kupno dwóch dodatków (też coś koło ~150 - 200zł).
	</p>

<p>
		Aion: Gameforge i to powinno wszystko wyjaśnić.
	</p>

<p>

</p>

<p>
		GW2 bardzo spokojna gierka, BDO to samo (jak nie chcesz nie wiadomo czego od razu).
	</p>

<p>

</p>
</div>

Ekhm, ekhm... czy wy wklejacie te formułki jak jakieś boty? Raz że sam mam "tylko" 4 gb na LAPTOPIE i spokojnie gram na medium. I to nawet na world bossach, masz taką opcję koleżko jak "ukrywanie zbędnych postaci" - po kiego masz widziec 100 graczy? Wystarczy byś widział 10, a reszty nicki w powietrzu. I nie, to nie przeszkadza w czerpaniu przyjemności z walki z bossem, no ale racja, jak ktoś nie umie poświęcić 2 minut na przeczytanie opisu opcji graficznych...

A teraz co do formułki - skąd ty wytrzasnąłeś te 200 zł na start? Pytam z ciekawości. Gram w gre od premiery i po za 50 zł które gra mnie kosztowała na starcie nie wydałem ani jednego grosza a mam : 8 postaci, z czego 6 ma stroje, 3 główne mają po 2 stroje, mam 3 pety t3 i 2 pety t4, value packa na kilka miesięcy w pearl inventory, udźwigu 600 za loyalitki + questy, łącznie koło 800LT, sloty w inventory wszystkie odblokowane. Ale oczywiście jak chcesz mieć to wszystko pierwszego dnia swojej gry... to okej, te 200 zł może i cię to kosztować

Jak ja kocham tych wszystkich oszołomów co to wszędzie widzą p2w... A zwłaszcza w grach w które nie grają albo które im się nie spodobały :P

A co do tematu to nwm czy gra ci się spodoba czy nie - pytanie brzmi czy lubisz grind na spocie. Jak tak to będziesz zachwycony, jak nie to możesz sobie odpuścić. A co do pt jak ktoś tam wyżej wspominał i się mylił - nie, to nie jest gra solo. Sausany - expisz w pt, solo masz może 20% tego co w full pt (zarówno expa jak i golda), piraty - expisz w full pt, solo praktycznie nieopłacalne, cała kamasylvia ostatnio dodana - solo nawet nie masz po co tu iść, same spoty które wymagają pt i to jeszcze z dobrym gearem. Jail na pustyni - expisz w pt tylko i wyłącznie, dungeony na pustyni (znalezienie portalu i przejscie przez niego, a potem przekopanie sie przez caly dungeon)- robisz w pt, solo utkniesz przy pierwszej grupie mobów... dalej wymieniać? No ale yup, na 56 lvlu tego nie doświadczysz, no, może sausany jak ktoś się zgodzi cb boostować :P. Co nie znaczy że nie masz spotów do solo expa - też są, masz po prostu wybór którą opcję wolisz.

EDIT:// a co do fizyczności ciosów... to nie rozumiem obiekcji co niektórych. Tutaj właśnie MUSISZ trafić mobka, a nie klepać powietrze jak np w wowie gdzie postać macha mieczykiem przed sb, widzisz że nawet nie było blisko, ale dps wchodzi :P. Albo te epickie fireballe które skręcają, robią piruety i salta w powietrzu byle by w cb trafić w wszystkich targetówkach xD