Wiem, że było sporo podobnych tematów ale nie znalazłem tego o co naprawdę mi chodzi. A gdybym chciał testować wszystkie gry po kolei to bym się zestarzał. Chodzi mi o grę z fajnie zrealizowanym systemem walki, tzn. dynamicznym (coś takiego jak w Metin2). Oglądam najpierw filmik z gry a dopiero później ściągam. No i sytuacja wygląda tak: na filmiku wszystko wygląda fajnie. A później okazuje się, ze walka jest nudna jak diabli, tzn. jakoś wolno mój heros wali (archlord, 2moon). Dopiero później przy czarach to może i wygląda lepiej, ale z natury w takich sprawach nie jestem cierpliwy. Jeżeli gra nie zainteresuje mnie od samego początku to koniec. To pierwsza sprawa. Druga to pomoc dla polskich fanów, czyli strony fanowskie, fora, może jakiś polski server. I jeszcze jedno- nie lubię gier, których akcja rozgrywa się w kosmosie. Wolę magię i stal :-) . Znacie takie gry?
Mmorpg
sprawdz 9Dragons. jak dla mnie walki sa bardzo urozmaicone i dynamiczne.
Rzadko kiedy walka jest super emocjonująca na niskich poziomach... Musisz zdobyć wyższy poziom, wtedy gra zaczyna sie robić naprawdę ciekawa...
Nie oczekuję, ze na 1 lvl walka będzie super ciekawa. Ale chodzi mi o to, że np. w Archlord (nawet miałem jeden czar wspomagający) i waliłem strasznie wolno. W innej jak waliłem mieczem, to cały czas typek zachowywał się jakby połknął kij od szczotki i walił mieczem zza głowy. A porównajmy z Metinem- czary są od 5 lvl, ale nawet bez nich walka jest w miarę sensowna, tzn. nasz hero wali tak jak powinien, a nie robi zamach, że prawie się przewraca do tyłu a później wali w zwolnionym tempie.
PS. A znacie jakieś gry w których można szybciej expić niż w Metinie? Tutaj na wyższych lvl to prawdziwa udręka.
Cabal Online badz Lineage2 a jak chcesz glownie PvP i dynamiczne to Fury. Ale wizualnie Cabal wymiata
jezeli chodzi i combosy itp
Osobiscie polecam Bladera
nie porownuj innych gier mmo do metina.. barzdo Cie prosze sciagnalem ten syf i nie wiem czy jest tam w ogole cos takiego jak atk sped ? bo w innych grach jest. sciagnij sobie lineaGE 2 wbij na priva, wyexp do 40 i idz na pvp. nie pozalujesz
Wypraszam sobie. Metin jest fajną grą i będę go porównywał. Ale to zależy od gustu. Mi np. jako nielicznemu nie spodobał się Last Chaos... mało tego, uważam tą grę za jedną z najgorszych gier w które grałem! Ale to zależy od gustu.
Ja też szukam czegoś gdzie walka będzie fajna, a nie typu- Kliknij na potwora, naciśnij "1", żeby użyć skila, zrob se kawe i zbierz drop".
Wypraszam sobie. Metin jest fajną grą i będę go porównywał. Ale to zależy od gustu. Mi np. jako nielicznemu nie spodobał się Last Chaos... mało tego, uważam tą grę za jedną z najgorszych gier w które grałem! Ale to zależy od gustu.Ja też szukam czegoś gdzie walka będzie fajna, a nie typu- Kliknij na potwora, naciśnij "1", żeby użyć skila, zrob se kawe i zbierz drop".
no to sie zdziwisz
na tym wlasnie polegaja DOBRE mmo
ale jesli szukasz dynamicznej walki bez klikania "f1" to Fury online i Rakion ;]
Na prawde nie chcialem nikogo urazic, ja juz tak mam ze mowie co mysle sry
Dobre mmo? Ja już wole rozegrać z kolegami sesje D&D niż bawić się w naciskanie w klikanie na przeciwnika i czekanie. W Fury chętnie bym zagrał, ale te wymagania...
Dobre mmo? Ja już wole rozegrać z kolegami sesje D&D niż bawić się w naciskanie w klikanie na przeciwnika i czekanie. W Fury chętnie bym zagrał, ale te wymagania...
jak lubisz D&D i masz 70zl na miech polecam Dungeon & Dragons Online moj zio w to gra, Przeboski mmo, wymiata wszystkie jakie znam
i masz 70zl )
No właśnie...
ja proponuje Last Chaos..
właśnie chyba też pogram:D
nie porownuj innych gier mmo do metina.. barzdo Cie prosze
Dlaczego? Jedyna gra po polsku, na polskich serverach (a co z tym idzie nie ma sytuacji, że podchodzi do mnie jeden z drugim i gadają we wszystkich możliwych językach), normalny system walki a nie Matrix. Poza tym prawdziwa gra w Metinie zaczyna się od lvl 30. Poza tym jest łatwy handel. Kupujesz tobół, stajesz w jednym miejscu (nie można cię tam uderzyć) i możesz handlować. Nie ma problemu z farmieniem (poza okrutnymi), ale każdy może sobie poprawić rangę. Mnie się w każdym razie udało a miałem 20k na minusie (czyli full). Jedyny problem to taki, że jest mało broni- zwłaszcza dla sury. Fajna klasa. Wszyscy chwalą woja, ale z surą nie ma najmniejszych szans, nawet jeżeli ma wyższy lvl.
nie wiem czy jest tam w ogole cos takiego jak atk sped ?
A co to takiego?
ja proponuje Last Chaos..
Właśnie ściągam
JA jak już mówiłem nie polecam Last Chaos. I ja nie gram na tej zje***ej polskiej wersji, bo polska wersja to żal.
W angielskiej można zmieniać płeć, nie ma noobow i potwory mają normalne nazwy, a nie "głodny zabłąkany pies".
Hmm, tak na moje nazwa "głodny zabłąkany pies" jest fajna. Pod warunkiem, że tych "głodnych zabłąkanych psów" nie jest za dużo.
MMO "przekonwertowane" na PL nie moga byc dobre sa zrobione z mysla o (bez urazy) dziciach, ktore maja po 9 lat xD ida takie na pl servery i juz nie psuja rozgrywki innym na offie.. i tyle
ATK SPEED* - prędkość ataku . najczesciej uwarunkowana wspolczynnikiem dex*
DEX*(dexterity)- zręcznosc/zwinnosc
Własnie serwer "PL" jest po to, żeby nooby poszli na Polski serwer, a prawdziwi gracze na angielski.
Dungeon Runners. System walki jest jeszcze bardziej dynamiczny niż w Diablo, ogółem gra jest ciekawa.
Strona fanowska istnieje, choć na razie jest mało rozwinięta dokładamy wszelkich starań, żeby się rozrastała jak się tylko da.
Na forum na pewno bardzo szybko udzieli Ci ktoś odpowiedzi na twoje pytanie. (link do strony: www.dungeonrunners.xt.pl)
@down
Jeżeli zrobisz grupę to nie ma problemu, żeby spotkać sie z innymi poza miastem. Poza tym jeżeli znajduje się w spisie MMORPG tej strony, to chyba należy do tego gatunku A takie rozwiązanie jest na pewno lepsze od użerania się z innymi graczami o moby które ci zabija.
omg!! dungeon runner to nie mmo!! to jest coRPG czyli cooperative role playing game!! NIE MOZNA SIE SPOTYKAC Z INNYMI GRACZAMI POZA MIASTEM!!!! TYLKO W PARTY!!
JESLI PISZECIE O DUNGEON RUNNERS TO DODAWAJCIE, ZE NIE DZIALA JAK ZWYKLE MMO!!!
Nie wiem czy nie wyjdę na idiotę bo ostatnio grałem w MU ze 3 lata temu, ale tam z tego co pamiętam nie wystarczy raz kliknąć i czekać na dropa tylko trzeba ciągle klikać. Chyba mniej więcej o to chodziło?Tyle że poza tym, MU jest jak dla mnie trochę nudne i strasznie o nim cicho...